elfinosconcept Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza RECAPITULARE: dupa inaltarea spatelui cu arcurile de patrol si a caroseriei cu distantiere de 4 cm au ajuns si foile de arc si telescoapel. comanda am facut-o la 4x4 factory iar piesele sunt din germanica ! nota 10 pt livrare si promtitudine cat despre piese germanica e germanica nu degeaba de potrivit s-au potrivit la fix iar modificatile care trebuie facute sunt in instructiunile primite ! spatele l-am ridicat in final cam cu 10 cm iar fata cam cu 7,5 calculul e facut suspension lift + body lift ! :dr1:bc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza O chestie nu o am clara si anume: cum ridica telescoapele masina? Din ce am citit pe net trailmasterul are exact aceleasi dimensiuni cu telescoapele standard dar poate se inselau cei care au scris. In spate inteleg ca e foaia de arc dar in fata cum ridica masina? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza Asa cum este denumirea de amortizor are doar rolul de amortizare. In nici un caz nu ridica masina ca nu are cum. Diferenta este la lungimea tijei care este mai lunga si sta in cote nominale dupa inaltare. Inaltarea pe fata se face din barile de torsiune care sunt defapt niste arcuri intr-o teva (torsionate) mai pe romaneste. Acum cred ca ai inteles. Sunt amortizoare sport sa zicem adica nu sunt atat de soft ca cele de serie. In clipa in care o inalti e logic ca bara de torsiune sa nu mai stea la mijloc sa zicem , ea fiind deplasata mai sus , iar in momentul in care sari si revii pe pamant este mai vasta torsionarea barii si se poate rupe. De aceea dupa aplicarea kit-ului masina este mai rigida si sta mult mai bine pe off la flexari, etc. Asa sunt toate masinile sport nu? p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza hello dupa mine cea mai buna metoda de inaltare o reprezinta un pic din arcuri si barile de torsiune si un pic din caroserie dupa cum urmeaza :foi de nissan patrol sau orice altceva vreti voi si le poriviti , si un kit de bucse de poliamida intre sasiu si caroserie pe viitor si un kit de telescoape + ad a leaf (se inlocuieste a 2-a foaie de arc) .va prezint detailat operatiunea partea cu foiele de patrol si cu bucsele de poliamida urmand si cea cu kit-ul de telescoape .[ATTACH=CONFIG]97039[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97041[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97042[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97043[/ATTACH]acesta este rezulatatul ridicarii din arcuri si bari de torsiune ! urmeaza inaltarea caroseriei : In a doua poza din dreapta se vede diferenta la amortizor care este curata! p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza Interesanta ideea celor de la trailmaster de a renunta la contra arc dupa montarea ultimei foi, cea din kit. Ma intreb, daca pun si eu o ultima foiaie de aceasta forma si mai groasa voi scapa de ruperea arcurilor???? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza Davema mersi pentru explicatie. Stiam cun functioneaza unde se afla si cum se regleaza barile de torsiune. Intrebarea mea este urmatoarea: care este diferenta intre telescoapele originale si cele trailmaster? Ma refer la lungimea lor inchise si deschise. Am citit ca sunt la fel ca cele originale, la fel si cele Ome. Daca vrem telescoape mai lungi pe Feroza trebuie sa cautam de la alte masini dar nu stiu exact de la care. Pe spate se pun telescoape mai lungi si cercei bomerang care se deschid ca sa tina roata pe teren mai mult decat ar face-o amortizorul standard. Daca se pun doar cerceii se pun degeaba pentru ca telescopul standard nu permite arcului sa coboare prea mult. Asta ar fi o modificare destul de ieftina pentru o masina de concurs. Vreau si eu sa schimb telescoapele si sa inalt masina dar inainte sa arunc banii vreau sa fiu informat si sa iau in considerare toate variantele posibile. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza Davema mersi pentru explicatie. Stiam cun functioneaza unde se afla si cum se regleaza barile de torsiune. Intrebarea mea este urmatoarea: care este diferenta intre telescoapele originale si cele trailmaster? Ma refer la lungimea lor inchise si deschise. Am citit ca sunt la fel ca cele originale, la fel si cele Ome. Daca vrem telescoape mai lungi pe Feroza trebuie sa cautam de la alte masini dar nu stiu exact de la care. Pe spate se pun telescoape mai lungi si cercei bomerang care se deschid ca sa tina roata pe teren mai mult decat ar face-o amortizorul standard. Daca se pun doar cerceii se pun degeaba pentru ca telescopul standard nu permite arcului sa coboare prea mult. Asta ar fi o modificare destul de ieftina pentru o masina de concurs. Vreau si eu sa schimb telescoapele si sa inalt masina dar inainte sa arunc banii vreau sa fiu informat si sa iau in considerare toate variantele posibile. In aceeasi situatie ma flu si eu, caut un compromis gen aro la vitara sau ceva la un pret cat de cat rezonabil. Din cate am citit eu pe net o varianta de telescoape spate mai lungi cu vre-o 5cm sunt cele de Pajero. Se pare ca ar fi si ceva mai rezistente decat cele de Feroza, este doar o varianta gasita nu si aplicata... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Inaltare Feroza Asta nu stiu sa va spun. Cred ca sel mai bun era de vorbit cu elfi...atunci cand a facut schimbul... p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Inaltare Feroza In aceeasi situatie ma flu si eu, caut un compromis gen aro la vitara sau ceva la un pret cat de cat rezonabil. Din cate am citit eu pe net o varianta de telescoape spate mai lungi cu vre-o 5cm sunt cele de Pajero. Se pare ca ar fi si ceva mai rezistente decat cele de Feroza, este doar o varianta gasita nu si aplicata... Am citit si eu ca merg unele de Pajero dar nu stiu de la care pajero si din ce an. Am mai citit ca merg si de la o hilux parca dar nici asa nu stiu din ce an. Oricum telescoapele mai lungi pe spate merg la fix cu cerceii despre care ziceam, care se deschid si atunci arcul coboara mai jos si implict roata flexeaza mai mult. Astfel ramane mai mult timp pe pamant permitand transmiterea cuplului la ambele roti nu doar la cea suspendata. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Inaltare Feroza Pe mine totusi ma tenteaza varianta ce am vazut-o la elfi, cu Trailmaster, adica sa pun o foaie de arc mai groasa sub ultima foaie de la arcul meu, sa renunt ls contraarc si sa las aceleasi telescoape, daca spui ca au aceeasi cursa. Cred ca cea de la Traimaster are 510 mm si undeva la 10 mm grosime si este simetric asezata. Imi place foarte mult cum stau arcurile lui elfi, au o forma parabolica, pe cand la mine is aproape plate. Ce ziceti de aceasta solutie?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Inaltare Feroza Din cate stiu e cam o suta de euro doar foile alea suplimentare de arc de la trailmaster. Eu o sa imi cumpar foi de arc noi din Anglia. De fapt un kit complet. Sper sa si ajunga. Daca aici e 700 de lei foaia in Anglia e 300 lei kitul complet. La telescoape inca nu stiu ce sa pun. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirkuletz Mirk Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Inaltare Feroza Daca afli ceva despre telescoape ..anunta`ne baghy.asteptam cu nerabdare...cel putin eu ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Re: Inaltare Feroza Pe mine totusi ma tenteaza varianta ce am vazut-o la elfi, cu Trailmaster, adica sa pun o foaie de arc mai groasa sub ultima foaie de la arcul meu, sa renunt ls contraarc si sa las aceleasi telescoape, daca spui ca au aceeasi cursa. Cred ca cea de la Traimaster are 510 mm si undeva la 10 mm grosime si este simetric asezata. Imi place foarte mult cum stau arcurile lui elfi, au o forma parabolica, pe cand la mine is aproape plate. Ce ziceti de aceasta solutie?? Acum am citit mai bine ce ai scris tu. El a pus arcuri de Patrol modificare deci erau deja curbate cum trebuie. Daca pui doar foaia aia in plus de la Trailmaster curbura arcurilor va ramane la fel. Ti se va inalta putin masina si atat. Ca sa le redai curbura originala ori le springuiesti dar nu stii cat te vor tine ori iti cumperi altele noi. In Romania sunt niste preturi absurde cum ziceam si inainte. Eu cat de curand o sa-mi iau arcuri din Anglia si sper sa si ajunga. Cu tot cu transport ies mai ieftin si practic o sa iau tot chitul, inclusiv cercei, suruburi de prindere si bucsi. Masina se va inalta fata de ce am eu acum pentru ca si ale mele sunt practic aproape plate si va ajunge la inaltimea de fabrica asa ca telescopul original o sa fie inca bun. Pentru Feroza am gasit in Anglia doua feluri de arcuri. 3+1 si 4+1 Hd. Diferenta care e? Cele 4+1 au o foaie in plus si sunt mai groase. Din ce am vazut cele de 3+1 au 6 mm foaia si cele de 4+1 9 milimetri. Cele Hd vor scutura mai tare si nu sunt nici asa bune la off-road pentru ca vor flexa mai putin. In schimb vor inalta mai mult masina si vor rezista mai bine daca transporti incarcaturi mari. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Re: Inaltare Feroza Daca afli ceva despre telescoape ..anunta`ne baghy.asteptam cu nerabdare...cel putin eu ;) Ideea e destul de simpla. Ca sa functioneze telescoapele mai lungi ai neaparat nevoie de cercei boomerang care se vor deschide cand roata o sa fie in aer si astfel arcul va cobori mai jos. Roata va sta pe pamant mai mult timp evitand riscul suspendarii si implicit blocarea masinii pentru ca o sa se invarta in gol roata suspendata. Cu telescoapele normale cerceii boomerang nu se vor deschide tocmai din aceasta cauza se monteaza alte telescoape cu vreo 5 centimetri mai lungi. O sa mai citesc forumul in italiana despre Feroza si poate aia i.au dat de cap. O sa vin si cu niste poze ca sa vada toata lumea despre ce este vorba. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Re: Inaltare Feroza Acum am citit mai bine ce ai scris tu. El a pus arcuri de Patrol modificare deci erau deja curbate cum trebuie. Daca pui doar foaia aia in plus de la Trailmaster curbura arcurilor va ramane la fel. Ti se va inalta putin masina si atat. Ca sa le redai curbura originala ori le springuiesti dar nu stii cat te vor tine ori iti cumperi altele noi. QUOTE] Kitul Trailmaster a fost gandit pentru arcuri de Feroza stock, cum are si @Davema, care cred ca solicita cel mai tare masina la offroad dintre noi toti. Ma gandesc daca la el inca nu s-a rupt nici un arc, eu cred ca este cea mai buna si ieftina solutie la ora actuala, adica renuntarea la contraarc si adaugarea unei foi mai groase si de o anumita curbura, aici poate ne de un indiciu @elifosconcept. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Re: Inaltare Feroza dragi posesori de feroza care aveti de-a face cu arcurile si telescoapele: am pus arcurile de patrol pentru ca erau cea mai ieftina si buna varianta in opinia mea, adica 300 de lei au costat arcurile si 250 lei fierarul care le-a modificat practic am folosit numai foaia mare de la arcurile de patrol cea cu inelele de prindere, foaia mica de la trialmaxx a ridicat masina cu 5 cm deoarece este curbata si nu dreapta ca cea originala ! foaia de patrol e cu 2 mm mai groasa! telescoapele de la trialmaxx sunt mai lungi deacat cele standard (nu stiu cu cat sunt mai lungi am facut doar comparatia vizuala ) iar cele de spate au si o prelungire a tijei . indiferent de ce varianta optati fie arcuri de patrol fie de dacia papuc fie de ce vreti voi twist-ul rotii cand masina este suspendata nu se modifica radical deoarece noi folosim punti rigide spre deosebire de puntile independente care au in twist mai mare ! daca schimbati doar arcurile si ridicati masina fara a schimba telescoapele cu unele mai lungi dar calculate pt daihatsu este doar o chestiune de timp pana vor ceda semerigurile si va pierde uleiul . deci calculul final e simplu pretul de achizitie la kitul trialmaxx e de 560 euro, dc vreti si alte foi adica cea cu inelele de prindere pt ca restul nu necesita schimbarea,e decizia voastra dc nu aici se incheie socoata !la mine erau rupte foile de aceea am pus unele de patrol !:bc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Re: Inaltare Feroza dragi posesori de feroza care aveti de-a face cu arcurile si telescoapele: am pus arcurile de patrol pentru ca erau cea mai ieftina si buna varianta in opinia mea, adica 300 de lei au costat arcurile si 250 lei fierarul care le-a modificat practic am folosit numai foaia mare de la arcurile de patrol cea cu inelele de prindere, foaia mica de la trialmaxx a ridicat masina cu 5 cm deoarece este curbata si nu dreapta ca cea originala ! foaia de patrol e cu 2 mm mai groasa! telescoapele de la trialmaxx sunt mai lungi deacat cele standard (nu stiu cu cat sunt mai lungi am facut doar comparatia vizuala ) iar cele de spate au si o prelungire a tijei . indiferent de ce varianta optati fie arcuri de patrol fie de dacia papuc fie de ce vreti voi twist-ul rotii cand masina este suspendata nu se modifica radical deoarece noi folosim punti rigide spre deosebire de puntile independente care au in twist mai mare ! daca schimbati doar arcurile si ridicati masina fara a schimba telescoapele cu unele mai lungi dar calculate pt daihatsu este doar o chestiune de timp pana vor ceda semerigurile si va pierde uleiul . deci calculul final e simplu pretul de achizitie la kitul trialmaxx e de 560 euro, dc vreti si alte foi adica cea cu inelele de prindere pt ca restul nu necesita schimbarea,e decizia voastra dc nu aici se incheie socoata !la mine erau rupte foile de aceea am pus unele de patrol !:bc Parerea mea este urmatoarea: Daca pui doar kitul de la trailmaster si ai niste arcuri obosite nu faci nimic. Arcurile mele care probabil au 16 ani ca masina sunt aproape plate. O foaie sub ele nu rezolva problema. Ridica putin masina si cam atat. Ori se springuiesc, ori se pun altele uzate dar springuite sau modificate ori se cumpara unele noi. Eu vreau sa cumpar arcuri noi pe spate ca sa observ diferenta fata de ce am acum. Initial nu o sa schimb telescoapele pentru ca teoretic arcurile vor fi cele stoc si masina va reveni la inaltimea care o avea cand a iesit in fabrica. Daca dupa modificare nu sunt multumit de cat a crescut atunci o sa ma gandesc la trailmaster. La cercei bomerang nu m-am gandit inca pentru ca nu folosesc masina doar pentru off-road. Momentan sunt incepator. Cand o sa avansez ma gandesc ce sa fac. Ori modific Feroza ori imi iau altceva dar pana atunci e cale lunga. Elfino, masoara te rog inaltimea masinii de la pamant pana la aripa in fata si in spate ca sa putem face o comparatie intre masinile de aici si scrie rezultatul in topicul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59551-Cine-o-are-mai-inalta Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Re: Inaltare Feroza s-a facut am sa masor si te tin la curent ! da intradevar dc arcurile sunt aplatizate si masina sta foarte jos (puntea spate atinge in limitatoare la denivelari mai mari ) atunci fara doar si poate trebuie inlocuite arcurile , nu faci treaba numa cu kit-ul de inaltare !:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Inaltare Feroza [ATTACH=CONFIG]97077[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97073[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97075[/ATTACH] Imi spui si mie te rog de unde ai luat suruburile, ca eu am cautat la Ciclop si in Dacia si nu am gasit! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Inaltare Feroza la ciclop gasesti sigur (poate nu aveau pe stok eo de acolo le-am luat )si dc nu la notabil pec in printul turcesc ! eo le-am luat mai lungi si nefiletate si le-am filetat ! nu gasesti pasul si lungimea, le tai si le filetezi !:bc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Inaltare Feroza la ciclop gasesti sigur (poate nu aveau pe stok eo de acolo le-am luat )si dc nu la notabil pec in printul turcesc ! eo le-am luat mai lungi si nefiletate si le-am filetat ! nu gasesti pasul si lungimea, le tai si le filetezi !:bc Merci pentru raspuns! Suruburile au diametrul de 10mm??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: Inaltare Feroza Am rezolvat, sau cel putin asa cred, am gasit insa doar suruburi cu cap pentru imbus, sper sa nu fie nici o problema, acestea au o duritate de 12.9, astazi le-am si dat la prelucrat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PAUL DOGARU Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Re: Inaltare Feroza SALUT Pentru Baghy: tot citesc discutiile astea cu inaltarea si mi-a atras atentia ca erai hotarat sa ti achizitionezi arcuri noi de Feroza. Vroiam sa stiu daca ti au venit ,daca le ai montat si daca exista vre-o schimbare.... De asemenea te rog daca se poate sa mi zici unde le ai comandat ,modalitati de plata . Multumesc PAUL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Inaltare Feroza SALUT Pentru Baghy: tot citesc discutiile astea cu inaltarea si mi-a atras atentia ca erai hotarat sa ti achizitionezi arcuri noi de Feroza. Vroiam sa stiu daca ti au venit ,daca le ai montat si daca exista vre-o schimbare.... De asemenea te rog daca se poate sa mi zici unde le ai comandat ,modalitati de plata . Multumesc PAUL Salut Paul, Chiar aseara am citit vreo 2 ore pe tema asta un forum in italiana si situatia e destul de complicata. Inca nu m-am decis ce sa fac. Sunt doua optiuni. Springuirea arcurilor sau schimbarea foilor. Springuitul costa in jur de 300-400 de lei pentru doua arcuri. Un kit cu doua arcuri noi de la milneroffroad.com costa adus in Romania cam 1000 de Ron. Aproximativ pentru ca nu le-am luat sa vad exact cat costa curierul. Kitul nou contine arcurile, bucsile, cerceii si bridele pentru arcuri. Cu springuitul bucsile, cerceii si bridele raman cele care le ai pe masina. Avantajul springuitului e ca costa mai putin si se pot inalta arcurile mai mult decat unele stoc. Dezavantajele : nu se stie cat o sa tina, daca arcul de pe masina are microfisuri e posibil sa nu tina aproape deloc. E la noroc. Arcurile standard de la Milner vor aduce masina la inaltimea de fabrica care foarte probabil e mai ridicata decat cea pe care o avem noi acum la masinile noastre dupa 20 de ani de exploatare. Practic conteaza foarte mult curbura ultimei foi, adica cea mai lunga dintre ele. De acolo se inalta masina. Mai multe foi nu inseamna o masina mai inalta pentru ca arcurile nu sunt pe punte, sunt sub ea. Mai multe foi intaresc suspensia si mentin in timp forma arcului. Din acest motiv cand se springuieste de obicei se mai aduaga inca o foaie. Ca sa mentina forma mai mult timp. Doar cu adaugarea unei foi nu se rezolva mare lucru daca restul foilor sunt aproape plate. Se mai pot schimba si cerceii cu unii mai inalti dar si aici este o problema. Arcul va lucra mai rau decat in mod normal. Ideali ar fi niste cercei boomerang dar nu se prea gasesc pentru Feroza. Apoi apare problema amortizatoarelor. Daca inalti masina din arcuri acestea vor lucra mai putin si exista riscul sa ajunga la sfarsitul cursei si sa crape destul de repede. De obicei se pun telescoape cu + dar nici astea nu se prea gasesc sau mai bine zis trebuie sa ai dimensiunile exacte luate de pe masina ca sa vezi ce amortizor se potriveste. Cu o ridicare redusa inca merg telescoapele normale desi ideal ar fi unele mai lungi sau modificate prinderile celor originale. Eu o sa intreb exact cat ma costa springuitul si probabil o sa le springuiesc si o sa adaug o foaie. Asa inalt masina mai mult decat ar inalta-o niste arcuri stock. E la noroc pentru ca nu se stie cat o sa tina. Daca mai ai intrebari sunt aici. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirkuletz Mirk Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Inaltare Feroza baghy .. primele mele arcuri de pe masina au fost duse la springuit..si chestia a fost ca la prima iesire in teren s`a rupt prima foaie(aia cu cercelul de prindere) exact langa brida....pe partea dreapta am patit treaba asta...stanga s`a comportat normal.pe urma mi`am cumparat din dezmembrari alt arc .. compus din vreo 5 foi .. si astfel din 2 arcuri bune si ala care mi s`a rupt .. am facut o combinatie cu foi adaugate care nu ma prea incanta acum ca scutura din calea afara.sa fie din telescoape oare ? mentionez ca nu le`am schimbat niciodata.Concluzia e ca la mine nu a tinut manevra cu springuirea arcurilor.sunt mai ghinionist eventual :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate