codrut23 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Re: Inaltare Feroza eu am dar este inaltata din suspensie, insa cred ca merge si fara sa fie inaltata... multam'!! Ma duc sa le oun sa vad daca incap si fara inaltare si te anunt.......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Re: Inaltare Feroza scuze 235/75/15[/quote incap fara probleme.am avut si eu si nu imi atingea deloc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Re: Inaltare Feroza Nu incap decat daca e modificata. Adica inaltata. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Re: Inaltare Feroza La mine incap dar am arcuri noi pe spate si e ridicata din bari pe fata. Depinde si ce gume sunt. Daca sunt resapate sunt mai mari. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoluc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: Inaltare Feroza se poate inalta foarte simplu. pe fata din barile de torsiune iar pe spate se fac 2 bride mai lungi cu 5 pana la 10 cm, depinde cat de lasate sunt arcurile de spate, si incap fara probleme la virare 235/75 r15. LUCIAN BLAGA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codrut23 Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Re: Inaltare Feroza se poate inalta foarte simplu. pe fata din barile de torsiune iar pe spate se fac 2 bride mai lungi cu 5 pana la 10 cm, depinde cat de lasate sunt arcurile de spate, si incap fara probleme la virare 235/75 r15. L-em ous acu 3 saptamani.........au incaput fara probleme...am pus overfenderele de la tine, autoluc ..si este super ok acu..........am fost o saptamana in macedonia ..cu ea....nici o problema........ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Re: Inaltare Feroza Ma bag si eu in discutia asta, chear daca este mai veche. Sa inteleg sa springuirea arcurlor inseamna aducerea lor la o forma curba mai accentuata decat au in urma "lasarii" in timp? Si in urma springuirii se poate intampla sa scada rezistenta arcului, adica sa se rupa mai usor decat daca il lasam in pace? Este mai buna la cald sau la rece? In Sibiu stiti pe cineva care springuieste? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Re: Inaltare Feroza Despre springuirea arcurilor parerile sunt impartite si le poti gasi cu "Cautarea avansata"...... Cel mai relevant raspuns il gasesti pe link-ul de mai jos si in pozele postate de Vitalies : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40316-Calea-Samuraiului&p=464568&viewfull=1#post464568 Pe scurt, Vitalies si-a pus arcuri noi..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Inaltare Feroza Pfff si in topicul meu ai destule informatii.In cazul meu inca merg cu arcurile springuite la rece prin ciocanire la care am adaugat o foaie facuta de la 0 care sa rupt dar doar pe o parte. Springuirea se face la rece si inseamna ciocanirea foilor de arc pentru a reveni la forma initiala adica cea curbata.Inaltarea nu se face din springuire, se face din adaugarea unei foi, doua , 15 dar masina va arata ca Papucurile de carat mobila si va fi foarte rigida.Eventual se confectioneaza alti cercei mai lungi. Ideea este sa nu o inalti foarte mult de spate comparativ cu fata.La mine pana sa o inalt din bari pe fata arata foarte urat.Acum fata cu spatele sunt cam la linie. Arcurile noi vor costa foarte mult in caz ca ai vreun gand si nu merita. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Inaltare Feroza Am vazt ca noi sunt foarte scumpe ... probabil, deocamdata o sa le las asa. Dar ma mai bate gandul sa inalt caroseria 3-4 cm ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Inaltare Feroza Am eu arcuri noi pe masina luate de aici http://www.milneroffroad.com/daihatsu/sportrakferoza/f300-1-6petrol-1989-81999/f300-suspension-0/f300-suspension-leaf-spring-kit-rear-0 doar ca mi-au trimis arcuri 4+1 si sunt cam tari dar macar nu mai au moarte. Trimit si in Romania dar e cam scump transportul. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FRN Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 (editat) daca nu faci off road hard , parere personala - 3 cm bodylift si max 2 cm suspensionlift. doar cercei de 4 cm sau cat de uzate sunt foile de arc iar de fata cam 1.5 cm din bari cu suspensionlift mare nu prea mai stai pe strada indiferent daca e firma sau custom Editat August 29, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
siirm Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Re: Inaltare Feroza Am eu arcuri noi pe masina luate de aici http://www.milneroffroad.com/daihatsu/sportrakferoza/f300-1-6petrol-1989-81999/f300-suspension-0/f300-suspension-leaf-spring-kit-rear-0 doar ca mi-au trimis arcuri 4+1 si sunt cam tari dar macar nu mai au moarte. Trimit si in Romania dar e cam scump transportul. Salutare! @baghy, poti detalia putin, eventual pe PM? Ma intereseaza si pe mine sa comand arcurile. Multumesc! Vitara 1.6i 8v '94 Ex. Feroza 1.6i '92 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Re: Inaltare Feroza Salutare! @baghy, poti detalia putin, eventual pe PM? Ma intereseaza si pe mine sa comand arcurile. Multumesc! Cu transport au fost 216 lire aduse in Bucuresti cu Dhl. Am dat comanda pe site, apoi am discutat cu ei pe mail si mi-au luat banii de pe card. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvi3006 Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 (editat) Re: Inaltare Feroza La a mea nu s-a mai putut face nimic cu foile originale. Material mult prea obosit, care s-a indreptat dupa prima springuire la rece imediat dupa ce am lasat masina pe roti. Dupa un an de la faza asta, am purces la a doua springuire, tot la rece, cu inlocuirea foii 2 cu una de aro diesel mult mai groasa in carne. Dupa lasarea masinii pe roti - spectacol! Stateau frumos arcuite, masina ridicata ca butchile de fotomodeala, ce mai tura-vura, orgasmic. A tinut exact cat relatia cu fotomodeala in cauza - pret de-un drum de vreo 10 km. Cand cobor din masina, oroare. Foaia 1, originala, indreptata peste foaia 2, care la randul ei statea frumos arcuita. Solutie extrema- drum pana la posesorul aro diesel, luat si arcurile elicoidale suplimentare de pe puntea spate, programat 2 prieteni pentru a doua zi si montat arcurile spirala pe feroza mea. O zi intreaga de lucru, masuratori multiple si taieturi ca sa dea bine, dar rezultatul a meritat toate eforturile. Acum foile de arc au rolul exclusiv de a tine puntea spate. Editat August 30, 2013 de razvi3006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Re: Inaltare Feroza Razvi, miei imi pare interesant. Cateva detalii de montaj si poate niste foto .... te rog ..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvi3006 Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Re: Inaltare Feroza Razvi, miei imi pare interesant. Cateva detalii de montaj si poate niste foto .... te rog ..... Foto, din pacate, au fost sterse din calculator de o sotie nu prea incantata de masini de teren si modificarea lor, dar cu prima ocazie fac altele si le postez. Detalii sunt multe, dar ma rezum la cele importante. Talpile pentru elicoidale (sus si jos) au fost taiate din tabla de 10 si au dimensiunile 12x12. Arcurile spirala au la exterior 10 cm. Pe fiecare talpa a fost sudata cate o bucata de teava inalta de 5 cm, teava care intra la fix in interiorul elicoidalului. Talpa superioara a fost sudata pe sasiu, pe suportul mansonului de cauciuc existent din fabrica, iar cea inferioara pe partea de sus a bridelor ce fixeaza foile de arc pe punte. Ulterior, ca sa tina sudura, pe bride au fost sudate bucati triunghiulare de platbanda de 3, orientate cu varful in jos. La faza asta a fost mai nasol, din cauza ca nu a existat un loc mai bun pentru sudarea talpii elicoidalului, iar in cazul in care vor trebui scoase arcurile foi, va fi ceva de lucru. Au fost multe masuratori si calcule pentru ca pozitia talpilor de sus si jos sa fie cat mai exacta, iar la final elicoidalele sa stea in pozitie perfect verticala. Am fost nevoiti sa taiem spiralele de mai multe ori, tot cate putin ca sa nu gresim, pentru ca arcurile erau mai lungi decat era necesar, iar la final nu mai ajungeau telescoapele la locul lor. Pe spirele finale au fost trase bucati de furtun din cauciuc pentru a preveni eventuale troncaneli, iar suplimentar, intre arc si talpile metalice au fost puse tampoane decupate dintr-un covor de cauciuc. La sfarsit, totul a iesit bine. Sunt foarte multumit de lucrare si de pozitia actuala a masinii, desi spatele este putin mai ridicat decat fata. In timp se vor lasa arcurile si se va corecta si pozitia masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Re: Inaltare Feroza Razvi, foarte detaliata explicatie. Nici nu mai e nevoie de foto. Deja, am inceput sa "vad" si la a mea :wink: Cu zgaltiturile cum stai dupa ce ai montat elicoidalele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvi3006 Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Re: Inaltare Feroza ...Cu zgaltiturile cum stai dupa ce ai montat elicoidalele? Sa imi scuzi te rog intarzierea, dar de joi sunt mandrul, fericitul si implinitul tata al unui baietel minunat, iar timpul pentru net s-a limitat in functie de ajutorul pe care i-l dau sotiei. Zgaltaiturile sunt mult mai pronuntate decat inainte, ceea ce ma face sa cred ca telescoapele nu lucreaza cum ar trebui, adica va fi nevoie sa mai tai o jumatate de spira, sau chiar una intreaga. Nu e mare lucru, dar asta confirma ceea ce spuneam in postarea anterioara, anume ca este nevoie de rabdare si masuratori repetate. Daca te hotarasti sa faci si tu modificarea asta, nu cred ca vei regreta. In prezent mi se pare ca anvelopele de pe spate adera mult mai bine la sosea. Daca ai nevoie de detalii suplimentare, sunt bucuros sa ti le scriu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Re: Inaltare Feroza Felicitari si sa creasca mare si sanatos. Si eu am 2 copilasi dar, mai maricei :) Nu este nicio graba. Eu sunt in concediu, la mare, dar nu ma pot abtine sa nu mai intru pe forum si sa imi fac planuri cu masina ... e un microb dat naibi :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 (editat) Re: Inaltare Feroza Am revenit cu o intrebare: are cineva idee care este inaltimea stock, pe spate, la Feroza? Vreau sa imi dau seama daca, la a mea, sunt lasate arcurile si cu cat. In cartea tehnica este trecuta inaltimea de 1270 mm (presupun ca mm, comparativ cu celelalte dimensiuni) ceea ce este total gresit ... Editat Octombrie 29, 2013 de bogdan.sb Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Inaltare Feroza Sa fie 1720 mm (am gasit ceva pe net) si sa fie o inversare ci cifre in carte ??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Inaltare Feroza Cred ca 1720 este varianta corecta. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Inaltare Feroza Am masurat si la mine este 1660 pe o parte si 1680 pe cealalta. Tampoanele sunt aproape lipite de arc, iar foile curbe (sau care ar trebui sa fie curbe) stau drepte si sunt lipite de ultima foaie, cea dreapta, scurta. Deci...ar cam trewbui sa fac ceva cu arcurile ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Inaltare Feroza Da trebuie, altfel toata tensiunea se duce in sasiu. In zona aia de prindere a arcurilor incep de obicei problemele rugina, fisuri etc. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate