Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inaltare Feroza

calin_p

Postări Recomandate

• Răspunsuri 245
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Inaltare Feroza

Peste tot pe unde am cautat benzi transportoare, covoare de cauciuc, poliamida, etc este inchis. De fapt era previzibil ca de sarbatori sa nu gasesc nimic de genul ... Deci, ramane pentru la anu'

Oricum, un prim pas tot am facut: pragurile laterale sunt prinse in cate 2 dintre suruburile de la tampoane si pentru a putea ridica cu HiLift-ul le-am intarit si am schimbat suruburile cu unele mult mai groase (M14 si clasa 10.9). Si ca sa fie pregatite pentru BL, le-am luat mai lungi (120 mm) ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am reusit sa gasesc 2 bucatele de banda transportoare. Cam rupte, dar sper sa pot scoate 20 de tampoane. Ma gandesc sa pun cate 2 la fiecare prindere. O bucata deasupra tamponului original si alta sub. In acest fel inalt cu ~ 30 mm. O sa inlocuiesc suruburile M8 (originale) cu M10.

Link spre comentariu

Salut BOGDAN.SB . As vrea sa pui niste foto cu masina ta . Se poate ?

Sigur. Cu toate ca ma mai atasat pe undeva, printr-un topic, dar nu mai stiu pe unde. Foto sunt mai din vara. Intre timp a mai suferit ceva modificari, mai mult sau mai putin vizibile ...

1.thumb.JPG.b4ba01ee1a6c397d2fcba54c7cfc422b.JPG

logo.jpg.f4ddf3e68079f0483e9b7a7ed987d175.jpg

Editat de bogdan.sb
Link spre comentariu

Referitor la inaltare:

- cauciucul din banda transportoare este putin copt, cel putin la suprafata, dar pare tare daca il indoi. Nici nu stiu daca sa il folosesc sau sa mai caut. Oricum, am taiat deja 20 te tampoane de 60x60 mm. Cu cate 2 bucati de banda ma ridic cu 30 mm.

- si o problema mult mai mare: cum desfac tampoanele din spate? Am acces doar la piulita de dedesupt. La capatul surubulul nu am reusit sa ajung. Este undeva in caroserie si nu am gasit nicio posibilitate de acces ... Si trebuie sa il schimb cu unul mai lung ... HELP !!!!!

Link spre comentariu

Tot zilele astea, mai lucrez la o polita pentru portbagaj. Sub ea sa stea scule, cric, etc, peste sa pot sa pun o plasa (sau una jumatate ca 2 nu cred ca incap :ha:).

Si sper sa o dorez cu niste jante cu et-ul negativ in 3-4 zile ...

Link spre comentariu

Nu -nteleg . Care suruburi ?

Pe fiecare parte are 5 tampoane intre sasiu si caroserie. La toate am acces, mai putin la cele din spate. Sunt pozitionate aproximativ sub usa de la portbagaj. Vad piulita si pot sa folosesc o cheie pentru ea, dar nu gasesc accesul la capatul surubului (in partea de sus a tamponului) ...

Link spre comentariu

Salut

Daca le slabesti si ridici caroseria putin in sus le poti desface cu o cheie papagal sau co un mops de instalator.Cheia se baga intre caroserie si tanpoanele de la saiu,te chinui putin dar nu este inposibil

Am inteles bine: trebuie sa tin cu mops-ul de filet, intre piulita si tampoane? Asta inseamna ca nu am acces direct la capatul surubului?

Trebuie sa schimb surubul cu unul mai lung. Cum fac? Nu am alta solutie?

Link spre comentariu

Pai da trebue un surub mai lung,adica scoti prezonul si bagi un surub dar ai grija la pasul filetului

Am inteles bine: nu este surub, ci un prezon (fara capat), iar in caroserie este o piulita sudata? Deci, desfac piulita din partea de jos, scot tamponul, iar mai apoi, cu un mops pot sa desfat prezonul din caroserie, iar in caroserie ramane o piulita sudata in care pot sa infiletez un surub mai lung?

Editat de bogdan.sb
Link spre comentariu

Pe la amiaza, am iesit afara cu intentia sa incerc sa slabesc fiecare surub, in asa fel incat, atunci cand urma sa inalt sa nu am surprize neplacute. Dupa care mi-am zis: WTF? Si m-am apucat de montat distantierii (pe care ii aveam facuti din banda transportoare). Cate 2 la fiecare tampon, a rezultat un BL de ~~30 mm. Surubul 1 - am folosit un surub mai lung din mijloc, 2 si 3 M14, 10.9 - cu acele suruburi sunt prinse si pragurile asa ca am preferat mai groase ca sa pot utiliza HiLift-ul, 4 - inca nu am pus definitiv, dar urmeaza M10, 10.9 si la 5 am lasat prezonul original, dar am renuntat la bucsa de sub sasiu, in asa fel incat sa fie suficienta lungimea.

Deci, in sfarsit am BL. Nu am avut probleme sa fie prea intinse cabluri, conducte, etc. Sau cel putin nu am observat si sper sa nu am vreo surpriza neplacuta.

Mai trebuie sa inalt bullbarul, pentru ca vin ochelarii in dreptul farurilor, dar este alta poveste. Am facut si o tura scurta (pe strada, dar este cam offrod strada pe care locuiesc) si pare ok.

Acum, sunt obligatorii jante cu et-ul negativ ca sa maresc ecartamentul. Sper sa le am in cateva zile :wink:

Multumesc la toata lumea pentru sfaturi si sugestii.

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Salut,ma intereseza si pe mine sa ridic putin masina si as vrea sa o fac cu poliamida si as vrea sa cumpar o bara si sa fac acele bucsi pe strung intrebarea mea este care ar fi dimensiunea barei de poliamida si care sunt dimensiunile care trebue sa ramana dupa strunjire.As vrea o inaltare de 5 cm se poate compensa fata din barile de torsiune s-au trebue mai putin?

Link spre comentariu

Salut, ridicarea cu busci din poliamida adica body lift presupune doar ridicarea caroserie fata de sasiu si nu este chiar o inaltare, se face acest lucru cand se pun pe masina gume mai mari iar caroseria se ridica uniform peste tot .Ridicarea din bari pe fata este altceva, citeste mai bine pe aici.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Nu cunosc diametrul acelei bucsi dar poate iti raspunde cineva.De facut poti sa le faci daca ai unde si de unde sa iei bara de poliamida.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Asa cum zice Caphonne, caroseria se inalta ca sa intre gume mai mari sau ca sa nu zici ca ai facut si un body lift (asa cum am facut eu...). Parerea mea: 50 mm este cam mult. Presupun ca vrei sa ii faci si un suspension lift, eventual si niste anvelope mai mari. Daca este asa, te duci cam sus, iar centrul de greutate se deregleaza rau de tot. Pentru a compensa, ai nevoie de flanse (sau jante cu et mult spre -), dar nici aici nu este bine sa exagerezi pentru ca fortezi tot ce tine de sistemul de prindereal rotilor. Personal, eu am ales varianta body lift cu cate 2 bucati de banda transportoare (au si avantajul flexibilitatii) + suspension: o foaie la arcurile din spate + inaltat putin fata din barele de torsiune => in final ~~ 50-60 mm per total. Cate de curand ii adaug flanse de 3,8 + jantele au et-ul cu 20 mm mai mic decat cele originale si ma declar multumit. Anvelopele le-am pastrat la dimensiune cat de cat standard...

Link spre comentariu

Atunci in prima faza o sa folosesc poliamida mai scurta sa zicem 3-4 cm dar asa cum spuneam as vrea sa ma ajute cineva cu ceva schite,cat despre inaltarea din bara si arcuri ai dreptate cam asta urmaresc si arcurile mele stau cam drepte numai ca seturile astea venite de la diferiti producatori cu amortizoare si foi de arc mi se par cam scumpe

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare