Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inaltare Feroza

calin_p

Postări Recomandate

Re: Inaltare Feroza

Si arcurile mele erau drepte. Le-am springuit si am adaugat o foaie, la un atelier din Bucuresti. Pana acum sunt multumit. Nu am sesizat sa se lase, cu toatye ca am bagat-o prin hartoape..... Cat despre amortizoare...inca nu le-am schimbat......in viitor o sa le vina randul...momentan m-am "fixat" pe flanse ca urmatoarea investitie...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 245
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Atunci in prima faza o sa folosesc poliamida mai scurta sa zicem 3-4 cm dar asa cum spuneam as vrea sa ma ajute cineva cu ceva schite,cat despre inaltarea din bara si arcuri ai dreptate cam asta urmaresc si arcurile mele stau cam drepte numai ca seturile astea venite de la diferiti producatori cu amortizoare si foi de arc mi se par cam scumpe

Salut,

Nu ai nevoie de nici o schema ;). Totul se face foarte usor pe strung. Ai nevoie de 8 bucati de poliamida( de preferat circulare, forma de puck de hockey), diametrul trebuie sa fie de 6-7cm(verifica diametrului buselor pe care le ai acum intre sasiu si caroserie). Recomand sa faci distantierele de maxim 4 cm deoarece asa vei avea de adus modificari minime masinii. Vor fi necesare suruburi mai lungi pentru cele 4 prinderi de sub cabina ( 2 se afla la picioarele pasagerului si ale soferului iar celelalte doua se afla la picioarele pasagerilor din spate). Util iti va fi un aparat de sudura pentru aceste prinderi deoarece la prinderea pe sasiu au bucse cu piulita cu pas marunt. Folosind un flex vei indeparta acele piulite si vei suda piulite pentru suburi cu pas normal ( asta pentru a gasi mai usor suruburile necesare).

Pentru distantierele de pe extremitati ( langa faruri si langa stopuri ) vei avea nevoie de suruburi mai lungi cu pas marunt, tipic pentru masinile japoneze.

Singura modificare pe care o vei aduce masinii va fi sa tai partea de jos a defelectorului de aer ce este prins pe radiator. Motivul modificarii este unul evident, elicea de la vasco va fi cu 4 cm mai jos acum ( motorul ramane la acc inaltime) in timp ce radiatorul care este prins de caroserie se va ridica.

Montajul ca la carte dureaza aproximativ 4 ore si necesita un elevator.

Succes,

Misujr

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturile voastre daca imi spune-ti de unde procur suruburile va raman dator cu o bere,la mine la Buzau chiar nu stiu de unde as putea lua asa ceva lund in considerare ca trebue sa fie tratate

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturile voastre daca imi spune-ti de unde procur suruburile va raman dator cu o bere,la mine la Buzau chiar nu stiu de unde as putea lua asa ceva lund in considerare ca trebue sa fie tratate

Salut,

Pe forum aici are Roli dar tot ai de muncit la ele. Ai de muncit la adaptoarele alea pe tu prinderile de sub scaune.

Toate bune,

Misujr

Link spre comentariu

Gata o sa-l caut pe omul asta dar cu adaptoarele sunt din nou in ceata ,te rog da ceva lamuriri

Stima

Il gasesti la sectiunea vanzari pe forum sau pe site-urile de vanzari autohtone (daca vrei link iti dau pe PM).

Adaptoarele de care iti vorbesc sunt niste bucsi cu saiba si piulita sudate la capatul ce iese din sasiu.

Rudimentar te poti gandi la o bucata de țeavă cu saiba sudata la un capat (forma literei T ) iar pe saiba ai sudata si o piulita.

Cei care monteaza body lift prefera sa indeparteze aceste bucsi deoarece modificarea lor inseamna timp si munca.

Pot sa caut ceva poze dar asta maine.

Toate bune,

Misujr

Link spre comentariu

Acele adaptoare au rolul de a "tine" tamponul din cauciuc (existent pe masina) mai rigid si mai fix pe surub. Eu am renuntat la ele. Intr-adevar, tamponul s-a comprimat mai mult (s-a redus inaltimea) dar, adaugand distantierii am compensat. Sa ai grija cand ridici caroseria de pe sasiu. Sa o salti doar putin, cat sa iti permita sa lucrezi la tampoane, altfel risti sa rupi ceva (cabluri, conducte, etc). In mod normal, daca o ridici putin dintr-o parte, iar ulterior din partea cealalta nu are nimic. Toate au o toleranta de cativa cm. Atentie, cu cat inalti mai mult, cu atat mai scurt ramane schimbatorul de la cutia de transfer (4x4)...

Suruburi de toate felurile gasesti la Fabory....

Original sunt suruburi cu pasul de 1,25 (fin) intrucat sunt mai rezistente decat cele cu pasul de 1,5 iar probabilitatea de autodesfacere este mai mica.

Link spre comentariu

Nu stiu lungimea (le-am schimbat in urma cu un an...). Cel mai simplu: scoti unul si il masori. Din cate imi amintesc, 8 dintre ele au aceeasi dimensiune. Atentie, celelalte 2 - din spate nu sunt suruburi care se pot desface, ci niste prezoane fixate in caroserie, pe care prinzi piulute (cel putin la mine, dar s-ar putea sa fi fost modificata fata de original). Daca distantierele tale + tampoanele de cauciuc depasesc lungimea acelor prezoane, trebuie sa le prelungesti cumva: fie flex + sudura, fie piulita pentru prelungire (lunga) + surub...

Link spre comentariu

Nu stiu lungimea (le-am schimbat in urma cu un an...). Cel mai simplu: scoti unul si il masori. Din cate imi amintesc, 8 dintre ele au aceeasi dimensiune. Atentie, celelalte 2 - din spate nu sunt suruburi care se pot desface, ci niste prezoane fixate in caroserie, pe care prinzi piulute (cel putin la mine, dar s-ar putea sa fi fost modificata fata de original). Daca distantierele tale + tampoanele de cauciuc depasesc lungimea acelor prezoane, trebuie sa le prelungesti cumva: fie flex + sudura, fie piulita pentru prelungire (lunga) + surub...

Salut,

Cele din spate sunt niste tije filetate. La mine au iesit folosind inca o piulita pusa peste cea existenta si apoi desfacute cu o cheie tubulara. Acolo ai practic o piulita sudata in caroserie.

Daca iei kit-ul de la Roly, vei primi si suruburile necesare.

Bucsile despre care povestim eu si Bogdan se pot vedea aici : http://www2.izook.com/images/00_the%20kit.jpg

Link spre comentariu

Cele din spate sunt niste tije filetate.

Aha...am mai aflat ceva. Ma ganeam eu ca japonezu' nu a sudat acolo niste tije, dar nu am stiut cum sunt prinse. Eu am renuntat la bucsile de dedesuptul prinderilor asa ca mi-au ajuns ca lungime deci nu am avut nevoie sa ma stresez sa le desfac :)

Link spre comentariu

Aha...am mai aflat ceva. Ma ganeam eu ca japonezu' nu a sudat acolo niste tije, dar nu am stiut cum sunt prinse. Eu am renuntat la bucsile de dedesuptul prinderilor asa ca mi-au ajuns ca lungime deci nu am avut nevoie sa ma stresez sa le desfac :)

Eu aveam nevoie la momentul ala de orice milimetru pe care il puteam castiga :)). Acum as putea sa dau jos BL-ul pentru ca am pus arcuri noi si au loc f bine anvelopele dar nu merita munca :))

Link spre comentariu

Voi dupa ce ati bagat bucsile de poliamida ati mai folosit astea,au ramas la fel s-au au suferit modificari?[ATTACH=CONFIG]230436[/ATTACH]

Salut,

Exact despre acele bucsi iti tot spuneam eu si Bogdan.

Eu recomand sa le modifici si sa le adaptezi.

Link spre comentariu

Bucsa de poliamida trebue sa aiba gaura de 10 ca si surubul s-au trebue ca piesa asta sa fie lungita si sa treaca prin ea ?

Gaura din piesa trebuie sa fie facuta pe diametrul surubului. Piesa asta nu imi amintesc sa ajunga la bucsa.

Link spre comentariu

Asa cred si eu ca nu ajunge, asta inseamna ca piesa asta din imagine nu mai trebue sa sufere nici un fel de modificari nu?

Daca pui alte suruburi , si vei pune pentru ca ai nevoie de unele mai lungi, o vei modifica. Piulita este pentru pas 1,25 iar suruburile pe care le gasesti pe piata la noi au pas 1,5.

Tai piulita cu un flex si sudezi piulita care sa se potriveasca cu noile suruburi.

Editat de misujr
Link spre comentariu

Un coleg de pe forum cred ca Bogdan zice ca pot gasi la fabory suruburi de 10 cu pas de 1,25 dar si tu ai idee buna sa schimb piulitele dar ca fac cu cele 2 prezoane de pe spate?

Eu pe spate am avut tijele facute de Roly si erau suficient de lungi.

Dupa ce spune Bogdan este posibil totusi sa iti ajunga tijele originale.

Link spre comentariu

Totusi cred ca e problema si pe fata acolo surubul se scoate in jos si are o piulita pe caroserie sudata,acolo ce ai facut?Cat despre spate nu cred ca or sa ajunga la momentul asta adica stranse nu au mai mult de 2,5 cm afara.ai facut tija pe filet de 1,25?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare