Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

iesire sambata 13.11.2010 in Subcarpati

LorDeko

Postări Recomandate

Re: iesire sambata 13.11.2010 in Subcarpati

Pozele, foarte frumoase.

Traseul pare tehnic, cred ca a solicitat putin.

Misto, bravo

ps. da si pestele meu e tare gustos, m-am intors de la dunare, a tras numai stiuca, capturi mici spre medii.

Cu prietenie,

Macinicu

:cl

" I don't always know what I'm talking about, but I know I'm right" -- Muhammad Ali smile%20%2824%29.gif
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

salutare tuturor

Frumoasa tura ,vreme extraordinare de traseu nu am cuvinte.....super:ypu

multumim eko & yoke pentru ajutorul din traseu!

a fost o zi minunata in compania unur camarazi extraordinari!

@davema teoretic aproape toata lumea stie cum se abordeaza un sleau insa practic in teren stau lucruerule putin altfel si asta o stiti cu totii sau a-ti simtit-o pe propria piele!Acolo unde i-am tras putin polish de copac vitarei era vorba despre o urcare cu inclinatie destul de mare si cu viraj dreapta printre doi copaci!Problema a fost ca o buturuga buclucasa care se afla in partea dinspre deal a vrut sa faca cunostiinta cu simexurile si ne-a aruncat fix in copacul aflat in partea dinspre vale.Oricum spatiul era destul de ingust asa ca in respectivul punct doar yoke a scapat curat (atins doar putin coviltirul dar aproape nesemnificativ) pe cand jimy-ul a facut si el cunoastiinta cu respectiva buturuga si copacul aferent!in rest nu au fost probleme doar la o trecere prin apa am dat putin cu botul in mal propabil ca ii era sete vitarei:uameni si bineinteles lui nessum ii place si pe burta de doua ori am fost broscuta in noroi :tk troliului lui eko!

pe curand si sa ne vedem sanatosi la tura urmatoare:y

Link spre comentariu

bag seama ca din ce in ce mai multa lume se orienteaza spre parcurgerea traseelor turistice de pas cu masina....sa tinem aproape si pe forumurile de profil 'drumetii montane' pentru a mai afla de astfel de trasee sau sa ne imbogatim colectia de harti de drumetie montana;

are cineva idee daca codul culorilor/semnelor de la marcajele turistice (dunga albastra/triunghi rosu etc) are vreo semnificatie?

Link spre comentariu

Va multumesc si eu domnilor ca ati ajutat veverita sa iasa din mlastina.Noroc cu mine (eko mic din fata tastaturii:ha:) ca am zis sa legam ambele sufe si sa incercam asa. Bine ca nu s-au rupt prinderile de pe lonjeroane ca o incurcam rau. Neaparat trebuie sa mai las tastatura, sa caut un carlig si sa vedem cum il prindem frumos. Fiti atenti pe net si la telefoane ca pregatesc inca o iesire interesanta mai prin zona "G...o...u..i" cu o urcare secreta si nestiuta de nimeni de pe net(si aici vorbesc la modul cel mai serios).:fg1:happy:happy

Link spre comentariu

bag seama ca din ce in ce mai multa lume se orienteaza spre parcurgerea traseelor turistice de pas cu masina....sa tinem aproape si pe forumurile de profil 'drumetii montane' pentru a mai afla de astfel de trasee sau sa ne imbogatim colectia de harti de drumetie montana;

are cineva idee daca codul culorilor/semnelor de la marcajele turistice (dunga albastra/triunghi rosu etc) are vreo semnificatie?

Cand e rosu e poteca de Creasta. Cand e galben e ruta ocolitoare la marcajul rosu. Cand e albastru e coborare spre sat, sau ceva civilizatie.

Link spre comentariu

daca nu s-a schimbat nimic in ultimii 20 de ani, marcajele nu au nicio semnificatie. se marcheaza traseele si atat. anumite trasee se unesc si poti intalni mai multe marcaje, cand se despart continui pe cel dorit.

L.E. ups, eko, asta nu stiam, desi am drumetit grav. in urma cu peste 20 de ani...

L.E.2: adevarul e la mijloc :ha::ha::ha:

ANEXA 3 la HG 77 / 2003

SEMNELE utilizate pentru marcarea traseelor turistice montane si conditiile de detaliu tehnic pe care acestea trebuie sa le indeplineasca pentru asigurarea uniformitatii si respectarii inscriptionarii internationale

Pentru marcarea traseelor turistice montane se utilizeaza urmatoarele semne:

a) banda verticala - pe fond alb - pentru marcarea traseelor principale, numite si magistrale, care sunt, de regula, trasee de creasta;

b) crucea cu brate egale - pe fond alb - pentru marcarea traseelor de legatura;

c) triunghiul echilateral - pe fond alb - si punctul intr-un cerc - pe fond alb - pentru marcarea traseelor secundare;

d) punctul cu cercuri duble de culoare alba si rosie pentru traseele dus-intors. Culorile pentru semnele de marcaj sunt: rosu, galben si albastru, obligatoriu pe fond alb. Pentru asigurarea uniformitatii si respectarii inscriptionarii internationale semnele de marcaj vor indeplini urmatoarele conditii de detaliu tehnic:

a) se vor incadra intr-un patrulater imaginar cu laturile de 16-20 cm;

b) benzile de culoare vor avea o latime de 6 cm, iar cele de culoare alba, de 5 cm (5 + 6 + 5 = 16 cm);

c) triunghiul cu miezul de culoare va avea laturile de 10 cm, iar banda de culoare alba, de 3 cm (3 + 10 + 3 = 16 cm);

d) punctul de culoare va avea diametrul de 10 cm, iar banda de culoare alba, o latime de 3 cm (3 + 10 + 3 = 16 cm);

e) crucea de culoare va avea cele doua benzi perpendiculare de 3 cm, iar banda de culoare alba, de 5 cm (5 + 6 + 5 = 16 cm);

f) semnele de marcaj se vor aplica in ambele sensuri de circulatie, la distante astfel apreciate incat sa fie usor vizibile de la un semn la altul, perpendiculare pe directii de mers si la inaltimea de 1,5-2 m fata de sol;

g) in golurile alpine si in poienile foarte mari semnele de marcaj se vor face pe stalpi confectionati din tevi metalice; stalpii vor fi vopsiti mai intai cu grund de protectie, apoi cu vopsea de culoare alba si neagra, in dungi alternative de 30 cm latime, vor fi prevazuti la partea inferioara cu gheare pentru fixarea in fundatii de ciment si apoi, in pamant si la partea superioara, cu o paleta pentru semnele de marcaj;

h) pentru protectia arborilor semnele de marcaj se vor aplica direct pe copaci, prin vopsire, fiind interzisa fixarea in cuie a altor indicatoare;

i) in zonele stancoase, greu accesibile, semnele de marcaj se vor aplica pe palete metalice scurte sau pe lespezi plate din piatra, implantate in gramezi de pietre, cimentate, cu o inaltime de 0,4-0,6 m;

j) in zonele in care traseul turistic montan este bine trasat si nu are ramificatii nu se va face exces de semne, dar se vor marca in mod deosebit intrarile in padure (din drumuri, poieni, goluri alpine, vai) prin unul sau mai multe semne usor vizibile;

k) pe un traseu comun, marcat cu semne diferite, vor fi aplicate toate semnele, in grup, unul sub altul, si nu alternativ, la distante mari unul de altul; in zonele stancoase semnele de marcaj se vor grupa orizontal;

l) in punctele de inflexiune a directiei de mers a potecii se vor aplica sageti bicolore (culoarea alba + culoarea marcajului), care vor indica unghiul directional; sageata va avea o lungime de 40-50 cm, o latime totala de 8-10 cm si unghiul directional de 15 grade, 30 grade, 45 grade, 60 grade, 75 grade, 90 grade, 105 grade si de 120 grade;

m) in zone deosebit de circulate si expuse fenomenului de ceata marcajul care va indica apropierea refugiului alpin sau a cabanei va fi dublat de un sistem de atentionare acustic sau vizual, actionat electric sau mecanic; in cazul cabanelor functionarea acestui sistem va fi in responsabilitatea cabanierului;

n) la executarea tuturor marcajelor se vor folosi vopsele reflectorizante si rezistente la ger, caldura, soare, umezeala si agentii poluanti corosivi;

o) se va evita marcarea drumurilor publice si a drumurilor forestiere altfel decat prin tablite indicatoare, la capetele acestora; in cazul in care un traseu turistic montan se interfereaza cu un drum public, traseul va fi marcat astfel incat sa fie bine relevate intrarile si iesirile din drumul public.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Mai sunt prin Fagaras niste tevi de vreo 2m si gaurite cu niste spirale de 5 asa. Daca e ceata sau viscol si esti dezorientat asculti cum suiera vantul prin gaurelele alea si te ghidezi dupa sunet,iar in curand vei ajunge la un refugiu :wink:

Faza asta mi-a explicat-o si mie un turist austriac. Ca de prin Fagaras te intalnesti cel mai des cu straini decat cu romani. Cand te saluta un roman e ceva:ha:

Link spre comentariu

O sufa cinetica era excelenta. :hl Pe viitor trebuie sa avem una in masina "just in case"!:ypu

@giorgel multumim pentru detaliera privind marcajele.:tk Stiam ceva vag cum spunea si @eko mai sus!:x

@Eko ce pregatesti? E secret? :tk

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Cand e rosu e poteca de Creasta. Cand e galben e ruta ocolitoare la marcajul rosu. Cand e albastru e coborare spre sat' date=' sau ceva civilizatie.[/quote']

Am auzit de acest principiu dar nu se respecta in teren. NU il luati de bun.

@giorgel: dupa 90 s-au remarcat poteci cu voluntari. Putini au respectat regulile principiul fiind "decat de loc las' ca-i bine si asa".

Merg mult in drumetii prin munti. Asta ma relaxeaza. Studiul dinaintea traseului te pune in tema cu particularitatile zonei vizate pentru iesire.

Sunt si exceptii "consacrate" de la regulile marcarii: Creasta Pitrei Craiului si Creasta Buila-Vanturarita - bulina rosie (se respecta numai culoarea nu si semnul care ar fi trebuit sa fie banda).

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

O sufa cinetica era excelenta. :hl Pe viitor trebuie sa avem una in masina "just in case"!:ypu

@giorgel multumim pentru detaliera privind marcajele.:tk Stiam ceva vag cum spunea si @eko mai sus!:x

@Eko ce pregatesti? E secret? :tk

Da.:ha: Vrobeam azi cu niste prieteni si mi-au zis de un traseu misto pe care l-au facut ei cu motoretele. Au vazut niste tractoare si carute pe acolo. Deci incapem si noi astia mai mici.

Niste poze de cand au urcat ei, dupa o ploicica:ha:.

Enjoy!

http://img152.imageshack.us/img152/4600/40998051.jpg

http://img585.imageshack.us/img585/2453/40998689.jpg

http://img718.imageshack.us/img718/9439/40998701.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/5316/40998738.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/4600/40998051.jpg

http://img139.imageshack.us/img139/8002/40998553.jpg

Link spre comentariu

Interesante hartile, locuri la greu de balaurit...:2dr

Astept cu interes zapada!

L.E. Hai @eko cu filmul partea a doua. :x

Gata Bo$$ :

MzNL5v2hJOs

LE: Urmeaza chiar si partea a3a :grin:.

Link spre comentariu

Recuperarea aia cu 2 masini la sufa , am facut-o cu Omoroka si Yoke la Neajlov !Ramasesem cu Terrano-ul meu lung atunci pe burta in ditamai mocirla , cu un troliu care se incapatana sa functioneeze si singurul mod sa ma recupereze baietii a fost cu o singura sufa 2 samuraie !Cum asa : sufa trasa prin punctul de ridicare hilift de la placa de troliu ! Multumesc inca odata Omoroka si Yoke !

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

Bravo d'omne!

@nessum La minutul 6,06 greseala ! Acolo era o pitricica! Masina zici ca era de hip hop!!!!!!

O cunosc . Copilotul meu a stat pe ea! Sleaurile care erau acolo sunt facute de daihatsu! .......shpan, fata spate ,fata iar spate iar shpan...... si nu am pus-o pe burta!:ha::ha: ca nu mai am!!! (-30kg :wink:)

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Chiar ca a fost noroc!

Sta cumintel in debara nedesfacut de cand l-am luat de la @worldscape.

Investitie! Tre' sa-i fac un suport in Vitara pana la urmatoarea iesire...aia secreta a lu' @eko. Totul pe PM frate! :al

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Am revazut faza cu troliu si am:ha: !

Tibone zici a era ceasul de la hale!!!!

cu ticaia el asa in linistea aceea de mormant!

am sa pun ptr voi si un imn care vi-l dedic!!!

ANngWejrUPI

IMNUL!!!

c07pGgxuQ0c

MERCI MARSE~!!

Editat de davema

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare