Horatiu Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Buna ! as lua pentru inceput un Suzuki Samurai... are cineva ceva pareri ? da care sa fie ... cu kitt inaltat sau fara ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Functia "Cautare avansata" , dupa cuvintele-cheie, "sfat achizitie samurai" a relevat urmatoarele topicuri, al caror continut, poate iti va folosi : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=51595&highlight=sfat+achizitie+samurai http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=53105&highlight=sfat+achizitie+samurai http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=57133&highlight=sfat+achizitie+samurai REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Buna ! as lua pentru inceput un Suzuki Samurai... Din ceea ce scrii mi se pare ca parerea ta este ca Samurai e o masina de incepatori... cumpara-l, si mai vorbim peste 2-3 ani :old Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? poate te intereseaza http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=49475 tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horatiu Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Din ceea ce scrii mi se pare ca parerea ta este ca Samurai e o masina de incepatori... cumpara-l, si mai vorbim peste 2-3 ani :old ...pai zisei ca e mai mica ... carele vra sa zica sii aaa ... daca ma rastorn sa nu fac zob una mare ... da ia zi mata acuma carele este treaba nu peste 2-3 ani ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horatiu Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Cum e mai OK la Samurake cu injectie sau cu carburator Multumesc forumistilor 4x4 carele ii baga inseama si pi bigineerii :wink: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? astral are dreptate. mai intai ar trebui sa citesti cam tot ce este pe aici si mai apoi vei gasi si raspunsurile. Gil deja ti-a raspuns iar tu crezi ca e ironic. 1 ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Am vrut sa spun ca-i o masina foarte capabila, eu o conduc de peste 2 ani si inca-mi mai ofera surprize placute. Dar asta s-a mai tot spus pe forum, o sa gasesti tone de informatii in sensul asta. Nu am vrut sa par ironic deloc :h5 1 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horatiu Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? ok m-am prins ... merci de suport si de suportare:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Daca sti ce vrei sa faci si dupa ce o descoperi, te asigur ca este o masina care stie si face mult mai multe decat o masina cu pretentii. Samuraiul nu e o "masina", e un stil de viata...parerea mea :yE o masinuta fiabila, robusta nu se strica in varf de deal, asta binenteles daca si piesa de pe scaun are grija de ea, defapt o ai cum o ingrijesti. Numa bine si spor in achizitionarea veveritei ! 1 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Plecand de la o cugetare care spune asa: " Esentele tari se tin in recipiente mici", vei intelege ce au vrut sa spuna Gil si Cristian1. Succes si noroi mult pe/sub roti! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vijorelus Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? e o alegere pe care nu o vei regreta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horatiu Postat Noiembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? m-am lamurit masina e Ok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Yipiiii, acum ne-am linistit si noi. A durat mai mult decat o sarcina... :ha: Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? :h5Daca sti ce vrei sa faci si dupa ce o descoperi, te asigur ca este o masina care stie si face mult mai multe decat o masina cu pretentii. Samuraiul nu e o "masina", e un stil de viata...parerea mea :yE o masinuta fiabila, robusta nu se strica in varf de deal, asta binenteles daca si piesa de pe scaun are grija de ea, defapt o ai cum o ingrijesti. Numa bine si spor in achizitionarea veveritei ! Mi-a placut asta si mare dreptate ai: "Samurai este un stil de viata" Horatiu, raspunsurile care le-ai primit pana acuma au venit de la oameni pasionati de Samurai. De la ei vei auzi numai de bine :grin: Cred ca inainte de a face alegerea asta ar trebui sa te consulti si cu niste oameni care au avut Samurai si nu au stiut cum sa scape mai repede de ele, unde mai pui, unii dupa ce au bagat ceva bani in ele :ha: Eu ca si colegii mei de mai sus conduc samurai si sunt indragoistit in continuare de el de mai bine de 2 ani. Confirm ca este o masina foarte robusta si fiabila insa simpla, fara pretentii prea mari, ieftina de intretinut, cu multe posibilitati de modificare si upgradare daca vrei sa bagi ceva bani in ea pentru un plus de performanta. De partea cealalta trebuie sa stii ca este o masina fara confort, zdruncina foarte rau in teren datorita arcurilor lamelare iar spatiul interior este foarte limitat. Zgomotul in habitaclu este si el foarte mare iar viteza de deplasare in conditii de siguranta este destul de limitata pe sosea. Venind vorba de siguranta, unii zic ca se rastoarna mai usor decat alte masini, altii printre care si eu, spunem ca nu e dracu chiar asa de negru. Si masinile mari se pot rasturna usor daca le pilotezi gresit iar internetul geme de astfel de exemple :grin: In teren vei vedea ca daca o echipezi cu niste cauciucuri corespunzatoare vei putea face cu ea foarte multe si vei dori la fiecare alta iesire sa impingi masina spre tot mai mult :grin: De aici mai departe trebuie sa te asiguri ca nu ai probleme cu inima pentru ca ceea ce vei face se va numi sport extrem si, fie iti va placea, fie vei ceda si vei dori sa o mariti cat mai repede. Succes la alegere :h5 1 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Da, e ca jeansii: rezistenti, practici si nu se demodeaza niciodata :grin: 1 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? nu ma pricep deloc la mecanica auto si ma gandesc si eu la un Samurai.Moto am si ma gandesc si la 4 roti.Ce vreau sa va intreb asa pe scurt: -sunt si Samuraie 4x4 permanent? -trebuie neaparat sa aiba MRL-uri?sau au din fabrica toate?Toata lumea vorbeste pe aici de MRL-uri dar doar cunoscatori:wink: Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? nu ma pricep deloc la mecanica auto si ma gandesc si eu la un Samurai.Moto am si ma gandesc si la 4 roti.Ce vreau sa va intreb asa pe scurt: -sunt si Samuraie 4x4 permanent? Nu am intalnit, nu am citit si nu am auzit sa existe Samurai 4x4 permanent. -trebuie neaparat sa aiba MRL-uri?sau au din fabrica toate?Toata lumea vorbeste pe aici de MRL-uri dar doar cunoscatori:wink: Ar fi indicat sa aiba MRL-uri din urmatoarele motive: 1. consuma mai putin cand decuplezi MRL-urile si te deplasezi pe distante lungi 2. ai mai putin zgomot in habitaclu cand circuli cu MRL-urile decuplate 3. uzezi mai putin grupul si cardanul fata Totusi, trebuie sa stii ca nu toate Samuraiele sunt echipate cu MRL-uri, acestea fiind un fel de optiune. Salut. Vezi raspunsurile mele cu galben mai sus :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BERTONE BMW Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? am un lada niva si un samurai ( fratele meu )...am fost pe tot felul de dealuri ,de rape, de mlastini. nu il scot in evidenta dar au fost situatii unde nu am trecut cu lada niva ( motor 1.6i) iar bondarul a trecut. spor la cumparat. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Multumesc de informatii! Cam cat ar costa MRL-uri (eventual second daca merita) si cam ce ar insemna la manopera sau alte modificari/achizitii de piese? Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Multumesc de informatii! Cam cat ar costa MRL-uri (eventual second daca merita) si cam ce ar insemna la manopera sau alte modificari/achizitii de piese? cred ca le poti achizitiona undeva pana in 200EUR perechea iar de instalat cred ca o poti face singur ca nu e mare inginerie. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? la dezmembrari gasesti mrl-uri aisin la 100 euro perechea. cind le montezi pune garnituri noi (12 ron/buc la unix) sau macar etanseaza cu silicon sa nu bagi apa la rulmentii de la roti. 1 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? am gasit un Samurai dar din pacate proprietar la fel de priceput ca si mine:grin:.Deci zice ca atunci cand cupleaza 4x4 se da jos din masina si cupleaza ceva de la roata din fata.(cica e interesant sistemul :ha:)Zice ca din masina nu se poate cupla .Masina e din 93 .Astea sunt MRL-urile sau ce anume? Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 (editat) Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? Da MRL-urile sunt si sunt unele manuale. Uite ti-am luat si cateva detalii despre niste MRL-uri ca sa intelegi fenomenul un pic: "MRL-urile sunt mecanisme tip roata libera ( lock-release mecanism) care se utilizeaza la cuplarea/ decuplarea butucului de roata, in special pentru puntile fata la masinile cu 4x4 nepermanent. Se pot folosi si in locul butucilor de roata cu blocare automata atunci cand se doreste cuplarea manuala a puntii fata sau atunci cand pretul celor cu blocare automata este foarte mare. Exista si modelul AVM HP / High Performance la anumite marci de auto, care este mai rezistent decat cel normal, dar si ceva mai scump." Sper ca RazvanGTC sa nu se supere. S-auzim de bine Editat Ianuarie 4, 2012 de cristeaandm adaugare citat :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Re: Sfat achizitie - pentru inceput e OK un Suzuki Samurai... ? si ce ziceau baietii mai sus la 200 euro sunt tot manuale?Ceea ce nu inteleg este de ce trebuise sa te dai jos din masina sa cuplezi 4x4 si asta in sensul -cum se cupleaza atunci 4x4 la modelele fara MRL-uri?Adica ai MRL manual =te dai jos din masina,nu ai =cuplezi 4x4 din masina. Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate