Giani Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Salutare, Am renuntat la bara spate si am montat alte stopuri.Zic eu mai ieftine si eficiente.Va urma roll cage si ne apucam de suspensia pe elicoidale. Am renuntat la puntile de Toyota ca la ce preturi sunt imi mai cumpar un Samurai.Oricum ranforsate greu sa rupi ceva si chiar de rupi costa 150 euro una. Cine e interesat de suspensia Calmini 5 o poate gasi la rubrica vanzari. KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Aprilie 25, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Salutare tuturor, Astazi am montat noul reductor cu reductie 4,16 obtinut din doua reductoare. Unul de 410 motor 1000cmc si celalalt al meu de 413.Rezultatul e fantastic.Acolo unde imi murea motorul in low cu treapta intai urc cu a treia. Si pe strada s-a schimbat puterea urcand pante cu a treapta a treia. Am cumparat amortizoarele,arcurile, bucsele si teava rectangulara pentru trecerea pe suspensie elicoidala. Va tin la curent KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Salutare tuturor, Astazi am montat noul reductor cu reductie 4,16 obtinut din doua reductoare. Unul de 410 motor 1000cmc si celalalt al meu de 413.Rezultatul e fantastic.Acolo unde imi murea motorul in low cu treapta intai urc cu a treia. Si pe strada s-a schimbat puterea urcand pante cu a treapta a treia. Am cumparat amortizoarele,arcurile, bucsele si teava rectangulara pentru trecerea pe suspensie elicoidala. Va tin la curent Salut,arata foarte bine masina ,cred ca e cam asa de inalt ca al meu.Cum stai cu stabilitatea?Poti sa detaliezi putin operatiunea cu reductorul?Care carcasa a ramas ,daca ati sudat ,strunguit,frezat,ceva .Multumesc. Spor la pipeing,si eu m-am bagat la coil spring,am primit o alta masina. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Salut,arata foarte bine masina ,cred ca e cam asa de inalt ca al meu.Cum stai cu stabilitatea?Poti sa detaliezi putin operatiunea cu reductorul?Care carcasa a ramas ,daca ati sudat ,strunguit,frezat,ceva .Multumesc. Spor la pipeing,si eu m-am bagat la coil spring,am primit o alta masina. Salutare, Carcasa ramane de 413 dar si cea de 410 este la fel.Se combina pinioanele si se taie.Daca vrei te poate ajuta un prieten ce mi-a facut si mie.Numai sa ai ambele reductoare.Legat de inaltare masina mea are cam 1,95 inaltime acum si sta chiar foarte bine pe sosea si chiar si in teren.Mai putin topaiala de rigoare. Ma poti suna 0722600680 KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Re: Samurai nou prin paduri [ATTACH=CONFIG]133475[/ATTACH] Ai avut un motiv anume sa inversezi scaunele? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Re: Samurai nou prin paduri ''Astazi am montat noul reductor cu reductie 4,16 obtinut din doua reductoare.'' eu nu cred ca ai obtinut 4,16.. detaileaza poate imi scapa mie ceva . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 (editat) Re: Samurai nou prin paduri ''Astazi am montat noul reductor cu reductie 4,16 obtinut din doua reductoare.'' eu nu cred ca ai obtinut 4,16.. detaileaza poate imi scapa mie ceva . este vorba de "rocklobster" combinatia rotilor dintate din reductorul de sj410 si samurai. povestea o gasiti >aici< [ATTACH=CONFIG]138698[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]138699[/ATTACH] Editat Aprilie 30, 2012 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Exact ce spune Minitehnicusro am facut si la reductorul meu. Cel al masinii avea 2,28 reductie, cel de 410 2,6 iar cel obtinut are 4,16 masurate in low. Masuratoarea a fost clara facand semn pe flanse si rotind. Este mult mai ieftin de obtinut decat orice reductie cumparata din State. Patrulator am asezat scaunele asa din cauza unor buzunare laterale ce am vrut sa le pastrez si fiind mai late nu mai puteam rabata ca-mi loveau in centuri si nu puteam sa bag mana. Scaunele sunt foarte confortabile si pe deasupra se mai si rabateaza culisand pe sine ca cele de Samurai.In plus la 400 ron sunt aproape noi. KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 (editat) Re: Samurai nou prin paduri Este mult mai ieftin de obtinut decat orice reductie cumparata din State. cu afirmatia asta nu sunt de acord. in anumite conditii este ceva mai ieftin. dar nu mult mai ieftin. un kit de 4,16 de la luat de la lowrange costa 415usd si ajunge in romania la 1900-2000 ron cu tot cu transport si tva. ca sa-l faci tu, ai nevoie in afara de reductorul tau, de un reductor de sj410, in stare buna de functionare, marfa rara, de contrabanda. costa 200-250 euro, adica in jur de 1000-1100 ron. taierea, strunjirea, rectificarea si sudarea celor doua roti dintate, daca nu ai propriul atelier, costa in jur de 80-100 euro, adica inca 300-400 ron o sa trebuiasca sa inlocuiesti piesele "consumabile" daca tot il faci bucati si vrei sa nu fluiere. kitul de la americani vine cu ele in pachet. -1 countershaft = 160 ron -2 colivii cu ace = 240 ron -3 simeringuri = 120 ron -1 oring countershaft = 12 ron -2 garnituri = 25 ron -2 lagare axiale = 70 ron total consumabile= 625 ron daca vrei sa schimbi si rulmentii mai dai inca 350 de ron pe ei. la final ai cam aceleasi cheltuieli dar cu mult mai mult deranj. preturile de mai sus nu sunt inventate. -am cerut de doua ori oferta de la sten back comexin pentru manufaturarea rotilor si au cerut odata 400 si odata 450 de ron. -pentru consumabile sunt preturile de la unix pentru componente originale. Editat Aprilie 30, 2012 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Salutare, Carcasa ramane de 413 dar si cea de 410 este la fel.Se combina pinioanele si se taie.Daca vrei te poate ajuta un prieten ce mi-a facut si mie.Numai sa ai ambele reductoare.Legat de inaltare masina mea are cam 1,95 inaltime acum si sta chiar foarte bine pe sosea si chiar si in teren.Mai putin topaiala de rigoare. Ma poti suna 0722600680 Multumesc pentru raspuns,al meu pe elicoidale acuma este la 128cm masurat la nivelul geamului usii.Reductor de 410 gasesc la bani marunti la ungurii mei,dar inainnte, lucrare de care nu am nici un chef,tinichigeria. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: Samurai nou prin paduri este vorba de "rocklobster" combinatia rotilor dintate din reductorul de sj410 si samurai. povestea o gasiti >aici< [ATTACH=CONFIG]138697[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]138698[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]138699[/ATTACH] Descriere buna,eu totus as face un canal pentru o siguranta,in loc de sudura ,daca tot e facut locas pentru pana.dupa mine nu trebuie cautat mult sa gasesti in cutii de viteze oarecare ,acelasi distanta intre axe si raporturi diferite,iar la strung se rezolva restul. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Salutare, Luni masina a intrat la coafat suspensia si astazi dupa trei zile masina are deja tirantii pusi si arcurile.Speram ca pana vineri sa poata merge in teste deja. Super echipa super profi!!!Stiu exact ce se potriveste ce arcuri,amortizoare, bucse si cel mai important suspensia este testata de 1 an de zile in conditii hard.In plus sunt folosite eceleasi arcuri si amortizoare pe fiecare tirant pentru minimalizarea costurilor de exploatare.Sunt ceva colegi care stiu despre cine si ce vorbesc. Asadar cateva poze cu tel. KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Salutare, Luni masina a intrat la coafat suspensia si astazi dupa trei zile masina are deja tirantii pusi si arcurile.Speram ca pana vineri sa poata merge in teste deja. Super echipa super profi!!!Stiu exact ce se potriveste ce arcuri,amortizoare, bucse si cel mai important suspensia este testata de 1 an de zile in conditii hard.In plus sunt folosite eceleasi arcuri si amortizoare pe fiecare tirant pentru minimalizarea costurilor de exploatare.Sunt ceva colegi care stiu despre cine si ce vorbesc. Asadar cateva poze cu tel.[ATTACH=CONFIG]141325[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141326[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141327[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141328[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141329[/ATTACH] Ce tendoane folositi? par de cherokee,parca is putin scurte.Pe axa spate ai cu mult mai putina greutate,va scutura dupa mine ,daca folositi acelasi arcuri. Spor la treaba ,felicitari pentru curaj! http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Pe axa spate ai cu mult mai putina greutate,va scutura dupa mine ,daca folositi acelasi arcuri. arcurile foi originale de samurai au 255 lbs/inch pe fata si 155 lbs/inch pe spate. pe difflock, englezii care fac conversii la elicoidale folosesc arcuri de la rallydesign.co.uk de 12-14 inch lungime si 225-250 lbs/inch pe fata si 170-180 lbs/inch pe spate. iar la 15-20 lire/bucata sunt chiar ok la pret. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Peter Erno, bratele sunt construite din rectangulara si le-am vazut pe viu cum se comporta la bolovani, etc. super rezistente. Minitehnicusro arcurile sunt la fel testate si masina merge cu 60 km pe denivelari fara sa simta nimic.Dealtfel arcurile sunt de trei feluri diferind grosimea spirei de la 9mm pana la 12mm de aici rezultand duritatea.Nici astea nu depasesc 150 ron buc si se gasesc la orice magazin de piese. In plus va veni si roll cage-ul ce va mai ingreuna sarcina arcurilor si...vedem de le punem pe cele mai soft. Solutia aceasta e testata de Silviu Istrate din Campina pe al lui Samurai de cel putin un an iar el ma ajuta cu schimbarea suspensiei. KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Am inteles ,astept vesti despre evolutia proiectului,mai ales la pozitionarea panhardelor,prinderea arcurilor pe talere,etc.Cu ideea de rectangulara scapi de zeci de kilograme de greutate statica ,trecand greutatea pe caroserie.La mine putin s-a schimbat raportul ,folosind elemente grele de suspensie,comfortul si priza la sol va fi mult mai bun. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Mai 24, 2012 Autor Partajează Postat Mai 24, 2012 (editat) Re: Samurai nou prin paduri Poze si cu bratele fata si prinderea barii panhard. Un lucru bun e alinierea cardanului fata ce nu mai lucreaza inclinat de aici eliminand atatea tensiuni si dezechilibre. Editat Mai 24, 2012 de Giani KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Mai 24, 2012 Autor Partajează Postat Mai 24, 2012 (editat) Re: Samurai nou prin paduri Poze si cu bara panhard pe fata aproape finalizata si prinderea amortizoarelor Editat Mai 24, 2012 de Giani KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
srssilviu Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Re: Samurai nou prin paduri ...parca incepe sa prinda un pic de ... "balans" . Salutare dl. Giani ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Mai 24, 2012 Autor Partajează Postat Mai 24, 2012 Re: Samurai nou prin paduri ...parca incepe sa prinda un pic de ... "balans" . Salutare dl. Giani ! Domnu' Silviu, tu-i faci balansul calculat si multumim pentru asta.Abia astept sa vedem daca tin pasu' dupa tine prin padure. KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Poze si cu bara panhard pe fata aproape finalizata si prinderea amortizoarelor [ATTACH=CONFIG]141440[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141441[/ATTACH] Arata foarte bine,ma gandesc ca o sa fie fixate arcurile pe talere,si nu lasati greutatea puntii doar pe telescop la extensie maxima.Eu am pus panhardul drept, fara sanse sa se indoaie la cotituri.Ce grosime de perete are? http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Si uite asa masina a ajuns astazi acasa cu noua suspensie... Schimbare totala fata de era mai demult. Sincer nu mi-a venit sa cred ca o suspensie se poate face in 7 zile lucratoare si super bine. Ii multumesc lui Silviu Istrate si echipei lui. E atat de inchegata incat uiti ca te dai cu Samuraiul si zici ca esti intr-o masina de strada. Maine facem mai multe poze si le punem, pana atunci cateva cu telefonul. Intre timp masina a primit si un carburator de la SU Carb, ce au fost puse pe Jaguar si Triumph cu ceva ani in urma. KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Re: Samurai nou prin paduri Felicitari pt transformare:br Poti pune ceva poze cu prinderile bratelor de punte ? :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bandesz Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Re: Samurai nou prin paduri salut Eu am Calmini pe Samurai dar si ala e foarte tare,am pus scaune cu amortizor(ca la dubite) reglabil dupa greutate,ala ajuta mult. Bafta la masina! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 (editat) Re: Samurai nou prin paduri macfero am facut cateva poze si poate gasesti ce te intereseaza. N-am avut timp sa ma dau la ea prin padure dar am urcat-o pe vre-o doua trepte acasa. Poze si cu carburatorul.Aici am o problema, ca are nevoie de atata aer incat si filtrul ciuperca nu-i suficient ,il sufoca.Am pus doar o sita si trage de rupe.Daca aveti idei astept. Editat Mai 30, 2012 de Giani KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate