Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Preparare Unimog pentru extrem

Unimog

Postări Recomandate

• Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Preparare Unimog pentru extrem

Surprize neplacute . Astazi am incercat sa vedem cum montam scaunele de concurs si cu stupoare ne-am dat seama ca pe partea navigatorului nu incape , trebuie sa modificam un pic cabina

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Surprize neplacute . Astazi am incercat sa vedem cum montam scaunele de concurs si cu stupoare ne-am dat seama ca pe partea navigatorului nu incape , trebuie sa modificam un pic cabina

Pai, daca navigatorul este cat tine, normal ca nu incape. :ha:

Oricum, la ce mai ai nevoie de navigator daca ai lada de bere cu tine? :ha:

Link spre comentariu

mda multi bani.acum sunt curios ce vrei sa faci cu el ce ti-ai propus.te dai cu el la extrem???sa stii ca nu ai nici o sansa sa castigi mai nimik.v-a fi foarte foarte grea masina sunt locuri inguste unde cu "camionul" nu ai loc.viteza de deplasare nu stiu cat o sa fie +ca baietii care se dau la extrem au masini de serie facute pentru teren.tu vii cu o masina cu care se imprastie sare pe strazi.altceva cand vei ramane in pana nu vei avea la cine sa"cersesti" o planetara o coroana un cauciuc taiat.baietii au G uri si toiote.a era sa uit suspensie de camion amortizoare etc etc .mai sunt atatea de spus despre masina.cel putin vopseste-o tipator mai te duci cu ea la un team building la o expozitie mai scoti din investitie pt. ca la extrem o sa vii cu ea doar sa iei startul .rezultate ...

Link spre comentariu

mda multi bani.acum sunt curios ce vrei sa faci cu el ce ti-ai propus.te dai cu el la extrem???sa stii ca nu ai nici o sansa sa castigi mai nimik.v-a fi foarte foarte grea masina sunt locuri inguste unde cu "camionul" nu ai loc.viteza de deplasare nu stiu cat o sa fie +ca baietii care se dau la extrem au masini de serie facute pentru teren.tu vii cu o masina cu care se imprastie sare pe strazi.altceva cand vei ramane in pana nu vei avea la cine sa"cersesti" o planetara o coroana un cauciuc taiat.baietii au G uri si toiote.a era sa uit suspensie de camion amortizoare etc etc .mai sunt atatea de spus despre masina.cel putin vopseste-o tipator mai te duci cu ea la un team building la o expozitie mai scoti din investitie pt. ca la extrem o sa vii cu ea doar sa iei startul .rezultate ...

Ce sa zic! Bune observatii! :ig Sunt oameni care fac asta de placere si din pasiune. Indiscutabil au nevoie de oameni ca tine care sa le spuna ce au gresit! :bl Sau nu?

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Pentru Tiberiu !!!!

Scuze de intirzierea cu care iti raspund am lipsit din tara.

Da ma inscriu in extrem , rezultatele pe care le voi obtine nu le cunosc oricum nu sunt obsedat de titluri si cupe . Masina este sub cotele maxime permise de regulamentul cadru al CN . Masina a fost incercata inainte de a face orice modificare in off-road si s-a dovedit foarte capabila , nu uita nu este o autolutilitara obisnuita. Are cele mai bune indicatori de teren:diferential blocabil 100% cu aer , punti portal cu garda de aprox 55 cm,cauciuc 40", cutie 6 viteze , reductor 4 trepte cu viteze intre 130 m/h (nu este gresit scris)-85 km/h. Raport motor/transmisie 7,8 ( toti modifica de pe 3,9(4,1)-pe 4,8

Si toate astea de fabrica

Mai sunt si altele cum ar fi cardane in cusca de otel (nu le poti lovi ) ,coroana/pinion greu de distrus la dinti de 4-5 cm, planetare ca atare nu are are bare de transmisie de la grup la roti de 42 mm diametru

Ca sa existe sansa cat mai mica a necesitatii de salvare de alti (greutate mare)am montat niste trolii foarte puternice (fata hidraulic 15000, spate mecanic de la cardan -aprox 6 tone cu frina pe saboti cu ferodou, si va mai urma un electric 12000 pt eventualitatea ca ramin fara motor de ex. rasturnare)

Intradevar gabaritul este un pic handicap dar numai latime si inaltime (2,1 m/2,3 m) ampatament foarte scurt 2,3 m (mai scurt decat multe masini 4x4) Diametrul cercului de intoarcere sub 9 m

Dar todeauna exista negativisti care observa doar musca in ciorba .Oricum remarca cu team-building nu sta la locul lui nu ma ocup cu asa ceva si 99% nu se va urca intr-un tanc pe restul de 1% nu-l luam :ha: ca nu se mai dau jos.Oricum daca ai sansa sa vii la Brasov sau la vreo intilnire te invit la o tura ca sa-ti schimb parerea

Pentru Marius si Zippo mersi de galerie revansa cu :x

0747967945

Link spre comentariu

stiam eu ca unimogul e treaba, dar nici chear asa

cred ca ar trebui facuta o clasa speciala, de exemplu tancuri si unimoguri

ramane de vazut cum si ce pe la concursuri

masina intradevar suna din date .... de nebatut

problema de gabarit ...nu exista

anul trecut, cand a venit la start la arad big toy cu punti de unimog, toti au spus ca nu va trece pe drumuri forestiere....

a trecut si a trecut bine

totusi, pana sa intri in mana cu a oastfel de masina (care, sa recunoastem, difera de orice alta "masina"), cred ca cel putin 2-3 concursuri cei cu samuraie o sa ia distanta fata de tine, dar asta eu zic ca numai un timp pt "setari"

bafta

ps

este o lucare superba si temeinica

sper sa nu apara vicii in concurs, deci sa ai timp de verificari "pe teren" inainte

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Cand am spus probleme de gabarit m-am referit la inaltimea masinii....se strecoara mai greu pe sub crengi....in rest....nici o problema...tanc pe roti.....personal mor incet cand vad punti portal....daca pun mana pe o pereche s-o urc pe Nissanul meu....alt popa nu-mi mai trebuie :-P

Link spre comentariu

Puteti fi sigur ca primele etape vor fi mai domol mai ales trebuie sa ma obisnuiesc cu cutie de viteze complet diferita. Am 5 manete la un loc: viteze 1-6, reductor 1-4 , invertor ( nu are marsalier in cutie) , troliu mecanic , diferential blocabil cu 3 trepte.

Deaesemenea trebuie sa ma obisnuiesc cu centrul de greutate care este foarte sus fata de Terrano sa nu-l dau peste cap etc.......

Sper ca la Buzau vom fi deja in forma

0747967945

Link spre comentariu

eu am mai auzit de oameni care au plecat cu mog-ul in treapta a doua in reductor in marsarier in parcare fiind... uitand ca tre' sa schimbe sensul de mers..... :grin: :grin: :grin:

mare atentie:)

si mult succes, vorbesc din suflet!

Link spre comentariu

sincer abia astept sa-l vad pe animal la treaba nu am vrut sa fiu asa de dur in afirmatii dar cu okazia asta am mai scos si noi niste date ale masini de la tine :))

o sa vin si io cu acaretu sa ne dam un pic

Link spre comentariu

poate facem ekipa. cu okazia asta imi dau si io troliile jos de pe conserva ca nu mai am nevoie.doar o sa ai tu trei :tr

Link spre comentariu

Am terminat si scutul este , sunt mai mult decat multumit.

Intrebare cum faci un cot de Al cu intrare de 50 si iesire 38 daca ai doar un strung. Unii sunt inventivi l-am facut din 2 si l-am sudat a iesit perfect

0747967945

Link spre comentariu

o sa cam se sperie de tine in trafic cam toata lumea......imi imaginez deja cam cum ar arata in oglinda retrovizoare ,,mica,, bestie......

oricum felicitari....fain rau proiectul .....la mai mare

Si daca as avea toti dintii cariati ... tot as mai zambi
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare