Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Preparare Unimog pentru extrem

Unimog

Postări Recomandate

Re: Preparare Unimog pentru extrem

Se pare ca am gasit si o solutie si pentru topaitul spatelui cu cineva care concureaza regulat la Dresda-Breslau (pentru neavizati este gen trophy si nu trial) cu un Unimog foarte asemanator chiar daca va dura ceva timp pana se rezolva

il incarci sau schimbi amortizoarele?

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Sa va zic sau nu ma tine ghinionul lant , azi au venit piesele lipsa la motor cand sa montam mecanicul observa ca au futut cei de la atelierul care a rectificat un palier nu se poate monta sa vedem maine ce facem incercam sa-l scoatem la cota a II . Doamne ce se apropie Tg. Mures

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Anul trecut unii din gasca (nu zic nume) si-au dat seama cu cateva zile inainte de concurs (tot Mures) ca masinile de concurs nu se afla in stare de functionare. Care-i solutia? Si-au luat o masina stock neinmatriculata cu 2000 euro (cu 2 zile inainte de concurs), hop simexurile pe ea si plecarea la concurs! :ha: :ha:

Link spre comentariu

Anul trecut unii din gasca (nu zic nume) si-au dat seama cu cateva zile inainte de concurs (tot Mures) ca masinile de concurs nu se afla in stare de functionare. Care-i solutia? Si-au luat o masina stock neinmatriculata cu 2000 euro (cu 2 zile inainte de concurs), hop simexurile pe ea si plecarea la concurs! :ha: :ha:

nu cred ca se aplica in cazul unui unimog...

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Ba da schimb motoru,l dar nu merge peste noapte mai intai trebuie sa mergem la concursuri. Sunt in cautare de motor.

Vesti noi dupa ce am montat motorul si i-am dat cheie ne-am dat seama ca este dus si rulmentul din pompa de apa. Reparatie capitala facuta la pompa in 2 ore cu piese originale. Pentru maine a mai ramas sa sudam inapoi rolbarul si mici maruntisuri. Am apucat azi sa montam si al 2-lea rand de telescop

0747967945

Link spre comentariu

In caz ca nu te-ai gandit, da-mi voie sa-ti sugerez urmatoarea modificare - FLOTOARE :hi

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Dupa multe cautari am gasit un motor l-am luat de pe e-bay sper sa fie bun. Motor BMW 745 (E23) cu turbo 6 in linie 252 CP si aprox 400 Nm (posibilitate de tunare pana la 350-400 CP)(asta mai ramine de vazut). In weekend plec dupa ea in Germania.

Sper sa ma intorc cat mai curand pe arena :h5

0747967945

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Multi ma considera deja nebun dar pana la urma se pare ca am reusit sa montam motorul de BMW pe Unimog. Multumim victimei pentru inima donata.

Cand sa ne apucam ne lovim de prima problema majora ambreajul de Unimog mai mare decat volanta de BMW.Doua saptamini de cautari pe la dezmembrari ce volanta s-ar potrivi, cand pica cineva Ovidiu cu ideea sa facem o singura volanta din doua. Noroc cu strungar bun facut volanta Uni-Bmw asa ca putem pastra demarorul de pe motor.

Placa intermediara iarasi bun strungarul de data asta la freza ( 2 sapt. a lucrat pe ea )(bine nu tot timpul)

Am facut rost si de ambreaj sinterizat cu placute uzate( de la o masina care a facut Berlin-Breslau) asa ceva standard nu exista la modelul asta de Unimog si i-am pus placute de 4,8 mm sa tina la forja

Urmeaza sa tragem toata electronica sub tavan in cabina ( sa speram ca se astupa gaura din Gurghiu pana la anul)

0747967945

Link spre comentariu

Scapam si de caseta de directie care are 40 kg si de barele de directie ii montam directie hidraulica (mersi Marius ai testat pe Dodge vad ca ideea este buna)

Mut panhardul de la puntea fata in spatele lui si pot sa arunc si ditamai scutul de 50 kg ca nu mai am ce lovi ( ramine doar puntea)

Dau jos si troliul hidraulic ( tare dar lent) si montam in spate troliul actionat de cardan

Estimare de diferenta greutate dupa modificari -500/600 kg

Sarcina fata spate : inainte de modificari :80/20 %

dupa modificari: 60/40 %

0747967945

Link spre comentariu

Exact aceleasi model de la care am plecat eu este un 406 fabricat intre 69-88, ce a facut nu este foarte greu pentru Unimog avand in vedere ca are 42" la cauciuc si ecartament de 2m

0747967945

Link spre comentariu

Am sa va arat cum arata scula mea de indoit tevi.lucrez cu ea si fac rollcage pentru cascadorii in filme , competitii.....se lucreaza cu teava trasa la rece... unpic de ulei si multa migala.

Care ii diametrul maxim de teava care poti sa-l indoi cu ustensila respectiva si spune-mi daca face cute pe teava in urma indoirii ?

Link spre comentariu

Cel mai mare bac este de 3" (89mm) dar la aceasta dimensiune unghiul maxim este de 30-35 grade. La cute depinde cu ce raza indoi ca sa fii sigur teava se indoapa cu nisip bine scuturat se sudeaza cele doua capete cu bucati de tabla si atunci nu se mai fac cute

0747967945

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Au mai sosit noiile achizitii:

Pompa apa EWP 80 l/min super usor 900 grame consum de curent 7,5 A

Pompa de benzina 280l/h 9 bari presiune carcasa si paleti metalici

Filtru benzina Jetron 0,006 mm densitate carcasa metalica cu posibilitate de curatire

Tubulatura siliconica Samco pentru apa, aer

Coliere profesionale

Saptamina viitoare este si directia hidraulica gata

:T Sper ca am terminat cu achizitiile

0747967945

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare