dans Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Am o problema cu un Y61 din 98 si as vrea sa stiu daca a mai intampinat si altcineva aceiasi problema si daca da care a fost rezolvarea. Am cumparat anul acesta de la Baia Mare prin ceva anunt de pe internet un Y61 lung din '98 cu km rezonabili si in stare destul de buna. Ideia a fost sa pregatesc o masina de tura pentru toata familia care s-a inmultit cu inca un membru. Zis si facut. Masina a suferit urmatoarele schimbari: - pompa injectie schimbata, pompa de apa schimbata - distributie si ambreiaj schimbate - revizie punti, gresat cardane, schimbat uleiuri si filtre de ulei si aer - suspensie + 5cm king springs cu telescoape toughdog big bore - schimbat toate bucsaraiele cu poliuretanice OME, schimbat telescop directie cu OME - kit lungire bielete bari directie - jenti 8j offroad cu negativ si gume de 285/65/16 - bara fata ARB sahara cu suport de troliu si cu troliu WARN XP(motorul lui l-am transplanta pe un 8274 pt masina de concurs) - bara spate ARB cu suport de roata si canistra - statie radio - si apoi au fost reconditionate contraaripile si aripile cu un set nou de overfendere homemade de la Costel Fetcu din curte de la Tzuparu - portbagaj ARB Cu alte cuvinte am incercat sa o pregatesc pentru a ma intrebuinta de ea mai mult timp si cu gandul ca la un moment dat sa ii transplantez un motor de 4,2 TD de nissan patrol cum am vazut ca exista in australia si japonia. Pana la implinirea acestui vis cu motorul de 4,2 td am achizitionat un fel de ''cutie magica'' de la Artechnollogy care se prinde la computerul de bord si care iti creste cu 29 cp puterea motrului. Asta nu am monta-o inca, urmeaza. Si dupa atata descriere urmeaza problema mea: Masina merge bine pe sosele elvetiene unde locuiesc acuma si care nu prezinta denivelari si alte gropi, bolovani etc. Problema apare cand merg pe drum cu denivelari. Si in special pe 4x4 H si L sar si pe 4x2 si se manifesta printr-o batzaiala a masinii. Este ca un fel de efect ''yo-yo''. Am senzatia ca pedala de aceleratie este prea sensibila si cum merg pe denivelari masina se ma smuceste si atunci cand atingi iarasi cu piciorul acceleratie te zdagneste si mai tare. Daca ridic piciorul de pe acceleratie merge lin. Ce sa fie defect. Am dus-o si la reprezentanta unde mi-au spus ca debitmetrul merge ok. Modelele aste de Y61 2,8 tdi au pompa de injectie electronica si pedala de acceleratie cu potentiometru. Eu m-am gandit ca problema poate sa fie la potentiometru de la acceleratie, la pompa de injectie, la debitmetru sau poate la injectoare. Pompa de injectie am schimbat-o ( cu una second) fara nici un rezultat. Ce parere aveti voi? A mai avut cineva problema asta? Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link to comment Share on other sites More sharing options...
watcher Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Daca inteleg corect problema, ea se rezolva tinand piciorul drept sprijinit pe consola (si nu pe pedala) iar pedala de acceleratie se apasa prin "culisarea" talpii piciorului in jurul punctului fix care il constituie consola. Astfel, la denivelari nu mai calci acceleratia din greseala. Asta daca am inteles corect problema :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dans Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Sper sa fie asta solutia. Doar ca nu sunt la prima masina de teren. Am avut inainte de Y61 3 nissanuri Y60 pe care le-am forjalit prin campinat si pe drumuri cu asfalt fara sa am probleme similare. Si acuma nu conduc altfel. Nu m-am gandit niciodata cum tin piciorul drept dar am sa incerc sa fac asa cum spui tu. Vroiam sa stiu daca asta este o problema frecventa la modelul asta elctronicizat sau doar al meu face asa. Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat si eu am aceeasi problema, la mers prin hopuri repetate nu reusesc sa mentin acceleratia constant si face ca toti dracii:ha:m-am tot gandit sa ii pun un arc suplimentar la pedala de acceleratie, ar trebui sa il fac insa decuplabil cumva, la drum lung te rupe o pedala mai tare. ma mai gandesc... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maiden Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Subscriu, aia e problema, masina n-are nimic! :2dr Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
florum Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 (edited) Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat unii chiar au renuntat in favoarea la J80 pentru aceste motive :grin: au preferat acceleratie prin cablu :grin: Edited November 29, 2010 by florum Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex22_xxx Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat unii chiar au renuntat in favoarea la J80 pentru aceste motive :grin: ideea e : Y61 are cablu de acceleratie? Ne spui si noua ce este j80? ...avand pompa electronica,este DbW(drive by wire) Link to comment Share on other sites More sharing options...
florum Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat J80 este HZJ80 este vorba de colegii de la rokura Link to comment Share on other sites More sharing options...
dans Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Asadar nu doar masina mea are problema asta. Ramana de vazut ce e de facut pentru a o remedia pentru ca este destul de neplacut sa o conduci pe drum denivelat. S-ar putea pune un cablu de acceleratie pe pompa de injectie sau totul este controlat electronic? Cat despre schimbare cu un HDJ 80 este prea tarziu acuma pentru ca s-au investit prea multe in Y61. O solutie ar fii un motor de 4,2 td cu pompa mecanica de pe un nissan japonez doar ca nu am gasit masina mai ieftina de 7000 eur. Si sa dau atatia bani numai pentru motor mi se pare cam mult. Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat daca e cu potentiometru, nu poti pune cablu... poti incerca sa intaresti pedala, sa iti gasesti o pozitie a piciorului asa cum spunea watcher, un scaun scoica ar centura in 4 punte ar fi iarasi o solutie... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Am o problema cu un Y61 din 98 si as vrea sa stiu daca a mai intampinat si altcineva aceiasi problema si daca da care a fost rezolvarea. Am cumparat anul acesta de la Baia Mare prin ceva anunt de pe internet un Y61 lung din '98 cu km rezonabili si in stare destul de buna. Ideia a fost sa pregatesc o masina de tura pentru toata familia care s-a inmultit cu inca un membru. Zis si facut. Masina a suferit urmatoarele schimbari: - pompa injectie schimbata, pompa de apa schimbata - distributie si ambreiaj schimbate - revizie punti, gresat cardane, schimbat uleiuri si filtre de ulei si aer - suspensie + 5cm king springs cu telescoape toughdog big bore - schimbat toate bucsaraiele cu poliuretanice OME, schimbat telescop directie cu OME - kit lungire bielete bari directie - jenti 8j offroad cu negativ si gume de 285/65/16 - bara fata ARB sahara cu suport de troliu si cu troliu WARN XP(motorul lui l-am transplanta pe un 8274 pt masina de concurs) - bara spate ARB cu suport de roata si canistra - statie radio - si apoi au fost reconditionate contraaripile si aripile cu un set nou de overfendere homemade de la Costel Fetcu din curte de la Tzuparu - portbagaj ARB Cu alte cuvinte am incercat sa o pregatesc pentru a ma intrebuinta de ea mai mult timp si cu gandul ca la un moment dat sa ii transplantez un motor de 4,2 TD de nissan patrol cum am vazut ca exista in australia si japonia. Pana la implinirea acestui vis cu motorul de 4,2 td am achizitionat un fel de ''cutie magica'' de la Artechnollogy care se prinde la computerul de bord si care iti creste cu 29 cp puterea motrului. Asta nu am monta-o inca, urmeaza. Si dupa atata descriere urmeaza problema mea: Masina merge bine pe sosele elvetiene unde locuiesc acuma si care nu prezinta denivelari si alte gropi, bolovani etc. Problema apare cand merg pe drum cu denivelari. Si in special pe 4x4 H si L sar si pe 4x2 si se manifesta printr-o batzaiala a masinii. Este ca un fel de efect ''yo-yo''. Am senzatia ca pedala de aceleratie este prea sensibila si cum merg pe denivelari masina se ma smuceste si atunci cand atingi iarasi cu piciorul acceleratie te zdagneste si mai tare. Daca ridic piciorul de pe acceleratie merge lin. Ce sa fie defect. Am dus-o si la reprezentanta unde mi-au spus ca debitmetrul merge ok. Modelele aste de Y61 2,8 tdi au pompa de injectie electronica si pedala de acceleratie cu potentiometru. Eu m-am gandit ca problema poate sa fie la potentiometru de la acceleratie, la pompa de injectie, la debitmetru sau poate la injectoare. Pompa de injectie am schimbat-o ( cu una second) fara nici un rezultat. Ce parere aveti voi? A mai avut cineva problema asta? Ce inaltime ai? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat :ha::ha::ha:excelent, maestre, uite la asta nu m-am gandit ca ar influenta, dar o face:tk:tk eu am 1,6 m.... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei popescu Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Intr-adevar masina ta nu are nimic ( asa-i modelul :grin: ). Giorgel acceleratia la 2.8 este mult mai sensibila decat la 3.0. 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat andrei, asta nu am de unde sa stiu... in ce sens e mai sensibila? arcul mai moale? ca de raspuns, si a mea raspunde instant si la mangaieri fine. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei popescu Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Ca sa-ti raspund sincer : este prosteste de sensibila ( parerea mea ). Nu inteleg de ce au proiectat-o asa ( sau le-a scapat ). Pedala de acceleratie se misca la fel ca la 3.0 numai ca parca motorul din capacul pomei de injectie nu-ti iarta nimic ( cel care accelereaza ). Necesita acomodare daca nu ai mai mers inainte cu masina. Parca i-ar mai trebui o rezistenta in serie :grin: . La relanti ambele masini se accelereaza la fel dar in sarcina, 2.8-ul, iti da niste socuri in transmisie de nu-ti vine sa crezi si toate astea sunt preluate de volanta, culisanta, etc. .N-am vrut sa jicnesc ci doar sa te fac atent :hi. Treaba asta cu acceleratia se incadreaza in topicul "Ce va enerveaza la Nissanul dumneavoastra":grin: 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dans Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Nu m-am gandit ca inaltimea ar avea vreo importanta. Eu masor 1,84 m. Toata treaba asta cu sensibilitatea exagerata a pedalei de acceleratie este foarte deranjanta. Nu am demult Y61 si nici nu l-am scos inca in teren ca fiind plecat in tari straine nu am nici unde si nici prea mult timp dar in putinele iesiri pe drum de tara sau cu gropi minime daca nu sunt atent face zbantzaiala asta. Si acuma sa fiu atent si la asta si la orice hopulet este imposibil. Poate conduc eu un pic mai agresiv obisnuit fiind cu y60 dar e prima oara cand mi se intampla asta cu o masina si am condus cateva masini si eu. Si ce e ciudat este ca se intampla chiar la modelul de masina care este presupus a fi de offroad(chiar daca soft). M-am gandit sa schimb pompa de injectie si pedalierul cu unele de y60 dar acuma ca tocmai mi-am luat kitul de power boost as vrea sa ma dau un pic cu ea asa inainte sa fac alte schimbari. Apropo daca dorit sa va luati kit de powerboost pentru y61 de 2,8 dar si de 3 l se gasesc la artechnollogy in franta(un search pe google si su expuse acolo modele si preturi). Au chiar si kit pt pompa mecanica de y60 care creste cu 25 cp puterea motorului. Eu am comandat si kitul de y60 pt cealalta masina si cand am sa le instalez am sa fac ceva probe sa vad daca chier este ceva diferenta. Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link to comment Share on other sites More sharing options...
dans Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Ca sa-ti raspund sincer : este prosteste de sensibila ( parerea mea ). Nu inteleg de ce au proiectat-o asa ( sau le-a scapat ). Pedala de acceleratie se misca la fel ca la 3.0 numai ca parca motorul din capacul pomei de injectie nu-ti iarta nimic ( cel care accelereaza ). Necesita acomodare daca nu ai mai mers inainte cu masina. Parca i-ar mai trebui o rezistenta in serie :grin: . La relanti ambele masini se accelereaza la fel dar in sarcina, 2.8-ul, iti da niste socuri in transmisie de nu-ti vine sa crezi si toate astea sunt preluate de volanta, culisanta, etc. .N-am vrut sa jicnesc ci doar sa te fac atent :hi. Treaba asta cu acceleratia se incadreaza in topicul "Ce va enerveaza la Nissanul dumneavoastra":grin: Ai perfecta dreptate. Nu am condus y61 pana cand l-am cumparat pe asta si treaba asta este o chestie care chiar ma enerveaza la nissanul meu. Ar fi mai multe care ma enerveaza dar ce sa fac daca sunt indragostit iremediabil de acest model(in special y60). Am sa ma mai chinui un pic cu motorul de 2,8 si apoi am sa fac sacrificiul sa cumpar unul de cu motor de 4,2 td original care din ce mi-au spus francezii este ce trebuie. /www.braveautointernational.jp/ Asta este un site din japonia de pe unde se pot cumpara diferite modele de patrol, dupa preferinte si apoi tot ei se ocupa de transport pana in romania(contracost evident). singura treaba pe care nu o stiu ei este cu taxele vamale din romania. Masina ei o expediaza cu toate hartiile de export iar taxa de transport este undeva pe la 1500 eur. Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat .N-am vrut sa jicnesc ci doar sa te fac atent :hi.:grin: andrei, imi cer scuze, nu m-am exprimat eu cum trebuie. nu m-am simtit ABSOLUT DELOC jignit, dimpotriva, facem schimb de cunostinte.:h5:2dr am spus ca asta nu am de unde sa stiu, pt. ca nu am condus niciodata Y61 2.8, doar cazanul meu 3.0... si da, ma enerveaza la culme, insa mai am cate ceva de facut pana la asta, mai pot trai o vreme... @dans: eu sunt mic si cand masina are tangaj, ma misc cu totul pe scaun si apas involuntar pe pedala. iau piciorul, il rezem de tunelul central si o controlez doar cu varful, insa nu pot face asta pe termen lung, este incomod. daca as avea un scaun scoica si m-as fixa cu centura in patru puncte, cred ca as putea controla piciorul altfel, fara influente din partea corpului. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Daca intradevar asta e problema , o rezolvare ar fi o pedala de tip aviatie , in genul de la vechilul IAR , avion de lupta . Este de tipul 'faras', adica a ca un plan drept , cu lateralele inaltate , pentru a nu aluneca piciorul de pe suprafara de comanda . Practic , piciorul erte limitat in miscari stg-dr ,iar apasarea se face pivotind pe un ax orizontal , plasat la 85% din lungimea pedalei , cu axul la podea . Astfel in caz de necesitate , de face un echilibru intre virf si calcai , pastrind apasarea pe pedala , dar permitind si sprijinul in partea de jos a pedalei , respectiv in calcai . Se mai poate adauga si un arc , daca nu pentru a compensa pedala prea moale , cel putin pentru a nu clempani in gol .Fieratania asta probabil ca se poate monta in fata pedalei normale , fara a interveni la pedala potentiometrica , care e o mare durere de cap .Nu prea vad cum se mai poate adauga vreun arc la pedala de origine , sau modifica mare lucru pe la tamburul acesteia ,fara sa iasa vreo magarie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Daca intradevar asta e problema , o rezolvare ar fi o pedala de tip aviatie , in genul de la vechilul IAR , avion de lupta . Este de tipul 'faras', adica a ca un plan drept , cu lateralele inaltate , pentru a nu aluneca piciorul de pe suprafara de comanda . Practic , piciorul erte limitat in miscari stg-dr ,iar apasarea se face pivotind pe un ax orizontal , plasat la 85% din lungimea pedalei , cu axul la podea . Astfel in caz de necesitate , de face un echilibru intre virf si calcai , pastrind apasarea pe pedala , dar permitind si sprijinul in partea de jos a pedalei , respectiv in calcai . Se mai poate adauga si un arc , daca nu pentru a compensa pedala prea moale , cel putin pentru a nu clempani in gol .Fieratania asta probabil ca se poate monta in fata pedalei normale , fara a interveni la pedala potentiometrica , care e o mare durere de cap .Nu prea vad cum se mai poate adauga vreun arc la pedala de origine , sau modifica mare lucru pe la tamburul acesteia ,fara sa iasa vreo magarie . era doar o idee simpla si la indemana teoretic, nu m-am concentrat asupra acestei probleme, pt. ca mai am altele stringente de rezolvat, cu asta se mai poate trai. dezvolta, prietene, fii generos....eu sunt un bun receptor:h5:tk Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
popandaulx Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Subscriu. Scutura ca dracu... Parca is Louis de Funes la volan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolly Roger Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Salutare! Ai putea sa pui sub pedala o bucata de latex, sau un cauciuc moale - pe perioada cat esti in off-road. Mai ales cand esti cu caseta de transfer in LOW, ca atunci smuceste probabil cel mai tare. ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
popandaulx Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Da, ar fi o idee. Oricum in weekendu asta am condus si un Y61 scurt (al meu e lung), si parca-parca nu ii chiar asa de rau.... oare sa fie ceva diferenta la care sa conteze si lungimea masinii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu1973 Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 Re: Y61 se taie alimentarea rog cunoscatori sa imi dea un sfat...am y 61 3,0 din 2002 daca merg sortiv adica acceleratie in blana pe la 95 la ora brusc se taie alimentarea ,ca sa isi revina tr sa ridic piciorul de pe acceleratie si sa o apasa foarte lent sa pot trece de 100 /h.debitmetru curatat turbo reconditionat filtre schimbate nu se aprinde martor bord.repet pana la viteza de 90 pot sa ridic turatia la 4000 si sa o mentin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolly Roger Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 Re: Y61 mers sacadat pe drum denivelat Daca e cutie automata, inseamna ca intra in limitare...si atunci buba e-n cutie. Daca e manuala, schimba si tu la 4000, ca sa eviti fenomenul! ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts