roly Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Va scriu poate imi impartasiti si voi ceva opinii, la ultima iesire am observat ca suzy nu mai da aceeasi caldura, aerul ce iese din duzele de ventilatie nu mai este la fel de fierbinte. Cand am luat o si iarna trecuta nu prea puteai tine mainiile in fata gurilor de ventilatie. Caldura face dar nu la fel de repede si ma intreb ce se intampla sau daca a mai patit cineva. Apa nu pierde, acl sta frumos al mijloc, are termostat de iarna(88 grade) Poate din cauza bodyliftului care a expus mai mult radiatorul? Sau este infundat radiatorul de incalzire, sau poate am exagerat eu cu antigelul(am pana la -42 grade:grin:) si posibil fiind mai mult antigel sa nu conduca asa bine caldura. O sa pun un carton de curiozitate dar daca care cineva o idee sau este patit o astept cu nerabdare. :tk 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald Va scriu poate imi impartasiti si voi ceva opinii, la ultima iesire am observat ca suzy nu mai da aceeasi caldura, aerul ce iese din duzele de ventilatie nu mai este la fel de fierbinte. Cand am luat o si iarna trecuta nu prea puteai tine mainiile in fata gurilor de ventilatie. Caldura face dar nu la fel de repede si ma intreb ce se intampla sau daca a mai patit cineva. Apa nu pierde, acl sta frumos al mijloc, are termostat de iarna(88 grade) Poate din cauza bodyliftului care a expus mai mult radiatorul? Sau este infundat radiatorul de incalzire, sau poate am exagerat eu cu antigelul(am pana la -42 grade:grin:) si posibil fiind mai mult antigel sa nu conduca asa bine caldura. O sa pun un carton de curiozitate dar daca care cineva o idee sau este patit o astept cu nerabdare. :tk Nu are nici o legatura temperatura de inghet a antigelului din contra se va incalzi mai repede decit daca ai avea numai apa.A mea au trimis-o japonezii cu antigelul la -50 grade si nu avea treaba cu,caldura.Mai degraba s-ar putea sa fii prea "aerisit" in fata daca desigur termostatul isi face treaba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald si eu patesc la fel cu Vitara. Caldura ioc...Cum ar trebui curatat caloriferul? KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald nu curatati prea tare caloriferul de caldura folosind solutii puternice tip radiator flush!s-ar putea sa aveti surpriza sa il curatati pana incepe sa curga::grin: un radiator nou de preferat va face altfel fata si va da alta caldura dar este o treaba destul de costisitoare.e posibil ca in timp pe elementii celui vechi sa apara anumite depuneri care ii colmateaza canalele ingreunand astfel fluxul de apa fierbinte, deci caldura. in ceea ce il priveste pe roly , cred ca de la gumele de 31 nu mai are caldura:grin::ha::grin::ha::grin::ha::ypu.stie el ce vreau sa zic 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald Radiator de caldura colmatat sau robinet care deschide partial. Daca termostatul este ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald dupa cate stiu eu robinet avea dacia si alte masini de generatia aia.( anii 70).pana chiar si la vitara:wink: circuitul mic de racire e continiu deschis , doar aerul este ghidat prin calorifer sau pe traseu separat.am mai intalnit treaba cu robinetul la ceva fiaturi dupa 90 doar. 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BKR Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald dupa cate stiu eu robinet avea dacia si alte masini de generatia aia.( anii 70).pana chiar si la vitara:wink: circuitul mic de racire e continiu deschis , doar aerul este ghidat prin calorifer sau pe traseu separat.am mai intalnit treaba cu robinetul la ceva fiaturi dupa 90 doar. eu la samurai din '95 am robinet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald sa vad daca are robinet, din cate stiu eu l avitara nu este robinet dar niciodata n am fost atent asa ca... in cel mai rau caz ii pun un carton in fata sa vad daca.... De aerisit nu stiu ce sa zic, din cate stiu eu la vitara se aeriseste singur dupa ce ai facut cat de cat "aerisirea" cand se schimba lichidul de racire. Alte idei? Dar va rog nu ma puneti sa schimb gumele:grin: ma gandeam sa bag o solutie de flush dar acum m am lamurit si cu aia. ce i ciudat este ca iarna trecuta mergea suuuper iar cand am schimbat antigelul vechie arata bine. Dracu s o ia ma imbrac mai gros, ce atatea fitze cu caldura...:top 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghicx Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald ca sa nu mai deschid un topic legat cam de aceleasi probleme am sa postez aici cu permisiunea lui roly. Am schimbat in octombrie la vitarica antigelul (la un service odata cu celelalte consumabile). dupa iesirile de sambata si duminica unde a fost solicitata dar nu extrem.... in seara asta am deschis capota la motor de verificare si am observat ca nu mai am lichid de racire(antigel in vasul de expansiune decat fff putin. masina sta in parcare in timpul saptamanii si din verificarile trecute mi s-a parut ca se scurge incet lichidul dar nu am reusit sa observ pe unde. imi puteti da un indiciu unde sa caut sau ce sa caut si eventual daca e dus radiatorul ... de unde as putea lua unul sh si la ce pret. in acelasi timp nivelul la indicatorul de temperatura la suzi nu se ridica nici pana la jumatatea scalei. e normal asa ceva??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald roly, daca iti pui 33-uri nu-ti mai trebuie caldura:ha: bag de seama ca problema e generala. la mine, de asemenea, se incalzeste foarte greu masina. de aici relantiu mare, consum mare. dupa vreo 15- 20 de km mi se ridica temperatura la apa. eu am incercat sa strang de furtunul de sus de la radiator in speranta ca scot ceva aer, dar nu pot intrucat acesta este prea tare. acu veo doua sapt am spalat instalatia de racire cu 5 litri de otet si 200 g sare de lamaie, in zadar aceeasi problema. folosesc antigel roz(daca are vreo relevanta desi nu cred). ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald 1. e normal sa nu urce, la mine nu urca si din cate am citit nici la altii 2. de obicei radiatorul se fisureaza la capacul superior, unde ajunge lichidul fierbinte de la motor; si eu am pierdut f. f. discret lichid, fara sa gasesc fisura pana cand a ajuns mai mare si a devenit vizibila rezolvarea? am pus un capac superior metalic ... acum nu mai am probleme @roly maine pun si eu carton ... am aceeasi problema dimensiunile sunt 50/58 cm :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vinatorul Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald La fel si la mine ,inainte baga caldura de inebuneai ,am schimbat antigelul si vasul de expansiune ca era un pic crapat ,si acum nu mai baga asa caldura dracu stie de ce Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald UPDATE Baieti am pus un carton pe exact o jumatate de radiator si... surpriza. Nu poti sa stai cu mana in fata gurilor de ventilatie :h5 Te arde ca si la cuptor. Am fost tot cu ochii pe acul de temp dar sta exact la fel, chiar am urcat un deal incet incet in treapta 1 low vreo 2-3 min si nimic nu a crescut apa. Asta cred ca ramane pana la urma solutia si nu mai trebuie sa schimb '31-le:ha: 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 (editat) Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald UPDATE Baieti am pus un carton pe exact o jumatate de radiator si... surpriza. Nu poti sa stai cu mana in fata gurilor de ventilatie :h5 Te arde ca si la cuptor. Am fost tot cu ochii pe acul de temp dar sta exact la fel, chiar am urcat un deal incet incet in treapta 1 low vreo 2-3 min si nimic nu a crescut apa. Asta cred ca ramane pana la urma solutia si nu mai trebuie sa schimb '31-le:ha: Eu zic ca trebuie sa le schimbi. Sa fi sigur ca nu mai apar probleme, pune 33. Astept sa iti vad poze cu masina ta pe 33. Si sa ne spui spui cum se comporta. :grin: Editat Decembrie 8, 2010 de pavel_vn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald si eu am pus un carton astazi ... caldura mult mai repede Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petricaflorianioan Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald La mine aceeasi problema.Una din Vitare te arde ,adica cea pe care o foloseste doamna cu copii,iar a mea de vanatoare tine de rece mai tare ,si asa bine imi pica dupa o zi de batut coclaurile la picior. Robinet au sau nu pana la urma? Cred si eu caci Cartonul is the best. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald Mai roly.. asa masina faina si sa umbli cu suba pe tine in ea... nu e treaba :grin: Eu zic ca intr-un an nu avea cum sa se colmateze radiatorul in asa hal incat sa nu mai dea caldura cata dadea inainte. Ori ai aer in el, ori nu deschide robinetul cum trebuie. Ori altceva, fa sapaturi. Daca anul viitor se agraveaza buba ce-o sa faci? Bagi 2-3 cartoane sau mai iei un cojoc pe tine? Noroc ca suntem in Sibiu si gasim caciula de astrahan :ha:. Mergi la originea problemei, nu trata simptomele ci cauza :old Da un telefon si pun si eu osul la treaba daca ai nevoie. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald vitara nu are robinet!!!!!!!!!!!!!!1:uameni 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald domnu' e_mishu, nu mai fi asa de 2furios, mai suntem p'acilea si d-aia de-am prins incalzirea cu robineti, am spus si noi ce stim, poate ajutam omu'... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald Salut, Ma bag si eu... Daca ai fi spus ca dupa ce ai pus carton nu si-ar fi revenit m-ar fi dus cu gandul la pompa de apa. Daca aia nu circula apa nu ai cald nici inauntru decat dupa muult timp de invartit motorul si cel mai probabil nici radiatorul din fata nu s-ar incalzi (decat poate in partea de sus). Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald far suparare dar am specificat mai devreme ca vitara nu are robinet.asta arata cu cat interes sunt citite postarile domnilor.multumesc si scuze daca am parut rau.:tk 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald Daca tot suntem la discutiile despre caldura, imi puteti spune si mie unde trebuie sa stea acul de temperatura la un Samurai, ca pe aici am citit ca trebuie sa fie pe la mijloc...la mie nu trece niciodata de un sfert. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald NU stiu la samurai specific dar la vitara sta un pic sub mijloc, iar la restul masinilor pe care le am vazut/avut/condus acul statea mereu la mijloc. Probabil ai termostatul blocat pe deschis. Schimba l. Este "eftin" si merita. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald Temperatura la sam sta la 1/4-1/3 din scala temperaturii. Intreb si eu: la vitara cand actionezi comutatorul de caldura din habitaclu, cum se face ca intra apa calda in radiatorul de ambient? Daca acolo nu e un "robinet" cum functioneaza? Electrovalva? Scuze, am crezut ca e ca la Samurai unde cablul de la comutatorul de caldura actioneaza un fel de robinet. :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald dupa cum scriam mai sus: apa calda circula tot timpul doar aerul ese altfel directionat 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate