Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nu mai vrea sa dea la fel de cald

roly

Postări Recomandate

Re: Nu mai vrea sa dea la fel de cald

Salut,

La vitara circula apa tot timpul intre motor si calorifer. Cand temp. creste si se deschide termostatul, apa va circula si prin radiator.

Comutarea intre rece si cald la vitara se face prin actionarea unui comutator la capatul caruia se afla o sufa legata de o clapeta de plastic de aprox 12cmx7cm care isi schimba pozitia lasand aerul cald in habitaclu sau dandu-l afara.

Detalii la pagina 69 din manualul de aici.

Sorin.

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si eu am avut problema asta cu cursul apei din radiator, dar i-am dat de cap pana la urma. curgea pe la distribuitorul din spatele pompei de apa. e un tub din tabla care se fixeaza de motor cu un surub, etansarea facandu-se prin intermediul unui oring. in fine l-am scos l-am siliconat si l-am bagat inapoi. accesul e supernasol e foarte anapoda pus si nu prea se vede surubul de prindere.

Link spre comentariu

dupa cum scriam mai sus: apa calda circula tot timpul doar aerul ese altfel directionat

Multumesc pentru lamurire. Recunosc, m-am grabit si am sarit peste unele postari. :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Vizitator Alex_RLU

Nici mie nu imi mai baga caldura la fel si se incalzeste mai greu. O fi si de la faptul ca s-a racit destul de mult afara :P

Link spre comentariu

recomand de asemeni curatarea caloriferului macar prin gura de ventilatie. cam asta se gaseste in el.cu faza finala nu am mai facut poze deaorece m-au apucat toate alea dupa ce am stat sa curat cu periuta de dinti printre lamelele dintre elementi

DSC01696.jpg.f53cdae32cebeffaef2304d678d7e396.jpg

DSC01694.jpg.676e768ef8aa6f98d6d10b4287cf8733.jpg

2slow and 2 furious
Link spre comentariu

nu este chiar gura de ventilatie.greseala mea.

se inlatura cutia de acte din partea pasagerului iar in spatele acesteia se afla o tubulatura mare care face legatura dintre ventilator si consola centrala unde se afla caloriferul.se inlatura tubulatura iar in interior se vede cu greu caloriferul.va urez succesuri!!!!!!!

2slow and 2 furious
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Filmuletul asta s-ar putea sa fie de ajutor la cine incearca sa curete/desfunde caloriferul.

Unclogging A Heater Core

Crazy about good old cars with tons of... personality :wink:
Link spre comentariu

am si eu la vitara o problema cu caldura la mine e prea cald din cauza ca ventilatoru merge numai pe pozitia maxim

stie careva unde se afla regulatoru de turatie pt ventilator? o poza un indiciu ceva daca are careva ...

In cutia motorasului aerotermei se afla o placa sau un modul cu rezistente, inseriate cu o siguranta termica. Verifica acele rezistente sau acea siguranta.

Link spre comentariu

din cite stiu turatia la motoare electrice nu se face prin rezistente... trebuie sa fie un modul electronic cu un tranzistor cum e si la celelalte masini eu am reparat asa ceva pt ca asta lucru electronica. problema e unde se afla modulu sa nu desfac tot bordu sa caut daca stie careva !

Link spre comentariu

Daca mac01 a zis ca se face cu rezistente, inseamna ca are ceva cunostinte in cauza, si asa se face...

Prin cateva notiuni de baza a fizicii, electrotehnicii, poti sa faci divizoare de tensiune folosind rezistente ce sunt grupate in paralel, astfel nu ai nici un element de comanda (tranzistor, tiristor sau mai stiu eu ce electronica) introdus, care ar mari costul de productie a unui astfel de mecanism de control a turatiei.

Daca o sa cauti mai insistent prin rubrica de Vitara, o sa gasesti si poze facute la grupul respectiv de rezistente, si o sa vezi si unde le gasesti, si o sa gasesti si informatii referitor la cati ohmi au acele rezistente.

Numai bine!

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare