Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Samurai

corbulalb

Postări Recomandate

Tot citind pe aici pe forrum simt ca icep sa ma sucesc inspre un samurai mai pregatit asa de teren . Ma cunosc si sunt un tip caruia ii place sa forteze un pic limitele si cred ca cu o vitara stock nu o sa imi satisfac dorintele . In plus locuiesc intr-o zona montana ( Borsec - Harghita ) plina de trasee inedite . Practic Ies din curte si in orice directie o iau in mai putin de 1 km pot ajunge la un traseu . Cat despre consoarta, sa mearga cu samuraiul, 20 de km pe asfalt cred ca rezista . Cam ciudat totusi pentru ea sa apara cu un samurai inaltat, echipat cu troliu si cu MT-uri, dar asta e - buget limitat .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: sfaturi achizitie Vitara

Am gasit acest anunt

Nu stiu daca mai e valabil, insa mi se pare o masina faina . intrebarea e daca rotile acelea asa de mari se potrivesc , sau sunt puse dor ca sa ia ochii unui neavizat ?

As dori ceva comentarii de la cei care se pricep . Multumesc . Sa auzim de bine .

c3.JPG.a4669e5a7dcd9044a5df7b8f664213d1.JPG

Editat de Astral
Link spre comentariu

Am gasit acest anunt

Nu stiu daca mai e valabil, insa mi se pare o masina faina . intrebarea e daca rotile acelea asa de mari se potrivesc , sau sunt puse dor ca sa ia ochii unui neavizat ?

As dori ceva comentarii de la cei care se pricep . Multumesc . Sa auzim de bine .

masina aia e inaltata din cercei iar rotile late nu te prea ajuta in teren. cred ca poti gasi si mai ieftina. incearca sa cumperi full-metal-top, nu prelata sau hardtop :h5

Va salut !

Link spre comentariu

masina aia e inaltata din cercei iar rotile late nu te prea ajuta in teren. cred ca poti gasi si mai ieftina. incearca sa cumperi full-metal-top, nu prelata sau hardtop :h5

Salut Omoroka . Poti sa fi un pic mai explicit ? Ce inseamna inaltata din cercei ? Merci si numai bine.

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Samurai

Ca fost posesor de metal top si actual poseseor de soft top, iti spun un hotairt "metaltop".Adica cea care este inchisa cu tabla in totalitate.Mai mult spatiu, mai putin zgomot si mai putine batai de cap cu prelata sau etansatul hard-topului.

Revenind la masina din poza, si mie mi se pare scumputa.Cu cit o sa "rontai" mai mult forumul o sa vezi ca anumite chestii care dau bine ochiului nu sint de nici un folos in teren.Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru la o masina(fie de teren sau turism) este sa aiba rotile potrivite pentru cea ce face.Daca vrei sa te dai cu ea mai "hard" asa cum spuneai, rotile alea nu ajuta la nimic, pentru ca sint roti strict de strada.Sint prea late(desi arata misto) si nu au nici un fel de crampoane.La prima "lopata" de noroi se v-or incarca si nu o sa mai misti nici macar un metru.Cred ca singurul loc unde ajuta cauciucurile late( si cit mai dezumflate) este pe nisip.Ca sa ai amprenta mare si sa nu sapi in nisip.In rest este bine sa ai cauciucurile mai inguste, ca sa ai aderenta.Ca sa intelegi ce vreau sa iti spun, gindeste-te ca stai intins pe jos si ai pe tine o placa cam de juma de metru patrat pe care pui o greutatet de 10-15 kg.Nu simti mare lucru.Dar daca pe tine se suie un catel cam cu aceasi greutate o sa te doara de zici ca te-a calcat cine stie ce.Asta pentru ca desi greutatea e aceasi, laba ciinelui este muult mai subtire si deci presiunea este exercitata pe o suprafata mult mai mica.

Despre inaltarea din cercei, te las pe tine sa tragi concluziile.Cea mai buna si mai importanta inaltare a masinii este sa o inalti din roti.Adica sa ii pui roti mai mari.Ca sa ii poti pune roti mai mari, trebuie sa o inalti din suspensie( suspension lift) sau/si sa o ridici de pe sasiu( body lift).Cu cit roata e mai mare in diametru, cu atit vei avea si puntile mai ridicate si nu vei lovi cu ele in difeite obstacole care le vei incadra intre roti.Masina aceasta(cea din poza) fiind inaltata doar din cercei nu ajuta decit sa ii bagi niste roti mai mari.Si ca da bine, asa mai inaltata.Acum, ca tot te-am bagat in ceata de totcu explicatiile, eu cred ca un Samurai in stare bunicica, daca ii iei niste anvelope tip Simex o sa iti dea niste satisfactii foarte mari.Si pe urma mai modifici tu la el.Dar nu o sa fie o bucurie pentru sotie.In general, o masina cu cit este mai "de sosea" cu atit mai slaba este in teren.In concluzie, cred ca mai rau te-am incurcat decit ajutat.

Link spre comentariu

Salutari si multumesc celor care au postat cate o parere .

Tot cautand pe net gasesc anunturi in care se precizeara ca masina e cu " diferetial blocabil " , altele ar avea " sateliti " . Sunt nedumerit, asa in mare as sti ce inseamna, dar nu cu exactitate . Alta intrebare e - nu toate suzuki 4x4 au diferential blocabil ? Si unele au sateliti si unele nu ? Cam cum e cu astea ?

Multumiri si sa auzim de bine .

Link spre comentariu

Sateliti au toate. Diferential blocant spate au si unele din cele de 1.0 si altele din cele de 1.3. Nu te lua dupa ce scriu diversi in anunturi. Verifica la fata locului.

Editat de yknot
4x4
Link spre comentariu

Seara buna. Dupa cum s-a mai spus sunt 2 tipuri de motorizari la Sami: 1.0 si 1.3.

1.0 este cu 4 trepte de viteza, mai slab pe sosea. In schimb exceleaza in teren, avand un reductor fantastic.

1.3 este cu 5 trepte. Este foarte bun in teren, dar mai jos ca si performante, fata de 1.0.

Mai este modelul SJ80: motor 1.3, arcuri elicoidale, fabricat intre '97- '98, in paralel cu cele pe arcuri- foi. Acest model ca si inaltare este mai costisitor. Are botul si bordul Samurai-ului pe foi ce apare in 1999.

Arcurile pe foi cam zdruncina pe sosea.

Varianta long este mai spatioasa. Are portbagaj mai mare. Nu stiu sa fie varianta asta metaltop. Am vazut numai hardtop. In teren se misca mai greu ca si varianta scurta, datorita lungimii.

Link spre comentariu

http://www.autovit.ro/index.php?sect=search&sub=car&page=1&qid=1384056506&order_by=p

daca tot esti dispus sa dai in jur de 5000, mai bine il modifici tu si sti ca nu e forjat in teren

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

Vizitator tgepitacu

eu am un samuray din "90" cu motor d 1.3l sie foarte bun si pe sosea cat si pe teren accidentat....problema e cu inaltatu ca mereu raman suspendat cu el pe noroi si zapada....asta e singura problema...recomand masina...cu toate k e prima mea masina d teren da e super oky:grin:

Link spre comentariu

http://www.autovit.ro/index.php?sect=search&sub=car&page=1&qid=1384056506&order_by=p

daca tot esti dispus sa dai in jur de 5000, mai bine il modifici tu si sti ca nu e forjat in teren

Faptul ca e sau nu forjat in teren nu inseamna nimic. Stiu oameni care au avut surprize la samuraie cu care nu se mersese decat pe sosea si la care au picat diverse. Stiu oameni care le forjeaza in teren si care le mentin in stare foarte buna de functionare. Mai mult, cunosc cazuri de oameni care si-au luat samuraie, le-au restaurat exemplar si dupa aia le-au vandut pe putin... din diverse motive :grin:

Eu unu il forjez in teren dar fac si intretinere pe masura. In doi ani am schimbat de 3 ori uleiurile si filtrele, plus multe-multe altele.

Nu-mi fac reclama pt ca nu intentionez sa-l vand, dar vroiam sa scot in evidenta acest lucru :h5

• Like 1

Va salut !

Link spre comentariu

In vederea unei viitoare achizitii, am si eu o intrebare. Cred ca pe aici pe forum am citit (dar nu mai gasesc) ca Samuraiele fabricate inainte de '90 ar avea ecartamentul mai mic, Asa este? Si daca da, cam care ar fi diferenta?

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

In vederea unei viitoare achizitii, am si eu o intrebare. Cred ca pe aici pe forum am citit (dar nu mai gasesc) ca Samuraiele fabricate inainte de '90 ar avea ecartamentul mai mic, Asa este? Si daca da, cam care ar fi diferenta?

Suzuki SJ410 si Suzuki SJ413 au puntile mai inguste( eartamentul mai mic) cu 6 cm.Incepind cu Suzuki Samurai puntile au avut 6 cm in plus.Ideea este ca la toate, indferent de motorizare, lumea le spune Suzuki Samurai.Eu am avut ambele variante si nu pot spune ca am suferit foarte mult dupa cei 6 cm.Se rezolva cu flanse, jante intoarse...

Acum ce am auzit, dar nu stiu sigur este ca cele cu puntile mai inguste au si planetarele mai subtiri.

• Like 1
Link spre comentariu

Suzuki SJ410 si Suzuki SJ413 au puntile mai inguste( eartamentul mai mic) cu 6 cm.Incepind cu Suzuki Samurai puntile au avut 6 cm in plus.Ideea este ca la toate, indferent de motorizare, lumea le spune Suzuki Samurai.Eu am avut ambele variante si nu pot spune ca am suferit foarte mult dupa cei 6 cm.Se rezolva cu flanse, jante intoarse...

Acum ce am auzit, dar nu stiu sigur este ca cele cu puntile mai inguste au si planetarele mai subtiri.

Eu pot sa va spun din experienta mea de offroad petrecuta cu unu din partenerii mei (yoke) care are sj410, ca au fost multe situatii in care el a trecut mai usor decat mine cu samurai + 2x3.5cm flanse prin anumite locuri. Asa ca problema ecartamentului e discutabila, uneori poate aduce beneficii alte ori nu.

• Like 1

Va salut !

Link spre comentariu

Din punct de vedere al stabilitatii la inclinatii laterale presupun ca Samuraiul sta mai bine, fiind mai lat (in punti). Din cate am citit pe forum am inteles ca e usor sa-l pui pe o parte. Am mers cu cateva tipuri de 4x4, dar toate mari (LC, L200, HiLux, Pajero) dar nu am avut ocazia sa merg cu un Sami sa vad ce poate si cred ca o sa fie primul meu 4x4 (am avut Aro dar nu-l pun la socoteala) de asta vreau sa ma documentez cat mai bine inainte de acizitie. Multumesc pt informatii

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Din punct de vedere al stabilitatii la inclinatii laterale presupun ca Samuraiul sta mai bine, fiind mai lat (in punti). Din cate am citit pe forum am inteles ca e usor sa-l pui pe o parte. Am mers cu cateva tipuri de 4x4, dar toate mari (LC, L200, HiLux, Pajero) dar nu am avut ocazia sa merg cu un Sami sa vad ce poate si cred ca o sa fie primul meu 4x4 (am avut Aro dar nu-l pun la socoteala) de asta vreau sa ma documentez cat mai bine inainte de acizitie. Multumesc pt informatii

Cred ca cel mai bine ar fi sa mergi cu unu inainte de a face achizitia. Vad ca esti din Bucuresti. Daca vrei, vii intr-un weekend la mine, iesim un pic pe camp si-l conduci sa vezi cam cum sta treaba.

Experienta cu Samuaiul nu se compara cu nimic altceva. Poti fie sa-l urasti din rarunchi fie sa-l iubesti si sa nu-ti doresti altceva ever, nu exisa varianta de mijloc :grin: Ce vreau sa zic?

Pai e simplu.

Daca vrei adrenalina, risc maxim atunci asta iti trebuie. Samurai cu cel mi mic confort, cea mai mica siguranta dar care te lasa cu gura cascata la ce poate.

Daca vrei confort, AC, maxi-power, etc, atunci trebuie sa te orientezi catre alte marci :wink:

• Like 1

Va salut !

Link spre comentariu

Salut

cred ca opinia mea mai mult o sa te incurce da nu pot sa ma abtin...

dupa ce vreo 4 luni m-am foit si eu gandindu-ma ce 4x4 e mai bine sa imi iau ...am avut ocazia sa testez in off un Samurai - a doua zi l-am cumparat(mai testasem si alte modele inaintea Samuraiului)

partea interesanta abia acum incepe - pe linga faptul ca am luat-o cu un fluierat in reductor pe care l-am rezolvat prin inlocuirea lui masina e in stare f buna dar.... nu reusesc sa o conving pe nevasta-mea sa se urce in ea....

Morala - Samuraiul e o masina surprinzatoare in off-road dar nu neglijati confortul....mai ales daca locuiti in Bucuresti si cel mai apropiat deal e la minim 100Km care trebuie facuti pe sosea.

Din aceasta cauza probabil ca masina mea v-a ajunge in curand pe Autovit

Link spre comentariu

Samuraiul e o masina terapeutica. Te scapa de pietre la rinichi si iti ofera senzatii tari chiar si in locuri in care cu alte masini nu le-ai intui. Ba te obliga sa reconsideri si pozitia fata de nutritionisti, peste un anumit gabarit risti sa mergi numai singur in el :) Nu as folosi nici batut asa ceva pentru deplasari curente pe sosea, dar pentru joaca in munti nu imi pot inchipui ceva mai potrivit.

• Like 1
Samurai incepator
Link spre comentariu

Samuraiul e o masina terapeutica. Te scapa de pietre la rinichi si iti ofera senzatii tari chiar si in locuri in care cu alte masini nu le-ai intui. Ba te obliga sa reconsideri si pozitia fata de nutritionisti, peste un anumit gabarit risti sa mergi numai singur in el :) Nu as folosi nici batut asa ceva pentru deplasari curente pe sosea, dar pentru joaca in munti nu imi pot inchipui ceva mai potrivit.

Si cred ca ajuta si la slabit, Sami. La cat de agita, iti iese mancarea din tine si pe ochi. Si asa iti piere apetitul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare