Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Samurai

corbulalb

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie Samurai

E aia din Berceni? Super tare am vorbit si eu cu omul.Sa o stapanesti sanatos.Si da bulbarul este dublu sa zic asa se rabateaza sa pui pe el mistretul, porcul de craciun :).

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E aia din Berceni? Super tare am vorbit si eu cu omul.Sa o stapanesti sanatos.Si da bulbarul este dublu sa zic asa se rabateaza sa pui pe el mistretul, porcul de craciun :).

Da, am luat-o din Berceni!

Bullbar-ul se rabateaza spre fata aproape de 90 grade (75 gr. cred)

Tipul era de treaba, sper sa nu gasesc surprize. Masina este "stransa", nu bate nimic, abia astept sa o probez prin noroaie.

Multumesc pentru urari!

Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan

Audi 80 1,9 TDI

CB President JFK

Link spre comentariu

Daca vrei sa te bagi in noroaie primul lucru in care trebuie sa investesti sint anvelopele.Restul mai poate sa astepte.

Frumos... s-o stapaniti sanatos si fara probleme:h5.

N-ar strica si niste scuturi pentru ori ce eventualitate si atunci chiar ca restul mai poate astepta.

Cu respect,

Teodor

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

am citit tot acest topic.pina la urma sunt nehotarat.vreau un samurai pt ai mei.dibolu mare e mai greu de manevrat pt tata(65 ani) si ma orientasem spre samurai,fiind micut,capabil si de a merge la un gratar cu el.acuma vin intrebarile mele,e drept ca probabil cate raspunsuri atatea opinii,insa problema sta cam asa:

-masina va fi folosita majoritatea timpului pe asfalt,care din modele e recomandat,din ce am vazut cel cu elicoidale

-ce motorizare ar trebui sa cuat

-ce an de fabricatie

-masina nu va suferi nici o modificare pt offroad

-care ar fi suma de care ar trebui sa ma invart

-exista samurai cu servo sau se poate adapta servo ulterior

-ma bat gandul sa ii pun si gaz daca e posibil

-facand abstractie de categoria de masini comparabil cu un logan cum as iesi la intretinere

:pr1

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Daca il iei pe elicoidale, automat este cu motorul de 1298 cc cu injectie.

Se poate adapta servo de Vitara.

Daca este in mintile ei masina, o revizie completa cu inlocuire de uleiuri, distributie, diverse marunte nu ar trebui sa fie mai sus de 300-400 euro.

Un Samurai SJ80 in toate mintile nu ar trebui sa fie mai mult de 3000 de euro, ieri am vazut doua cabrio pe autovit in jur de 2500...

Daca masina a fost intretinuta OK, ceea ce in general este cazul celor ce vin de afara, la un kilometraj de 100-120.000 km nu ar trebui sa fie alte costuri.

Pentru cel pe elicoidale singurii ani sunt 1996-1998 cand a fost produs.

Editat de detail
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Citesc topicurile astea despre Samurai de catva timp , si am ajuns la niste concluzii :

- motor 1.3 cu injectie , deci SJ413 ( desi am gasit cateva de 1.9 la preturi decente si m-ar fi tentat )

- caroserie full metal

- arcuri lamerale pt. offroad

- servodirectie

- anvelope MT 215/75R15

- jante cu ET negativ

Cam astea am zis eu ca imi trebuie pt. inceput , are cineva si alte sfaturi ?

Editat de kimi
Link spre comentariu

Uita-te bine, bine, bine, bine sa nu fie caroseria ciuruita de rugina pe dedesupt.

Poate sa-ti bata motorul, sa urle reductorul, sa vibreze cardanele, sa vobleze rotile, sa-ti patineze ambreiajul, sa cloncane planetarele, sa...... Orice problema mecanica este rezolvabila rapid si ieftin.

Dar o caroserie buna de cumparat NU O SA GASESTI!

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Merci de sfaturi . Trebuie sa urmaresc un an de fabricatie anume ?

EDIT : Am inteles ca si unele modele de 1.3 au blocant pe spate din fabrica . Am citit ca totusi cam crapa in teren , sa caut unul cu blocant de fabrica , sau imi strang 1000 euro pt. o data ulterioara ?

Link spre comentariu

am citit tot acest topic.pina la urma sunt nehotarat.vreau un samurai pt ai mei.dibolu mare e mai greu de manevrat pt tata(65 ani) si ma orientasem spre samurai,fiind micut,capabil si de a merge la un gratar cu el.acuma vin intrebarile mele,e drept ca probabil cate raspunsuri atatea opinii,insa problema sta cam asa:

-masina va fi folosita majoritatea timpului pe asfalt,care din modele e recomandat,din ce am vazut cel cu elicoidale

-ce motorizare ar trebui sa cuat

-ce an de fabricatie

-masina nu va suferi nici o modificare pt offroad

-care ar fi suma de care ar trebui sa ma invart

-exista samurai cu servo sau se poate adapta servo ulterior

-ma bat gandul sa ii pun si gaz daca e posibil

-facand abstractie de categoria de masini comparabil cu un logan cum as iesi la intretinere

:pr1

Salut. O sa incerc sa raspund la ultimele trei puncte, celelalte... numai tu poti raspunde la ele.

-se poate monta servo pe samurai, sunt multe discutii pe acest subiect, Jimny, Vitara, Opel Omega, a fost de curand un kit complet pe olx la 250 de euro

-se poate pune gaz, al meu este model "87 carburator, i-am pus instalatie omologata (este putin mai ieftina instalatia pentru carburatie decat cea pentru injectie, am platit in jur de 1300 instalatia si montajul in firma autorizata plus omologarea in jur de 200), pot spune ca chiar merita mai ales daca nu va face "hard" off-road

-nu am detinut Logan, dar comparativ cu cealalta masina de oras, o marca straina dar nu din cele cu pretentii mari, Samuraiul este foarte ieftin la intretinere... si in plus foarte fiabil.

Masina fiind pentru tatal tau, de ce nu alegi Vitara?

Ai dracu" rusi au fost romanii...
Link spre comentariu

Citesc topicurile astea despre Samurai de catva timp , si am ajuns la niste concluzii :

- motor 1.3 cu injectie , deci SJ413 ( desi am gasit cateva de 1.9 la preturi decente si m-ar fi tentat )

- caroserie full metal

- arcuri lamerale pt. offroad

- servodirectie

- anvelope MT 215/75R15

- jante cu ET negativ

EDIT : Am inteles ca si unele modele de 1.3 au blocant pe spate din fabrica . Am citit ca totusi cam crapa in teren , sa caut unul cu blocant de fabrica , sau imi strang 1000 euro pt. o data ulterioara ?

LATER EDIT : Imi placea mult masinuta http://www.autovit.ro/suzuki-samurai-C34994952.html , numai ca e diesel .

Cine imi poate spune la modelul din ce an se fabrica motorul 1.3 injectie si un cod de motor sau macar puterea , sa le pot diferentia din anunturi .

Multumesc .

Editat de kimi
Link spre comentariu

LATER EDIT : Cine imi poate spune un cod de motor la modelul 1.3 injectie , sau macar puterea , sa le pot diferentia din anunturi .

Motorul de carburatie are codul G13A, 1324cmc si are 60-64cai

se gaeste pe samuraie fabricate intre 1984-1989

Motorul pe injectie are codul G13BA si 1298cmc si 70-71 cai

se gaseste pe samuraie fabricate dupa 1990

de multe ori anunturile sunt eronate pentru ca vanzatorii ori habar nu au aceste date ori mint intentionat.

cel mai bine cere-i o copie de pe talon.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Am inteles ca si unele modele de 1.3 au blocant pe spate din fabrica . Am citit ca totusi cam crapa in teren , sa caut unul cu blocant de fabrica , sau imi strang 1000 euro pt. o data ulterioara ?

blocantul din fabrica s-a pus doar pe SJ413 care este cu punti inguste.

nu a fost gandit de fabrica ca un blocant propriuzis ci ca un ajutor pentru frana de mana care era pe reductor.

materialele sunt slabe si nu rezista la utilizarea offroad.

nu ai nevoie de blocant de 1000 euro+montaj.

cu 300 euro+montaj cumperi un autodeblocant Spartan sau Lockright.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare