Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Folosirea Hi-Lift-ului la scoaterea masinii din noroi prin tractiune!

Recommended Posts

In catalogul <Allmakes 4x4Genuine quality from England> la capitolul Hi-Lift Jack se prezinta 2 poze, ca reclama pentru scula, in care un Defender 90 este tras din noroi prin tractiune de la spate cu un hi-lift (care are montat adaptorul de prelungire a ciocului) in 2 variante: una cu hi-lift-ul intercalat pe fir si alta cu hi-lift-ul rezemat cu capatul pe un copac.

De curiozitate, a incercat cineva asa ceva? Chiar sa fie posibil?

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!

Re: Folosirea Hi-Lift-ului la scoaterea masinii din noroi prin tractiune!

Uita totul. Am pus si eu botul.

Vezi aici (postul #31 si #33):wink::

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43308-Alternativa-la-troliu-pentru-situatii-non-extreme&p=474981#post474981

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Eu cu un Hi Lift am apropiat doua containere , estimez ca dezvolta peste 2500 KG fortza .

Ca sa il folosesti pe post de troliu, aici este jmecheria, trebuie un Lant special cu niste carlige speciale care se pot agata oriunde de lant .

Uite o filmare unde este explicat.

Calin

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Eu am incercat sa " mut " samuraiul in lateral ca era sprijinit pe un copac in panta, cu hi-liftul intre 2 sufe , una legata de masina si una de copac, si nu am reusit. Pe cand pot sa zic ca aveam tensiune maxima si a inceput sa miste ceva s-a terminat cursa la hi-lift.:grin:

Ca sa il folosesti pe post de troliu, aici este jmecheria, trebuie un Lant special cu niste carlige speciale care se pot agata oriunde de lant.

Crede-ma ca am inclusiv porcaria aia de lant (care de altfel e folositor doar pt. "reglarea" lungimii) si am incercat eu personal "live". Nu povestesc din filme de pe Youtube. Hi-liftul meu "poate" 3 Tonne. Eu insa nu. Am tras doi oameni de miner si n-am miscat Patrolu` un milimetru.

http://img713.imageshack.us/img713/5552/15672946.jpg

http://img37.imageshack.us/img37/9086/72732786.jpg

Edited by Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Sustin , si eu am lanturi cu cirlige insa am renuntat din start sa le port aiurea prin masina , nu am avut incredere de la bun inceput ca sint eficiente , in special din cauza cursei scurte . Indiscutabil , e o metoda , insa una sclavagista , de ultim moment . Sau de tras demonstrativ gipu' din garaj , pe asfalt .

Desi am aplicat procedeul ca sa ma redresez de spate , si a functionat cu succes , cam asta e limita de aplicabilitatea ....

Observ ca si domnu' din clipul la care face trimitere Calinvas are prostul obicei sa dea cu picioru' in pirghia de la hilift....Cam nasol .....stiu ca e la indemina si unii mai si imbatrinesc de spate ....da tot nasol ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

salut , vreau sa va spun ca am recuperat o masina o toyota lj ...70 cu doua hi-lifturi cand a fost iesirea la Comandau ! a fost ceva de munca dar am reusit an aproximativ 2 ore sa o tragem . masina era sprijinita lateral de copaci si cu cablu de otel legat de copaci si de ciocul hi-liftului si cu coarda de 22mm de masina si de talpa ! deci se poate daca esti an rahat... antrebati colegii din ploiestii D:yavema ,Tibone ,Lordeko....

Se poate , bineinteles .

Doar ca in unele situatii e sclavie curata , si mai sunt unele chiar imposibile .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

salutare , anteleg ce spui dar eu ma gandesc ca imposibil este atinci cand nu ai de ce sa legi hi- liftul !!! deci daca nu ai troliu si scripeti decat sa ramai blocat acolo mai bine esti sclav cateva ore !:y

Situatia mea imposibila ( referitor la tractiunea cu hiliftul ) am trait-o cu masina intr-un fagas cu un mal clisos , parca sapat la comanda pentru masina mea , pe malul Siretului . Copaci erau pe alese , dar n-am reusit s-o misc cu rotile pe buza gropii , ci numai dupa ce am sapat de m-a luat lesinul . Parca era inghetata in mocirla , si nici nu am avut cum s-o ridic sa bag sub roata ca se afunda talpa la hilift cu tot cu lemnele care le puneam dedesupt . Mentionez ca ridicam de roata ( cu lift-mate ) si se inclina hiliftul in toate partile .

Misiune imposibila cu trasul , desi aveam sufe , chingi , ocheti si de toate ...

Pina n-am sapat de am lasat groapa ca dupa explozie n-am iesit ...Toata sapatura cu lopatica mica pliabila , care e nelipsita din masina ( dupa aventura asta mi-am cumparat si una mare , profi - da'aia.. suedeza ...scumpa in draci . Bineinteles ca n-am mai avut nevoie de ea pina acum ...daca o aveam atunci cred ca tot nu faceam mare treaba cu ea , ci tot cu cea mica ) .

Hiliftul e o scula excelenta , am pentru el cam toate accesoriile - adaptor de ridicare de janta , departator ( extensor ) ...si il folosesc pe baze regulate ( de fapt sint doua in atelier ...in afara de al meu care sta in permanenta in masina ) . Am facut cu el multe -inclusiv am ridicat rulote in copac...la inundatii , demontat motoare , l-am folosit la coborit -ridicat tuburi mari de fintina , la constructii grele de lemn ....in afara de offroad ...

Dar nu se apropie nici pe departe de vreo similaritate cu troliu ...E util , dar foarte limitat .De asta am renuntat si la bucatile de lant cu cirlig choker ( si pentru ca sint grele si le inlocuiesc cu chingile cu clichet ...)

Edited by cos

Salut, se poate, eu am scos toyota cu ajutorul hi lift-ului (la Comandau). Daca ai doua chingi cu crichet, cara sa-ti permita sa intizi sufa dintre: masina - hi lift/copac - hi lift e posibil.

N-am spus nici odata ca nu e posibil . Se poate , dar e limitat .Chiar si asa , e util , ca altfel nu l-as tine permanent in masina .Ce am uitat sa mentionez in postul #11 , - tot tras cu hiliftul am scos masina , insa numai dupa ce am sapat in fata masinii....Eram singur si mi-am zis ca in zece minute scot patrolul din mocirla si gata ...Nu , deloc , degeaba , pina n-am sapat ....Aveam (si am ) chingi destule , si zic eu ca ma mai pricep la sforarie .

Edited by cos

• 3 weeks later...

-merge destul de greu dar merge,si eu am fost nevoit sa trag l200 spre spate vreo 2 metri a mers din 4 -5 trageri,dar e munca multa ,dar nici roma n-a fost construita intr-o singura zi ,rabdarea e una dintre cele ,mai bune virtuti.

-iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use