Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau SUV, de care?

koais

Postări Recomandate

Re: Vreau SUV, de care?

Iti recomand Forester.

Daca nu tii foarte mult la aspect si confort, e cea mai buna alegere, 4x4 va merge intotdeauna si va functiona exemplar.

De asemenea fiabil si costuri de intretinere mici

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 158
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca vrei un suv iti recomand Nissan X-trail 2.0 dci. Am eu asa ceva.

Minusuri:

-Un aspect spartan.

-Motorul ca sa-l pastrezi in mintile lui este bina sa dopezi valva egr si sa scoti porcaria de filtru de particule. Eu asa am procedat.

-Motorul nu are filtru epurator. Se monteaza aftermarket fara nici un fel de problema. Cost 200 lei.

- Nu este un off roader adevarat (ca orice suv), dar pentru necesitatile tale eu zic ca-si face treaba cu succes.

Plusuri;

-Destul de spatioasa, daca rabatezi scaunele si perna spate ( se pliaza perfect orizontal) faci un pat de toata frumusetea. Mult mai spatioasa ca un Qashqai.

-Motorul destul de economic si silentios (mai ales cand se incalzeste). Iarna si vara cu aer conditionat nu a sarit niciodata mai mult de 10-11% in oras. La drum lung, cu respectarea normelor de viteze, are un consum de 7%.

- Nu sunt probleme cu volanta si ambreiajul.

-Cutia de viteze destul de precisa.

In 63.000 de km s-a defectat doar un amortizor fata. Batea foarte putin. Le-am schimbat pe amandoua.

In rest apa, paie si bataie.

Daca te hotaresti sa-ti cumperi asa ceva si mai ai intrebari, te astept cu ele aici pe forum.

Editat de mac01
Link spre comentariu

In primul rand multumesc pentru promptitudine.

@Daemonus: M-ai cam incurcat, ca outlander era prima mea alegere. Este oare acelasi motor intalnit si pe audi a4 si a6? Acolo avea parca 143 de cai, pe mitsu doar 140. Despre acel motor de audi am mai citit si pe forumurile nemtesti ca este destul de nereusit, intr-adevar. O cunostinta din oras stiu ca are un mitsu model 2007 parca, el imi zicea ca e chiar multumit de masina si ca nu a avut probleme cu ea deloc (desi cred ca are motorul de 2.2, nu sunt sigur- oricum acela datorita cilindreei nu l-am luat in calcul.) Sa fie chiar asa mare diferenta de fiabilitate?

@ koais: Da, Forester am auzit ca ar fi o masina buna, insa pretul e un pic mai mare, cam cu 2-3000 euro peste x trail si outlander,(acelea le-am gasit pe la 11-12 000, subaru doar de pe la 14), plus ca mi se pare parca un pic mai exotic decat celelalte 2 si nu stiu daca sa risc sau nu, adica in caz ca se intampla ceva cum e cu costul pieselor si daca se descurca mecanicii de pe aici cu ea.

@ mac01: Nissan x trail a fost initial prima mea optiune, mi se parea perfecta pentru ce imi trebuie mie: 4x4 cu lock,spatii inteligente de depozitare, mi-a spus insa 1 prieten mecanic ca acel motor de 2.0 dci e de provenienta renault si ca nu merita, deoarece ar fi probleme la injectoare (eu ar fi sa o iau peste 100 000 de km, din pacate nu imi pot permite una noua), si ca mai bine ar fi sa ma reorientez pe altceva . Stii cumva de astfel de probleme?

Oricum, batalia finala intre aceste 3 modele se va da, mai aveti cumva si alte argumente care sa incline balanta spre unul anume? Multumesc frumos

Link spre comentariu

@ mac01: Nissan x trail a fost initial prima mea optiune, mi se parea perfecta pentru ce imi trebuie mie: 4x4 cu lock,spatii inteligente de depozitare, mi-a spus insa 1 prieten mecanic ca acel motor de 2.0 dci e de provenienta renault si ca nu merita, deoarece ar fi probleme la injectoare (eu ar fi sa o iau peste 100 000 de km, din pacate nu imi pot permite una noua), si ca mai bine ar fi sa ma reorientez pe altceva . Stii cumva de astfel de probleme?

Motorul, initial a fost gandit de japonezi si dezvoltat impreuna cu Renault. Eu zic ca este un motor reusit, dar acest lucru il voi vedea in timp.

Am un prieten care a vandut un X-trail la 245.000km (masina de firma, alergata mult prin toata tara) si niciodata nu a avut probleme cu injectoarele. Stiu sigur asta. Uite un forum ....http://baustralianxtrail.runboard.com/ unde gasesti tot ce vrei si ce nu vrei despre aceasta masina. Sunt doua modele...cel fabricat pana in 2007 cu motor de 2,2 litri, mai uratel si cu pozitionarea bordului pe mijloc....si cel dupa 2007 cu motorul de 2.0 litri si bordul pus la locul, in dreptul volanului. In anul 2007 s-a fabricat in paralel ambele modele. Deci sa fii atent la model ca te poti pacali foarte usor. Ai sa gasesti anunturi cu modelul vechi de masina in care vanzatorul specifica ca motorul este de 2.0 litri. O minciuna sfruntata, noul motor nu s-a pus decat pe modelele noi.

Motorul de 2.0l se gaseste si pe Qashqai dar nu merita masina deoarece este mult mai mica ca spatiu.

Eu am cu X-trail-ul meu doar 63.000 Km...nicio problema pana acum la injectoare.

Este cineva aici pe forum care vinde un x-trail modelul de varf (are absolut tot ce se poate pune ea), km putini si un super pret. Abia a postat anuntul. Scutesti si drumul de Germania, dar cred ca nu are taxa de mediu platita.

Nu am nicio treaba cu tipul respectiv, nu-l cunosc, nu stiu cine este, dar mi-a atras atentie masina. Parea ingrijita. Poate are neaparat nevoie de bani si mai lasa ceva la ea. Merita incercat deoarece are kilometrii putini.

Uite aici link-ul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76723-Vand-Nissan-X-TRAIL-diesel-super-pret-!

Despre noul Subaru;

Am avut si aceasta optiune...dar la vremea respectiva abia aparuse, iar second hand nu se gasea pe piata, nici in Germania. Pe parcurs am citit ca noul Subaru forester are probleme cu ambreiajul deoarece este subdimensionat si discurile de frana care se ovalizeaza pe la 40-50 000 de km. Motorul este nou, model boxer, are centru de greutate jos si am inteles ca este bun.

Despre Outlander;

Nu stiu prea multe deoarece nu m-a atras niciodata modelul. Stiu ca sunt modele cu doua motoare 2,2 si 2.0.

La cel de 2,2 am inteles ca nu au fost probleme. La cel de 2.0 litri ti-a raspuns colegul Daemonus.

Toyota Rav4 noul model;

Am studiat mult masina, mi-a placut, eram pe punctul sa-mi cumpar asa ceva inainte de X-trail, dar din pacate are doar motor de 2,2 litri. M-am certat cu consoarta acasa.... ca ea nu plateste impozit 900 lei pentru masina. A zis sa-mi caut ceva cu motor pana in 2 litri. Avea dreptate...prea mult ne jupoaie guvernantii pentru un fier. Si ca sa am liniste in casa mi-am cautat si mi-am luat X-trail. Si nu-mi pare rau, deoarece are mult mai mult spatiu decat Rav4, iar transmisia si motorul sunt ok.

Honda Crv;

Nu mi-a placut aspectul masinii si am inteles ca la diesel-uri...tot la fel...ambreiajele sunt proaste. La benzinare nu au fost probleme. Nu m-am omorat dupa ea, deci interes mai putin la citit.

Bafta in alegerea facuta!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Multumes frumos

Am tot citit astazi despre x trail, si am vazut si un filmulet facut de fifth gear in care iese castigatorul celui mai bun suv 4x4. Multa lume are o parere buna despre masina. Masina din anunt este intr-adevar foarte fumoasa si dotata, am incercat astazi sa vorbesc cu proprietarul dar nu am reusit. Mai incerc si maine, sa vad ce si cum. Ar fi o optiune buna. O seara placuta

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Dar despre ultima generatie Suzuki Grand Vitara poate sa dea cineva cateva detalii?

Motoarele lor sunt Renault sau VW? Au reductor cu lowrange? Cum stau cu fiabilitatea?

Va salut !

Link spre comentariu

Suzuki nu stiu sa fi avut/aibe vre-o colaborate cu VAG.

Au colaborat si colaboreaza cu Fiat si Renault

Pai n-or fi colaborat dar VAG detine 20% din actiunile Suzuki.

Va salut !

Link spre comentariu

Motoarele lor sunt Renault sau VW?

Dieselul era Renault, cel putin prin 2007-2009 cand ma interesa si pe mine. Citeam pe vremea aia ca erau prea sensibile cu filtrul de particule, se tot infunda. Benzinarele erau mai bine vazute. Altfel o masina foarte faina, si capabila in "offroad de SUV".

Link spre comentariu

Dieselul era Renault, cel putin prin 2007-2009 cand ma interesa si pe mine. Citeam pe vremea aia ca erau prea sensibile cu filtrul de particule, se tot infunda. Benzinarele erau mai bine vazute. Altfel o masina foarte faina, si capabila in "offroad de SUV".

M-am mai documentat intre timp si am aflat ca inainte de 2008 motoarele diesel 2.0 erau furnizate de Mazda pentru ca mai apoi sa treaca la 1.9 facute de Renault.

E un SUV cu reductor, are deci si lowrange si blocant central. Platforma pe care e construit provine de la Chevrolet... deci e un fel de camilo-strut.

Sunt curios totusi sa aflu pareri de la posesori... daca avem pe aici asa ceva.

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare