Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Are cineva idee taxa autoutilitare

HARY

Postări Recomandate

Am cumparat un patrol autoutilitara...cu gandul sa o inmatriculez la bulgari dar cineva mi a soptit ca s a dat o ordonanta cu o taxa de 400 euro fixa fara sa connteze norma de poluare ,euro,capacitate ...daca stie cineva concret sa spuna aici?
:cl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Are cineva idee taxa autoutilitare

La autoutilitare taxa este extrm de mica in comparatie cu triplarea taxei la autoturisme.

Acum inmatriculez autoutilitara , an 2002, motor 2,4 , euro 3 si taxa cu depreciere e in jur de 1200 lei.

Sa sti ca conteaza norma de poluare, inclusiv vechimea si cap.cil.

Intrati pe www.mfinante.ro, dupa care ANAF, dupa care Calculator taxa poluare 2011. Trebuie selectat sa fie autoutilitara pana in 3,5 tone si se calculeaza taxa fara depreciere si fara declaratia privind nr. de km.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

Hary.

Scrie datele masinii:an,cap cil,norma poluare si vedem cat iese.

Am auzit ca se va modifica taxa la autoutilitare ca ar fi o greseala si nu s-a dorit intentionat o taxa asa de mica.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

Taxa este in jur de 2500 Euro.

De aici mai ai reducere pt km si depreciere,poti ajunge la jumatate din taxa.

Impozit anual 5-600 lei.

Daca era E1 taxa era de 1100 Eur, iar pt E2 de 565 Eur.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

Deprecierea o fac maine.

Taxa este de 260 lei, asa mi-a spus inginerul.

Masina nu are dotari, are numai Abs.Va mai fi inclus deprecierea pt interior si exterior.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

Si eu sant in aceasta situatie (autoutilitara)am fost la "finante" si am verificat taxa pentru acest tip (N1-se indentifica) .calculatorul dupa AUTOVIT,a fost foarte exact in cazul meu .

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Acum am vorbit la finante si din pacate nu are rost sa mai fac deprecierea, influenteaza taxa cu 30 Euro in jos, dar deprecierea costa mai mult.

Asa ca taxa pentru masina mea e 450 Euro.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

Se face depreciere pentru orice autovehicol la care se poate: dotari, interior, exterior.La autoturisme merita dar se pare ca in 2011 la autoutilitare nu.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

O intrebare de incepator, ce auto intra in categoria autoutilitarelor?

:tk:tk:tk

Invata regulile, apoi incalca vreo cateva.
Link spre comentariu

O intrebare de incepator, ce auto intra in categoria autoutilitarelor?

:tk:tk:tk

Autoutilitarele!

Diferenta intre autoturism si autoutilitara o gasesti cautand pe google.acum ca sa afli in ce categorie este incadrata o masina anume teuiti in carte sau certificat si la "tipul autovehicolului" te uiti ce cos este.De ex daca este M1 este autoturism,daca este N1 autoutilitara!

Editat de alex22_xxx
Link spre comentariu

Ambele sunt utilitare cu 2 locuri. Si in Olanda sunt taxe mari si de aici le-au omologat ca utilitare.

Nu contest asta insa cei de la RAR o recunosc ca si autoutilitara ?

Din ce spune Yonutz aici nu stiu ce sa cred :

Nu cred ca iti va omologa vreo statie RAR un Y61 autoutilitara din start vreodata. Y61 97-2000 = euro 2 100% (daca nu cumva chiar mai jos ...asta legata de faptul ca unele s-ar putea sa nu mai aiba catalizator)

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62014-Norme-euro-pt-nissan-patrol-y61

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

in cartea masinii e trecut utilitara. deci de recunoscut nu prea e loc....e de constatat...dar fiind la romanii abuzul e la el acasa si orice e posibil.

teoretic afli direct doar la rar la care duci masina si nu la oricare rar, asta pt aceleasi motive de mai sus.

fiecare din astia se cred cel putin d-zeu pe pamant in materie.:al

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

eu am avut asa ceva si am inmatriculato ca autoutilitara in bulgaria pt ca in romania era taxa mare atunci ..octombrie 2010

acum am o utilitara y60 .1993 //si la rar a iesit euro 0...cu taxa 2250.................iar pe forum e masina asta identica ca a mea care sustine ca e euro 2 cu taxa 535 euro .......cum vine treaba asta nustiu difera RARhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?62554-vand-Nissan-Gr-scurt-autoutilitara-2-locuri-Euro-2-1993-2-8-td

Editat de HARY
Link spre comentariu

Am vorbit azi cu cineva de la Rar, daca in CIV e trecut N1 (autoutilitara) nu au ce sa comenteze. Mai ramane doar parte de incadrare la norma de poluare.

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Am vorbit azi cu cineva de la Rar, daca in CIV e trecut N1 (autoutilitara) nu au ce sa comenteze. Mai ramane doar parte de incadrare la norma de poluare.

corect dar acest tip de motor este euro 0 .2,8 rdt......maxim euro 1 cam dupa 1996

Link spre comentariu

Daca masina de care e vorba e din Germania, exista posibilitatea sa fie Euro 2, pt ca nemtii pun catalizatoare pe masini si acest lucru se trece in brief.Daca in brief scrie ca e Euro 2 atunci asa e, se recunoaste la Rar ca e Euro2.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

Daca masina de care e vorba e din Germania, exista posibilitatea sa fie Euro 2, pt ca nemtii pun catalizatoare pe masini si acest lucru se trece in brief.Daca in brief scrie ca e Euro 2 atunci asa e, se recunoaste la Rar ca e Euro2.

Sa nu fi asa sigur ,eu stiu ca se ia in considerare doar cum este omologata di fabrica(dupa seria seasiu)

-Altfel pui motor euro 4 si catalizatoare pe masina din 1988(un ex)si o faci euro 4 de le dai calculatoarele la a.n.a.f. peste cap=2 euro taxa ?

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Sa nu fi asa sigur ,eu stiu ca se ia in considerare doar cum este omologata di fabrica(dupa seria seasiu)

-Altfel pui motor euro 4 si catalizatoare pe masina din 1988(un ex)si o faci euro 4 de le dai calculatoarele la a.n.a.f. peste cap=2 euro taxa ?

:ha::ha::g

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare