tatarosu Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Mi se pare super pont pentru ca in Germania, Olanda etc, orice landcruiser 80, j7, j6, 100, j9, patrol 60/61 lung/scurt, pajero lung/scurt, mai pe scurt cam orice masina de teren mare, se poate face LKW de 3.5 t (autoutilitara) oarecum simplu (in functie de land) in sensul ca o faci in 1-2 zile cativa euroi cu tot cu acte si eventualele modificari. Dupa care, ai brieful in care scrie ca masina e LKW si numarul de locuri. La cele scurte raman 2 locuri in acte. la cele lungi pot ramane 5 se pare:). Cat despre norma de poluare, multe masini din sfera noastra de interes :banana au in brief norma Euro 1 sau 2 ca si upgrade de la Non Euro sau Euro1, in urma instalarii de diverse catalizatoare. Multi si-au pus pt. ca scadea impozitul drastic, mai ales la diesel. Apoi vii frumos cu ea aici si e autoutilitara.... Ce nu stiu, si ar putea sa ne mai lumineze niste colegi care chiar au facut lucrul asta aici in special, la partea de inmatriculare, daca totul merge ca la carte:)) Pajero 3.2 DiD. Lung. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terra2007 Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Buna ziua, Poate sa-mi spuna cineva cat este impozitul pe 2011, la un pajero 3,2, incadrat ca autoutilitara? Multumesc.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Buna ziua, Poate sa-mi spuna cineva cat este impozitul pe 2011, la un pajero 3,2, incadrat ca autoutilitara? Multumesc.:tk Chiar sunt curios si eu cat este impozitul exact la 4000 si la 4200 cc. Nu de alta dar am auzit mai multe variante dar nu am avut timp ca sa ma duc la finante sa intreb. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 (editat) Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Mi se pare super pont pentru ca in Germania, Olanda etc, orice landcruiser 80, j7, j6, 100, j9, patrol 60/61 lung/scurt, pajero lung/scurt, mai pe scurt cam orice masina de teren mare, se poate face LKW de 3.5 t (autoutilitara) oarecum simplu (in functie de land) in sensul ca o faci in 1-2 zile cativa euroi cu tot cu acte si eventualele modificari. Nu chiar atat de simplu nici acolo. Am un prieten in Bavaria si are un 80. Masina e pregatita pt expeditie. Doua locuri, spatele inchis. Totusi, cei de la fisc nu au vrut ca sa ii faca modificarea in autoutilitara. Nu stiu din ce considerente. Asta e masina: Editat Mai 8, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Am inmatriculat in Romania ca autoutilitara HDJ80 adus din Germania ca autoutilitara, insa doar cu doua locuri. Ulterior se poate conversia in autoturism fara nicio problema (masina fiind initial omologata de producator ca autoturism). Ca utilitara trebuie sa nu aiba geamuri pe spate ci tabla, sa nu aiba banchete, sa nu aiba centuri si sa aiba un panou despartitor intre spatele masinii si sofer. (in functie de cunostintele de la RAR mai pot lipsi din ele :grin:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terra2007 Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Salut, Pe anul 2011 am platit la terracan, care este de 3l, 2400 ron, dar nu este autoutilitara. Vreau sa-mi schimb masina cu pajero 3,2l(autoutilitara), dar inainte de toate nu vreau sa platesc sumele astronomice la impozitul anual, nu mai zic de taxa de inmatriculare, mai precis sa stiu daca ma bag sau nu in proiect. Toata lumea spune ca este mai mic impozitul la autoutilitare, dar poate spune cineva concret cat a platit pe un pajero de 3,2l in 2011. o zi buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Chiar sunt curios si eu cat este impozitul exact la 4000 si la 4200 cc. Nu de alta dar am auzit mai multe variante dar nu am avut timp ca sa ma duc la finante sa intreb. La noi la 4000 ca si autoutilitara impozitul este undeva sub 600 lei/an.Nu mai stiu exact dar este 470 sau 570 lei/an.O sa caut hartia si va spun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare La Mazda B2500 (2.5l motor si 2800 kg maxim autorizat) am platit 370lei pentru 2011. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terra2007 Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Multumesc, este altceva fata de cat am dat eu, reducere de aproape 5 ori. Dar constatam toti ca-i degeaba, plata impozitului, la asta fac referire, strazile arata cum arata, iar investitiile in prot.mediu sunt ca si inexistente. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codufiscal Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Citez din lege: impozitul pe mijlocul de transport se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a acestuia, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 cmc sau fractiune din aceasta cu o suma stabilita prin lege. In cazul utilitarelor, pentru anul 2011 suma respectiva a fost de 30 (asta daca nu mai modifica emil ceva pe la jumatea anului). Astfel, spre exemplu, pentru un motor de 4000 cmc se imparte capacitatea motorului la 200, iar suma rezultata se inmulteste cu 30, adica 20 de inmultit cu 30 ne da 600 lei. Asta e valoarea impozitului pentru un motor de 4000 pe o utilitara. Daca s-a platit pana la 31 martie s-a acordat o reducere de 10%. In unele localitati pot aparea si alte taxe locale (taxa de parcare, de exemplu), prin urmare valoarea impozitului ar putea fi mai mare cu 10, 20, 30 lei sau cat s-a stabilit la nivelul consiliului local ca ar cauntumul acelei taxe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
knupz Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare salut,vreau sa imi aduc un hilux double cab din austria, e din 2007,vreau sa stiu daca la taxa de poluare este incadrata ca autoutilitara N1 pentru o taxa mai mica si deasemenea daca daca pe actele de austria exista cumva specificat acest lucru,intreb inainte sa nu am vro surpriza,multumesc frumos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Acilea dati >>>click<<< si va calculati taxa! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/calculator_taxe/taxa_poluare_06_01_2011.html mai degraba aici... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jon2004 Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Vreau sa-mi cumpar un Land Rover Defender . Cum pot sa aflu daca aceasta masina se poate inmatricula ca autoutilitara ? Ce "conditii" trebuie sa indeplineasca , pentru a intra in categoria autoutilitare ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare Vreau sa-mi cumpar un Land Rover Defender . Cum pot sa aflu daca aceasta masina se poate inmatricula ca autoutilitara ? Ce "conditii" trebuie sa indeplineasca , pentru a intra in categoria autoutilitare ? Ar fi mai simplu daca este cu 5 usi si nu cu 3.Urmatorul pas ar fi sa mergi cu masina sau cu ceva fotografii la o firma autorizata unde poti primi cateva rezultate prealabile 1. Se poate face 2. trebuie copie de pe cartea de identitate pentru a fi trimisa la rar iar acestia sa-si dea acceptul ca acea masina poate fi autoutilitara 3. In cazul in care cei de la rar nu-si dau acceptul va trebui o hartie oficiala de la reprezentanta Land Rover in romania in care sa se specifice ca acea masina poate fi si autoutilitara 4. nu se poate,caz in care trebuie sa cauti alta firm autorizata Daca ai sa cauti putin pe forum ai sa gasesti mai multa informatie cu privire la acest subiect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare salutare, eu as vrea sa achizitionez o masina pentru plimbat pe dealuri si muntii nostrii, dar in principiu as vrea sa o inmatrculez pe numele meu in Ro. Singura treaba e ca masinile de genu asta sunt destul de vechi motoare destul de mari si astefel taxele de inmatriculare ca autoturism vor fi uriase(probabil mai mult decat dai pe masina) deci singura solutie e autoutilitara. De aici si intrebarea stie careva datele de contact de la vreo firma care sa poate sa transforme masini si cam ce fel de categaorii de masini se pot transforma. Ca un exemplu eu sunt acum in Varsovia si am vazut aici o gramada de masini mici gen Opel Corsa/For Fiesta cu 2 usi geamurile spate cu autocolant culoarea masinii si fara scaune ca autoutilitare. Deci in principiu s-ar putea face acelasi lucru cu orice masina. Dar mai bine e sa dicuti cu cineva autorizat care sa faca asemanea midificari si care sa iti asigure si trecerea de RAR. Multumesc mult de raspuns Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bogdan_mb Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Re: Are cineva idee taxa autoutilitare O solutie mai convenabila ar fi sa cumperi o masina gata transformata in utilitara (sa fie clasificata in acte N1g ) iar la noi o vei inmatricula fara probleme. De preferat cu Euro 2, unde Nissan Patrol pare sa fie solutia cea mai buna. - G 300 TD - W460 - '90 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate