Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare Nissan Patrol ca autoutilitara

TONI

Postări Recomandate

Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara

1. este utilitara 100% , nu o sa ai probleme la inmatriculat

2.este de 2 locuri(cel putin asa a reiesit la rar la terrano unui prieten tot belgia)

3.depinde la ce unitate rar mergi ..uni cer stas din bare metalice ,altii accepta si panou , numa sa fie pana sus , nu cum is cele de olanda doar 30 cm

4. alte probleme nu sunt

mersi de raspuns , m-am linistit acu :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De ceva timp cochetez cu ideea sa imi iau o masina capabila offroad adusa din afara ca pur si simplu am conceptia ca ce e cumparat si rulat in RO e sac fara fund iar cele aduse zici ca sunt noi.

Singurile optiuni de a inmatricula ceva adus de afara sunt:

1. Bulgaria - aici ar fi problema cu legislatia schimbatoare, oricand guvernantii pot taia posibilitatea asta prin diverse metode descurajante sau efectiv statul Bulgar modifica legislatia.

2. Autoutilitara N1 - varianta valabila pentru mine este cea cu 4 locuri si din cate am citit majoritatea se omologheaza cu 2 locuri. Varianta asta mi-ar conveni cel mai mult dar doar cu 4 locuri eu avand si 2 copii. As vrea sa stiu daca aveti idee cum ar trebui sa procedez sa obtin asa ceva. Ca si modele urmarite ar fi Jeep GC WJ / WK, LR Discovery 3, Touareg 7L. Daca o iau deja cu rarul facut si in CIV are trecut 4 locuri (2 fata 2 spate) e ok?

Tre sa fiu atent si la alte aspecte de genul sa aiba adaptari ca grilaj de separatie sau altceva(ma gandesc ca samsarul le-a scos dupa ce a facut RAR si in caz ca tb iar autentificare ca au trecut mai mult de 60 zile o sa am probleme).

Multumesc.

PS. Imi cer scuze ca am postat in aria Nissan, cam asta ar fi topicul cel mai apropiat de problema mea, brandul masinii neavand importanta. Oricum si un Nissan Patrol lung ar fi pe lista :).

Editat de ccristian2003
Link spre comentariu

Exact ce-ai enumerat treb sa aiba obligatoriu...

Patrol cu 4 locuri- raritate dar se poate.

Jeep WJ - via Italia - daca-s utilitare 90% sunt cu 4 locuri,dar verifica intotdeauna- nu sunt foarte intretinute dar am vazut si norocosi.Sunt citiva samasari specializati in nord Romaniei ce aduc asa ceva cu precadere....

Disco si Tuareg nu cunosc detalii despre utilitare...desi pentru Disco tot Italia am inteles ca are legislatia permisiva si taxele mari, deci sunt sanse de utilitar cu 4 locuri.....nu stiu si la modelele noi,insa

Ai grija la data cand a fost facuta utilitara afara,RAR nu o recunoaste dupao anumaita data din luna ??.2013 parca- nu stiu exact,dar toate info le gasesti in topicul asta, trebuie scotocit...

Si da, grilaj este obligatoriu daca-i utilitar dar nimeni nu-l are montat....iti treb pentru RAR sau ITP-aici il mai faultezi romaneste,inca....

BG inseamna ITP la 6 luni daca-i utilitar....atentie si la aspectul asta.Taxe ceva mai mari,dar nu uriase.

Spor.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Foarte multe autoutilitare vin din Danemark.

LRD3 sunt in zona CJ / MS multe. Samsarii spun ca ar fi omologate 5 locuri.

Am citit si eu despre data aia Oct 2013, banuiesc ca daca nu e din fabrica N1 gasesc pe brief data omologarii ca N1...

Pe BG nu are sens sa fie N1, de asemenea nu mai conteaza daca e benzinar V8 (as putea sa o aduc personal in cazul asta).

Link spre comentariu

Conteaza daca-i benzinar V8 pentru bugetul familiei.Sau investitie in gaz si spatiu minim, sau gaz cu butelie mica , fara roata de rezerva.....Gaz inseamna minim 1000E sa fie ok si iesi cu un consum ca valoare comparativ cu diesel , cu mai mult power ,problemele specifice si spatiu omorat.

In sfarsit, 12-13% in Bucurestiul aglomerat combinat cu variatiuni 15-50-100 km zilnic ma duc pe mine la un logan urgent,saptamana asta.

Restul ,concediul si plimbari nu conteaza ca-i 8-9% cand este spatiu, confort si siguranta.

Fiecare-si stie /face calculele proprii.

Spor la cumparaturi.

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Din pacate nu se mai poate face autoutilitara,doar daca o cumperi gata modificata de afara.masina tr sa apara autoutilitara inaintea datei de 04.10.2013. Operatiunea de modificare se putea face si in Ro daca masina era inmatriculata,doar ca costurile erau foarte mari...1800-2200Eur,dar din Oct 2013 s-a sistat tot si nu se mai opereaza in CIV de catre RAR.

Stie cineva ce s-a intamplat la data respectiva? In baza carui act/hotarare/etc nu se mai "opereaza" modificarile?

L.E.: Cel mai detaliat raspuns pe care l-am primit a fost asta:

In conformitate cu prevederile pct.8.5.1 Cap.IV al Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere – RNTR 7, aprobate prin O.M.T.C.T. nr.2132/08.12.2005, cu modificarile si completarile ulterioare, omologarea unui vehicul din categoria N1 obtinut prin modificarea unui vehicul din categoria M1 este admisa numai daca vehiculul din categoria M1 supus modificarii este derivat dintr-un vehicul din categoria N1.

Prin vehicul din categoria M1 derivat din categoria N1 se intelege acel vehicul a carui parte anterioara montantului caroseriei aflat in spatele geamurilor laterale fata (montantul B) este identica cu cea a unui tip de vehicul preexistent din categoria N1 avand o caroserie de tip BB fara geamuri laterale in spatele montantului B.

In consecinta, avand in vedere ca autoturismele Mitsubishi Pajero nu corespund definitiei de mai sus, conversia acestora din M1 in N1, nu este permisa.

Editat de crispus
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare