Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare Nissan Patrol ca autoutilitara

TONI

Postări Recomandate

Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara

Bai fratilor voi sunteti exact ca Maria Tereza in fata calului ...pe bune...

Militianul in toate situatiile fie ca driveriti o autoutilitara mica fie ca una mare dar pana in 3.5to...are dreptul sa va ceara asa ...

-actele voastre: buletin-permis

-actele masinii: talon cu itp, asigurare (atentie, NU rovigneta)

-actele marfii: daca exista marfa

Ptr restul controalelor exista ISCTR, doar ca inca nu le-a iesit abecedaru ...inca!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am scos cartea de romania a masinii, este autoutilitara cu 4 locuri....fara nicio atentie/interventie sau spaga.

Provenienta OLANDA.

Bravo tie! Ai scapat de o grija ;)

dar dece 4 si nu 5 locuri? In spate nu e bancheta normala sau ai voie doar doi in spate?

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

pentru ca nu s-a putut cu 5...

unul din criterii a fost ca volumul portbagajului sa depaseasca 40% din volumul interiorului si daca se faceau calculele ptr 5 locuri dadea cu virgula....iar banchetele spate erau prevazute oricum cu 2 locuri in cazul meu....nu ma interesau 5 locuri..

Editat de Z E K Y
Link spre comentariu

Cred ca este omis din discutie proprietarul mijlocului de transport si anume : daca in actele masinii apare ca proprietar un SRL rezulta ca acel mijloc de trasnport este utilizat pentru a nevoile SRL-ului si atunci se verifica tipul activitatii SRL-ului.

Daca SRL-ul este, sa zicem, o firma de traduceri, deci prin specificul activitatii nu are de ce sa transporte saci cu cartofi sau biciclete sau telefoane si in masina chiar nu se afla nici un fel de marfa, militianul ii va cere soferului, cel mult, foaia de parcurs, eventual si ordinul de deplasare.

Daca masina este autoutilitara, iar proprietarul masinii este un SRL si in masina se afla marfa, fara discutii trebuie sa existe, pe langa foaia de parcurs si documentele de trasnport pentru marfa respectiva, fie doar si un simplu aviz de insotire a marfii, deci nu neaparat factura pentru marfa respectiva.

Aici te contrazic ! agentul de circulatie singur nu are dreptul sa ti ceara foaia de parcurs , daca o cere este sigur MILITIAN! in orisice situatie !

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

militeanu poate sa-ti ceara de la pemis,ci,,,,,,,,,,aviz sanitar/veterinar pana la licenta de transport,atestat pentru profesionisti din experienta iti spun ca cei de la ordine publica sunt satui de toti nebunii nu vrei sa stii ce poate sa reclame unii iar tu tre sa dai solutii

Link spre comentariu

Am scos cartea de romania a masinii, este autoutilitara cu 4 locuri....fara nicio atentie/interventie sau spaga.

Provenienta OLANDA.

Na bravo! Ma bucur sincer pentru tine ca ai reusit. Asa ceva iese tot mai rar in ziua de azi......

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

militeanu poate sa-ti ceara de la pemis,ci,,,,,,,,,,aviz sanitar/veterinar pana la licenta de transport,atestat pentru profesionisti din experienta iti spun ca cei de la ordine publica sunt satui de toti nebunii nu vrei sa stii ce poate sa reclame unii iar tu tre sa dai solutii

Da ! tu sa fii sigur !

Editat de teo pes
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Salut ,

Legat de acest subiect , daca imi cumpar un Nissan din Germania normal cu 5 locuri . Si vreau sa il modific doar cu 2 locuri , si sa o inmatriculez ca si autoutilitara .

Trebuie inscrisa inainte si dupa trecuta pe autoutilitara?

Mersi !

Link spre comentariu

Din pacate nu se mai poate face autoutilitara,doar daca o cumperi gata modificata de afara.masina tr sa apara autoutilitara inaintea datei de 04.10.2013. Operatiunea de modificare se putea face si in Ro daca masina era inmatriculata,doar ca costurile erau foarte mari...1800-2200Eur,dar din Oct 2013 s-a sistat tot si nu se mai opereaza in CIV de catre RAR.

Link spre comentariu

Din pacate nu se mai poate face autoutilitara,doar daca o cumperi gata modificata de afara.masina tr sa apara autoutilitara inaintea datei de 04.10.2013. Operatiunea de modificare se putea face si in Ro daca masina era inmatriculata,doar ca costurile erau foarte mari...1800-2200Eur,dar din Oct 2013 s-a sistat tot si nu se mai opereaza in CIV de catre RAR.

inaintea datei de 4 10 2013 in tara de provenienta? adica belgia germania olanda etc.?

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

inaintea datei de 4 10 2013 in tara de provenienta? adica belgia germania olanda etc.?

DA.Utilitara inainte de 4.10.2013 in tara de provenienta.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut. Poate sunt eu mai prost dar totusi nu reusesc sa "pricepesc", adica poti sa inmatriculezi aceeasi masina trogherita cu milioane de km ca autoutilitara la 10% din valoarea taxei iar daca acelasi utilaj e autoturism ingrijit cu unic propretar, (o batranica care a facut piata cu ea ...) taxa e de zece ori mai mare pe putin... Se pare ca am chiulit prea mult de la scoli mi-a scapat cand "tovarasa" ne-a predat ora aia....:uameni

Link spre comentariu

Salut. Poate sunt eu mai prost dar totusi nu reusesc sa "pricepesc", adica poti sa inmatriculezi aceeasi masina trogherita cu milioane de km ca autoutilitara la 10% din valoarea taxei iar daca acelasi utilaj e autoturism ingrijit cu unic propretar, (o batranica care a facut piata cu ea ...) taxa e de zece ori mai mare pe putin... Se pare ca am chiulit prea mult de la scoli mi-a scapat cand "tovarasa" ne-a predat ora aia....:uameni

Eeee !!! e vorba de logica chipurile , taxa ca autoutilitara este mai mica pentru a a,,ajuta" persoana fiz sau firma , taxa este mai mica la un autoturism vechi pt ca nu o sa mai ,,reziste"mult in circulatie !

Link spre comentariu

am o mare dilema

patrolul meu este autoutilitara, si conform CIV este non euro

taxa de mediu este MAI MARE la autoutilitara non euro decat la un autoturism non euro cu aceleasi caracteristici?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Taxa este mult mai mica in cazul autoutilitatrelor decat in cazul autoturismelor, cel pitin asa reiese din calculatorul oficial ANAF....

Asa a fost tot timpul, nu e nici o noutate. Insa marele mister ramane....aceeasi masina, inscrisa ca si utilitara polueaza mai putin decat una inscrisa normal. Misterul se adanceste si mai tare cand mai marii nu stiu carei institutii nu vor sa-ti transforme masina intr-o utilitara, chiar daca le aduci una identica cu a ta, sa vaza si ochiul lor maro ca "se exista" asa ceva.

Eu masina inscrisa in RO, pe numele meu si platesc vreo 2600 lei (aprox.) impozit anual. Doar pentru ca o detin. Nu conteaza nr de km, nu conteaza daca functioneaza au ba. Colac peste pupaza, la casierie cucoana imi rade tamp in fata : Dvs platiti mai mult decat tot blocul in care locuiti. Tristul adevar. Gloaba nu o duce mintea sa gandeasca ca o parte din salariul ei este de la mine. Si rade. Si-mi vine sa-i fxxt in gura cu impozitele lor cu tot.

PS: Scuze de offtopic.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Legea a fost gandita CA sa nu ,,ingenuNcheze " intreprinzatorul ce se foloseste de autoutilitara in activitatea economica care si asa E supraimpozitata !

Editat de Astral
Link spre comentariu

nu am studii economice, dar nu cred ca-i ajuta in foarte mare masura. zic si eu. cat despre gandit, acest atribut este strain e onor clasa politica ....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am văzut un Nissan X-trail autoutilitara (2 locuri, panou despartitor).

1. Ca atare se poate converti/inmatricula un X-trail ca autoutilitara?

2. RAR-ul trimite aceste solicitari la Bucureşti sau le rezolva in reprezentanţele teritoriale?

3. Am citit topicul şi am aflat doar păreri pro-contra (ba că trebuie modificate în service autorizat, ba că nu trebuie).

Muţumesc anticipat.

Link spre comentariu

Am văzut un Nissan X-trail autoutilitara (2 locuri, panou despartitor).

1. Ca atare se poate converti/inmatricula un X-trail ca autoutilitara?

2. RAR-ul trimite aceste solicitari la Bucureşti sau le rezolva in reprezentanţele teritoriale?

3. Am citit topicul şi am aflat doar păreri pro-contra (ba că trebuie modificate în service autorizat, ba că nu trebuie).

Muţumesc anticipat.

Salut

Tocmai am trecut prin experienta RAR la Cluj-Napoca cu un Pajero din 98 si o Toyota Rav 4 2003 urmeaza altele...

In primul rand inainte de achizitiona masina trebuie sa te asiguri ca masina este autoutilitara din fabrica, nu numai sa figureze ca autoutilitara in actele din tara in care a fost inmatriculata. Daca masina a fost convertita in autoutilitara dupa 2013 va fi incadrata ca autoturism.

2. Omologarea individuala costa in jur la 800 lei, va trebui trimisa solicitarea la Bucuresti. DAR mie mi-au cerut despartitor in spate asa ca am "comandat" unul din metal sub forma de gratii + pe jos s-a cerut podea din placaj tego, cost total undeva la 300 euro per masina.

3. Modificarile la service autorizat la care se refera multi cred sunt necesare in cazul in care tu doresti sa tranformi o masina incadrata ca autoutilitara (platit taxa ca atare) in autoturism cu mai multe locuri. Nu am trecut prin asta dar un prieten a facut asta in octombrie anul trecut cu un Touareg 3.0 din 2008 import Belgia cu 2 locuri initial.

Link spre comentariu

Intrebare:Cum pot ei verifica in alta tara cand a fost convertita masina in autoutilitara?Dupa ce actele sunt trimise la bucuresti,ei vor lua legatura cu tara de provenienta a masiniii pentru verificari?Am masina inmatriculata pe UK si am sunat la DVLA si le-am spus ca vreau sa o transform in autoutilitara...Mi-au spus ca nu e nici o problema,sa le pun 2-3 poze cum ca as fi anulat bancheta din spate si ei imi trimit v5-ul cu specificatia ca masina este autoutilitara.Mai mult ca sigur sunt,ca pe carte nu scrie ca modificarea s-ar fi facut in 2015...

Viata-i mai interesanta cand toti merg intr-o directie,iar tu in contasens... :j :ypu:dr2
Link spre comentariu

Intrebare:Cum pot ei verifica in alta tara cand a fost convertita masina in autoutilitara?Dupa ce actele sunt trimise la bucuresti,ei vor lua legatura cu tara de provenienta a masiniii pentru verificari?Am masina inmatriculata pe UK si am sunat la DVLA si le-am spus ca vreau sa o transform in autoutilitara...Mi-au spus ca nu e nici o problema,sa le pun 2-3 poze cum ca as fi anulat bancheta din spate si ei imi trimit v5-ul cu specificatia ca masina este autoutilitara.Mai mult ca sigur sunt,ca pe carte nu scrie ca modificarea s-ar fi facut in 2015...

Parerea mea este ca doar din ce scrie in acte isi pot da seama de modificarile survenite asupra masini. Deoarece am locuit o vreme in Belgia pot ajuta cu detalii despre documentele din Be.

Pentru Anglia si alte tari nu doresc sa ma pronunt.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salutare ,

am gasit un Y60 LWB 2.8d , tara de provenienta Belgia , as avea urmatoarele nedumeriri :

1 - Masina este trecuta in carte incepand din 2011 ca si LICHTE VRACHTWAGEN / CAMIONNETTE ,ma gandesc ca este echivalentul autoutilitarei la noi , nu ? Este trecuta la categoria N1

2 - La numarul de locuri are trecut numa 2 stelute - ** , asta inseamna 2 locuri sau nu este stabilit.

3 - Masina nu are acel despartitor , se mai poate merge pe varianta mai ieftina , confectionat unul din PAL / OSB ?

4 - Care sunt alte probleme care mai pot aparea ca eu sa nu o pot inscrie ca utilitara ?

Multumesc

Editat de vargoneti
Link spre comentariu

Salutare ,

am gasit un Y60 LWB 2.8d , tara de provenienta Belgia , as avea urmatoarele nedumeriri :

1 - Masina este trecuta in carte incepand din 2011 ca si LICHTE VRACHTWAGEN / CAMIONNETTE ,ma gandesc ca este echivalentul autoutilitarei la noi , nu ? Este trecuta la categoria N1

2 - La numarul de locuri are trecut numa 2 stelute - ** , asta inseamna 2 locuri sau nu este stabilit.

3 - Masina nu are acel despartitor , se mai poate merge pe varianta mai ieftina , confectionat unul din PAL / OSB ?

4 - Care sunt alte probleme care mai pot aparea ca eu sa nu o pot inscrie ca utilitara ?

Multumesc

1. este utilitara 100% , nu o sa ai probleme la inmatriculat

2.este de 2 locuri(cel putin asa a reiesit la rar la terrano unui prieten tot belgia)

3.depinde la ce unitate rar mergi ..uni cer stas din bare metalice ,altii accepta si panou , numa sa fie pana sus , nu cum is cele de olanda doar 30 cm

4. alte probleme nu sunt

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare