paul4.2 Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Aceeasi operatie vreau s-o fac si eu cu un Patrol k160 lung. Cea mai simpla varianta primita de la carosierul Cantor (Cluj) este echiparea cu un perete despartitor original, ca atunci nu mai e nevoie de test de rezistenta si nu implica nici carosierul pt a-l confectiona. Problema e atestarea complicata nu confectionarea. Am fost la Nissan dar n-au perete. Daca stie cineva unde pot gasi il rog sa-mi spuna. de la Florin Pircalab am inteles ca se poate omologa un perete confectionat in-house. Intrebarea e la ce RAR ati fost ? Buna seara, Nu ma declar depozitarul adevarului absolut dar din ce stiu pot sa spun ca: 1.pentru a putea fi omologat in cat N1 trebuie sa fie trecut in carte AF(autovehicul utilizare multipla) 2.de regula aceste agregate sunt trecute autoturisme in carte, daca e asa nu trebuie sa disperati pentru ca e leac si pt asta trebe omologare la rar 3.peretele despartitor poate sa fie home made dar trebe sa reziste testelor ce se fac doar la rar Bucuresti (nu cred ca gasiti unul gata facut care sa aiba si omologare) si sa corespunda caracteristicilor 4. mai exista niste cerinte in materie de modificari dar alea-s frectie 5.cautati un atelier autorizat NISSAN de preferinta unul care am mai facut operatiunea, sau un prieten la rar care sa fie dispus sa va ajute cu informatii , de unul singur cred ca e aproape imposibil sa reusiti desi e perfect legal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Aceeasi operatie vreau s-o fac si eu cu un Patrol k160 lung. Cea mai simpla varianta primita de la carosierul Cantor (Cluj) este echiparea cu un perete despartitor original, ca atunci nu mai e nevoie de test de rezistenta si nu implica nici carosierul pt a-l confectiona. Problema e atestarea complicata nu confectionarea. Am fost la Nissan dar n-au perete. Daca stie cineva unde pot gasi il rog sa-mi spuna. de la Florin Pircalab am inteles ca se poate omologa un perete confectionat in-house. Intrebarea e la ce RAR ati fost ? I-mi permit sa clarific cele legate de operatiunea facuta de mine: 1. am cumparat Patrolul direct autoutilitara din Olanda 2. La RAR Oradea nu a fost suficient acel perete de 30 cm inaltime, cu care a fost dotat in Olanda , si dupa 3 incercari, am trecut cu un perete homemade. 3 In documentatia RAR exista specificatii despre panou despartitor, si daca caut bine, gasesc hartiile. O optiune in acele specificatii era: necesita un cadru de min teava de 20mm, 2 traverse orizontale, 4 prinderi laterale cu suruburi min 6mm, 2 prinderi in podea cu min 6 mm, si inchisa cu plasa de min 3 mm cu gauri de max 10/10 cm. Eu l-am facut cu aceste specificatii, l-au pozat, au trimis la Bucuresti pozele, si dupa 3 zile m-au sunat ca este acceptat . Repet : eu am inmatriculat o autoutilitara, si nu am transformat un autoturism in autoutilitara. 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FORESTMAN Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Multumesc de promptitudine Acuma inteleg, era deja utilitara ,ca altfel e mult mai stufoasa operatiunea. Specificatiile complete pentru perete ar fi binevenite, desi acestea sunt complete dupa mine. BENZ G, ca altceva ce ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel1 Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Eu cred ca mare economie la bani nu prea e ! Fiind autoutilitara cresc celelalte taxe , intradedevar iesi un pic mai bine decat ca si autovehicul ! Acum depinde de la caz la caz! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Eu cred ca mare economie la bani nu prea e ! Fiind autoutilitara cresc celelalte taxe , intradedevar iesi un pic mai bine decat ca si autovehicul ! Acum depinde de la caz la caz! Care ar fi taxele alea care cresc, in afara de rovigneta....? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Care ar fi taxele alea care cresc, in afara de rovigneta....? Doar asigurarea mai creste. Oricum merita modificare in utilitara. Diferenta de impozit este mult mai mare decat diferenta de asigurare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Asigurarea nu e "taxa" ! "Taxe" sunt alea pe care ti le ia statul si nu-ti da nimic in schimb.....:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dumitrescugd Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Asigurarea nu e "taxa" ! "Taxe" sunt alea pe care ti le ia statul si nu-ti da nimic in schimb.....:ha: Ba-ti da, din pacate, in fiecare zi...! Macar de te-ar lasa in pace! Hyundai SF 2007 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara A mai inmatriculat cineva recent Patrol ca si autoutilitara ? Al meu este autoutilitara in actele de Irlanda dar nu are perete despartitor....aici nu e nevoie de acel perete! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAD MADI Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Am inmatriculat eu un Patrol acum o luna; la RAR-ul din Timisoara este nevoie de peretele despartitor. Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Am inmatriculat eu un Patrol acum o luna; la RAR-ul din Timisoara este nevoie de peretele despartitor. Te rog sa postezi o poza cu peretele despartitor sa vad cum este facut sau cum ar trebui sa fie fizic acolo montat. Multumesc Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAD MADI Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Din pacate nu am poze...si masina s-a vandut. Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin 335i Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara A mai inmatriculat cineva recent Patrol ca si autoutilitara ? Al meu este autoutilitara in actele de Irlanda dar nu are perete despartitor....aici nu e nevoie de acel perete! Scuze ca intervin dar vroiam sa te intreb daca nu cumva e putin imposibil sa inmatriculezi masina in romania dat fiind faptul ca are provenienta din irlanda care din cate stiu eu nu face parte din UE Sper sa nu fie adevart ce zic eu si sa poti inmatricula fara probleme masina numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Uite aici te lamuresti mai bine: http://ro.wikipedia.org/wiki/Statele_membre_ale_Uniunii_Europene Probabil confunzi cu alt stat sau cu faptul ca nu face parte din Marea Britanie :wink: Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Am calculat taxa ptr autoutilitara cu noul calculator oficial postat de Max pe aici pe undeva si reiese ptr Patrol 3.0 2002 o taxa de cca 300e :grin: .....ieftin! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Am calculat taxa ptr autoutilitara cu noul calculator oficial postat de Max pe aici pe undeva si reiese ptr Patrol 3.0 2002 o taxa de cca 300e :grin: .....ieftin! esti sigur? modificarile sunt pt autoturisme, restul au spus ca raman la fel, deci la autoutilitara nu se schimba...sau nu stiu eu bine? isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara esti sigur? modificarile sunt pt autoturisme, restul au spus ca raman la fel, deci la autoutilitara nu se schimba...sau nu stiu eu bine? Pana acum nu calculasem niciodata taxa pentru patrol.....l am pus acolo in calculatorul asta nou de taxe ca fiind cu euro3 motor 3litri din 2002 comerciala. Poate am scris gresit! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara esti sigur? modificarile sunt pt autoturisme, restul au spus ca raman la fel, deci la autoutilitara nu se schimba...sau nu stiu eu bine? Nu stiu exact daca evorba doar de autoturisme, dar eu mi-am calculat taxa la Patrol Y61 2.8 autotutilitara, iar dupa noul calculator,timbru..dracu saa-l ia, taxa e mai mica cu 114 RON fata de cit am platit in decembrie.E verificata personal, deci diferente exista. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Pana la urma merita transformarea unei masini inmatriculate sau nu? Am y60LWB cu motor de 2826 cmc si platesc impozit actual de 2505 ron. (calculand cu calculatorul de pe internet vad ca ar trebui sa fie vreo 2050 ron, deci cred ca au gresit incadrarea la primarie si platesc probabil gresit de 5 ani). Deci 1. impozit = 2505 ron 2. asigurare= cca 500 ron 3. taxa drum= 125 ron TOTAL = 3130 RON Poate cineva care are un 2.8 autoutilitara sa posteze cat e impozitul ? asigurarea ? si taxa de drum ? As vrea sa vad care e diferenta sa vad daca merita facuta tranformarea. Multumesc. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Pana la urma merita transformarea unei masini inmatriculate sau nu? Am y60LWB cu motor de 2826 cmc si platesc impozit actual de 2505 ron. (calculand cu calculatorul de pe internet vad ca ar trebui sa fie vreo 2050 ron, deci cred ca au gresit incadrarea la primarie si platesc probabil gresit de 5 ani). Deci 1. impozit = 2505 ron 2. asigurare= cca 500 ron 3. taxa drum= 125 ron TOTAL = 3130 RON Poate cineva care are un 2.8 autoutilitara sa posteze cat e impozitul ? asigurarea ? si taxa de drum ? As vrea sa vad care e diferenta sa vad daca merita facuta tranformarea. Multumesc. Y61 2.8 autoutilitara: 1.Impozit : 430 RON/an 2.RCA : 460 RON/ 6 luni( pe firma) 3. Rovignieta 424 RON/an Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 (editat) Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Multam, am fost la primarie si mi s-a explicat ca pentru motorul de 2826 cmc platesc ca pt. 3000 cmc, deoarece se iau fractiuni intregi de cate 200cmc. Deci nu este cum am crezut eu ca 2826 : 200cmc=14.13 x 144 ron/200cmc =2035 ron ci este cum zice STATUL 2826:200= 15 (rotunjit in sus) x144=2160 inmultit cu (USL) (16%)= 2505 ron/an. Plateste cineva mai putin pt.2826 cmc autoturism? Editat Aprilie 4, 2013 de suvi Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara cu ,,rotunjirea" in sus ! vezi ca exista o metodologie care daca este ,,rotunjita"in favoarea lor se mai poate incalca,asa ca daca stii pe cineva cere metodologia de calcul sau pur si simplu o ceri. VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaiuc90 Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Știe cineva cât ii timbrul de mediu pentru un motor de 2.8 model k260 anul 1988 înscris ca autoutilitara? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara In final , nu m-am prins, ce service face transformare din AF in utilitara la Nissan? sau sunt mai multe service - uri de acest gen?Ne poate lamuri cineva? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Re: Inmatriculare Nissan Patrol ca si autoutilitara Exista niste firme agreate care pot face aceasta modificare si ai nevoie de hirtie (de la ei) cum ca modificarile sint facute de ei.Lista firmelor ar trebui sa o ceri la RAR.Ei sint cei care le acrediteaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate