pavel_vn Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 (editat) Ieri 15.04.2011, la o intersectie de alei, ce nu exista pe harta, am fost vanat si "prins" de de cei ce intra in tine, cand tu trebuie sa cedezi trecere. Asta ca sa te santajeze, sa le dai bani, sa nu ramai fara permis. Cum s-a intamplat: Eram parcat pe o alee, aproape de intersectia cu alta alee( cu masina de serviciu- Peugeot 207). Interesctie in forma de "T". Plec din loc, ma asigur sa nu vina nimic din dreapta. Merg usor. Nu venea nimic. Dupa ce intorc capul, sa imi vad de drum, ma trezesc ca ma proptesc de o masina ce venise din dreapta mea, cu viteza. Eu avand viteza foarte mica( aveam cam 10km/ora, mi-am zgariat foarte putin spoilerul, in coleziunea cu janta dreapta fata a celeilalte masini. Acea masina avea doua zgarieturi usoare pe acea janta. La volan o femeie. Ea nu coboara. Coboara un barbat din dreapta. Face poze masinii mele. Imi spune ca la asigurator nu merge pentru "amiabila". Eu ii spun ca merg la Politie, dar daca declaram, imi lua permisul. Il sun, caci facusem schimb de telefoane. Imi cere 250 euro, altfel merge la Politie. Incerc sa il ademenesc sa vina in orice loc, sa faca "cunostinta" cu mai multi prieteni de ai mei. Dar el nu vrea decat la Politie sa ne vedem.Avea "cartile" bine facute. In cele din urma, daca nu obtine nimic de la mine, declara accidentul. Am aflat de la Politie ca cu asta se ocupa: " vaneaza" soferi singuri, in astfel de locuri, sa ii santajeze sa le ia bani. Eu am vorbit decat cu politistul, nu am declarat inca accidentul. Dar va trebui sa o fac musai azi. Se pare ca voi ramane un pic pieton. Acele alei nici nu exista pe harta. Editat Aprilie 16, 2011 de pavel_vn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Vanat de santajisti ...mi-am zgariat foarte putin spoilerul, in coleziunea cu janta dreapta fata a celeilalte masini... Eu inteleg ca masina a venit din stanga ta sau daca a venit din dreapta, mergea cu spatele. Intr-o intersectie nesemnalizata, se aplica regula prioritatii de dreapta. N-avea cum sa vin din dreapta ta si tu sa-i lovesti roata de pe partea dreapta. Sau cel putin eu asa inteleg din descriere... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Vanat de santajisti Da, scuze, roata din stanga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Vanat de santajisti Acest vanatori procedeaza cam asa de regula: Tu ajungi la o intersectie in care trebuie sa cedezi trecerea. Santajistul vine pe drumul cu prioritate. Iti face semn ca te lasa sa treci. Tu treci. El demareaa brusc. Si impactul are loc. Cine e de vina? Cel ce nu a acordat prioritate. Ca sa nu mergi la Politie, sa ramai fara permis, de regula ii dai banii ce ti-i cere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator GRAMER Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti Acest vanatori procedeaza cam asa de regula: Tu ajungi la o intersectie in care trebuie sa cedezi trecerea. Santajistul vine pe drumul cu prioritate. Iti face semn ca te lasa sa treci. Tu treci. El demareaa brusc. Si impactul are loc. Cine e de vina? Cel ce nu a acordat prioritate. Ca sa nu mergi la Politie, sa ramai fara permis, de regula ii dai banii ce ti-i cere. Faci plingere la DNA pentru santaj, explici speta, marchezi banii, faci flagrantul, ramai tu fara permis o perioada, il infunzi la puscarie nitel pe flanelache si te tine minte toata viata ca si-a gasit nasul. Permisul tau contra 3 ani de inchisoare....merita schimbul . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti fi tu mai destept decat el si nu il mai suna,cauta-ti un prieten politist la care sa mergi sa dai declaratie in care politistul POATE sa scrie NEASIGURARE din partea ta nu NEACORDARE de prioritate si pe ala sa-l duci cu zaharelul pana trec cele 48 ore legale de anuntare a accidentului ,bagi tot felul de scuze ca nu ai banii numai dupa ce trece perioada legala,EL nu se prezinta la politie sa dea declaratie si dupa 48 ore de neprezentare la politie ii salta lui permisul pe 30 zile iar tu te alegi cu amenda minima de accident pentru NEASIGURARE .Ca sa fie treaba si mai buna cauti un prieten care sa stea in zona unde ai avut coliziunea care a vazut de pe geam-balcon accidentul si care este dispus sa dea declaratie la politie. Crede-ma ca asa poti sa-l infunzi pe dobitoc ,asta daca musca pana iese din perioada legala de 48 ore,iar dupa ce trec cele 48 ore poti sa faci si treaba cu santajul .asta asa sa fie tacamul complect sa nu uite pt detalii mai amanuntite poti sa ma suni la tel si iti explic ce si cum tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti Pavele .... tare as vrea si eu sa dau de un intreprinzator de genul asta ... Merg la politie DAR dupa ce ii voi rupe mainile si picioarele ... 'Tule muma-n cur de banditi! In urma cu ceva timp a avut unul o tentativa sa imi faca o chestie de genul asta ... Nu i-am facut nimic, am avut doar o mica "discutie" cu el dar de atunci nu l-am mai vazut la fata ...desi sta aproape de mine (a avut proasta inspiratie sa fie vecin cu mine)... I-am zis ca de cate ori ma vede pe strada sa treca rapid pe trotuarul celalalt ca imi voi aduce aminte si ii voi rupe de fiecare data cate un deget in memoria celor intamplate ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 (editat) Re: Vanat de santajisti [quote=blavenstein;695451 Crede-ma ca asa poti sa-l infunzi pe dobitoc ,asta daca musca pana iese din perioada legala de 48 ore,iar dupa ce trec cele 48 ore poti sa faci si treaba cu santajul . Marse says: "Intr-o intersectie nesemnalizata, se aplica regula prioritatii de dreapta. N-avea cum sa vin din dreapta ta si tu sa-i lovesti roata de pe partea dreapta." Termenul legal de declarare a unui accident este de 24 ore,iar prioritatea de dreapta se aplica intr-o intersectie nedirijata doar daca drumurile sunt de aceeasi categorie,altfel aplicindu-se prioritatea drumului principal fata de cel secundar.Cu alte cuvinte nu in orice intersectie nedirijata pot aplica prioritatea de dreapta. Editat Aprilie 17, 2011 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti Era roata din stanga, am rectificat, A depus deja declaratie la Politie. Am incercat sa il chem sa ii "explice" niste prieteni, cum sta treaba, dar el avea cartile facute. Nu vroia sa ne vedem decat la Politie. Nu i-am dat banii, a depus la Politie declaratia de accident. A facut si poze la locul faptei. Nu se risca sa isi primeasca PEDEAPSA de la santajati. Si cred ca nici nu sta in Bucuresti. Daca ar sta, nu ar face asa ceva, caci, daca e din localitate, poate fi " luat" si dupa "n" luni. Sunt alei ce nu au denumire, asa ca se aplica prioritate de dreapta. Avea cartile bine facute, cum am spus. Profesionist in asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti Ce masina avea? Este tot inchiriata? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti eu cred ca e mai bine sa declari la politie cum a fost, sa accepti sa ramai o luna fara permis insa sa nu fi de acord sa dai asigurarea. daca vrea alta janta sa te dea in judeata si sa astepte ani buni pana ii dai tu banii. faza cu bataia sa ramana valabila. dee datoria e datorie!:beat ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti Am fost la Politie. Am ramas fara permis. Am scris ca m-am asigurat, ca mergeam cu 10 km/ora. Ca a aparut din senin. Ca m-a santajat, cerandu-mi 250 euro. Cea de la volan are adresa langa mine. Dar sunt absolut sigur ca e doar o adresa din acte, nu sta efectiv acolo Totusi am cautat masina in acea zona- nu ma vazut-o. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti inca un caz in care legea favorizeaza infractorii. acum 600 de ani, aia doi ar fi atarnat intr-o teapa de cativa metri, exact in intersectia aia! pt cine are nervi si timp, ar trebui angajat un avocat bun. in primul rand trebuie verificat daca "victima" a mai fost implicata intr-un accident sau mai multe, in ultima vreme, cu aceeasi masina sau altele, inchiriate sau nu, etc. informatiile astea ar putea creiona profilul infractional al "victimei". in mod cert nu trebuie platit infractorul, de buna voie. decat daca il poti atrage in cursa cu bani marcati, sa-l bagi la puscarie. fara nici o emotie. se mai poate contacta si presa, pt a face valva in jurul subiectului. mai mult, trebuie mare bagare de seama in trafic. militianul nu este interesat de ce spun cei implicati in accident, ci de respectarea legii in trafic, conform codului rutier. astfel evita implicarea lor in situatii complicate. asa ca daca cineva are prioritate, lasati-l sa treaca, oricat va invita sa o faceti voi mai intai ;) in sistemul actual, cel mai sigur este sa ai mare grija ce faci, altfel... chiar daca ii dai un pumn in gura smecherului, trebuie sa ai dovezi clare si martori hotarati, ca ala a cazut cu gura in pumnul tau, altfel ti-o furi original, oricat de "legitima aparare" era. ca asa e sistemul asta de cacao... decat sa dai bani la infractor, mai bine dai spaga la militian sa-ti recuperezi permisul :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti zi-ne frate masina ce marca, culoare, numar, etc la pariu ca ma sui pe el "din greseala" daca-l vad prin oras? tu-le muma...., ce boala am pe astia. daca vedeam pe unu ca scoate telefonu sa faca poze, cred ca i-l bagam pe gat direct. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Vanat de santajisti B 95 WPT, VW Touran. dar fii sigur ca nu il intlanesti pe cel ce mi-a factu-o in trafic. Va fi altul nevinovat la volan. De regula sunt masini in leasing, masini inchiriate, etc. Adresa soferitei este langa mine. Dar cu siguranta nu locuieste real, aici. Astfel de treaba este "facuta cu cap". ce ce a factu-o avea "cartile facute". Nici nu cred ca sta in Bucuresti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Vanat de santajisti inca o idee: inainte sa mergi la sectia de circulatie, mergi la sectia de care apartii si depui o plangere impotriva smecherului pt escrocare sau tentativa de escrocare. daca nu ai datele lui, dai datele masinii, ca numarul il stii deja, si ii faci si tu poza lui, cu tot cu masina. aia sunt obligati sa inceapa cercetari, chiar daca poate vor incerca sa te convinga ca nu ai nici o sansa, ca stiu in ce belele intra ei cu cercetarea asta, dar nu te lasi. in mod normal, pana la finalizarea cercetarii n-ar putea sa dea dovada pt repararea masinii, inclusiv despagubirea de la asigurator, masina fiind proba la dosar. oricum, trebuie vorbit cu un avocat inainte, pt a ticlui cat mai bine treaba asta. e posibil ca nici permisul sa nu ti-l ia, pana la finalizarea primului dosar. sau oricum, primesti o dovada pt circulat, care ti-o tot prelungeste pana la finalizarea primului dosar. asa il freci si pe smecher, care are masina in vizor, dar si el va fi in vizor. bineinteles ca vor fi alti smecheri sa se ocupe cu asta, dar macar ai 1-1 cu el ;) si poate iti da el 1000 euro apoi sa retragi plangerea ;) oricum, n-ar trebui nimeni sa le faca jocul acestori escroci. pt ca se inmultesc astfel de evenimente, se poate face si o asociatie a victimelor escrocheriilor, care chiar ar avea impact. doar ca majoritatea prefera calea usoara dar umilitoare: marca banu' si isi vede de treaba... daca ar cotiza fiecare 50 euro la asociatie cu 1-2 avocati meseriasi, i-ar baga la puscarie urgent pe banditi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Vanat de santajisti eu as fi facut pe dracu in patru sa fac plingere penala si sa obtin organizare santajului si as fi mers la circulatie sa declar accidentul eu iau permis suspendat ca in fond nu am acordat prioritate si imi asum asta, dar cred ca el risca mult pt santaj daca resusesc sa l infund, mai scap lumea de o scursurs umana, citiva ani sper:grin: http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 (editat) Re: Vanat de santajisti De regula sunt masini inchiriate sau masini care au asigurare casco cu franchiza.A patito o colega de a mea si a dat frumusel 10 milioane pentru ca sta in afara orasului si nu are cu ce sa vina la munca.S-au plimbat si niste mailuri cu o masina hiunday implicata in astfle de scheme.Deasemnea asta vara am observat in zona Ateneului un Cielo in care erau vreo 3 persoane mai inchise la ten si care timp de o ora cat am stat eu pe acolo au dat ture de jur imprejur pe stradutele alea mai mai sa le pice ceva.In Berceni zona strazii Martisor deoarece sunt foarte multe stradute imbarlicate au fost montate de curand indicatoare de cedeaza trecerea daca e sa te pocnesti cu cineva macar sti cine are dreptate. Inca ceva persoana nu trebuie sa fie neaparat un santajist poate sa fie o simpla persoana mai cu tupeu care are casco cu franciza la masina si pe motiv ca el trebuie sa plateasca 100 euro spre exemplu franciza iti cere bani. Editat Aprilie 18, 2011 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Vanat de santajisti Casco se foloseste atunci cand vrei sa-ti repari masina din vina proprie, caca nu esti vinovat si celalalt iti da asigurarea dar tot vrei sa folosesti casco se face cu regres, adica firma de asigurari isi recupereaza bani de la cel care e vinovat si nu platesti franciza. Deci nu vad de ce cel care santajaza ar pune acest motiv. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Vanat de santajisti Ce ar fi trebuit sa faci si sa ramai cu permisul in buzunar: -mergi la sectia de politie (sectie de politie si nu birou de accidente rutiere)ce are competenta din punct de vedere teritorial raportat la locul in care a avut loc "accidentul"; - depui acolo reclamatie privind savarsirea infractiunilor de distrugere (in cazul in care are loc o "tamponare" - folosesc un termen generic pentru a se intelege mai bine- a doua autoturisme iar unul dintre cei doi conducatori a provocat acea "lovire" cu intentie, competenta de instrumentare a respectivei sesizari, plangeri etc., apartine sectiei de politie) si santaj (cineva incearca sa obtina pentru el sau pentru altcineva un folos material sau de alta natura prin folosirea de amenintari, violente etc); cei de la sectie nu o sa-ti ridice permisul de conducere; -cu aceasta ocazie se face si cercetarea criminalistica a autoturismului tau- fotografii etc. Acum urmeaza partile delicate si anume cum se pot proba cele reclamate. In prima faza sarcina probei cade asupra ta si aici ma refer la a demonstra ca respectivul a intrat cu intentie in masina ta si a distrus-o. Se poate rezolva cu unul, doi martori, declaratia ta(respectivul era parcat si a plecat brusc spre tine). In cazul infractiunii de santaj se cere doar ca "santajistul" sa solicite acel folos injust, ilegal si nu neaparat sa-l primeasca dar in practica instantelor se merge pe ideea realizarii si unui flagrant in care se da "santajistului" folosul cerut( bani, valori etc.). Proba se realizeaza atat prin declaratii (parte vatamata, martori) cat si ulterior prin diferite categorii de interceptari(telefonice, audio-video in mediul ambiental) si flagrant. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Aprilie 18, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Vanat de santajisti Maine ma voi intalni cu cineva, sa vad daca imi pot recupera Permisul de Conducere. Am nevoie de el. Circul zilnic in interes de serviciu si sunt indragostit iremediabil de sofat. Daca nu se va rezolva nimic, intentionez sa intreprind ceva, care sa ii faca pe astfel de indivizi sa renunte la astfel de practici. Dar pentu asta am nevoie de mai multi soferi langa mine( de principiu cu masini de teren). Poate va inchipuiti de ce. Va tin la curent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Vanat de santajisti Un topic pe acasta tema a fost deschis cu mult timp in urma, cand si mail-urile erau pline de atentionari. Acest accident, daca exista , e chiar penibil si tratat la misto cu mobilizari, etc., etc. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: Vanat de santajisti @Pitonul Ti se mai parea penibil daca ti se intampla tie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: Vanat de santajisti Pavele ...e Saptamana Mare ...:old ...nu le dori tu ce odata si-odata tot o sa li se intample ...:wink: @Pitonul Probabil ca al nostru coleg e de vina ca nu a citit de mai multe ori mailurile de atentionare privind astfel de tactici, nu a urmarit indeajuns topicurile deschise si nu a suspectat masina de santajisti inainte sa se intample acel incident ...:uameni consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Aprilie 19, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2011 (editat) Re: Vanat de santajisti Stiu de ce acele atentionari. Dar acum a fost altfel. Repet m-am asigurat. Mergeam foarte incet. Nu aveam cum sa evit. Daca nu era "facatura", la viteza la care o aveam, nu se intampla nici o coleziune. A plecat de undeva, nu stiu de unde si m-am trezit ca intru in acea masina. Daca tot nu credeti, voi pune poza cu ce am eu pe masina, ca urme ale acidentului. Acea masina are 2-3 zgarieturi superficiale pe janta. Daca voi intreprinde o actiune, vine cine doreste( se poate intampla maine oricui) . Aceste santaje trebuie stopate. Pitonule, este alegerea ta ce gandesti despre asta. Este opinia ta si o respect. Editat Aprilie 19, 2011 de pavel_vn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate