Sasu Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Salutare tuturor, sunt proaspatul proprietar al unui Jeep Grand Cherokee ZJ din 1994 de 5.2cmc de cateva zile. L-am cumparat intr-o stare nu prea buna si as dori cateva sfaturi legate de masina. Sa incep cu motorul,masina are GPL si bineinteles ca nu stiu cat de bine a fost montat ca are capacul de plastic de deasupra clapetei de acceleratie spart...Am tot intrebat de acel capac pe la dezmembrari dar nu il are nimeni,deci daca are cineva un capac de rezerva de vanzare il rog frumos sa ma anunte. Momentan masina are cardanul fata rupt ,deci nu pot stii in ce stare este grupul fata sau cutia de transfer si as dori sa cumpar si cardanul sa il montez sa vedem in ce stare se afla transmisia mai departe.Ma gandesc ca ar trebui sa fac o revizie generala(filtre,uleiuri,etc) dar nu stiu exact ce ar trebui cumparat la aceasta marca,asa ca orice sfat este binevenit... Am de gand sa pun masina pe linia de plutire si apoi sa ma apuc si de ceva modificari. Multumesc anticipat celor care vor posta ceva informatii,si eventual las si numarul meu de telefon in caz ca are cineva piesele pe care le caut. Stima 0766706640 Seby Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 (editat) Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Buna ziua ! Un Grand de care si-a batut joc proprietarul anterior cu greu poate fi adus la semne, si in nici un caz ieftin, din pacate pentru tine. Ca la orice masina la mana a doua, odata luata, se schimba: - toate fluidele (apa/antigel, ulei motor/cutie/reductor/servodirectie/frana/diferentiale). - toate filtrele (benzina, ulei motor, aer, filtrul din cutia automata) - toate curelele. Vezi jocuri in pivoti, capete de bara directie, bucsi/capete de bara la Panhard-uri, bucsi la brate, si daca totul este OK, vezi daca este corecta geometria directiei. Vezi joc in caseta de directie, vezi eventuale scurgeri de lichide, vezi stare furtune de orice (aer/apa/ulei/vacuum/benzina/R134A). Vezi stare coliere, stare radiatoare apa/ATF, scurgeri pe la semeringuri, stare cruci cardan spate, planetare fata, etc. Vezi stare bucsi bari/bielete stabilizatoare, stare suporti motor/cutie. Vezi stare discuri/tamburi frana, furtune frana, placute sau saboti. Nu te complica cu cardanul fata chiar acum, ca daca te apuca liftatul serios, va trebui altul mai lung oricum. Si pe spate la fel... Stima, Dragos Editat Mai 30, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Salut, Momentan masina nu pierde lichide directia este relativ buna (exista doar un mic joc in caseta sau crucea cardanica de la volan...adica cu motorul oprit stanga dreapta de volan merge foarte putin in gol...iar ca service(revizie) sigur trebuie sa cumpar toate uleiuruile filtrele etc... Asa ca putine informatii nu ar strica , de ex : ce tip de ulei in motor ,in cutie , grupuri ,ce antigel ,lichid de frana etc...Imi este usor sa merg la un magazin de piese auto si sa cer piesele dar multi incearca doar sa vanda si sa ia comisionul , si doresc sa cumpar ce recomanda producatorul...nu am carte si nici pe net nu am gasit un manual ceva sa imi fac o idee...din cate stiu Jeepul foloseste Mopar ca piese dar nu sunt sigur...Oricum astept un sfat ceva... Mii de multumiri !:tk Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 (editat) Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Buna seara ! Ulei motor 10W30 sau 10W40, vreo cinci-sase litri parca, Dexron II sau ATF 3+ in cutia automata (ar trebui sa scrie ceva pe joja), ATF normal in servodirectie si reductor, 75W140 in grupuri (alternativ 80W90), si vreo doua sticlute de aditiv de frictiune daca ai LSD in puntea spate. Unii care sunt in zone reci folosesc 5W30 in motor, dar nu cred ca e cazul, mai ales cu incalzirea gloabei... Antigel normal, preferabil ceva fara silicati, lichid de frana minim DOT3. Stima, Dragos Editat Iunie 8, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 (editat) Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Multumesc frumos,maine ma apuc sa strang piese :) Cu ajutorul dlui Cristi1 si Marius din Brasov am reusit sa gasesc cardanul fata complet si capacul admisiei.Urmeaza o revizie completa maine. Editat Iunie 7, 2011 de Astral Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Nu avea sens sa mai deschidem un nou topic. Titlulu ar fi fost ceva "INCREDIBIL", incredibilul aflat abia ieri. La sfarsitul anului trecut, am verdictul de a inlocui rulmentii fata. La serviceul unde am avut masina in GARANTIE, BDT Motors, as fi avut piesele in doua saptamani. Prietenul meu Laur, Worldscape pe forum,(apropos, il trec la donatii), mi-i promite in una saptamana si ceva mai ieftini. Incurcandu-ma cu el, saptamana s-a facut de trei , iar pretul pe masura. Fara acte, fara nimic. Si ca tacamul sa fie complet ma invita la o sedinta de inlocuire a rulmentilor. Dupa inlocuirea primului, renunt la al doilea si prefer sa merg la service. Dupa o luna pica primul senzor ABS. Merg la service si-l inlocuiesc. Mai trece o luna si-l inlocuiesc si pe al doilea. Tot la service si tot pe banii mei. Ieri , avand o discutie cu Laur, referitor si la alte piese care nu s-au potrivit la masina si a cam trecut anul de cand plang dupa bani sau inlocuirea lor, adu in discutie si rulmentii. Si primesc un raspuns de nu am mai avut cuvinte: Rulmentii au fost intermediati de el, fiind adusi de Horatiu, ne spune Laur care Horatiu, ca senzorii ABS nu au garantie decat 90 de zile si NUMAI DACA AU FOST MONTATI INTR_UN SERVICE AUTORIZAT JEEP, care in Romania cica nu exista. Deci practic, piesele de Jeep comercializate de Horatiu nu au garantie. Laur , gresesc ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 (editat) Re: Sfaturi achizitie piese Jeep NU GRESESTI DE LOC, din pacate garantiile pt piese de origine Mopar, Crown, Dana Spicer...etc pt Jeep se ofera in conditiile in care exista o fisa cum ca s-au montat la un service autorizat Crysler/Jeep ... din pacate pt Pitonu ( ca si eu pic de neserios la mijloc ), cica in Romanica nu mai exista nici un service autorizat Jeep din sept/oct 2010 de cand a fost retrasa licenta de catre Crysler pt Casa Auto / Autorom...etc.... acesta fiind raspunsul oficial al celor de la Crown care ambaleaza si piese de origine. Dand-o pe sleau: ... sa montezi un rulment la roata, desfaci si insurubezi 3 suruburi si respectiv cuplezi o fisa pt ABS, ... DA iti trebuie autorizare de la Crysler sa faci asta.... diferenta de manopera este cea din lista Crysler. CONCLUZIA: Iti asumi riscul ca utilizator de Jeep; Sau in calitate de revanzator autorizat odata (BDT) iti asumi pe propria raspundere niste termene de garantii care nu au legatura cu termenul si conditiile de garantie ale fabricantului doar ca sa iti atragi si pastrezi clientii. De curiozitate am intrebat la Casa Auto ce garantie mi se ofera la un rulment de roata la un Jeep in garantie si mi s-a comunicat ca 90 zile pt. efectuarea schimbarii (manopera ) si 10.000 km pt rulment daca este folosit in conditii optime, am intrebat ce inseamna in conditii optime; Raspuns: la masina Dvs ( TJ modificat ) nu va asiguram decat pana la iesirea pe usa service-ului deoarece stim ce faceti cu el :), iar modificarile aduse, in primul rand, nu au nici macar autorizarea RAR ( ca este inaltat...etc ) Acum, in calitate de "preparator" de Jeep-uri pt Off_Road: La o serie de modificari imi asum o Garantie, la altele NU, deoarece stiu din proprie experienta ca un rulmet de roata il pot face praf in cateva ore de teren accidentat ( ca si niste fuzete ...cine stie cunoaste :ha: ) ...deci ? In alta ordine de idei, o serie de fabricanti au la capitolul GARANTIE specificat un nr de Km si respectiv textul: "Limited Lifetime Warranty" ... ce inseamna asta: un nr X de km in varianta stoc a masinii in conditii de utilizare optime ( ?!) respectiv pana se strica piesa respectiva. Ex: am cumparat de la G2 o caseta de directie HeavyDuty de vreo 750 USD, am montat-o si dupa cca 1 luna a inceput sa curga ulei de servo din ea, am facut poze si le-am trimis furnizorului, mi-a schimat caseta (pe banii mei de transport trimis/adus pana/din in USA), dupa iarasi 1 luna a inceput ca curga din nou, de data asta mi-au spus ca e o problema a masinii si nu mi-au mai schimbat-o, am dus-o la Nasu' Mare care mi-a comunicat ca axul casetei trebuie rectificat caci este stramb..... cum doamne iarta-ma s-a strambat cand am mers cu ea doar de acasa pana la slujba, cca 20 km pe zi max pe drum asfaltat si fara gropi ?! ... cand a auzit, Nasu' Mare a zis ca cel mai posibil este ca vin cu defecte de fabricatie..... ... deci e discutabil de la service la service si de la fabricant la fabricant, iar ca si negustori, pierdem , castigam, negustori ne numim. Cu stima. Laur aka WorldScape. Editat Iunie 7, 2011 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Sunt niste chestii cu care sunt complet de acord, si sunt chestii cu care nu sunt deloc de acord. Din lipsa de timp le prezint pe alea cu care sunt foarte nelinistit: "Un rulment de roata se poate face praf in cateva ore de teren" Asta desigur este adevarat. Insa, pana ca rulmentul NOU sa devina PRAF in CATEVA ORE, ceva semne vor ramane pe masina, punte, fuzeta, planetara cruci, diferential, simeringuri. Deci daca rulmentul e de cacat, se vede, nu trebuie rocket science. Asemenea la desfacere se pot verifica cuplurile pentru cele 3 suruburi, crucile, discul, placutele.... Roata, janta, etc. In plus, e foarte important cuplul piulitei care strange rulmentul pe planetara - bineinteles ca daca mergi la un service unde-ti strange cu ciocanul, sa nu te astepti la "garantie". Daca vezi ca stie mecanicul cuplul pe dinafara, foloseste (si detine) dinamometrica, altfel discutam. Acum fiecare dintre noi, cum zice si worldscape stim care e treaba, "negustor te numesti". Dar daca vrei sa vinzi piese, si stii ca nu are cine sa le monteze profesionist in Romania, atunci ai o problema. Pentru ca urmeaza sa te faci de cacao, vinovat-nevinovat, negustor te numesti... Acestea fiind zise, alte service-uri mi-au garantat lucrari mai serioase decat un rulment (directie HD completa) in numar de etape de campionat, fara rezerve si prosteli gen "stim ce faceti". Vreau sa mai adaug, ca rulementii nu se mai fac ca acum 50 de ani, cam toti producatorii au cam aceleasi masini si materii prime (china) asadar, fiabilitatea e cam la fel la toti, si sunt computerizate, deci daca e unul prost, toti sunt prosti, nu a masurat vasilica prost. In rest e ok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Laur, eu nu bat campii. Puteai sa-mi spui inainte de a-mi lua banii care sunt conditiile, si fii sigur ca ma orientam in alta parte, dar de, astea sunt riscurile afacerilor si lucrarilor facute la colt de bloc. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Iunie 8, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Nu mi-o luati in nume de rau dar nu cred ca e locul potrivit sa va certati...eu am pus o intrebare legata de piese pt o masina in stare proasta...noi sau SH . Nu m-am referit la cineva anume ca nu va cunosc . Totusi din cate am vazut se pricepe mai multa lume la Jeep si in loc sa va certati mai bine ajutati un "virgin" in Jeep cu unele sfaturi legate de masina ,nu sa discutati in contradictoriu Ps : Pitonul te inteleg perfect si pe tine dar sunt relativ de acord si cu Worldscape... Eu sunt patit cu piese de Peugeot,Ford,Dacia sau Renault cu furnizori de genul Materom,Bardy sau cei care vand piese pe piata...Din punctul meu GARANTIA nu exista,singura problema ar fi doar proasta calitate a pieselor,lucru care un vanzator nu il poate garanta deoarece nu participa la fabricatia lor Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Iunie 8, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2011 (editat) Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Sunt niste chestii cu care sunt complet de acord, si sunt chestii cu care nu sunt deloc de acord. Din lipsa de timp le prezint pe alea cu care sunt foarte nelinistit: "Un rulment de roata se poate face praf in cateva ore de teren" Asta desigur este adevarat. Insa, pana ca rulmentul NOU sa devina PRAF in CATEVA ORE, ceva semne vor ramane pe masina, punte, fuzeta, planetara cruci, diferential, simeringuri. Deci daca rulmentul e de cacat, se vede, nu trebuie rocket science. Asemenea la desfacere se pot verifica cuplurile pentru cele 3 suruburi, crucile, discul, placutele.... Roata, janta, etc. In plus, e foarte important cuplul piulitei care strange rulmentul pe planetara - bineinteles ca daca mergi la un service unde-ti strange cu ciocanul, sa nu te astepti la "garantie". Daca vezi ca stie mecanicul cuplul pe dinafara, foloseste (si detine) dinamometrica, altfel discutam. Acum fiecare dintre noi, cum zice si worldscape stim care e treaba, "negustor te numesti". Dar daca vrei sa vinzi piese, si stii ca nu are cine sa le monteze profesionist in Romania, atunci ai o problema. Pentru ca urmeaza sa te faci de cacao, vinovat-nevinovat, negustor te numesti... Acestea fiind zise, alte service-uri mi-au garantat lucrari mai serioase decat un rulment (directie HD completa) in numar de etape de campionat, fara rezerve si prosteli gen "stim ce faceti". Vreau sa mai adaug, ca rulementii nu se mai fac ca acum 50 de ani, cam toti producatorii au cam aceleasi masini si materii prime (china) asadar, fiabilitatea e cam la fel la toti, si sunt computerizate, deci daca e unul prost, toti sunt prosti, nu a masurat vasilica prost. In rest e ok Masina mea este intr-o stare proasta,multe lucruru stricate,bucsile de cauciuc nici macar nu mai exista dar surpriza ...rulmentii nu au nimic ... din 1994 . Si s-a mers si in offroad cu ea,bataie de joc prin orash,a fost masina de firma intr-o vreme si s-a carat mult cu ea dar rulmentii sunt ok deci de aspectul asta am scapat :) Si totusi nu pot intelege cum se poate strica un rulment atat de repede... Iar pentru viitoarele sfaturi,as vrea sa spun ca masina va merge de 2 ,3 ,4 ori maxim pe luna si numai off road,nu neaaparat extrem deoarece am inteles ca nu prea "tine" Si as dori sa mi se puncteze exact de catre un cunoscator , punctele slabe pe care sa le revizuiesc inainte de prima iesire cu ea...tin sa spun ca revizia(uleiuri,antigel,lichide si filtre) am facut-o Stima Editat Iunie 8, 2011 de Sasu Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep GC ZJ, 1994, 5.2cmc Buna seara ! Ti s-a dat acest raspuns in postul cu numarul 2 din acest topic. Daca vrei chestii suplimentare sau care poate le-am omis, puncteaza problema sau descrie problema. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Iunie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep GC ZJ, 1994, 5.2cmc Buna seara Cum pot afla ce punti si ce diferentiale are masina ?LSD o avea ? Am umblat la reductor si am constatat ca este sparta carcasa...voi incerca o lipire in aluminiu cu grija sa nu deformez nimic,dar in caz ca nu reusesc ce este de facut ? Multumesc Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 (editat) Re: Sfaturi achizitie piese Jeep GC ZJ, 1994, 5.2cmc Buna ziua ! Puntea fata ar trebui sa fie Dana 30, iar cea spate Dana 35. Pe spate, a existat si Dana 44 ca optiune, de obicei in configuratia "Tow Package", adica masina a fost initial comandata cu gand ca va trage remorci mai grele. Poti identifica puntile dupa forma capacului care acopera grupul diferential. Anexez o poza cu diverse modele de capace, ramane doar sa compari cu ce ai tu pe masina. In ce sens "ce diferentiale" ? Ca rapoarte ai in grupuri, sau la ce anume te referi ? Prezenta sau absenta LSD-ului in puntea spate se determina suspendand complet puntea spate de pe sol si invartind cu mana de o roata. Daca si cealalta roata se invarte in acelasi sens, exista inauntru LSD si chiar functioneaza. Daca roata opusa se invarte in sens invers sau sta pe loc, nu ai LSD sau acesta nu-si mai face treaba. Sunt foarte mari sanse sa ai LSD si sa nu functioneze. Exista de cumparat kit complet de LSD nou, asta presupunand si un montaj corect, un schimb de ulei in grupul respectiv si adaugarea a 300ml de aditiv de fricitiune (Friction Modifier), fara de care noul LSD se va duce de rapa foarte curand... Deasemenea, rapoartele sunt lungi, undeva in jurul valorii de 3.50 la unu, si daca vreodata vei dori upgrade, adica rapoarte mai scurte, cu gand la roti mai mari, schimba direct tipul de punti. Carcasa de aluminiu a reductorului se repara prin sudare (WIG/TIG), dupa demontare si descompunere, de preferat. Si daca masina a mers fara ulei in reductor, poate ar fi bine sa cauti deja altul, ca ceva sigur e uzat acolo, sau la limita griparii (rulmenti, roti dintate/lant, etc.). Stima, Dragos Editat Iunie 13, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep GC ZJ, 1994, 5.2cmc Eu dupa o zi de concurs, cautand 'ce tzacane" am descoperit ca mergeam cu o juma de cana de ulei in cutia de transfer (atata s-a scurs la deschiderea busonului). Fericit am completat, crezand ca am scapat de zgomot, dar nu era de acolo. Totusi transferul a mai mers, si inca merge. E drept ca nu am mai verificat uleiul, sa fie un an? Morala e ca transferul tine destul de bine. Daca cumva e spart al tau, poate e din cauza ca a fost folosit in mod gresit 4x4 - centralul blocat pe asfalt ? Pune niste poze sa ne lamurim si noi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep GC ZJ, 1994, 5.2cmc Buna seara,deoarece abia am cumparat masina si am cumparat-o fara cardanul fata nu pot spune exact ce este acolo defect. Oricum, cand am luat-o am incercat sa schimb din usor in greu si am si miscat-o putin si nu se auzea zgomot sau ceva de genul...si cred ca a si cuplat greul ca s-a modificat mersul masinii. Momentan masina se afla in curtea mecanicului si uitandu-ne pe sub ea am constatat o mica spartura exact pe "fundul" reductorului in zona cea mai joasa. Inca nu stiu ce e acolo deoarece din lipsa de timp nu am reusit decat sa comand piesele pentru revizie si uleiurile ,sa scap de instalatia de GPL si sa il facem sa mearga pe benzina(pompa blocata,benzina veche de n ani) si refacut traseul original de admisie Daca se poate o mica info legata de tipul si cantitatea necesara reductorului Inca o data multumesc d-lui Heavy pentru informatii...Sunteti o intreaga enciclopedie a Jeepurilor . Sunt fericit ca am ocazia sa cunosc asa oameni,pacat ca pana acum doar am cerut informatii si nu am avut ocazia sa ajut si eu . Cu prima ocazie... :) Stima Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep GC ZJ, 1994, 5.2cmc Buna ziua ! Odata reparata carcasa cutiei de transfer (reductorul), pe partea din spate a acesteia vei observa doua suruburi care seamana a busoane. Cel inferior este de golire, cel superior este de umplere. Anexez o poza cu situatia in cauza. Este posibil sa ai alt tip de reductor decat cel din poza, dar situatia este asemanatoare. Reductorul se umple pe la busonul de sus pana tinde sa dea afara ATF-ul. Estimez ca vor intra vreo doi-trei litri. http://i56.tinypic.com/desqix.jpg In poza este vorba de cele doua ruginite, cu un hexagon estimat de 17 - 19mm, nu mai retin precis. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Grand Cherokee ZJ 1994, 5.2l. suruburile mele sunt de 30, ar fi bine sa ai o tubulara hexagonala buna, ca sa nu strici suruburile La mine intra cam 1.5 litri de ATF pana sus.... Cand scurgi uleiul, daca iti pica ceva mizerie gen suruburi, zic sa ii faci o revizie... Desi avand in vedere ca e sparta si lipsa cardan, banuiesc ca nu e foarte sanatos interiorul... ar merita un ochi inauntru... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Grand Cherokee ZJ 1994, 5.2l. Buna seara,imi puteti spune ce tip de ATF se pune , deoarece sunt mai multe tipuri de ulei ATF si as vrea sa pun ce trebuie . Am mai citit ca se pune ATF 3 dar nu sunt sigur... Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Grand Cherokee ZJ 1994, 5.2l. Buna seara ! ATF3 sau ATF4 sunt OK. Acelasi tip de lichid se foloseste si la servodirectie. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Iunie 21, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Grand Cherokee ZJ 1994, 5.2l. Din nou multumesc pentru raspunsuri. Am reusit sa montez cardanul fata,am pus ulei in cutia de transfer ,am schimbat fise,buji,cureaua de transmisie,uleiurile si filtrele,si am iesit intr-o mica proba.Motorul merge fain,transmisia e in regula(fara zgomote ciudate) cupleaza si greul,in mare parte e ok. Din pacate am ajuns si la partea de mecanica fata(pivoti,capete de bara , bielete , etc) care din pacate este praf,la fel si suspensia. Ce ma sfatuiti ? Am un strungar extraordinar cu care lucrez de foarte multi ani care reface pivoti bielete etc de care sunt foarte multumit si in care am incredere.Sa ii duc piesele defecte sa le reconditionez sau sa cumpar noi ? La fel,colaborez cu o firma care reconditioneaza amortizoare(de fapt cam tot ce tine de hidraulica) cu care nu am avut probleme niciodata in aproape 10 ani...ce spuneti,sa le refac sau sa cumpar noi? As vrea sa fac si un body lift,am vazut ca se vinde un kitt compus din 4 bucsi pentru arcuri cu un lift relativ mic,merita ? Sau aveti alte solutii pentru o mica liftare? Multumesc frumos inca o data pentru raspunsuri! Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Grand Cherokee ZJ 1994, 5.2l. Buna ziua ! Reconditionarea unui pivot sau cap de bara nu exista in vocabularul meu si nu ar trebui sa existe in al nimanui. O piesa noua ramane noua, indiferent despre ce este vorba. Dar poate fi noua si de calitate de rahat, daca asa nimeresti, nestiind ce sa iei si/sau de unde. Considerand ca nici nu costa cine stie ce si ai aici pe forum minim doua variante de unde sa cumperi asa ceva, eu as zice sa iei piese noi. Body lift la Cherokee sau Grand n-o sa vezi niciodata, ca nu au body separat de chassis. La aceste doua modele nu se poate decat suspension lift, la care de fapt te-ai si referit, dar nu ai folosit terminologia corecta. Daca crezi ca acest mic lift iti va ajunge pe viitor, e in ordine, desi de obicei acesta este doar inceputul... Gandeste-te bine, si daca vei dori vreodata mai mult, poate ar fi mai bine sa incepi de acum cu chestiile serioase. Si sa nu uiti ca in caz de lift, Panhard-urile trebuie adaptate la noua inaltime a masinii, iar daca se ajunge la lifturi mai mari, si furtunele de frana, cardanele, tendoanele, etc. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Iunie 21, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Grand Cherokee ZJ 1994, 5.2l. Dar cu amortizoarele ce ma sfatuiti sa fac ? In clipa asta amortizoarele sunt praf...cum sa le fac? Mai tari sau mai moi?Si ma gandesc si la arcuri,aveti idee daca gasesc arcuri putin mai lungi care sa se potriveasca? Multumesc Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sasu Postat Iunie 29, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Grand Cherokee ZJ 1994, 5.2l. Buna seara.Am reusit sa fac si mecanica,pivoti,amortizoare,capete de bara cumparate si inlocuite. Ma gandesc sa pun anvelope Simex si distantiere la jante.Ce dimensiuni credeti ca ar fi cele mai indicate ? Astea sunt jantele de pe masina pe 15 Multumesc Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 Re: Sfaturi achizitie piese Jeep Grand Cherokee ZJ 1994, 5.2l. Buna.Parerea mea este ca nu este indicat sa montezi Simex numai daca folosesti masina exclusiv ptr off road.Pe asfalt te innebunesc si se uzeaza foarte repede-am patit-o pe pielea mea ,in rest fac minuni.La capitolul distantiere , este o solutie non profesionala,la ce model de janta ai nu o sa faci mare treaba cu ele. Eu am avut pe masina 31/10.5/15 si a fost OK(cu o liftare facuta acasa),mai mult de atat implica costuri mari. Cum te descurci cu consumul ? pe curand......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate