Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva 1.7 i multipunct

KAROLOKW

Postări Recomandate

• Răspunsuri 717
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Lada Niva 1.7 i multipunct

Am inteles ca avem cunostinte comune. Am inteles ca ai reparat in Mogosoaia "utilajul"...Salutari de la mecanicul care a lucrat la ea :)

multumesc vad ca pana la urma ai decis sa asculti :) esti pe drumul cel bun:) il poti asculta pe nea Vasile ca stie ce vorbeste iar pe Niva le are eu cand am ceva ce nu pot face eu sau nu stiu la el apelez si pana acum ma ajutat mereu.

eu zic sa iti vezi de treaba cu sonda de temperatura si alte prostii dar cel mai bine faci o verificare calumea.

mie mi se mai aprinde cateodata becul respectiv si il ignor cu desavarsire iar dupa cateve zile se opreste singur.

la GC mi se aprinde becul de 4 ori pe saptamana si se stinge tot singur asa ca nu ma stresez deloc atata timp cat stiu ca acele erori vin de la faptul ca masina e pe gaz nici nu ma stresez.

iar la niva mai da cateodata cate un rateu din cauze de cox :) sau cand o opresc inainte sa se opreasca ventilatoarele :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum nu o sa rupi tot acolo si daca se rupe treci la Toyota [am facut trialul de open si am scos si un patrol care a dejantat in sant]

nu vreau toyota :) decat daca e un 100 cu v8 de 4,7 benzina :) deaia lunga :) da aia nu e buna de trial ca e cat vaporul :)

Link spre comentariu

iaca reusesc si eu sa postez cateva imagini cu piesele defecte :)

WP_20140131_001.thumb.jpg.c0b99e9c1faf3e0481c1e5b9e5d7dfb6.jpgWP_20140131_002.thumb.jpg.02ea902da37c96935ca0cc0e282918b1.jpgWP_20140131_003.thumb.jpg.70887874b4f55ae2cc022a94cc81a120.jpgWP_20140131_004.thumb.jpg.f4cca2d489511a62f4af7769b2bc735c.jpg

se poate observa cum capatul planetarei a ramas in grup intepenit si datorita acestui motiv am hotarat sa il inlocuiesc cu altul,

acest grup ca si cele de spate vor fi reparate si tinute de rezerva in caz de nevoie iar celelalte le voi oferi spre vanzare doritorilor desigur in functie de necesitati inainte sau dupa reparatie :) adica daca vor dori grup complet sau doar pinionn si coroana :)

Editat de Astral
Link spre comentariu

domnu, domnu.....da cam negru "halatul" din interiorul grupului, tinand cont ca nu e montat de foarte mult timp cu tot cu schimb de ulei

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

domnu, domnu.....da cam negru "halatul" din interiorul grupului, tinand cont ca nu e montat de foarte mult timp cu tot cu schimb de ulei

Dan asta de pe fata e din 2005 :) in cazul asta as putea sa spun ca e chiar curat :) mai ales ca in el a fost completat doar ulei nu sa umblat la nimic :) doar un schimbat de simering si atat si asta acum 2 ani :) iar de uzuri sau jocuri nu e cazul nu are decat usurile normale de functionare pe dantura si nu are joc :) deci e bine ma declar multumit

vreau sa il fac sa il curat si sa il pastrez pentru mine de schimb :)

imi voi face asta de fata si celalalt de spate sa le am de rezerva :)

Link spre comentariu

daca e de atata timp, e explicabil. Aveam senzatia ca ai umblat recent in el. Mea culpa :wink:

Editat de Astral
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

si daca tot a fost frumos in weekend am schimbat bujiile :)

mare sfaraiala nu e ca si alea inainte erau in stare buna si nu erau incarcate sau de vreo culoare indoielnica,

aveau o nuanta de caramiziu roscat si cu accente de negru semn ca au mers in conditii bune termic vorbind dar cu ceva urme de funingine

electrozii aveau dimensiunea buna nu erau corodati sau labartati ca dimensiune intre suprafete.

singura senzatie ulterior schimbului a fost ca parca motorul merge cu o nota mai silentios in rest nimic :)

pun si poza curand :)

Link spre comentariu

ma pregatesc sa schimb uleiul.filtrul de benzina si probabil ca voi face si schimbarea de antigel aferenta,ramane de vazut in functie de cum stau cu timpul :)

ar mai fi o interventie de facut dar necesita Flex :)

trebuie sa tai un surub de la o flansa de evacuare sa pot sa schimb garnitura si sa o etansez ca scapa gaze pe acolo si face galagie :)

Link spre comentariu

Si cum planul e una dar realitatea e alta :)

Am constatat ca astazi dupa o pauza de vreo 2 zile a masinii am gasit o pata de ulei langa roata stanga spate...prima oara am zis ca o fi de pe jos dar privind mai atent :) am descoperit ca nu e chiar asa :) ca defapt e de la mine.

Si ca orice meserias care nu prea le cunoaste :) am bagat degetul sa vad ce e acolo :) asa ca am descoperit ca e ulei de grup,Deci se anunta o sesiune de primavara de schimbat simeringuri la planetara :)

Asta nu ar fi o problema dar imi e o sila maxima de aerisitul franelor iarasi :) in rest celelalte etape le stiu foarte bine si as putea aprecia ca nu mi-ar lua mai mult de o ora pe roata cu montat demontat si schimbat de simering :)

Link spre comentariu

Nenea , daca ti-e sila pune mana de cumpara un borcan de castraveciori la otet , ca taie greata . Castraveciorii , zic ...

In capacu lu' borcanu' cositoresti doua stuturi , care sa mearga binisor la niste furtune . Furtunase carele ala lung merge de la borcan la pompa de vacuum a masinii , iar celalat la aerisitor . Furtunase care sa fie transparente . Si aerisesti fortat cu vacuum , cu rezultate garantate , in timp ce faci grataru' , si grataresti restu' de castraveciori ( e post , castraveciorii la gratar sunt un deliciiuuu , nu se compara cu micu' ) .Cost dispozitiv - sub 15 lei castraveti inclusi .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nenea , daca ti-e sila pune mana de cumpara un borcan de castraveciori la otet , ca taie greata . Castraveciorii , zic ...

In capacu lu' borcanu' cositoresti doua stuturi , care sa mearga binisor la niste furtune . Furtunase carele ala lung merge de la borcan la pompa de vacuum a masinii , iar celalat la aerisitor . Furtunase care sa fie transparente . Si aerisesti fortat cu vacuum , cu rezultate garantate , in timp ce faci grataru' , si grataresti restu' de castraveciori ( e post , castraveciorii la gratar sunt un deliciiuuu , nu se compara cu micu' ) .Cost dispozitiv - sub 15 lei castraveti inclusi .

Nu mai zi de gratare si alte cele ca tare imi lasa gura apa :)

legat de dispozitiu e interesant ce spui dar deja aplic cu succes varianta cu berea la un coleg forumist,eu dau la pedale :) el da la cheie si le aerisim :)

Ce nu imi place mie e ca necesita o a doua persoana aceasta varianta :)

cealalta care nu necesita ajutorul unei alte persoane o stiu si am acces la un dispozitiv de genul fara probleme :) dar din pacate nu e disponibil pe la 11-12 noaptea :):):) cand ma apuca pe mine mecanica:)

Voi face desigur partea mecanica ce tine de mine,ocazie cu care voi schimba si uleiul din grup/grupuri ca vreau sa verific si ce e pe fata iar apoi voi face apel la colegul amabil sa ma ajute la operatiunea "rasuflarea":)

Link spre comentariu

si revenind la lucruri serioase,diseara ma apuc de schimbat simeringurile la punte alea dinspre roata:)

desigur daca nu ploua,daca ploua iar aman operatiunea pe termen nedefinit:)

Asa ca daca e cineva care are chef de mecanica noaptea in frig prin fata blocului il astept cu placere:)

Deobicei noi stam si la o bere in timpul sau dupa schimbarea pieselor :)

Asa ca munca si socializare in acelasi timp :)

Link spre comentariu

After schimbare:)

tinand cont de ce am programat zilele trecute :) am facut schimbarea/inlocuirea simeringului defect de pe partea stanga spate,dar pe dreapta nu am mai schimbat dar nici nu curgea,asa ca am deciz sa il schimb cand va fi cazul.

asa ca am pregatit cele 3 chei necesare,de 10 pentru conducta de frana,de 12 pentru cele doua suruburi care tin talerul si cea de 17 pentru desfacerea celor 4 piulite de la planetara,plus ciocanul de cauciuc pentru aplicat loviturile necesare desprinderii talerului de pe fuzeta.

Un pic de chinuiala la scoaterea simeringului din punte dar rezolvata repede iar apoi montajul celui nou.

cu totul operatiunea a durat 2 ore din care vreo 40 de minute a durat desprinderea planetarei si a tamburului de punte.

a ramas de facut aerisirea franei spate,iar de completat am completat vreo 600 ml de ulei in grup,

ca o remarca,garnitura de grup aia facuta de mine din capacul unei cutii se pare ca tine destul de bine si nu da semne de scurgere pe langa :)

cred ca voi mai folosi si celalalt capac pentru aceeasi tip de garnitura :)

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

NU mai pregatesc nimic :) am material proaspat :)

:):):)

sa incepem cu inceputul :)

o iesire de Duminica lejera subtire asa de distractie si antrenament dar care a evoluat intr-o varianta prost aleasa si al carei rezultat este prezizional un grup spart spate si posibil o planetara :) ramane de vazut la demontaj :)

deja mi sa acrit :)imi vine nici sa nu mai strang suruburile ca sa nu ma chinui sa le mai desfac daca tot asa se rup ca niste gunoaie.

voi face masina pentru a participa la intalnirea noastra specifica dar dupa o vand sau o dezmembrez,asa ca daca vreti ceva veniti si vi le dau direct la intalnire :) sau deschide-ti aici lista cu ce vreti ca deja mi sa acrit de Niva :):):)

multi au zis ca ar trebui sa schimb masina,eu nu sunt foarte convins ca masina e devina dar cu siguranta calitatea pieselor este.

pentru o mai buna intelegere,vreau sa spun ca am incercat sa urc un taluz de beton de la un pod peste Arges,uscat frumos nu foarte abrupt in comparatie cu alte urcari facute si nici foarte dificil,rezultatul,un MARE trosc in transmisie pe spate si desigur incapacitatea de a urca pana sus in traseu :)

injuraturi in gand,analize frame by frame ce sa intamplat,greseala de pilotaj? greseala de alegere traseu?rezultat...NU STIU dar cu siguranta piesele au cedat mult prea usor.

si incep si eu sa cedez cu rabdarea :) asa ca ori o vand ori o dezmembrez ori o tai si fac altceva din ea :):):)

Link spre comentariu

....nu si tu Brutus... eu cu cine mai schimb pareri?????????? sper sa fie planetara aia veche asa cum am vorbit azi la tel, spor la treaba

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

stiti ce va spuneam eu acum ceva timp ca am material proaspat?

e acaum chiar am:) adica dupa 3 saptamani am demontat si eu puntea spate cu peripetii e drept dar am reusit pana la urma ca imi intepenise un rulment in spatiul din punte si a trebuit sa folosesc niste zeama de flex

dar sa revin...noutatile sunt astfel :) pinion planetar si pinion satelit barbierit...iarasi a ...3 oara la al 4-lea grup :)

nu planetare rupte nu alteceva nu pinionn nu coroana...doar magariile alea de sateliti.

in concluzie iara spun ca e vorba de marfa proasta de calitate slaba sau chiar indoielnica as putea spune.

poze voi pune maine dupa ce ii fac si aerisirea si probele de functionare.

sper sa nu se rupa pana la intalnirea din Mai de la Cheia ca pe bune daca nu ii dau foc :)

asa ca putem sa facem de pe acum lista cu ce doreste fiecare din masina

rotile,grupurile si snorkelul sunt rezervate colegului nostru de la Snagov deocamdata,dar daca se razgandeste devin iarasi de actualitate :)

haideti ca dupa intalnire o impartim :) in functie de necesitati.:)

Editat de Astral
haideti .....n-are niciodata cratima !!!
Link spre comentariu

347279418_WP_20140421_0021.thumb.jpg.de2b9919c0cb8c71e821ef82e68e0d08.jpg277960315_WP_20140421_0011.thumb.jpg.97f308b682bdfa0f5804a7d0ed825292.jpg306020888_WP_20140421_0051.thumb.jpg.8e2c356f55e850cd3b4b56ad51c4c760.jpg

si continuuand epopeea,din ciclul:"daca ai o piesa relativ buna nu o schimba pana nu crapa detot ca oricum aia pe care o pui la loc nu e buna."

iar acum sa detaliem:

dupa ce am montat ieri tot ce trebuie inclusiv talerul pe care l-am achizitionat si care era de la un model vechi iar acum a devenit de model nou :)am constatat cu ocazia reglarii si aerisirii franelor ca pe langa piulita olandeza si teava curge lichid ceea ce mi se parea aiurea mai ales ca am schimbat si cilindrul receptor iar cel pe care l-am pus era nou,

dupa mai multe incercari de a strange piulita am descoperit ca defapt aceasta nu se preseaza pe scaunul respectiv pentru a etansa datorita filetului insuficient sin cilindrul receptor,asa ca am decis folosirea la loc a celui vechi care mie mi se parea cum ca ar curge putin pe langa garnitura.

asa ca am pus cilindrul receptor la loc si conducta sa etansat bine,dar surprizele au continuat cand am incercat sa desfac aerisitorul si nu am putut,acesta fiind intepenit de tot si cu hexagonul stricat incat nu am reusit cu nici o cheie sa il desfac.

si astfel amaerisit circuitul dar pana in cilindru acolo ramanand putin aer probabil.

am trecut la cealalta roata si acolo iarasi surpriza cu aerisitorul care dupa ceva timp sa lasat desfacut,moment in care am decis inlocuirea lui cu cel nou de la cilindrul receptor...surpriza :) asta nou nu se infileta decat vreo 203 spire nu pana la capat cum ar fi trebuit,asa ca l-am pus la loc pe cel vechi :) dupa care am facut aerisirea in mod clasic frumos cu pedale si toate cele.

am continuat cu uleiul in grup si au mai intrat maxim 100 ml asa ca la ochi si masurat desigur au intrat cam 1,5litri adica un bidon intreg de ul litru inca 400 din altul si inca 100 din altul,desigur toate de acelasi tip si specificatii dar din recipiente diferite deschise aleator dea lungul timpului.

ramane de vazut cum se prezinta in functionare masina dar sper sa nu se mai rupa iarasi.

conditiile actuale sunt :

grup nou,planetare noi am zis sa pun totul nou sa nu mai folosesc planetarele vechi de teama c anu cumva vreo planetara sa fie stramba si sa solicite aiurea cumva grupul in asa fel incat sa se rupa...e doar o presupunere pe care vreau sa o elimin,astfel acum mai am 2 planetare de rezerva din care 1 e originala care a supravietuit ruperilor a 3 grupuri si una schimbata .

in rest ramane de vazut cum se prezinta, ne auzim si ne vedem la intalnirea de la Cheia :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare