giorgel Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: Nou posesor de Patrol stiu ca mai este, la ala nu am ajuns, dar si asa....am schimbat de multe ori antigelul....banuiesc ca s-a format un mic blocaj, pusca mea, nu stiu ce sa zic....ma gandeam ca poate exista vreo altfel de metoda/solutie pentru indepartarea blocajelor "renale".... daca nu ai scos dopul acela este logic ce ti se intampla. scoate-l si va curge tot. nu iese tot nici cu presiune de aer, gravitatia are si ea un cuvant de spus. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Am facut cateva fotografii, pe vechile nu le mai gasesc... Asadar.....o imagine de ansamblu cu ceea ce se gaseste sub capota. [ATTACH=CONFIG]163517[/ATTACH] Da, este un pic de aglomeratie, insa nu mai mare decat daca s-ar fi montat 2 baterii. Eu m-am obisnuit cu ce e acolo, ce mi se pare mie incomod din toata tarasenia este sa dau rezervorul de zeama jos atunci cand schimb filtrul de ulei. Daca tot am ajuns la capitolul jena, mentionez si ventilatorul de deasupra Intercoolerului care l-am instalat grosolan - la modul ca am inadit niste fire pentru alimentare ar fi trebuit sa pun niste mufe montare/demontare rapida. Dar se va remedia la primavara. Ceasul de boost Varianta de injectie aleasa de mine a fost injectia pe baza de boost. Exista si alte variante (in functie de voltajul raportat de senzorul de la pedala acceleratie, in functie de EGT, sau in functie de ambele). Pentru mine asta a fost cea mai simpla si cea care m-a aranjat cel mai tare. Asadar...ceas cu utilizari multiple :) Controllerul..... Ca semnal de intrare folosesc boost-ul amintit mai sus, iar ca iesire imi furnizeaza o tensiune variabila care, ulterior este "Tradusa" intr-o presiune variabila a pompei de injectie a mixturii apa/alcool (caci in loc de metanol, poate fi alcool tehnic sau....doar apa demineralizata). Pompa poate furniza intre 150 PSI - 250 PSI, reglata la 200 (de fabrica). Cele doua potentiometre imi permit sa definesc 2 moduri de functionare: brut sau gradual. In modul brut, la o valoare stabilita de mine in plaja 0-16 PSI (de ex. 12), controlerul da semnal pompei sa injecteze la debit maxim. In functie de diuza de pe admisia de aer, cantitatea de mixtura care intra poate varia intre 76ml/minut pana la 800ml/minut. Eu folosesc acum o diuza care permite o cantitate maxima de 189ml/minut. In modul gradual, se seteaza valoarea boost-ului la care pompa incepe sa injecteze mixtura, la un debit minim si valoarea boost-ului la care cantitatea de mixtura injectata sa fie maxima (spre exemplu, pot stabili ca injectia sa intre la 8PSI , valoarea minima si la 16 PSI sa atinga valoarea maxima). Separat fata de producator am instalat un intrerupator principal, ca sa nu tin tot timpul sistemul sub tensiune (spre exemplu cand merg prin oras). In fotografia urmatoare se observa separatorul aer-ulei (aka catch-can, cu capacul negru, fixat pe suport comun cu pompa de injectie. Rezervorul pentru mixtura este un bidon antic de 5 litri care-mi prisosea. Jos are o gaura unde s-a montat un stut cu autoetansare, de unde pleaca un furtun direct catre pompa de injectie. Am pomenit mai sus de deranj..... In final.....iata si locul unde fac injectia.... revin ! NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 (editat) Re: Nou posesor de Patrol Mai poti reduce din grila de la ventilatorul de IC . Eu as taia cel putin 50% , si sa ramana o plasa mai aerisita . De asemenea , as folosi o elice cu pasul de 45 grade ( pentru ca ar fi compromisul intre activ si stationar ) si as modifica corespunzator carenajul de pe IC ( pentru ca in functionare o elice cu pasul de juma' devine sora cu turbina si trebuie carcasata corespunzator ) . Editat Ianuarie 9, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Nou posesor de Patrol @Daenonus - Multumim pentru promptitudine! Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Am inteles ca in timp apar depuneri de piatra/calcar pe admisie de la acea instalatie. Stii ceva de treaba asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Nou posesor de Patrol @Mac01 - esti primul pe care-l aud :) Posibil poate daca folosesti apa de la robinet, eu folosesc apa dedurizata/demineralizata din comert. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Am citit in alta parte ca in loc de metanol (se gaseste fr greu) se poate folosi etanol, adica solutie de spalat parbrize (contine 35-40% etanol). In timp s-a observat depuneri de piatra pe admisie. Asta a fost si motivul pentru care te-am intrebat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Din nou "nu ne nimerim", eu stiu ca pentru solutiile de spalat parbriz se foloseste metanol (motivatia este ca e mai ieftin de produs decat etanolul, si in plus, este scutit de accize !). Procentul indicat de tine insa este cel corect. De anul trecut (chiar si anul asta), lichidele de spalat parbriz la care m-am uitat eu nu mai indicau deloc prezenta metanolului, ci mai degraba a ... glicolului. Producatorii de sisteme de injectie interzic cu desavarsire folosirea acestuia. Poti folosi apa simpla pe timp de vara, pentru scaderea temperaturii gazelor de evacuare sau daca vrei spirt medicinal (sau alcool tehnic denaturat, care-l gasesti in comert 1l/9 lei). Am observat ca pe unde mi-a picat lichid de racire (care are glicol in componenta) intr-adevar au ramas urme ca si cum ar fi fost piatra, asa ca cei care folosesc lichid de spalat parbriz pentru iarna pot avea asemenea reziduuri. Daca tot s-a adus vorba de lichid de racire, eu folosesc o minune de lichid rozaliu (cica G12). Am tot cautat insa nu am gasit pentru Patrol vreo norma care s-o indeplineasca lichidul de racire (MAN, BMW etc). Stiti ceva in sensul asta ? In masinile pe care le-am vazut, unii aveau galben, verde, albastru....toate culorile insa nici unul nu a stiut sa-mi zica de ce a pus acea culoare in masina. Stiu ca Nissan vindea antigelul "productie proprie", ambalat la bidoane de 5L, gata preparat (sper sa nu ma insel), insa nu am gasit nicaieri sa se pomeneasca de vreo norma. Si o scurta intrebare in legatura cu uleiul....am vazut astazi o carte de service de Nissan 3.0 din 2005. Masina a fost servisata la BADSI, si am vazut trecut acolo schimb de ulei....5W-50....a mai folosit cineva acest ulei la Patrol ? NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Cand folosesti aceasta instalatie? Adica in ce conditii? Numai cand gazele de evacuare ating o temperatura fr mare? Ca daca stau si fac o socoteala, prea rentabila nu este instalatia. La un debit de minim 76 ml/min acel bidon de cinci litri se goleste cam in intr-o ora. Sa nu vorbim daca debitul creste la 190 ml/min, bidonul este gata in mai putin de jumatate de ora. Daca umpli acel bidon de cinci litri cu alcool tehnic si apa dedurizata, te costa cam 30 lei. Daca alergi nitel masina si vrei sa folosesti instalatia, iti cam trebuie ceva zeama suplimentara la tine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Folosesc cand boost-ul atinge o valoare setata de mine. Acum este setat la 12 PSI. In conditii de strada si avand in vedere cazul meu particular, 100-110km/h, 2500+ rpm, 12 PSI. Aici incepe sa-mi injecteze gradual, urmand ca debitul maxim sa fie atins la 16 PSI. In teren insa se foloseste mai putin, si doar cand o calci pe coada pentru o urcare mai nasoala, sau sa iesi din namol. Acum, nu am urmarit "rentabilitatea", pentru ca scopul primar (racire EGT) poate fi atins si cu apa simpla. La fel si cel secundar, curatirea. Tertiarul....a fost bonus. Dar daca ma uit si pe partea asta...din iulie si pana in decembrie am folosit vreo 20 litri de metanol + 20 de apa si vreo 10 litri de apa + etanol. Pretul modo-grosso ar fi undeva la 300 lei. O curatire ca la carte a galeriei de admisie si "a dedesubturilor" facuta la un service cu siguranta ca e mai mult de atat.. Principalul beneficiu este acolo tot timpul... Si da....de regula port o rezerva de zeama de 5 litri dupa mine, dar...am spatiu unde s-o depozitez :) NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Am de gand (cat de curand se poate) sa curat injectoarele. Nu mi-am facut un scop din asta, insa tot ajung in zona (trebuie sa schimb semeringurile de la ele), si daca tot ajung acolo, ma gandesc ca o igienizare nu ar strica. Exista vreo solutie de curatare sau trebuie apelat la ateliere specializate ? NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Am de gand (cat de curand se poate) sa curat injectoarele. Nu mi-am facut un scop din asta, insa tot ajung in zona (trebuie sa schimb semeringurile de la ele), si daca tot ajung acolo, ma gandesc ca o igienizare nu ar strica. Exista vreo solutie de curatare sau trebuie apelat la ateliere specializate ? Salut, Pe youtube am gasit vreo 10 filmulete bune care prezinta atat operatia cat si produsele, dar recunosc ca nu am testat nici unul. Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: Nou posesor de Patrol nu umbla daca nu trebuie. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Nu sunt inca hotarat, eu vreau decat semeringurile alea sa le inlocuiesc, nu sunt eu in apele mele cu scosul injectoarelor. MAi vedem insa....vremea care e afara nu ma indeamna deloc sa ma apuc de lucru (si nici semeringurile nu au ajuns). @Giorgel: Sa-mi dai pe PM un link cu magazinul de unde ai luat furtunele de la turbo. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 (editat) Re: Nou posesor de Patrol De ceva vreme ma batea gandul sa mut statia CB. Era pozitionata un pic cam aiurea, deasupra manetei de la cutia de transfer, obturand total butonul Diff Lock. Am studiat cateva variante de statie + suport dedicat 1-DIN, in cele din urma mi-am adaptat un suport de prindere....cam asa arata. Nu arata el ca din fabrica, dar avand in vedere ca si costurile au fost 0, zic eu ca a iesit OK. Editat Ianuarie 21, 2013 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Unii sustin ca se supraincalzeste acolo,in special vara cand are parte de temperaturi ridicate,deoarece este privata de aerisire.De aratat,arata foarte ok montata acolo. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 (editat) Re: Nou posesor de Patrol Unii sustin ca se supraincalzeste acolo,in special vara cand are parte de temperaturi ridicate,deoarece este privata de aerisire.De aratat,arata foarte ok montata acolo. Nu stiu ce sa zic, pana acum nu am mai avut nici o statie montata astfel. Alta pozitie OK nu am gasit :( Toate statiile pe care le-am avut pana acum si pe civila si pe Patrol am tinut neaparat sa le am "in vizor" - sa le pot urmari cu usurinta display-ul si sa le pot manevra cat mai lejer - asta in mod desoebit pentru traficul on-road. Offroad este mai simplu. Consola am exclus-o din start din 2 motive: a) am trapa pe care o folosesc vara b) pretul prohibitiv la ceea ce am gasit pe piata. Jos ar fi fost OK daca nu mi-ar fi ingradit accesul la butonul sus-amintit + faptul ca trebuia montata/demontata de fiecare data. Nu am avut curaj sa o las noaptea asa la vedere ca poate face cu ochiul. Acum este o prezenta relativ fireasca in plansa de bord; putinele butoane pe care le are asigura un minim nivel de discretie (in plus e "ancorata destul de bine"). Bine, o vorba inteleapta zice sa nu te pui cu hotul - insa deocamdata este OK unde este montata. Editat Ianuarie 21, 2013 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Indiscutabil,ca si pozitionare arata cel mai bine acolo si iti este si la indemana. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Am gasit pe cineva care sa se incumete sa-mi instaleze sonda EGT....ma rog am facut eu 90% din munca, dar nu mai are importanta. Asadar: a) am ajuns la concluzia ca toate semeringurile de la injectoare sunt duse, deci trebuie inlocuite. Le am "pe stoc"....credeam insa ca ma scap de munca. B) punctul a se face dand jos capacul culbutorilor....deci inlocuire si garnitura de la capac. Este "pe stoc" c) punctul b necesita niste gasket lichid. Este "pe stoc" d) am inlocuit si garnitura dintre turbina si evacuare, pe acolo iesea fum. Vechea garnitura era OK, insa prezoanele se pare ca erau slabite, unul cu siguranta...suficient insa. Nu au fost stranse bine cred. e) am montat sonda EGT NU am instalat si ceasul, se facuse tarziu, mai am vreme. Evident ca nu puteam sa nu am surprize, l-am lasat pe flacau sa-mi stranga un colier peste furtunul care intra in admisia de aer din intercooler si ....a uitat... Cum m-am dat un pic la masina, am ramas brusc cu ochii in soare (boost = 0) si un nor de fum dupa mine.....am tras intr-o parcare si am remediat problema. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 (editat) Re: Nou posesor de Patrol Am uitat ce era mai important.... Din sonda EGT care e infipta in evacuare, pleaca 2 fire, alb + albastru. Aceeasi combinatie de fire se regaseste si la intrarea in ceasul EGT. So far...so good. In ceasul EGT din poza, am in dreapta si in stanga 2 socluri. In oricare din ele intra alimentarea 12V. Un soclu insa ramane liber. Voiam sa va intreb....sa-mi fi venit incompleta chinezaria sau care e misterul celui de-al 3-lea soclu ? Nu am mai avut asemenea jucarii pana acum, si pot decat sa speculez. Banuiesc ca ceasul EGT are in interior un mic circuit care masoara rezistenta intre firul alb si albastru, si in functie de valoare indica temperatura. Daca e asa....un soclu este in plus. Voi ce ziceti ? Editat Februarie 17, 2013 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Februarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2013 (editat) Re: Nou posesor de Patrol Gata...am facut-o Primele teste au aratat o temperatura de vreo 320oC calcata pe coada (100km/h) in urcare, 250oC mers de voie (100-110km/h), fara sa am injectia pe apa+metanol in ecuatie. Ceea ce este OK, zic eu, este stilul meu de mers, nu trag mai tare de atat pe strasse. BTW: Vreau sa renunt la catalizator. Poate cineva sa-mi faca si mie o imitatie de "catalizator" - adica strict piesa dintre turbina si teava de esapament din teava chioara de inox cu prinderile aferente ? Daca da, un pret se poate ? Multam anticipat. Editat Februarie 19, 2013 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Re: Nou posesor de Patrol Gata...am facut-o [ATTACH=CONFIG]168485[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]168486[/ATTACH] Primele teste au aratat o temperatura de vreo 320oC calcata pe coada (100km/h) in urcare, 250oC mers de voie (100-110km/h), fara sa am injectia pe apa+metanol in ecuatie. Ceea ce este OK, zic eu, este stilul meu de mers, nu trag mai tare de atat pe strasse. BTW: Vreau sa renunt la catalizator. Poate cineva sa-mi faca si mie o imitatie de "catalizator" - adica strict piesa dintre turbina si teava de esapament din teava chioara de inox cu prinderile aferente ? Daca da, un pret se poate ? Multam anticipat. pentru pret trebuie schita cote si poza , macar poza si dimensiuni VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 Re: Nou posesor de Patrol pentru pret trebuie schita cote si poza , macar poza si dimensiuni Daca as fi stiut sa iau cotele corecte si sa fac ceva schite......poate ca sunt pe aici din cei care au desfacut un catalizator si pot masura exact ce si cum. La mine masina functioneaza zilnic, iara pana cand o sa desfac iarasi catalizatorul .... va mai curge apa pe Jiu. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dude Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Re: Nou posesor de Patrol [ATTACH=CONFIG]168485[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]168486[/ATTACH] Frumoase jucarii. :) Ce marca sunt ceasurile si sondele ? Ai incredere in acuratetea lor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 Re: Nou posesor de Patrol In ceasul de boost am incredere deplina, a inlocuit un VDO (care e de vanzare btw ^^^). Masuratorile facute cu VDO si cu ceasul actual au fost la fel, so...no problemo. In privinta ceasului EGT...nu am termen de comparatie, asa ca presupun ca indica relativ corect. Tinand cont ca a costat un undeva la vreo 30-35 USD adus la usa nu am multe a comenta. O simpla cautare pe net mi-a dat niste preturi de am zis ca nu e adevarat. Daca vrei o analogie....troliu warn vs troliu ling ding. Ceasul de boost este Hewitt (USA), ceasul EGT este ling-ding-dong (no name). ^^^ L-am cumparat pentru ca VDO avea un bazait cand ajungea in dreptul valorii de 10PSI si nu am ce face cu el. Am dat pe el vreo 350 lei, se vinde cu 200 ( transportul cade in sarcina cumparatorului). NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate