RONIN Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander http://www.landyzone.co.uk/lz/f38/definitive-freelander-vcu-testing-thread-99163.html Am gasit un VCU sectionat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 (editat) Re: IRD si Vascocupla la Freelander Salutare, din pacate ajung sa am treaba si pe acest topic... Am plecat din Cluj urmand sa parcurg vreo 100 km. La intervalul 80-100 km/h a inceput sa vibreze masina ca si cum n-ar fi fost rotile echilibrate, lucru imposibil, pentru ca aveam anvelopele de vara montate recent. Peste 100 km/h totul era ok. Totusi nu era o solutie pentru mine. La un moment dat vroiam sa intorc. Dupa vreo 70 km parcursi mi-am dat seama ca nu mai vibreaza, merge ca unsa. Sa fie VCU de vina? P.s. Masina are vreo 150.000km rulati. Editat Martie 7, 2014 de tarkanyi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Pot fi rulmentii vcu! ca astia cam asa fac trepideaza apoi peste o anumita viteza nu se mai simte! Nu cred sa fie vcu ca el mai degraba da semne de uzare in momentul in care se fac viraje stranse sau serpentine etc... Ridica masina pe un elevator si verifica starea rulmentilor! :fh Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Pot fi rulmentii vcu! ca astia cam asa fac trepideaza apoi peste o anumita viteza nu se mai simte! Nu cred sa fie vcu ca el mai degraba da semne de uzare in momentul in care se fac viraje stranse sau serpentine etc... Ridica masina pe un elevator si verifica starea rulmentilor! :fh Mersi! Cred ca o sa-i schimb daca ajung in Cluj. Probabil sunt cele cu care a iesit din uzina... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RONIN Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Buna seara. Nu inteleg in acest film de ce trebuie sa mai dea semne la demontarea vcu daca vcu se invarte (cardanele se invart independent)? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander http://www.youtube.com/watch?v=JU7bPxp8yZMNu inteleg in acest film de ce trebuie sa mai dea semne la demontarea vcu daca vcu se invarte (cardanele se invart independent)? Este o "cutuma" ramasa de la sistemele clasice, pentru a nu deranja echilibrarea de fabrica a ansamblului. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RONIN Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Buna ziua! Sa inteleg ca nu este neaparat nevoie sa dai semne. Pentru ca ma gandesc la momentul schimbarii VCU ca nu mai ai cum sa stii cum a fost sau sa il echilibrezi (daca nu ai banc special). Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander As dori si eu o parere mai avizata. Daca e dus IRD-ul este de recomandat unul second hand (70-80.000 km) sau sa-l reconditionez pe cel vechi (reconditionatul e mai ieftin decat ird-ul sh). Am gasit o firma la Craiova care spun ca reconditioneaza 100% si dau garantie 6 luni. Poate cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema sau daca a reconditionat cineva la Craiova, astept feed-back. Va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Cam subtila problema ...In primul rand trebuie sa vezi de ce s-a stricat IRD ca daca e vcu ,cum e cel mai probabil nu e bine nici o varianta intai trebuie schimbat VCU si apoi IRD! Daca sunt "acei din craiova" se mai discutase pe forum nu se recomanda... ai incercat reconditionate de afara? Si cel SH merita da nu prea e tot una, dar o verificare minutioasa te-ar scapa de o grija! Alta solutie ar fi sa cumperi kitul de reparare sa gasesti un meserias bun si sa il faci cum trebuie insa repet pana nu afli cauza care a dus la cedarea IRD il schimbi degeaba! O zi buna ! :fh 1 Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander @Fishii, Multumesc pentru raspuns. Bineinteles ca o sa schimb si VCU, altfel n-am facut nimic. Problema e ca asa am cumparat masina, m-am uitat dedesubt, am vazut cardanul ca e acolo si am crezut ca e ok. Cand l-am pus pe elevator... surpriza, IRD nu functioneaza (nu transmite miscarea in cardan) probabil o fi scos un pinion din el. Am gasit SH la 500 eur. VCU o sa-l iau nou sau reconditionat de pe ebay. Partea proasta e ca nu stiu nici ce-i cu diferentialul pe spate, nici daca e ok cardanul. Daca ma mai puteti ajuta cu o parere vizavi de aceasta situatie... Multumesc O zi buna Calin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 (editat) Re: IRD si Vascocupla la Freelander Pai cardanu nu prea are ca sa aiba ... ca doar nu e indoit vizibil sau fisurat! In ceea ce priveste VCU parerile sunt impartite dar sunt colegi pe forum care au pus reconditionat si nu au avut probleme ! Oricum tine minte ca e consumabila se schimba in jur de 150000 km in mod normal,dar extreme sunt peste tot ! Diferentialul spate se poate examina zic eu destul de usor si fara sa il dai jos! urci masina pe elevator dai jos capacul spate si inspectezi fireste te uiti si la ulei urme de span etc... apoi pui capacul inapoi (nu are garnitura) pui ulei si basta! In locul tau, as da jos ird de pe masina si m-as uita in el cu un om avizat ,poate scapi doar cu pinionul si coroana!:old De asemenea ca treaba sa fie facuta corect cand schimbi VCU schimba si rulmentii, iar la diff spate vezi cum sunt tampoanele de montare si daca sunt uzate schimba daca tot umbli acolo ! Editat Aprilie 1, 2014 de Mate Andrei Vlad M.D. Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Atentie la anvelopele folosite! Toate ar trebui sa fie aceeasi dimensiune, acelasi model si acelasi grad de uzura! Altminteri problemele de transmisie reapar in scurt timp! :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Atentie la anvelopele folosite! Toate ar trebui sa fie aceeasi dimensiune, acelasi model si acelasi grad de uzura! Altminteri problemele de transmisie reapar in scurt timp! :wink: Multumesc de informatie, m-am asigurat deja ca toate pneurile sa fie identice. Astazi procedam la schimbarea IRD si VCU... Toate cele bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Ok, azi am schimbat IRD si neavand VCU am pus din dezmembrari de pe o masina cu 150.000 km cu carte service, VCU a fost schimbat la 125.000 deci teoretic bun. Montat - probat, cardanul facea ca toti dracii, am schimbat si cardanul, rulmenti - tot. Surpriza finala VCU - rigid. Totusi am facut semne sa vedem daca misca pana maine - fac 5-6 km nu mai mult si daca nu misca trebuie sa comand VCU nou. Concluzie NU luati VCU din dezmembrari orice garantie vi se da. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Ok, azi am schimbat IRD si neavand VCU am pus din dezmembrari de pe o masina cu 150.000 km cu carte service, VCU a fost schimbat la 125.000 deci teoretic bun. Montat - probat, cardanul facea ca toti dracii, am schimbat si cardanul, rulmenti - tot. Surpriza finala VCU - rigid. Totusi am facut semne sa vedem daca misca pana maine - fac 5-6 km nu mai mult si daca nu misca trebuie sa comand VCU nou. Concluzie NU luati VCU din dezmembrari orice garantie vi se da. Buna seara Dar totusi garantie nimic ? Acum cuvantul ... poate mai bine ziceau sa-l probati si atunci aveati de luat decizie in cunostiNta de cauza . ... nu stiu dar nu trebuie luat unul ca model pentru toti . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Buna seara Dar totusi garantie nimic ? Acum cuvantul ... poate mai bine ziceau sa-l probati si atunci aveati de luat decizie in cunostiNta de cauza . ... nu stiu dar nu trebuie luat unul ca model pentru toti . Aveti dreptate. Omul cu dezmembrarile imi este prieten si nu m-ar fi pacalit, mi-a aratat cartea service a masinii, in fata mea a dat jos VCU si totusi... n-a fost bun (normal ca s-a oferit sa mi-l schimbe), eu nu generalizez dar totusi e un risc ca sa pui VCU second pe masina, chiar daca ai garantie. Deci dupa parerea mea este o piesa care nu merita achizitionata second. Pentru alte piese second nu am nimic impotriva, chiar am achizitionat multe piese si la alte masini pe care le-am avut si s-au dovedit a fi foarte bune. Nu vreau sa supar pe nimeni, este doar opinia mea ce am scris Respectele mele Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Aveti dreptate. Omul cu dezmembrarile imi este prieten si nu m-ar fi pacalit, mi-a aratat cartea service a masinii, in fata mea a dat jos VCU si totusi... n-a fost bun (normal ca s-a oferit sa mi-l schimbe), eu nu generalizez dar totusi e un risc ca sa pui VCU second pe masina, chiar daca ai garantie. Deci dupa parerea mea este o piesa care nu merita achizitionata second. Pentru alte piese second nu am nimic impotriva, chiar am achizitionat multe piese si la alte masini pe care le-am avut si s-au dovedit a fi foarte bune. Nu vreau sa supar pe nimeni, este doar opinia mea ce am scris Respectele mele Aici clar ca nu este vorba de suparare , discutam si chiar prinde bine . Foarte adevarat ca sunt piese de uzura care nu merita vechi fata de o oglinda , far aripa ... 1 ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Ok, azi am schimbat IRD si neavand VCU am pus din dezmembrari de pe o masina cu 150.000 km cu carte service, VCU a fost schimbat la 125.000 deci teoretic bun. Montat - probat, cardanul facea ca toti dracii, am schimbat si cardanul, rulmenti - tot. Surpriza finala VCU - rigid. Totusi am facut semne sa vedem daca misca pana maine - fac 5-6 km nu mai mult si daca nu misca trebuie sa comand VCU nou. Concluzie NU luati VCU din dezmembrari orice garantie vi se da. Cum a fost testat? La ce va referiti mai exact: "cardanul facea ca toti dracii" ? 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Cum a fost testat? La ce va referiti mai exact: "cardanul facea ca toti dracii" ? Buna seara Cand a fost gata montajul si am dat o tura (doar prin curte - deci la viteza mica) se auzeau zgomotele acelea care provin de la uzura crucilor plus ca avea si vibratie, probabil rulmentii, probabil dezechilibrat (sau amandoua). Momentan masina sta - pana vine un VCU nou - mi-l cauta cineva in Danemarca, e mai ieftin acolo decat la noi. Nu am mai decuplat cardanul ca nu are rost pentru o saptamana (si asa sta masina - nu umblu ce ea). Momentan e cu VCU acela aproape blocat - ma gandesc ca in 5-6 km cat am de acasa pana la service nu se intimpla nimic. Toate cele bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Acum 5/6 km nu is multi da nu sti cum si unde sare iepurele ... ai putea totusi sa dai jos cardanu spate pt mai multa liniste nu ii greu de dat jos si in spatele blocului! Dupa cum ziceam trebuie schimbate toate ! Nu uita sa verifici si diff spate inainte de toate! Si mai ales la masina asta cand e vb de transmisie treaba trebuie sa fie minutioasa si bine facuta , ca de nu banii se tot duc! Subscriu colegului care a zis de cele 4 anvelope as mai adauga si presiunea la care trebuie umflate acestea ! uite aici http://www.myfreelander.co.uk/Suspension/suspprobs4.htm Nici nu poti sa iti dai seama cat de mult influenteaza asta comportamentul masinii! Si trebuie verificata din cand in cand! O seara faina :fh 1 Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Acum 5/6 km nu is multi da nu sti cum si unde sare iepurele ... ai putea totusi sa dai jos cardanu spate pt mai multa liniste nu ii greu de dat jos si in spatele blocului! Dupa cum ziceam trebuie schimbate toate ! Nu uita sa verifici si diff spate inainte de toate! Si mai ales la masina asta cand e vb de transmisie treaba trebuie sa fie minutioasa si bine facuta , ca de nu banii se tot duc! Subscriu colegului care a zis de cele 4 anvelope as mai adauga si presiunea la care trebuie umflate acestea ! uite aici http://www.myfreelander.co.uk/Suspension/suspprobs4.htm Nici nu poti sa iti dai seama cat de mult influenteaza asta comportamentul masinii! Si trebuie verificata din cand in cand! O seara faina :fh Mersi de informatii, am verificat totul, am schimbat uleiul in IRD si diff spate, rulmentii, tot. Acum astept sa-mi vina 4 cauciucuri identice (am cerut 5 sa am si rezerva). La cauciucurile care sunt acum pe masina nici dimensiunea nu era buna (225/70/16). Am inteles ca trebuie 215/75/16. Cat despre chestia cu presiunea in pneuri... habar n-aveam, mersi mult de informatie Toate cele bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander 215/65/16 probabil ca ai vrut sa zici asta e dimensiunea pt jentile pe 16! Si te felicit ca ai luat 5 asa se face ,iar daca vei cauta pe aici vei gasi si schema de rotatie astfel incat vei putea obtine o uzura uniforma a anvelopelor pe durata utilizarii lor! Eu de obicei rotesc cauciucurile cand fac schimbul de ulei! Ce ulei ai pus in ird? Este foarte indicat sa fie cel recomandat LR! Spor la citit pt restul si o zi faina! :fh Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander 215/65/16 probabil ca ai vrut sa zici asta e dimensiunea pt jentile pe 16! Si te felicit ca ai luat 5 asa se face ,iar daca vei cauta pe aici vei gasi si schema de rotatie astfel incat vei putea obtine o uzura uniforma a anvelopelor pe durata utilizarii lor! Eu de obicei rotesc cauciucurile cand fac schimbul de ulei! Ce ulei ai pus in ird? Este foarte indicat sa fie cel recomandat LR! Spor la citit pt restul si o zi faina! :fh 215/65/16 am comandat, pe masina erau 225/70/16. Ulei am pus 75w90 mi se pare, cred ca e ok, astia unde am dus masina numai LR repara (au si dezmembrari) deci cred ca stiau. A intrat 1.2 la IRD, in cutie n-am schimbat doar am copletat. La diff spate am schimbat. Multumesc pentru precizarea cu rotatia caucicurilor, chiar ma gandeam cum sa fac Toate cele bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Din cate stiu eu MTF 4 e pt cutie 75w/90 GL5 pt ird 80 w/90 GL5 pt diff spate! Si da cam atat intra cam 1,1 dar asta e subectiv! :fh Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Salutare din nou, M-am impotmolit cu achizitia VCU, tot incercand sa iau ceva mai ieftin (sa fie nou neaparat). Am cautat (si gasit) atat in tara cat si pe ebay. Mi-ar fi convenit sa iau din UE ca-l luam pe firma si nu plateam TVA, insa din considerente legate de garantie sunt mai tentat sa-l iau din RO chiar daca e ceva mai scump. Cel mai ieftin in RO l-am gasit la o firma landrovercity din Alba. Nu am gasit pe forum nici o referire la ei. Daca stie cineva ceva sau a achizitionat de la ei va rog sa imi impartasiti parerea. Deasemenea as mai ridica problema "care este parerea voastra VCU nou VS reconditionat?" Multumesc anticipat Toate cele bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate