Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

IRD si Vascocupla la Freelander

luci45

Postări Recomandate

Re: IRD si Vascocupla la Freelander

"care este parerea voastra VCU nou VS reconditionat?"

VCU nou = garantie, VCU reconditionat = loterie.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 418
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ciudatenia e ca garantia e 12 luni si pentru nou si pentru reconditionat, iar diferenta de pret e de 150 lire, ex http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover-Freelander-1996-2006-Reconditioned-Viscous-Coupling-Unit-VCU-/251497154200 si nou http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-FREELANDER-VISCOUS-COUPLING-WITH-BEARINGS-TOQ000040-TOR000010-VCU-NEW-/181280485621

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Ciudat... deci nici daca iau nou, nu am garantie reala 100.000 km ci doar 12 luni... Ma mai gandesc, deocamdata o sa dau jos cardanul pana gasesc varianta cea mai buna

Toate cele bune

Link spre comentariu

Ciudat... deci nici daca iau nou, nu am garantie reala 100.000 km ci doar 12 luni... Ma mai gandesc, deocamdata o sa dau jos cardanul pana gasesc varianta cea mai buna

Toate cele bune

Este ciudat insa aceasta fiind consumabila durata ei de viata este influentata foarte mult si de modul de utilizare a masinii! Dkw stie cel mai bine asta avand pe masini vcu original la un onorabil numar de km ... mult peste ceea ce scrie in foaia de service ca ar fi kilometrajul indicat! Si la mine a depasit , dar inca nu am simptome decat acea usoara agatare la curbe stranse care are explicatie din punct de vedere fizic si nu e deloc deranjanta, am explicat pe undeva!

Asa ca eu in locul tau nu mi-as face griji cu garantia , m-as duce in schimb pe varianta noua si apoi schimbata la numarul de km la care trebuie sau cand apar din nou simptome cum ca ar fi pe duca!

:fh

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Am vorbit acum ceva timp cu un mecanic prieten cu un posesor de 4 freelandere si tipul zicea ca a injectat un fel de "vaselina" in VCU,am ramas putin uimit si nedumerit de aceasta solutie :cn ......

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Am vorbit acum ceva timp cu un mecanic prieten cu un posesor de 4 freelandere si tipul zicea ca a injectat un fel de "vaselina" in VCU,am ramas putin uimit si nedumerit de aceasta solutie :cn ......

Deh... nevoia te invata. Am inceput sa ma documentez mai mult si eu, si intr-adevar este vorba de un "gel" sau un fel de vaselina (un lichid vascos) care are rolul de mentine functionarea ambreiajului multidisc (vascocuplaj de tip Ferguson daca nu ma insel) - asta este vcu de fapt -. In timp acest lichid imbatraneste si isi schimba proprietatile iar ambreiajul multidisc nu mai funtioneaza. Acum nu stiu cat de servisabil este acest VCU, mie mi se pare capsat, deci nu prea poti umbla in el cu unelte normale, trebuie sa existe un dispozitiv ceva cu care se poate presa (capsa) la loc dupa operatiunile de curatare si inlocuire a lichidului. La alte masini (ex. VW Syncro sau VW 4Motion) se face relativ usor operatiunea (am vazut ceva clipuri pe youtube). Cred ca de fapt asta fac si cei care reconditioneaza. Oricum fiind aceasta problema relativ veche (1998-99) de cand s-au pus aceste vascocuplaje pe LR, chiar ma surprinde ca n-a gasit nimeni o solutie mai ieftina de reparatie-intretinere pentru ele. Oricum daca mai afli ceva de la prietenul tau, ceva amanunte despre "vaselina" aceea, te rugam sa le impartasesti aici, poate-poate iese ceva...

Toate cele bune

Editat de calin1973
Link spre comentariu

Un pdf despre vcu destul de explicit.......gasisem mai demult pe landy zone un fel de surub de golire al VCU ....caut si poze :happy

Da... foarte concludent pdf-ul tau, o sa ma uit unde ar putea fi acel "filling ball". In privinta lichidului vascos ce trebuie adaugat cred ca e un secret de fabricatie a GKN (producatorul VCU original). Deci ramane in discutie ce vascozitate ar trebui sa aiba. Totusi parerea mea e ca ar trebui desfacut si curatat inainte de a umple cu lichid nou.

Link spre comentariu

găsești aici cum se cheamă "vaselina" :)

oricum, cei care recondiționeză VCu îi dau garanție 1 an de zile... crezi că "se merită"?

Interesant link-ul tau, dar daca ai observat din discutia aceea n-au ajuns nici ei la un consens - unul zice de vascozitate 60.000 cSt altul 100.000 cSt. deci neclar deocamdata. Vreau sa studiez si link-urile din discutia aceea, de curiozitate. Pare a fi vorba de un ulei siliconic - ceea ce e logic daca ne gandim ca VCU se blocheaza pe la 120 grade celsius (zicea cineva pe aici). Uleiul siliconic se evapora pe la 180 grade celsius deci la 120 poate fi mult prea fluid ca sa-si indeplineasca rolul. Pana la urma poate tot aflam ceva...

Despre garantie zicea si un coleg mai devreme daca te uiti la conversatie ca si la unul nou tot 12 luni iti da garantie... asa ca nu prea stiu ce sa cred

Link spre comentariu

Uleiul siliconic se evapora pe la 180 grade celsius deci la 120 poate fi mult prea fluid ca sa-si indeplineasca rolul.

In VCU este un gel cu anumite proprietati, pana la 100 grade este lichid iar de la 110 grade devine un fel de gelatina foarte densa.

Daca vreti sa prelungiti viata VCU-ului este indicat sa mai scoateti masina de pe asfalt la dezmorteala, cele mai multe probleme la VCU apar la masinile statute perioade lungi. Sau va luati masini cu cv automata. :grin:

vascocuplaj de tip Ferguson daca nu ma insel

Tip Haldex.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Citez..."A VCU is a very simple contruction. Just a housing with two sets of rotating plates inside and filled with a fluid that thickens when the plates rotate in relation to each other. The thickness and amount of fluid determines the torque it takes to twist the unit.

I would not attempt to drill all the way through the ends of the VCU because the plates may be damaged. A diamant core drill for drilling ceramic tiles works OK to drill around the diameter the hardened steel balls that are used to plug the holes the VCU was filled through.

Once this is done and the holes are tapped to take grease nipples to fill through it is possible to experiment with the fluids to make VCU work the desired way. Thin fluid: soft coupling, thick fluid: stiff coupling."...am incheiat citatul

IMG_6460_zpsf304f169.jpg.eff0bbe81f9741761631db6b00b74ed2.jpg

IMG_6462_zpsb432c6a4.jpg.70e255b09a2e2bea702f7cf328b2685d.jpg

IMG_6461_zpsc6621c06.jpg.9dfc010c96b4cefb8f3883431672d196.jpg

239187f6-d31f-4c31-8bc0-569f2ce9a997_zps98efcad5.jpg.6caa254473caac35ffefe48a6cd1ff27.jpg

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

La un cunoscut distribuitor de piese de la noi:grin: , a aparut kit reparatie VCU,la 670 lei. Puteti sa-mi spuneti care-i treaba cu el?:grin:

De ce nu pui tu intrebarea direct, te costa doar un apel:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

De ce nu pui tu intrebarea direct, te costa doar un apel:wink:

Abia ce am vazut azi si vroiam sa dezbatem un pic "problema".NU stiam de existenta lui.O sa ma interesez si voi posta informatiile aflate.

Link spre comentariu

La un cunoscut distribuitor de piese de la noi:grin: , a aparut kit reparatie VCU,la 670 lei. Puteti sa-mi spuneti care-i treaba cu el?:grin:

Despre asta este vorba???

vcu.thumb.jpg.be0866fdc5f10aaae6dd333eb110a959.jpg

Link spre comentariu

Despre asta este vorba???

Da,asta este,dar poza cred ca este incompleta.Ar trebui sa contina si lichidul respectiv.Din ce am inteles eu pana acum, singurul responsabil de stricaciuni,ar fi lichidul si nu discurile respective.

L.E.- M-am uitat si pe alte saituri si se pare ca este singura piesa care se schimba.Sunt in ceata.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Da,asta este,dar poza cred ca este incompleta.Ar trebui sa contina si lichidul respectiv.Din ce am inteles eu pana acum, singurul responsabil de stricaciuni,ar fi lichidul si nu discurile respective.

L.E.- M-am uitat si pe alte saituri si se pare ca este singura piesa care se schimba.Sunt in ceata.

Aia este un fel de contra-greutate care ajuta la reglarea rotatiei cardanului fara ca acesta sa vibreze........se mai intampla cand ramai pe "burta"s-a o deteriorezi ,se tine in niste picioruse de cauciuc:wink:

Link spre comentariu

Piesa din poza este torsional damper-ul (amortizor de torsiune) de la VCU. De rolul lui cred ca va prindeti.:grin:

Link spre comentariu

In VCU este un gel cu anumite proprietati, pana la 100 grade este lichid iar de la 110 grade devine un fel de gelatina foarte densa.

Daca vreti sa prelungiti viata VCU-ului este indicat sa mai scoateti masina de pe asfalt la dezmorteala, cele mai multe probleme la VCU apar la masinile statute perioade lungi. Sau va luati masini cu cv automata. :grin:

Tip Haldex.

Am gasit aceste informatii despre despre tipurile de cuplaje

http://www.autosaga.ro/lectia-auto/diferentialul-autoblocant-diferentialul-torsen-cuplajul-haldex.html

Link spre comentariu

Am mai ''sapat'' si eu nitel, ai avut dreptate cu Ferguson. http://en.wikipedia.org/wiki/Viscous_coupling_unit

Link spre comentariu

cum pot sa verific cuplaju daca merge nu il am pe masina e dat jos.

eu am incercat sa invart cu doua leviere si se invarte dar un pic cam greu.

WP_20140425_001.thumb.jpg.1da854c35c391fc5fdec349723f1572d.jpg

Editat de DKW
Link spre comentariu

Pai greu trebuie sa se invarta dar uniform adica sa simti ca preia forta care o transmiti prin levier! Dar daca ai reusit cu 2 leviere sigur nu e blocat!

:fh

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

da cu doua leviere l-am invartit ,il tin in forta si se duce usor. Si cu imaginea aia ma ajuti si pe mine cu martorul ala de bord cu masina in panta?

Editat de DKW
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare