Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne!

Yonutz

Postări Recomandate

Ptr 01.10.2011 (ora maxima de inscrieri - ora 11.30; ora maxima de start - ora 12.00) un grup de prieteni pregatesc un traseu langa Bucuresti (cu plecare de undeva din Branesti/Casa de Piatra cu finish la Casa Iacob) dupa urmatoarele coordonate:

Descriere traseu:

-RB (roadbook)

-180 km de traseu (60km ptr incepatori, 120-180km ptr avansati)

-230 pozitii de roadbook

-15 CP-uri

-durata estimata de parcurgere a traseului: 8-10 ore sau ...se poate si mai ...

Necesar:

-masina de teren 4x4

-rezerva de apa si mancare

-carburant suficient (exista punct de realimentare la jumatea traseului)

-echipament de navigatie: rallycomputer (terratrip), Garmin. Se poate merge si cu kilometrajul masinii dar la un moment dat o sa ne injurati ...

-alt sistem GPS care sa va poata scoate din traseu la sosea

-statie CB ptr comunicatie

Recomandari:

-casti de protectie

-echipament recovery (minim o sufa)

Atentie, este o cursa exclusiv de navigatie. Mai mult rallyraid decat offroad. Cu toate astea sunt niste zone superbe prin care veti trece ...

Fara premii, fara podium. Traseul se desfasoara pe drumuri de servitute fara a taia propietati, paduri, alte zone care pot pune probleme organizatorilor sau participantilor. Taierea propietatilor sau a spatiiilor inchise circulatie publice in afara RB se face EXCLUSIV pe barba participantilor. Actiunea este legala atata timp cat se respecta regulile de mai sus.

Se asigura asistenta ptr oameni, nu ptr masini de la ora 14.00 pana la ora 24.00.

Ptr cei care nu stiu cu ce se mananca RB: vor exista doua masini ale organizatorilor (pilot + navigator) care vor prelua doua coloane de cate 5 masini ale participantilor si ii vor initia pe acestia pe primii 60km de traseu.

"Taxa" de participare: 250 ron/masina

150 de ron se restituie la final celor care parcurg intreg traseul luand toate CP-urile si preda roadbookul organizatorilor si trackul (atentie ptr asta trebuie Garmin care sa inregistreze trackul) care sa demonstreze asta pana in data de 01.10.2011 ora 24.00

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne!

Salutam! foarte tare! oare de ce nu au si altii astfel de idei(?) ma intreb chiar si pe mine. Astfel de evenimente constitue pepiniera viitorilor offroaderi.

• Like 1
Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

E asa da

Problema este ca nu am "-echipament de navigatie: rallycomputer (terratrip), Garmin. Se poate merge si cu kilometrajul masinii dar la un moment dat o sa ne injurati ...

-statie CB ptr comunicatie"

Exista posibilitatea sa vin acolo si macar sa mai pricep despre ce este vorba?

Multumesc

S-auzim de bine

• Like 1

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

E asa da

Problema este ca nu am "-echipament de navigatie: rallycomputer (terratrip), Garmin. Se poate merge si cu kilometrajul masinii dar la un moment dat o sa ne injurati ...

-statie CB ptr comunicatie"

Multumesc

S-auzim de bine

Te poti baga si copilot.....sau pasager intr-una din masini......:h5

• Like 1
Link spre comentariu

Yoane, ai toate aprobarile necesare? :grin: Ai anuntat toate autoritatile despre traseul pe care ai de gand sa-l faci? Nu de alta, dar asa m-a invatat pe mine un om "de bine" prin ianuarie ca e bine sa fac, daca intentionez sa organizez ceva... :wink:

Va doresc succesuri depline si sa aveti grija pe unde mergeti! :av

• Like 1
Link spre comentariu

@Cristeaandm

Sigur ca poti veni. E o intalnire "deschisa". In deschidere vom incerca sa explicam cum functioneaza terratripul ptr cei ce nu stiu.

@Tractozaur

Dpdv al organizatorilor intalnirii sunt indeplinite toate conditiile impuse de legea romana in vigoare.

Dpdv al participantului la intalnire, atata timp cat va respecta regulamentul particular al intalnirii care i se va aduce la cunostinta din dimineata zilei nu vor fi probleme. Orice incalcare a acelui regulament exonereaza organizatorul de orice raspunde juridica sau materiala, participantul fiind direct raspunzator al eventualelor daune pe care le va produce urmare a incalcarii acelui regulament.

Si tu ...esti binevenit daca ai placerea ... :h5!

@all

Locurile sunt limitate: 25 ...Si sunt in mare parte ocupate.

Nu ne dorim multi pariticipanti. (sa-i putem urmari mai usor si sprijini daca e cazul)

Ptr cei care doresc reeditarea acestei intalniri o sa incercam sa reeditam pe 05.11.2011 (unde vom complica putin RB)

Un amanunt important:

Toti cei care vin de la peste 250 km distanta vor plati o taxa de 100 de ron/masina in loc de 250 ron/masina.

Ne dorim o intalnire constructiva atat ptr miscarea de offroad si un bun prilej de socializare. Sa vedem ce va iesi ... :grin:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

...Dpdv al organizatorilor intalnirii sunt indeplinite toate conditiile impuse de legea romana in vigoare.

Dpdv al participantului la intalnire, atata timp cat va respecta regulamentul particular al intalnirii care i se va aduce la cunostinta din dimineata zilei nu vor fi probleme. Orice incalcare a acelui regulament exonereaza organizatorul de orice raspunde juridica sau materiala, participantul fiind direct raspunzator al eventualelor daune pe care le va produce urmare a incalcarii acelui regulament.

Si tu ...esti binevenit daca ai placerea ... :h5!...

Din pacate si eu ti-am raspuns acelasi lucru in ianuarie si nu am fost inteles... :wink: si tot din pacate, iti multumesc de invitatie, dar nu am cum sa vin deoarece sunt cu Retromobil Club Romania la Parada M461 cu IMS-ul! :h5

Link spre comentariu

In ianuarie SIGUR a fost o greseala de comunicare intre noi:

1.EU nu am inteles ce ai vrut sa spui ...

2.TU nu ai inteles ce am vrut sa-ti spun ...

Whatever ...cazul e inchis zic eu (ala din ianuarie) ...asta e inca "in carti"!

Cu hartzogaria de acum nu intru in amanunte ...spun atat ...E LEGAL si E TOT CE TREBUIE la 'dosaru' actiunii ... :wink:

Link spre comentariu

Paparazzi au fost pe teren :ft...dar au stat la distanta si din nefericire pozele sunt alb-negru....ca si roadbook-ul ...

Totusi am un pont .... traseul e in plan indepartat !!!

19507203.jpg.d5ca1623a61d42dc897a2e26e1528c22.jpg35082938.jpg.192467a4c8cc52e920ba5733d0422fbb.jpg43426875.jpg.09183db3ddee973cf607863047f5ebd7.jpg9357903.jpg.d4213c6bc546a5e7c95f2ca63a86fcc4.jpg43426761.jpg.526eb4b2bfa2c0a881897fd69e28ea2d.jpg

31363421.jpg.9c87edaf483c59131887133a32fb2a53.jpg

contez pe participanti sa aduca fotografii color de pe traseu !!!

• Like 1
Link spre comentariu

Sageata indica un CP real "plutitor"... :ha:

Barca e imaginara ...apa e mica (pana la gat)...si rece ...ca e octombrie ... :ha:

31363421.jpg.44fa9a7ca565f055a87953299f9f3b99.jpg

Link spre comentariu

E asa da!!

O vorba zice : N-ai scule , nu te apuci !!

Nu tine cont de ea !! Pestele se prinde si la undita de trestie si la lanseta de carbon. Asa ca :

Vino fara probleme, se poate merge si pe kilometrajul masinii, doar ca ai mai mult de calculat in anumite cazuri ..

La locul de start va fi km etalon .

Mergi pe el si vezi cat iti indica .

Daca ai rotile standard "esti pe acolo" .

Daca ai roti mai mari vei atinge de exemplu 1 km real in timp ce la bord iti va indica 0.9 de exemplu .. in aces caz trebuie un pic de matematica, adica reperul de la km.2.5 pe rb .. tu ar trebui sa-l astepti incepand pe la 2.2 dupa kilometrajul tau.

Avand in vedere ca oricum kilometrajul afiseaza din 100 in 100 de m va trebui sa apreciezi ochiometric zecile de metri . In momentul in care resetezi jurnalierul la fiecare pozitie nu acumulezi erori decat pe pozitiile lungi.

IMPORTANT E SA NU UITI SA RESETEZI JURNALIERUL , daca ai uitat nu reseta cand iti aduci aminte ci fa suma distantelor PARTIALE (cea anterioar si cea actuala) si resetezi la urmatoarea pozitie ..

Link spre comentariu

Am legat si ultima bucata la RB nostru ...

Deci:

-180 km

-260 pozitii pe RB

-CP-uri unde nici nu ganditi ... :)) Daca nu luati un CP se adauga 100 de minute la timp.

-10 puncte cu coordonate GPS si corespondenta pe RB de regrupare (in caz ca pierdeti sirul)

-punct de realimentare la jumatatea traseului (100km)

RB este impartit in 3 (stagiul 1, 2 si 3)

Nu o sa se poata "alerga" sunt multe "pozitii scurte" care necesita atentie.

"Km" folosit in masurare este "Km GPS"

Nu va exista clasament. Timpul vi se va comunica la finalul zilei si va fi doar statistic.

Se poate merge cu orice navigatie care masoara la nivel de zeci de metri distantele.

Se poate merge in echipa de maxim 3 masini.

Plecarea se va face de la Restaurant Pustnicu' (Casa de piatra) / Branesti intre orele 09.00-12.00 01.10.2011

Sosirea se va face la Casa Iacob / intersectia centurii cu Soseaua Oltenitei, ora maxima de primire RB - ora 24.00 01.10.2011

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Eu in situatia care am prezentat-o mai sus, am sa ma prezint la ora si locul stabilit.

Mai departe vedem acolo, taxa tot acolo sau cum e treaba?

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cum am spus Cristi, taxa la fata locului. Sa ai cu tine un CI/BI si permisul de conducere. Te asteptam cu drag ... :h5

Link spre comentariu

Cum am spus Cristi, taxa la fata locului. Sa ai cu tine un CI/BI si permisul de conducere. Te asteptam cu drag ... :h5

Ioane, din cate stiu eu ar trebui sa vii si tu pregatit cu un miel:h5:be

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Da, da, da ...am niste "oi" cu coada lunga si etichetati la ureche...beton! Dau la alegere ...eventual la oferta ...si cate doi ... :wink:

Link spre comentariu

Cum nimic nu se face fara sacrificii ...

Si traseul facura prima victima din tabara organizatorilor...o Toyota ...si pe noi pasagerii care ne-am pisat pe noi de frig ... :ha:

Ieri dupa ce am mers atza 40 de km in circa 1h 20 min (ultimii 40 care ii verificam) si ma apropiam cu succes de iesit pe deneu ...ce credeti ca mi s-a intamplat? S-au dus in plm pivotii de pe o parte si roata a inceput sa zambeasca ... Chiar cand ma apucam sa laud acaretul ...ca e strong & good ... :uameni

Multumesc lui Dumnezeu ca nu s-a intamplat la viteza ... Chiar cand intram in "speciala" Baobabului am facut un viraj la viteza f mica ...si?? Zdrang ...carr ...plm ...m-am dat jos si am constatat ca roata dr fata ramasese intr-o pozitie nefireasca si cam in spate :grin: ...Am chemat ajutoare (foarte prompte ...au ajuns intr-o ora ... :tk Dido & echipa) ...s-au apucat baietii de ea ...au bagat planetara la loc ... au mermelit pivotul inferior (ca asta a cedat)...si continuaram spre asfalt ...cu viteza f redusa (maxim 5km/h)...Dupa cca 1 km ...acelasi lucru ...zdrang ...carrr ..plm ... de asta data se futu si pivotu de sus ... Buna treaba ...Am sunat pe Evgheny ...care dupa cca 45 de minute a ajuns si el la locul faptei ... cu platforma ...au urmat alte montaje, ghidaje, sarme, chingi plm ... am suit coteztu in "dric" ...si tira spre cemetir sau ma rog Memorial Dido's Rescue Hospital cum e cunoscut pe piata... :h5 Bineinteles cum toate drumurile trec pe la Casa Iacob ...acolo unde ne plangem si ne laudam cu patos toate faptele ...indubitabil ...ne-am oprit la un ciolan ...intreaga gasca de nebuni ...

Stau acu si ma gandesc la rece ...am mers cu doi copiloti ...adica un copilot si un cocopilot (Elvis versatu' si Shreck verificatoru') ...unu zicea stanga si altu dreapta ... cred ca din acest motiv se futura ghenuchii la Toyota ... Una peste alta a fost o experienta interesanta din care am tras cateva concluzii care cu drag vi le voi impartasi si voua:

-nu intra niciodata in teren cu o masina pe care nu o verifici dpdv mecanic la sange (in mod sigur pivotii aia aveau ceva joc din tinerete)

-spritul de echipa exista si functioneaza! Multumesc inca o data baietilor (inclusiv lui Astral :wink: )...fara ei probabil ca si acum numaram papadiile pe camp ... :ha:

-se mai futu un mit marca Toyota (J9 e in plm DOAR masina de strada nu de omorat pe coclauri)

Masina se rupse la ora 20.00 si tot ce v-am relatat eu aici ... cu tot cu ciolan ...s-a desfasurat pana la ora 01.00 cand am ajuns acasa.

Link spre comentariu

Deci...:grin:, concluzia...:wink:, NISSAN RUUUULZ! :ha::hl

Sau sa nu fiu carcotas pana la capat :h5 masina perfecta de off-road trebuie sa aiba punti de Patrol si motor de Toyota! :2dr

Link spre comentariu

Am inteles! Piesa a 3-a a fost de vina... :uameni:hl:ha:

• Like 1
Link spre comentariu

umbland pe campurile patriei , uite ce-am gasit :

[ATTACH=CONFIG]116931[/ATTACH]

sa fie oare de la acest eveniment ??

VINO SI AFLA !!!

Asa :ca , asa :wrsau asa :dr2 !!

Sper ca nu pentru ca nu se inscrie in tipicul navigatiei de offroad. :grin:

- La noi desenele sunt de mana, executate atent. E un detaliu care face RB-ul sa fie mai "personal" / "uman".

- Distanta partiala e prima, si e uriasa. Cea totala e scrisa mic intr-un colt. Nu intereseaza atat de mult, si incurca.

- Pozitia de RB este coloana separata in stanga, si trecuta mare. Conteaza mult mai mult decat distanta totala.

- Intotdeauna toate drumurile care NU trebuie urmate sunt taiate cu doua dungi. A se vedea bannerul "Cupa T44" de pe margine, stanga. Daca softul nu permite asta, se revine la primul punct din observatiile mele.

- Exista (cel putin) trei clase de drumuri, dupa marimea / importanta lor, marcate prin grosime pronuntata, grosmine normala, sau linie punctata - ultimul fiind "slab vizibil"

- Paraul este marcat printr-o linie continua ondulate, nu prin pictograme, astfel se poate stabili exact "cursul" acestuia, relativ la pozitia din RB. De ex la pozitia 89 nu-mi dau seama daca e un parau acolo (si unde se duce? se termina?) sau doar "apa" - o balta. Iar la 90 nu-mi dau seama daca e un parau care vine pe stanga, paralel cu drumul, pe care apoi il traversez pe un pod. Presupun ca asa ar trebui sa fie.

Navigatia e in principiu universala, cu particularitati de obisnuinta sau de clasa (masina, moto, atv, offroad, raliu, etc).

Parerea mea e ca apreciez evenimentul, este extrem de binevenit si ideea e geniala, dar daca tot suntem pe offroad, ar fi frumos sa fie facut ca la offroad. Bine in cazul tau Elvis, din cate stiu ai o experienta foarte mare pe Moto. Intreaba un coleg care s-a mai dat prin campionat, si particularizeaza-l ca atare.... ca sa fie aplicabilitatea totala.

Zic si eu, e doar o opinie. $0.02... ca sa zic asa.

Editat de vstef_is
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare