Yonutz Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Stefane ... Nu e o intalnire 100% de offroad ...chiar daca in RB se gasesc si astfel de elemente. E una de navigatie. Ptr toate pictogramele ai la inceputul RB un explicativ. S-a incercat folosirea a cat mai putine pictograme ptr a pune mai bine in valoare navigatia. Daca te uiti in orice program de scris RB ...nu ai prea multe optiuni ...iar sa le desenezi de mana ...devin interpretabile ...e stanga? sau jumate stanga? e ygrec sau e teu? ...E cimitir sau biserica? Huh? Am incercat pe cat posibil sa evitam asfel de probleme. Practic scopul principal al intalnirii este navigatia. Si tot ce se leaga de navigatie... Scopuri secundare ar fi: 1.initierea in orientare prin folosirea mijloacelor specifice 2.capacitatea de concentrare a echipajului la parcugerea RB (sunt chichite in ele facute in asa fel incat sa incurce ...si astea nu se leaga de semne sau pictograme) 3.echipa in sine 4.forta mentala si fizica in parcurgerea unui traseu putin mai lung ...adica un mod usor ptr fiecare de a isi autoevalua limitele. Am venit cu elemente ajutatoare: 1.CP-uri anuntate ...dar puse smechereste :wink: 2.Puncte GPS de regrupare in caz ca se pierde firul :wink: + alte surprize ... :ha: Dorinta noastra a celor care organizeaza aceasta intalnire este fie sa va insusiti cat mai bine navigatia fie sa vedeti "cat tineti" fie amandoua ...:grin: Personal cred ca vor fi putini care vor trece linia de finish. Dar nu asta conteaza ...Conteaza sa pleci cu ceva invatat de acolo. Din punctul meu de vedere si nu numai al meu in aia consta "miza" si "castigul" organizatorilor. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Pai nam zis ca traseul e offroad, normal ca e eveniment special pentru navigatie. Tocmai de asta mi-am permis sa vin cu cateva sugestii, ca sa fie cat mai apropiata treaba de navigatia care se intampla in offroad. Ca pentru asta practic e pepiniera / scoala.... nu ne antrenam pentru ATV sau barci cu motor.... Acum e doar parerea mea, dupa atat de mult efort, ar fi perfect sa fie si pe "calapod".... Iar cu softurile de navigatie si pictogramele, la multe etape, sagetile se deseneaza in soft, iar particularitatile (pom, cruce de piatra, parau) se deseneaza de mana, peste, iar apoi xerox. Tocmai pentru ca softurile de navigatie sunt limitate... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motorus Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! I'm in cu copiloata mea. Tb sa ma inscriu undeva? Multumim de confirmare ! Inscrierile se vor face la fata locului ( Branesti /Padurea Pustnicu / Casa de Piatra ) . Ne ajuta insa si confirmarile de pe forum in vederea anticiparii numarului de participanti pt EVENTUALE PREGATIRI LOGISTICE SUPLIMENTARE .Multumesc de intelegere ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motorus Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 (editat) Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! - La noi desenele sunt de mana, executate atent. E un detaliu care face RB-ul sa fie mai "personal" / "uman". La noi desenele nu sunt de mana :) Roadbook-ul pt competitiile sportive se realizeaza prin simboluri , topografia in schimb e alta specialitate si se preda la facultate .. Faptul ca unii mai scriu "de mana" dupa majorat e problema lor, ii poate face mai personali dar nu mai umani :) - Distanta partiala e prima, si e uriasa. Cea totala e scrisa mic intr-un colt. Nu intereseaza atat de mult, si incurca. La noi distanta partiala e a doua si e mai mica , cea totala e mai mare avand in vedere ca este suma distantelor partiale :) . pe noi ne intereseaza distanta totala , pe noi nu ne incurca , in cazul unei erori de resetare a partialului mergem pe TOTAL . Pe noi ne ajuta distanta totala pentru ca stim la ce foloseste :) - Pozitia de RB este coloana separata in stanga, si trecuta mare. Conteaza mult mai mult decat distanta totala. . Stefane , la varsta asta tot n-ai inteles ca nu ce e mare e important? Detaliul este cel care conteaza :) , tu cam dupa cate pozitii ( din RB- ca sa nu se inteleaga altceva ) iti dai seama ca poti sa ramai fara carburant ? :) Ce-i spui Pilotului ca mai aveti 10 pozitii si terminati ?? - Intotdeauna toate drumurile care NU trebuie urmate sunt taiate cu doua dungi. A se vedea bannerul "Cupa T44" de pe margine, stanga. Daca softul nu permite asta, se revine la primul punct din observatiile mele. Vezi tu, noi nu suntem atat de stricti cu concurentii , este la alegerea lor ce drum urmeaza , noi doar simbolizam directia pe care noi o propunem in vederea urmarii traseului mentionat in RB . Acum ca sa aprindem lumina si in casa unora : ce le doua linii la care faci referire simbolizeaza intr-adevar INTERDICTIA . Motivele sunt ca la anumite concursuri , acele drumuri SUNT INCHISE ( acces spectatori , acces organizatori, etc ) si nu fac parte din traseul OFICIAL de concurs . Directia de urmat se simbolizeaza pe sageata, INTERDICTIA cu spui tu . Ce te faci cu banner-ul de la T44 ca ai doua sageti pe el ? :uameni - Exista (cel putin) trei clase de drumuri, dupa marimea / importanta lor, marcate prin grosime pronuntata, grosmine normala, sau linie punctata - ultimul fiind "slab vizibil" Cum faci, cum nu faci, tot la marime si grosime te raportezi , totusi mergand pe clasificarea ta cum simbolizezi "drumul invizibil " ? NU E LA MISTO !! - Paraul este marcat printr-o linie continua ondulate, nu prin pictograme, astfel se poate stabili exact "cursul" acestuia, relativ la pozitia din RB. De ex la pozitia 89 nu-mi dau seama daca e un parau acolo (si unde se duce? se termina?) sau doar "apa" - o balta. Iar la 90 nu-mi dau seama daca e un parau care vine pe stanga, paralel cu drumul, pe care apoi il traversez pe un pod. Presupun ca asa ar trebui sa fie. Parau , paraias , rau , raulet , rausor, raut, fluviu , balta, lac .. iesi in teren si te prinzi tu !! In afara de pod sau mai vazut cazuri de podet, podulet , dig , stavilar , podisca , mal , etc Dupa cum am mai spus scriem RB nu facem topografie . Curios ca ti-ai dat seama ca e pozitia 89 si nu km total 89 , la voi la OFFROAD ..... la 90 nici eu nu stiu vine , pleaca? , vine pe stanga sau vine pe dreapta .?...pleaca pe stanga sau pleaca pe dreapta ? daca nu vine , atunci mai pleaca ? Navigatia e in principiu universala, cu particularitati de obisnuinta sau de clasa (masina, moto, atv, offroad, raliu, etc). Parerea mea e ca apreciez evenimentul, este extrem de binevenit si ideea e geniala, dar daca tot suntem pe offroad, ar fi frumos sa fie facut ca la offroad. Bine in cazul tau Elvis, din cate stiu ai o experienta foarte mare pe Moto. Intreaba un coleg care s-a mai dat prin campionat, si particularizeaza-l ca atare.... ca sa fie aplicabilitatea totala. Navigatia universala se cumpara de la magazinul universal si se face in univers , d-aia ii zice universala ! S-au mai intalnit cazuri de navigatie terestra , navigatie aeriana si navigatie fluviala si navigatie maritima , da' astea sunt mai rare :) Roadbook-ul este acelasi si la moto si la atv si la auto si la camioane . TOT OMUL NAVIGHEAZA !!! Hai la navigatie sa vezi de unde curge apa , cu ce debit si cu ce viteza ...... si cu ce viteza vor trece unii pe langa tine care nu stau sa asculte cum creste iarba pe roadbook !! Editat Septembrie 28, 2011 de motorus 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Motorus, mai lasa raspunsurile in zeflemea pt ca nu e cazul. Stefan a mai participat in concursuri de offroad ca si copilot si isi spune si el parerea despre practica din offroad. Eu zic sa participi la niste concursuri de offroad si vei vedea ca Vstef are dreptate in multe privinte. RB-urile de la moto si rally raid nu sunt chiar la fel cu cele de la offroad. Atata timp cat nu exista o standardizare clara a insemnelor, iconitelor etc, fiecare organizator face RB-urile dupa stilul sau. In offroad poti sa ai puncte de RB si din 10 in 10 metri lucru care la moto si rally raid nu exista. Distanta totala nu este folosita de toata lumea. E mai importanta distanta partiala. Sunt concursuri la care RB-ul nici nu contine distanta totala. Grija pentru combustibil o au destul de putini in offroad. Prin desenarea manuala a pozitiilor, poti evidentia mai clar directia si unghiul sub care se continua un anumit drum, lucru care ajute de multe ori. La fel si evidentierea drumurilor slab vizibile si foarte slab vizibile. Cateodata doar "Y stanga" nu e suficient mai ales daca ai zona pozitii foarte apropiate si apar mai multe "Y stanga" Eu zic ca fiecare sa dea lectii in zona lui, sa nu amestecam ramuri sportive diferite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Revin cu o intrebare. Topicul asta la ce se refera? La un traseu de offroad, rally raid sau moto? Nu de alta dar sa stie lumea la ce merge. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motorus Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Motorus, mai lasa raspunsurile in zeflemea pt ca nu e cazul. Stefan a mai participat in concursuri de offroad ca si copilot si isi spune si el parerea despre practica din offroad. Eu zic ca fiecare sa dea lectii in zona lui, sa nu amestecam ramuri sportive diferite. :g Nu l-a intrebat nimeni daca e bun sau nu RB ! Faptul ca ne cunoastem personal a 'pigmentat' un pic discutia . Stefan e baiat mare si poate sa contracareze singur , DACA E CAZUL ! . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motorus Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Revin cu o intrebare. Topicul asta la ce se refera? La un traseu de offroad, rally raid sau moto? Nu de alta dar sa stie lumea la ce merge. Din prima postare rezulta : Atentie, este o cursa exclusiv de navigatie. Mai mult rallyraid decat offroad. Cu toate astea sunt niste zone superbe prin care veti trece ... Concluziile le trageti singuri !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Max, asa cum scrie in titlu si de cateva ori daca stam sa-l citim cap coada ,topicul asta se refera la NAVIGATIE! Navigatie se face atat la offroad, la moto cat si la rallyraid. Asta este practic un punct comun cam in toate sporturile cu motor cu traseu de tip itinerariu (nu circuit). Sigur, se pot emite N pareri. Toate sunt de luat in calcul. Fiecare vede, masoara si deseneaza traseul asa cum crede el...Nu exista un standard ptr asta ...asa cum ai spus si tu mai sus. In acest caz, unul particular ...asa au vazut, masurat si desenat traseul organizatorii acestei sesiuni de navigatie. :wink: Distanta partiala in cazul de fata este scoasa in evidenta prin faptul ca este pe fond gris. Si distanta totala e importanta. Daca pierzi o partiala in linie dreapta, poti cumula distantele si te poti de asemenea verifica. Ca idee ...se vor prezenta la intalnire moto (cred ca si ceva ATV-uri), masini de strada 4x4 si masini modificate 4x4 ... Cum am subliniat mai sus ...castigul e ca pleci de la "noi" cu ceva cunostinte despre navigatie sau te verifici sa vezi cat "duci". Astea este telurile noastre principale. De ce Motorus a raspuns asa? S-a muncit la traseul asta ...ore, zile, carburant, masini rupte etc ... vine X si zice: NU E BINE era mai bine altfel! Pai bun astept pe X sa initieze si el ceva (ORICE)...si dupa aia ...stam de vorba ... Evident e buna si parerea lui X ... ne ajuta ptr viitor si in mod sigur va fi luata in calcul. :h5 Am zis si o mai zic: e usor sa iei pozitia demolatorului ... si foarte comod desigur ...Hai sa incercam sa si construim cate ceva pe ici pe colo ...fiecare asa cum poate sau cum stie ... :h5 Sa fim cu toti sanatosi si sa avem idei d'astea nesanatoase care sa le si ajungem sa le punem in practica! :h5 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 (editat) Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! ...castigul e ca pleci de la "noi" cu ceva cunostinte despre navigatie sau te verifici sa vezi cat "duci". Astea este telurile noastre principale. De ce Motorus a raspuns asa? S-a muncit la traseul asta ...ore, zile, carburant, masini rupte etc ... vine X si zice: NU E BINE era mai bine altfel! Pai bun astept pe X sa initieze si el ceva (ORICE)...si dupa aia ...stam de vorba ... Evident e buna si parerea lui X ... ne ajuta ptr viitor si in mod sigur va fi luata in calcul. :h5 Am zis si o mai zic: e usor sa iei pozitia demolatorului ... si foarte comod desigur ...Hai sa incercam sa si construim cate ceva pe ici pe colo ...fiecare asa cum poate sau cum stie ... :h5 Yonutz, majoritatea dintre posibilii participanti la un astfel de eveniment sunt din domeniul offroadului. Spun asta din punct de vedere statistic legat de utilizatorii forumului. Stefan a facut niste observatii legate de modul de creeare si utilizare a RB-ului in offroad. A spus asta prin prisma faptului ca a participat la cateva competitii, etape sau cupe si , vrand nevrand a avut tangene cu RB-urile. Nu cred ca e cazul ca sa vina cineva de la moto si sa dea lectii despre RB-uri unora care se dau in offroad deoarece sunt diferite. Nu mai bune unele decat celalalte ci diferite si cu particularitatile lor. Repet, nu a zis nimeni ca RB-ul pe care l-ati facut voi nu e bun. Ideea e ca nu cred ca se poate generaliza si pt cei obisnuiti sa se dea in competitii de offroad. Eventual se pot incepe discutii specifice despre particularitatile RB-ului pt fiecare disciplina in parte. Editat Septembrie 28, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Nu l-a intrebat nimeni daca e bun sau nu RB! Imi cer scuze in cazul acesta pentru interventia mea - facuta in scop constructiv, pentru a va da un feedback pozitiv INAINTE de eveniment. Yonutz daca nu imi pasa, nu spuneam absolut nimic - era CEL MAI COMOD. Faptul ca am spus, reprezinta modul in care am vrut sa contribui si eu la evenimentul acesta care mi se pare excelent ca idee. Nu am spus ca "nu e bun" nu m-am apucat sa demolez. Am dat un SFAT. (bine mai multe). Daca asa s-a inteles, pe viitor promit sa nu mai deranjez, nici inainte nici dupa. RB sunt convins ca e perfect, doar ca e din alt film si alt fenomen. Faptul ca "organizatorii asa l-au facut", dar nu vor sa-l adapteze la ceea ce se intampla in realitate, in offroadu nostru de toate zilele - cupe, etape, prietenesti, etc - e un lucru care ma depaseste. E ca si cum vii sa predai logica in limba germana, in Franta. Sunt convins ca "logica" in sine e buna, si ca "bate" cu traseul... dar eu nu vad unde e... logica! M-a interesat ca userii de pe forum care vin la eveniment, si mi-ar fi placut sa fie cat mai multi, sa invete ceva cat mai UTIL si direct APLICABIL in OFFROAD. Pe o scara de la 0 la 10 ca si grad de utilitate / aplicabilitate v-ati oprit la 7. Eu v-am sugerat sa mergeti pana la capat, pentru ca e pacat de oportunitatea asta pe care tot VOI ati creat-o, pe meritul si munca voastra. Tocmai de asta v-am spus, pentru ca AVETI TIMP sa-l faceti 'ca la offroad'. Sau puteti sa-l lasati asa, 'ca la moto'. Alegerea va apartine. Personal in acest moment, mi-e tot una. Va urez succes mai departe. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
didone Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Tocmai de asta v-am spus, pentru ca AVETI TIMP sa-l faceti 'ca la offroad'. Sau puteti sa-l lasati asa, 'ca la moto'. Alegerea va apartine. Personal in acest moment, mi-e tot una. Stefan,tocmai ca nu este timp,ne-am adaptat si am incercat o varianta rapida la care s-a muncit ceva si a necesitat timp ,timp pe care nu-l avem si nu nu este ''ca la moto'ci mai repede ca la rally raid orice parere este bine venita si se va tine cont de ea ,cred ca asta este si ideea sa invatam toti impreuna, iar tu stii foarte bine ce inseamna sa te prezinti la o competitie etapa cupa si navigatorul sa nu stie ce inseamna un RB cum sa-l citeasca ,ce este un TT si cum sa-l foloseasca,eu sunt patit ,de aceea scopul acestei mici nebunii este de a ne invata un pic din ce stiu altii foarte bine :h5 si te asteptam Nissan Patrol Rally-raid, 4.2, benzina Nissan Patrol Pick-up Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Vazandu-l pe Max cum transcrie si copiaza roadbookuri la MMOF in noaptea dinaintea zilei de traseu, aproape in fiecare an, am considerat ca doua-trei zile e timp... Acum mai e una... Daca vreti, vi-l transcriu eu "ca la offroad", dati-mi softul pe care l-ati folosit, un set de rb, si il fac intr-o noapte de arata ca la Bucovina sau la Iasi... Dido, TOCMAI in ideea asta, ca cine vrea sa invete si sa exerseze si sa vada ce si cum, vede exact pe ceea ce se intampla la etape. Deci... am aruncat manusa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Atunci sa faci bine si sa o ridici tot tu, adica sa vii acolo si sa vezi live cum este RB vs. teren ! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motorus Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! ia vezi mai Stefane ce zice Max, poate ti-a scapat : Atata timp cat nu exista o standardizare clara a insemnelor, iconitelor etc, fiecare organizator face RB-urile dupa stilul sau.. presupun ca ai citit pe sarite , ca p-aia cu RB ca la moto ai bagat-o la cap ... si cam cum se fac RB "ca la moto", ca m-ati facut curios ??...daca nu stii cum , intreaba-l pe MAX .. eu personal nu stiu ! Oricum intre timp mai da o raita si p-aici poate-ti foloseste .. sau poate nu !! Din punctul meu de vedere, interventia ta, in modul in care a fost facuta, nu se justifica pe acest topic . Daca ai/ati fi citit cu atentie ai/ati fi inteles care este caracterul, scopul si tipul evenimentului .Poate vei/veti intelege ca pt a naviga in offroad ,trebuie mai intai sa inveti sa navighezi .Ca sa inveti sa navighezi trebuie sa ai un loc unde sa poti pune in practica minimele cunostinte dobandite .Acest eveniment este, sau se doreste a fi, un astfel de loc . Un loc unde nu iti trebuie cine stie ce blocante sau OME sau alte MRL-uri , ci un loc unde poti veni cu o masina 4x4 ( cu terratrip sau fara) si unde o sambata intreaga sa poti sa stai cu un RB in mana si sa cauti drumul , sa vezi cum cei cu TERRATRIP se misca mai bine (mai precis sa nu-i mai vezi) , sa mergi vreo 15 pozitii de RB cu un antemergator care sa-ti explice cam cum sta treaba ..chestii d-astea simple, lumesti ..dar astea nu sunt pt un navigator ca tine. Dar pt un navigator ca tine crezi ca 250 de pozitii, de RB bineinteles, te-ar satisface ? ...Ce-i drept s-ar putea sa fie mai multe decat suma pozitiilor parcurse de tine pana acum pe RB in concursuri ..dar totusi, ai avea o satisfactie ? Am observat si observ in continuare ca multe lucruri de pe acest forum se bazeaza doar pe ANTIPATII PERSONALE !! In aceste conditii pot intelege postarile tale, altfel nu ! Errare humanum est sed perseverare diabolicum .. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 (editat) Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! ...................... Zic si eu, e doar o opinie. $0.02... ca sa zic asa. :g Nu l-a intrebat nimeni daca e bun sau nu RB ! Faptul ca ne cunoastem personal a 'pigmentat' un pic discutia . Stefan e baiat mare si poate sa contracareze singur , DACA E CAZUL ! . Gresesti si deja mi se pare esti mai agresiv decat e cazul ! Am citat mai sus doua chestii care mi se par absolut relevante pentru toata tevatura asta care o intretii total aiurea : - mentionarea de catre Stef a faptului ca E DOAR PAREREA lui ! - raspunsul tau in care se vede clar cum esti tu in stare sa accepti sau nu parerile altora si in care se vede ca iei parerile altora ca pe niste ATACURI care necesita ulterior niste contracarari (?!?)........ Si, ma rog de cand esti tu ala care hotaraste cine are dreptul sa intrebe, ce sa intrebe si unde sa intrebe ?!? Ba mai mult : de unde si pana unde in ultimul tau post decizi tu cine si unde are dreptul sa intervina, sa-si spuna PAREREA pe un topic ?!? Citez : "Din punctul meu de vedere, interventia ta, in modul in care a fost facuta, nu se justifica pe acest topic ." CU CE NAIBA A GRESIT STEF IN MODUL IN CARE SI-A SPUS PAREREA ???? ......Iar despre antipatii personale, daca tu ai asa ceva cu cineva, exprimati-le pe pm !!! Chiar nu inteleg de unde dracu ai scos si chestia asta de la SIMPLA EXPRIMARE A UNUI PUNCT DE VEDERE ?!? Am impresia ca mai degraba tu esti cel care se cam da peste cap sa-si atraga antipatii, desi, cu topicurile astea despre RB, foarte bune dealtfel, lumea este f incantata de rabdarea cu care scrii si meticulozitatea cu care explici...... Vrei sa faci o treaba ca lumea, asa cum bine ai inceput-o ? Pai atunci nu te ambala atata cand cineva, oricine, isi spune parerea ! Indiferent care ar fi acea parere ! Ai puterea, discernamantul si abilitatea sa te ridici prin cuvinte deasupra unei pareri aiurea sau cretine ? Da - e bine, nu - atunci macar abtine-te de la atacuri aiurea-n tramvai !!! Editat Septembrie 29, 2011 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Si deasupra oricarui conflict intretinut aiurea de Elvis, care cu "putin noroc va reusi" sa compromita sutele de km batuti de Yon, sutele de litri de motorina f*** si timp alocat si pivoti rupti, va spun ce inteleg eu din aceasta iesire : 1 - este dedicata incepatorilor - de cate n-ati auzit pe forum intrebare : dar pentru incepatori nimeni nu face nimic ? Cei cu state vechi in ale off-road-ului cand au de gand sa ne bage in seama si pe noi, tiriplicii incepatori ? 2 - este dedicata celor care n-au avut de-a face in viata lor cu un RB, dar si celor care participanti fiind si in campionat, vor sa-si mai exerseze citirea unui RB si simtul de orientare dupa RB, chestie care nu este posibila in conditiile de concurs cand copilotul este contra-cronometru, cand pilotul tipa la el si-l f*** pe toate partile, cand sare din mers cu cablu in spinare si iara tipa la el pilotul la el ca n-a dat stop la terra-trip si cand dracu are de gand sa intinda naiba odata cablul ala?!? 3 - este dedicata invatarii/familiarizarii cu semnele, simbolurilor posibile si imposibile dintr-un RB si n-are nici o importanta daca se vine cu moto, 4x4, bicicleta sau pe jos !!! ESTE O IESIRE PENTRU ROAD-BOOK, NU PENTRU OFF-ROAD, CATARARI ALPINE, DELTAPLAN SAU WIND-SURF !!! (Sunt de acord ca exista mici-mari diferente intr-un RB pentru off-road vs. un RB pentru moto, dar acum nu asta conteaza !!! ) 4 - este dedicata , cu voia dvs, si testarii in conditii aproape similare cu cele dintr-un concurs a eventualelor posibile colaborari pilot-copilot ! Cine va opreste sa veniti si sa va cautati un copilot ?!? Mai vreti motive de participare ??? Veniti acolo si veti gasi voi si altele pentru a reveni acolo ca sigur nimeni nu va termina intreg traseul intr-o singura zi !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Elvis, imi cer scuze, pentru interventiile mele. Intr-adevar, uneori este foarte greu sa accepti un sfat, sau un ajutor. Din pacate asta nu inseamna intotdeauna ca ai gresit cu ceva, ci doar ca poti face ceva mai bine. Asa am considerat in cazul acesta... Imi retrag toate afirmatiile, si iti urez succes. 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motorus Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! :rsp Astral-eee esti COSMIC, nene !!! UNIVERSAL as putea zice ( sper sa nu se interpreteze ) . Am observat ca lumea e destul de inchistata aici pe forum , nu mai stie sa rada, nu mai percuteaza la misto-uri .. Eu cred ca MAX a stricat tot topicul ... Referitor la antipatii stiu eu ca asa e ! de ex MAX nu ma are la suflet de cand faceam LINIUTE in spatele blocului !! :uameni .. Niste scuze se puteau arunca macar asa pe PM , macar pt faptul ca nu ne cunoastem .. PS1 :Va rog sa nu-mi inchideti contul , mai scriu ceva saptamana asta la navigatia dupa RB si dupa aia I'm out !! ma duc sa fac RB "ca la moto " ..Tot nu vreti sa-mi spuneti cum se fac astea ? tare-s curios ... PS2 : Nu bagati in seama un nebun ce face tambalau pe forum .. veniti la eveniment .(cei care doriti) . promit ca n-o sa ne cunoastem !Sunt un :smb , dar intr-un ambalaj comercial.. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motorus Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Elvis, imi cer scuze, pentru interventiile mele. Intr-adevar, uneori este foarte greu sa accepti un sfat, sau un ajutor. Din pacate asta nu inseamna intotdeauna ca ai gresit cu ceva, ci doar ca poti face ceva mai bine. Asa am considerat in cazul acesta... Imi retrag toate afirmatiile, si iti urez succes. STEFAN, Scuzele sunt acceptate , foarte frumos din partea ta , sincer apreciez . Nu am nimic impotriva sa dezbatem idei , experiente.. doar ca locul de dezbatere nu mi s-a parut potrivit..in afara de 'zeflemea' sper ca ai prins si substanta din raspunsurile mele ! Tenta mai indrazneata din raspunsurile mele se justifica si prin prisma faptului ca te cunosc personal , precum si prin prisma faptului ca simtul umorului este apanajul oamenilor inteligenti ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! ... Am observat si observ in continuare ca multe lucruri de pe acest forum se bazeaza doar pe ANTIPATII PERSONALE !! In aceste conditii pot intelege postarile tale, altfel nu ! In principiu ai dreptate, legat de diverse actiuni bazate pe antipatii personale dar in cazul acesta gresesti. Chiar nu e vorba de asa ceva. Aici chiar se discuta despre ideile scrise nu despre cine le-a scris. Din cate il stiu eu, Vstef nu a actionat niciodata pe baza unor antipatii personale. In nici un caz nu e el omul care sa faca asa ceva. Tu ai dreptate in felul tau legat de RB dar hai sa recunoastem ca nu cunosti particularitatile de la offroad. Exact asa cum eu nu cunosc particularitatile de la moto. Despre asta e in esenta vorba aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 (editat) Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Wow ... "Beatus, qui prodest, quibus potest" Fara alte comentarii ... Pun aici un program: Ne vedem la Casa de Piatra, sambata incepand cu ora 08.30. 8.30-09.30 - inscriere la eveniment 09.30-10.00 - briefing 10.00-11.30 - start prima sesiune (90 km) Casa De Piatra - Fundulea 11.30-12.30 - sesiunea cu insotitor ptr training 16.00-17.00 - start a doua sesiune (100 km) Fundulea - Casa Iacob Ptr relatii suplimentare: 0768.084.101, 0743.122.225, 0726.686.787 Am decalat programul putin "in jos" ptr ca e de bobinat mult ...:wink: Editat Septembrie 29, 2011 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motorus Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Tu ai dreptate in felul tau legat de RB dar hai sa recunoastem ca nu cunosti particularitatile de la offroad. Exact asa cum eu nu cunosc particularitatile de la moto. Despre asta e in esenta vorba aici. As dori ca un admin sa mute off-topicul in alta parte unde sa putem discuta in tihna , fara a face SI MAI MULTA PUBLICITATE acestui eveniment . In primul rand doresc sa te informez pe tine si pe cei care au preluat o parte din ideile tale ca NU EXISTA ROADBOOK "CA LA MOTO" !!(cel putin eu nu am auzit sau nu am vazut ) . MOTOCICLISTII (inclusiv ATV-isti, Quad-isti ) SI AUTOMOBILISTII , CAMIONAGII (mai precis navigatorii de la aceste categorii) MERG , NAVIGHEAZA DUPA ACELASI ROADBOOK . si DUPA ACELEASI REGULI AGREATE ATAT DE FIA CAT SI DE FIM . In campionatul intern de RALLY-RAID si masinile si motocicletele merg pe acelasi traseu dupa acelasi roadbook, cu acelesi semne si DRACE .. si cu totale si cu partiale ... SINGURA DIFERENTA MAJORA e ca ATV-isti , quad-isti , motociclistii MERG FARA COPILOT , ei indeplinind ambele atributiuni atat de pilotaj cat si de navigatie . Sunt cazuri atat in campionatul mondial de RALLY RAID cat si in DAKAR unde la Categoria AUTO concureaza doar pilotul , el facandu-si singur navigatia . Discutam acum despre OFFROAD. Eu sunt prost, nu stiu ce-i ala offroad ma duc pe site-ul FIA si nu aflu nimic , nici astia nu stiu , sunt niste prosti .. dar e un sport totusi, asa a zis Max , o RAMURA SPORTIVA ..si inclin sa-i dau dreptate : toti alearga sa mai sudeze ceva , alearga sa cumper anvelope , alearga sa mai modifice un amortizor , sa faca din doua unu mai mare , din unu mai mare sa faca doua mai mici, pe care sa le fac mari dupa aia, .. ca sa ce ? sa faca sport , in speta Offroad.., ma uit pe wikipedia unde au scris unii de mana : Off-roading is a term for driving a vehicle on un-surfaced roads or tracks, made of materials such as sand and gravel, riverbeds, mud, snow, rocks, and other natural terrain. In most cases off-road terrains can only be traveled by vehicles designed specifically for off-road driving such as ATVs, heavy-duty Pickup trucks, trucks and equipment, SUVs, snowmobiles, motorcycles or mountain bicycles. These types of vehicles often have extra ground clearance, sturdy tires, and front and rear locking differentials. da' stai ca Max a zis ca astia de la moto nu fac offroad .. le zice altcumva la astia.. nu stiu cum, da le zice altfel , ma rog " ca la moto" . ACUM M-AM LUMINAT ! Veniti la evenimentul anutat de Yonutz E UN EVENIMENT OFFROAD . GARANTAT WIKIPEDIA !! Recunoasteti ca gresiti cand realizati ca gresiti . VA CRESTE RATINGUL NU VA SCADE !! Stimate MAX , acesta a fost ATAC LA MAX si nu la PERSOANA din spatele acestui USERNAME . PS : Este evident ca fata in fata nu as avea acelasi curaj ! am vazut ca esti ditamai Omul , sper ca si in interior poti fi DITAMAI OMUL . Acum eu cred ca suntem chit !:) Daca intelegi mesajul e OK , daca nu, rade contul MOTORUS , dar pastreaza o parte din cele scrise de mine , poate unora le foloseste !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 (editat) Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! As dori ca un admin sa mute off-topicul in alta parte unde sa putem discuta in tihna , fara a face SI MAI MULTA PUBLICITATE acestui eveniment . In primul rand doresc sa te informez pe tine si pe cei care au preluat o parte din ideile tale ca NU EXISTA ROADBOOK "CA LA MOTO" !!(cel putin eu nu am auzit sau nu am vazut ) . MOTOCICLISTII (inclusiv ATV-isti, Quad-isti ) SI AUTOMOBILISTII , CAMIONAGII (mai precis navigatorii de la aceste categorii) MERG , NAVIGHEAZA DUPA ACELASI ROADBOOK . si DUPA ACELEASI REGULI AGREATE ATAT DE FIA CAT SI DE FIM . In campionatul intern de RALLY-RAID si masinile si motocicletele merg pe acelasi traseu dupa acelasi roadbook, cu acelesi semne si DRACE .. si cu totale si cu partiale ... SINGURA DIFERENTA MAJORA e ca ATV-isti , quad-isti , motociclistii MERG FARA COPILOT , ei indeplinind ambele atributiuni atat de pilotaj cat si de navigatie . Sunt cazuri atat in campionatul mondial de RALLY RAID cat si in DAKAR unde la Categoria AUTO concureaza doar pilotul , el facandu-si singur navigatia . Discutam acum despre OFFROAD. Eu sunt prost, nu stiu ce-i ala offroad ma duc pe site-ul FIA si nu aflu nimic , nici astia nu stiu , sunt niste prosti .. dar e un sport totusi, asa a zis Max , o RAMURA SPORTIVA ..si inclin sa-i dau dreptate : toti alearga sa mai sudeze ceva , alearga sa cumper anvelope , alearga sa mai modifice un amortizor , sa faca din doua unu mai mare , din unu mai mare sa faca doua mai mici, pe care sa le fac mari dupa aia, .. ca sa ce ? sa faca sport , in speta Offroad.., ma uit pe wikipedia unde au scris unii de mana : Off-roading is a term for driving a vehicle on un-surfaced roads or tracks, made of materials such as sand and gravel, riverbeds, mud, snow, rocks, and other natural terrain. In most cases off-road terrains can only be traveled by vehicles designed specifically for off-road driving such as ATVs, heavy-duty Pickup trucks, trucks and equipment, SUVs, snowmobiles, motorcycles or mountain bicycles. These types of vehicles often have extra ground clearance, sturdy tires, and front and rear locking differentials. da' stai ca Max a zis ca astia de la moto nu fac offroad .. le zice altcumva la astia.. nu stiu cum, da le zice altfel , ma rog " ca la moto" . ACUM M-AM LUMINAT ! Veniti la evenimentul anutat de Yonutz E UN EVENIMENT OFFROAD . GARANTAT WIKIPEDIA !! Recunoasteti ca gresiti cand realizati ca gresiti . VA CRESTE RATINGUL NU VA SCADE !! Stimate MAX , acesta a fost ATAC LA MAX si nu la PERSOANA din spatele acestui USERNAME . PS : Este evident ca fata in fata nu as avea acelasi curaj ! am vazut ca esti ditamai Omul , sper ca si in interior poti fi DITAMAI OMUL . Acum eu cred ca suntem chit !:) Daca intelegi mesajul e OK , daca nu, rade contul MOTORUS , dar pastreaza o parte din cele scrise de mine , poate unora le foloseste !! Stimate Motorus, In primul rand nu incerca sa iesi in evidenta prins scrisul colorat si accentuat mai ales ca nici unul dintre noi ceialti nu au facut-o. Nu suntem handicapati si intelegem si scrisul normal. Daca nu poti sa iesi in evidenta cu ideile tale, nu apela la grafica. In al doilea rand, scuteste-ma de explicatii puerile ca ce e offroadul si cu ce se manaca. Nu e cazul si nici nu esti tu in masura ca sa o faci atat timp cat nu ai participat la nici o competitie de offroad din Romania. In conditiile acesta, fara sa ai habar de particularitatile unei competitiile de offroad din Romania nu ti-e jena ca sa te dai "miez" aici si sa dai lectii de facut RB-uri? Mie, sincer mi-ar fi. :grin: Offroad-ul din Romania nu este trecut nici la FIA si nici in Wikipedia. Fa efortul si participa la una din competitiile de aici si dupa aceea da-ti cu parerea. Asta fara sa mai scoti tampenii de genul ca eu am zis ca moto nu e offroad. Am zis ca RB-urile de la moto sunt facute diferit de cele de la offroad si sustin asta in continuare. Nimeni nu iti pune la indoiala calitatile tale legate de ce faci tu in mod curent. Trebuie sa intelegi ca sunt sporturi diferite, cu vehiculele diferite si cu viteze diferite iar asta creeaza particularitati pentru fiecare in parte. Cat despre celelate discutii cu gresitul si cu atacul la persoana, ma lasa rece. Stai on topic daca mai ai ceva de informat legat de subiectul acestui topic si gata. Cu asta am incheiat orice polemica cu tine. Succes cu evenimentul! Editat Septembrie 29, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Vrei sa stii cat de bun navigator esti? Vino pe 01.10.2011 si arata-ne! Se pare ca la sfarsitul acestei saptamani vom avea si ceva ploaie ...lucru ce va complica destul de mult situatia ... :wink: RB sunt gata. Si sunt in asa fel facute incat sa le inteleaga tot omu'... :wink: In total s-au pus: -20 de CP-uri ... :grin: sa se dezmorteasca si saracu navigatoru' (copilotul) mai des - 5 puncte de regrupare (cu coordonatele GPS aferente) Vor fi 10 puncte de observatie pe traseu. Traseul a fost impartit in doua: -proba de pranz (cca 100 km) -proba de dupa amiaza-seara-noapte (cca 100 km) In unul dintre acele puncte de observatie (daca ajungeti acolo) va pregatim o surpriza! :grin: Vor exista persoane de contact de la organizatori care: -vor furniza informatii generale vis-a-vis de traseu -vor furniza strict informatii tehnice vis-a-vis de traseu -vor initia recovery daca va fi cazul Se asigura participantilor: -RBurile aferente -creion -un numar de participare (sa ne fie usor la observatie) -si mai vedem noi ce ... :ha: Ultime recomandari ale organizatorilor: Casca + centura Cam asta e ...ascutiti-va simexii sau mt-urile si hai sa vedeti ca si langa Bucuresti se poate face ceva offroad. Va asteptam cu drag ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate