Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Sfaturi

Forumul e axat f mult pe off-road, practic asta fiind rostul lui....de care te vei molipsi mai curand decat crezi ! E plin forumul de nou-veniti care, tot asa, vroiau initial doar un SUV si acuma au masini adevarate !

Pentru care motiv te-ai oprit cu alegerea doar la Freelander ?

Cu Dusterul nu stau lucrurile chiar asa......vezi ca a paarticipat la competitii anl acesta si n-a fost deloc dezamagitor.....

......Si sa nu uit : baga la functia "Cautare", dreapta sus pe bara rosie, cuvantul "Freelander" si vezi ce iese....sigur vei avea destule de citit ca sa-ti poti face o parere preliminara.......:h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Mierea_Naturala

Pai in primul rand ... asa cum spuneam siguranta care ti-o confera un SUV,

apoi partea financiara nu tocmai roza in perioada asta :)

Apoi... Freelander-ul mi se pare o masina eleganta foarte spatioasa.

Mai sunt si motivele de natura tehnica , afland ca masiniile fabricate in Asia sunt extrem de costisitoare in ceea ce priveste service_ul am zis ca-i mai bine sa ma orientez catre ceva european. :)

P.S.

:x iti multumesc pentru Sfat :)

Link spre comentariu

Iti multumesc Astral.... :)

Multa lume spune ca est o masina costisitoare din punct de vedere al pieselor ..................?

Doar la asta pot sa-ti raspund sigur: daca stii de unde sa le iei sunt mai ieftine ca la Duster sau LOGAN.

Eu zic ca nu cu piesele e problema ci cu cine face diagnoza si reparatia.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Re: Sfaturi Land Rover Freelander

Pai sunt convins ca o Comunitate 4 X 4 se ajuta si la astfel de informatii :)

Important este sa nu avem nevoie de piese :)

Link spre comentariu

Pai sunt convins ca o Comunitate 4 X 4 se ajuta si la astfel de informatii :)

Important este sa nu avem nevoie de piese :)

Corect, dar totusi piesele sunt multe din ele consumabile...cel mai important e sa nu ai nevoie de scanner:wink:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Cred ca se contureaza o parere :)

Masina se defecteaza des....dar nu-i o problema pentru ca se gasesc piese...

gresesc oare ?

Link spre comentariu

Cred ca se contureaza o parere :)

Masina se defecteaza des....dar nu-i o problema pentru ca se gasesc piese...

gresesc oare ?

NU....(sau :y)....depinde de noroc si de cum o intretii/conduci.......dar piese gasesti cu ghiotura:old

Link spre comentariu

Intradevar ... trebuie sa fi urmarit de noroc in cazul asta...

de altfel ca si la masina abia scoasa de pe banda :)

:x

Link spre comentariu

Din "Cautarea" dupa Freelander, am selectat topicul de mai jos :

Lista topicuri avand in titlu "Freelander" :

http://forum.club4x4.ro/search.php?searchid=461552

Topic interesant :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=48733&highlight=Freelander

Link spre comentariu

La Land Rover exista avantajul ca sunt magazine on line(chiar si in Romania) axate exclusiv pe aceasta marca, ceea ce eu nu am vazut la alte marci(in afara de celebrele "piese Dacia, Oltcit, Aro:grin:), am cautat o data ceva pentru altceva(nu zic marca sa nu supar vre-un posesor) de mi-au sarit capacele. Pt. Land Rover dai un click unde trebuie si ai piesele acasa in cateva zile.....nici nu trebuie sa-ti bati capul tu sa cauti, introduci VIN-ul si descrierea piesei apoi ti-o gasesc baietii(acum ma refer la Landatelier, ca tu fiind din Bucuresti, pt. consumabile si piese uzuale nu are rost sa platesti transportul din Anglia)......cu timpul le vei prinde pe toate:wink:

Link spre comentariu

Multumesc din nou Astral...

Citisem topicul in care in afara de chiuloasa cu pricina....si faptul ca nea Vasile din Ciolpani i-a rupt prezonul nu mai era mai nimic relevant pentru Freelander :)

Oare ce consum scoate masinuta asta in oras :) .... ?

Sierra sunt sigur ca magazinele online isi fac treaba si-n cazul asta...

insa nu ne dorim sa ajungem acoolo :)

Link spre comentariu

Eu zic sa dai o raita pe aici http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/

Link spre comentariu

Avand in vedere ca e 4x4 permanent nu consuma ca un nesimtit , eu am unul din 2002 td4 (motorul diesel de la BMW --care ti-l si recomand de altfel) si consuma in oras undeva la 9-10 l/% iar afara cam 7-8 l/% , depinde si de talpa ta.

Ca viteza maxima , am atins pe autobahn in germania 190 km/h la 4500 rot/min (asta doar ca sa vad cat merge maximum)

La motorul asta , td4 ,nu o sa ai proobleme cu diistributia ffindca aceasta e pe lant , ca idee , niste placute frana pe ffata m--a costat 90 de lei (toate 4) filtrele iar ceva la ordiinul zecilor de lei. deci nu e sccumpa la intretinere.

De 2 ani de cand o am nu am avut nici un bai cu ea si o folosescc doar pe drumurile de munte cand meerg la pesccuit.

L.E- cu toate astea eu l--as da maine in schhimbul unui Land Rover Discovery doar din prisma faptului cca nu are reductor . Iti recomand si tie toot un disccovery !

Never stop exploring
Link spre comentariu

Ca o parere personala, daca e sa iau in calcul numai siguranta, m-as simti mai "sigur" intr-un E-class decat intr-un Freelander.

Cand, cand mergi la pescuit prin coclauri si noroaie?:wink: ......

Link spre comentariu

La motorul asta , td4 ,nu o sa ai proobleme cu diistributia ffindca aceasta e pe lant , ca idee , niste placute frana pe ffata m--a costat 90 de lei (toate 4) filtrele iar ceva la ordiinul zecilor de lei. deci nu e sccumpa la intretinere.

De 2 ani de cand o am nu am avut nici un bai cu ea si o folosescc doar pe drumurile de munte cand meerg la pesccuit.

Pai 150 ron sunt placutele pentru un amarat de Logan ( si va spun in cunostinta de cauza ).. :)

In mod sigur daca gasesc un Discovery l-as prefera in locul Freelanderului....dar ma gandeam ca la frecventa cu care merg eu la pescuit ( din an in paste cum ar spune romanul ) nu se merita "investitia" :)

Link spre comentariu

Din experienta personala proaspata te sfatuiesc sa duci masina intr-un service specializat in LR innainte sa o cumperi. Eu am luat un Freelander Td4 fabricat 09/2001 de la o firma din Olanda , cu proprietar din Belgia (nu recomand Olanda si Belgia din patanie si spusele samsarilor) , care era statuta cel putin 6luni. Baiatul care a adus-o a busit IRD-ul (cutia de transfer) la iesire din Germania , iar acum acasa dupa o luna s-a aprins becul "probleme motor" cel cu semnul exclamarii. Masina inca merge trage dar ma sperie rau cand se mai aprinde ceva pe bord. Datorita pataniei cu IRD-ul am depasit bugetul alocat initial de 5000E , si am ajuns la 7500E fara inmatriculare . Ca urmare a celor patite incerc sa aman pe cat posibil o revizie generala a masinii , care este foarte necesara.

Masina imi place mult .Se conduce bine , sta bine pe drum , si as fi foarte incantat de ea daca ar disparea micile probleme.

Succes in achizitionarea uneia , si foarte mare atentie !!

Link spre comentariu

Pai 150 ron sunt placutele pentru un amarat de Logan ( si va spun in cunostinta de cauza ).. :)

In mod sigur daca gasesc un Discovery l-as prefera in locul Freelanderului....dar ma gandeam ca la frecventa cu care merg eu la pescuit ( din an in paste cum ar spune romanul ) nu se merita "investitia" :)

Daca gasesti un Disco II la pret bun, va fi cu mult mai bun si de mers cu familia, fiind mai spatios, dar si de iesiri la off-road......

Cum ar fi asta de mai jos.....da-i cautare pe mobile.ro, in Romania....

Editat de Astral
Link spre comentariu

dar si de iesiri la off-road......

greu...foarte greu de crezut sa ma vada cineva suit cu vreun Rover prin padure :)

Nu stiu cat de fiabil e motorul la o varianta cu atatia km la bord :)

Fug pe Mobile.ro sa cautam :)

Link spre comentariu

greu...foarte greu de crezut sa ma vada cineva suit cu vreun Rover prin padure :)

Nu stiu cat de fiabil e motorul la o varianta cu atatia km la bord :)

Fug pe Mobile.ro sa cautam :)

Pe forumul asta sunt iesiri de la categoria extrem pana la categoria forestiere usoare.....n-are cum sa nu te prinda "microbul" la un moment dat sa iesi "la padure", cum zici tu !

:h5

Din ce s-a mai scris pe aici si am mai fost si eu atent, categoric e mai fiabil un Disco decat Freelander-ul....chiar daca te sperie nitel km aia multi ai lui....

PS - Deja am ajuns in off-topic ca pana la urma topicul este pt Freelander.....

Link spre comentariu

:2dr Disco nu-i totusi o masina cu care sa te poti strecura prin orasul deja "imbacsit' de masini , masinute :)

D-aia ma oprisem pe Freelander :)

in afara de chiuloasa...am inteles ca si pe la injectoare sunt ceva prbleme....

ooof

Link spre comentariu

Ohoooo....ce mai loc isi fac in trafic masinile astea mari !!! :banana

PS - Parafrazand un coleg forumist care vindea o Toyo la un moment dat :

"Nu dati banii pe prostii, luati un Disco la copii !!! "

Editat de Astral
Link spre comentariu

Prietene , freelanderul e la fel de lung ca si disco-ul , toleranta in vorba mea e de +- 10 cm , vax! Dar gandeste-te , in paduri vei avea de trecut o ravena , un parau , un copac , eu simt din plin lipsa reductorului ca sa ma duc "incet" peste ele , musai sa ii dau gaz ca altfel moare motoru' :)

Never stop exploring
Link spre comentariu

Daca gasesti un Disco II la pret bun, va fi cu mult mai bun si de mers cu familia, fiind mai spatios, dar si de iesiri la off-road......

Cum ar fi asta de mai jos.....da-i cautare pe mobile.ro, in Romania....

off topic.....eu cred ca undeva e o greseala.....nu poate fi Discovery 2 daca-i din 1997......iar daca-i 300Tdi deja-i cam scump.......in schimb pt. coclauri e mai bun....doar ca are prapadeala aia de curea in loc de lant la distributie......oricum daca ai grija de el, un motor din asta merge 500.000 razand.

Link spre comentariu

Oof...

sper sa nu credeti ca mi-as cumpara Freelander pentru offroad :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare