Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie Freelender...1.8...

N-o lua, mai ales daca vrei masina de teren. Eu am 1,8 si consuma 10 % mixt, nu asta ar fi o problema... dar daca vrei sa iesi de pe sosea, mai bine iti iei altceva. A mea e din 2005 si m-a disperat cu TC-ul lui peste prajit. ( posibil sa fie si din cauza anvelopelor allseaon )

Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) 2005
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Citeste topicul meu: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48733-Freelander-1.8-16V-MY01-Asteptari-Neplaceri

Este despre 1.8 16V 86Kw MY01 ce i-am facut de cand o am pana acum.

Asta cu "consuma mult" e cea mai tare faza ... pai cat ai vrea mai nene sa consume daca Matizu se duce-n 8%.... mai e si 4x4 PERMANENT. Am 1.8i 16V pe Citroen Xsara Picasso si imi ia tot cat Freelanderul. Daca vreti consum de 6% luati dieseluri de 1.5...

Personal sunt multumit de ea pana acum.

Daca vrei sa te crezi la Dakar cu ea nu-i masina potrivita si nici nu a fost conceputa pentru asta.

Si bani bagi in orice masina deci orice ai lua tot o sa bagi bani in ea ca nu-s de expus la muzeu sunt de umblat cu ele.

Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01
Link spre comentariu

Consuma mult pt ce poate.

Un patrol consuma mai mult ca un freelander, dar poate mult mai multe in off-road. Eu calculez randamentul conform potential/cost carburant. Cel mai eficient mi se pare samuraiul aici :banana

De banii care-i dai pe un frelander de anglia, iti iei un Pajero care stie muuuuuuult mai multe, 2.5 TDi e mai putin gurmand si de asemeneea mai fiabil.

Dc vrei insa masina de mers prin oras si parcat oriunde, oricum, pe orice vreme. Freelanderul e minunat. Asa-l foloseste taica-miu de 10 ani si e cel mai multumit posesor de SUV.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Vad k nu sunt prea multi posesori de Freelender 1.8, dar cred k raportul pret/calitate este foarte echilibrat, deci pentru un test de o iarna cred k o sa ma implic.

Concluziile mele:

Pro:- estetic arata foarte bine

- interior spatios si aratos

- consum destul de ok pt un suv

-s.a.

Contra: motorul de 1.8 cu o istorie foarte proasta.

:tk

Invata regulile, apoi incalca vreo cateva.
Link spre comentariu

Daca nu ai asteptari prea mari o sa fi satisfacut. Ieri am mers pe camp cativa km prin zapada de 25cm trecand prin portiuni de 10-15m de suluri pana la inaltimea farurilor.

Controlul tractiunii face toti banii, dar trebuie sa stii sa-l folosesti. Ca sa te scoata este nevoie sa tii accelerat la 2000-2500rpm si sa=l lasi sa actioneze cateva secunde bune. In felul asta te scoate si din incrucisari de punti in cele mai multe cazuri.

Mot de 1.8 e ok cu masina putin incarcata. Cu 5 pers si bagaje full e mai greu de urnit in panta sau de depasit un tir.

Este un SUV bun in teren, dar ramane un SUV.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

In final am ajuns sa fiu posesorul unui Freelender fab 2ooo, de care dupa primele imprasi sunt foarte multumit, singurele probleme constau in retusarea transmutari volanului dreapta -stanga, sa lucrat fara factura si a ramas cu sechele...

de baut.....:x:x:x:x:x:x:x la toata lumea...

Invata regulile, apoi incalca vreo cateva.
Link spre comentariu

In final am ajuns sa fiu posesorul unui Freelender fab 2ooo, de care dupa primele imprasi sunt foarte multumit, singurele probleme constau in retusarea transmutari volanului dreapta -stanga, sa lucrat fara factura si a ramas cu sechele...

de baut.....:x:x:x:x:x:x:x la toata lumea...

Si nu ai vazut pe nicaieri cum se scrie corect ?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sfat achizitie : freelander td4 vs. toyota rav4 diesel , 2002-2004

Buna ziua !

Vreau sa stiu ce parere aveti referitor la achizitionarea unei masini de teren. M-am gandit la un land rover freelander td4 sau o toyota rav4 diesel , anii 2002...2004 . Ce recomandati dintre aceste 2 masini avand in vedere urmatoarele criterii : fiabilitare , comportament off-road , pret , consum.

Va multumesc !

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie : freelander td4 vs. toyota rav4 diesel , 2002-2004

Eu iti recomand sa citesti toata sectiunea LR Freelander plus sectiunea dedicata noilor posesori.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

te salut nicoras si bun venit pe forum

in ordine:

neapatrat freelanderul sa fie TD4 (motor de BMW pe lant) nu alta motorizare

deci:

fiabilitate - depinde la ce ai pretentii. motor cam la fel, caroserie mai bun freelander

comportament of-road: de departe mai bun freelanderul(oricum nici acesta nu e stralucit; Suzuki Samurai ori Vitara e mult mai sus in of-road)

pret: arunca o privire pe autovit.ro, buletinulauto.ro, mobile.ro, etc.

consum: ambele au motoare de pana in 2000cmc dar: frelanderul, cu cardanul pe el(deci cu 4x4 permanent) in oras ori cu remorca, 9,5 - 10,5 l/100km, in of-road - 10,5 - 12,5(depinde de talpa), fara cardan(deci 4x2 si NU in of-road) 7-8 l/100km. la toyota nu am idee.

cam asta e. Bafta

te salut NELU B

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Freelander - Viitor posesor sau cel putina asa cred

Salut,

Daca esti simplu salariat, fara alte surse de venit NU cumpara Freelander si in general orice masina 4x4

Nu pot fi de acord cu partea de fraza ' in general orice masina 4X4' . Ca fost detinator de Freelander 1,8 benzina am o parere proasta despre acest motor,eu fiind tepuit de un dealer din Germania care mi-a vandut-o cu garnitura de chiulasa deja dusa (masina cu 50.000 km la bord).Dar sa revin la bugetari si 4X4,cred ca fiabilitatea unei masini depinde mai ales de modul de exploatare si intretinere,daca ai norocul sa gasesti un S/H 4X4 ingrijit si dus la service regulat, atunci nu conteaza chiar daca esti somer... :old

Editat de emanoeladrian
corectura text
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Va multumesc celor care ati participat la discutie si ati venit cu sfaturi . Eu am ales Land Rover Freelander td4 2003 , motor BMW distributie lant si sunt destul de multumit pana in prezent . La inceput cautam rav 4 dar am ales land rover , v-am intrebat sa ma informez daca am facut o alegere buna.

Mai am o nelamurire , in legatura cu cauciucurile , mai exact am 2 seturi de vara 225/55/r 17 si iarna 195/75/r 15 si rezerva 195/80/r 15 . Vreau sa stiu daca rezerva poate fi folosita si atunci cand sunt montate cauciucurile de vara .

Va multumesc !

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mariussilaghi

Salut,

am fost si eu nedecis intre Freelander si Rv4, acum ca am optat pentru freelander, am gasit 2 care au datele tehnice si preturile apropiate...singura problema o au amandoua cu un capat de bara....o fi asta o problema generala cu ele??? Stie cineva costului unui capat de bara...?

multumesc

Link spre comentariu

Vizitator ianis

Sfat achizitie Freelander 2

Buna ziua,

m-am inregistrat pe acest forum, deoarece intentionez sa achizitionez un LR Freelander 2 si doresc sa aflu mai multe despre acest model.

Anul va fi 2008+, motorizare diesel.

Ce ar trebui sa urmaresc la achizitie, probleme comune, vicii ascunse etc. ?

Nu am avut nici un LR pana in prezent, acum am un Porsche Cayenne Turbo, pe care il vand, iar restul masinilor avute, au fost din gama BMW.

Caut un SUV mai mic si dupa ce am tatonat X3 si ceva japoneze, m-am oprit la Freelander 2.

Va multumesc si astept sfaturile voastre.

Editat de ianis
Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Freelander 2

Salut

inainte de a posta orice te rog citeste regulamentul si fa-ti o prezentare aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor/page46

Multumesc.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Sfat achizitie Freelander td4,motor bmw, 2002

Am gasit un freelander td4,motor bmw, 2002,anglia,2 usi, N1(utilitara,2 locuri),taxa de poluare 1620 ron(380euro, fara depreciere),cutia transfer defecta,nu are AC ,nu are canapele spate,in rest ok.

*Am 24 ore la dispozitie

-Merita 3000 euro? Daca nu,cat?

-S-au Nu merita...!

multumesc !

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare