Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Sfaturi Land Rover Freelander

Ai inteles gresit pe topicul meu. La Ciolpani Freelanderul se repara de nota 10+ nu acolo se strica... prezonul mi l-au rupt niset marocani la o vulcanizare...

Am mai completat in topic ce i-am mai facut la masina daca vrei sa citesti.

Eu sunt multumit de Freelander in Bucuresti... e destul de mare sa te ia lumea in serios sa nu iti taie calea, e destul de mic sa fie parcat pe unde poti, consum civilizat mai ales ca e 4x4 ...10% (in oras), atat am si cu Citroenul Picasso tot pe 1.8 benzina doar ca ala fuge mai tare, asta iarna am mers prin zapezi de nu se poate si am parcat prin toti nametii, am scos vecinii din zapada ....., sta pe drum foarte bine, ai loc in el cat china ... daca dau banchetele jos am facut pat in spate... taxe mici ... am impozit 1 mil 600 .....

... poate fi o alegere ok. Toate marcile cad stai calm... depinde cum ingrijesti masina, cum mergi cu ea... cum o iei... daca o iei coaja n-o s-o faci printesa cu un polish.

Trebuie sa te gandesti la ce iti trebuie masina... eu nu fac offroad si nici nu imi omor masina incercand sa imit Defenderuri...

Dar sa ma scoata iarna din parcare, sa merg la un munte (practic sporturi de iarna)... e numai buna!

Cat imi dai pe ea :grin:

Editat de BlackLord
Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in paduri vei avea de trecut o ravena , un parau , un copac , eu simt din plin lipsa reductorului ca sa ma duc "incet" peste ele , musai sa ii dau gaz ca altfel moare motoru' :)

Serios ? Sa-mi bag :pt ce prost sunt ! Si eu ,care am facut Eurotrialele cu levierul de la schimbator pe pozitia 1 (cutie automata) si la relanti !Si pe coborari , la Rasnov cu asistenta la coborire cuplata ! Noroc de TC de-mi mai bloca ,saracu ,roata din aer , ca altfel nu stiu cum terminam !

Hai ,mai Adi , da-o-n colo , tot mai are secrete pentru tine !?

Omu" ne intreaba daca sa-si ia Frilander ,iar raspunsul meu e NU !Nene , iti iei Frilander doar daca esti indragostit ... de el !Daca nu , injuri la tot pasu' !Ai grija :SE STRICA LA FEL CA ORICE ALTA MASINA ! SI ASTA COSTA ,LA FEL CA LA ORICE ALTA MASINA !Daca mai mult sau mai putin ...aici intervine dragostea de care vorbeam .Si eu am ramas in noroi ,dar linga mine mai era si un Discovery si un Patrol si un Jeep -si ne-a scos un IMS !Si pe mine m-a palit amocu' cand am spart o tripla in padure si era 250 Ron! stii ce am facut ? Am aruncat bara de plastic si am facut bara de teava si triple de tractor (25 ron bucata ) !Sau , am spart capacu' la baia de ulei in padure prin scut de otel de 3 si am mers cu ea 50 km fara nici o problema si tot 90 ron m-a costat sa-l sudez !(o sa-i fac scut de 5 )Si o bag si la padure si ma duce si la servici zilnic 100 km !Asta e, tre sa fii indragostit !

Deci ,draga Miere_Naturala ,cauta in alta parte ca eu nu o vand !

• Like 1

Cel mai bun dentist din tara,

Fac dinti si la PLANETARA !

Vitara - "91 - de rupt prin padurile patriei

Link spre comentariu

Doctore , mare dreptate ai ....dar ce frilander mai e ala a tau daca are piese de tractor ?:top

baga niste poze sa vada si uachiu' nostru , ce manevre ai facut tu englezoaicei.....da...da si cu toba aia spechera :D

Never stop exploring
Link spre comentariu

Serios ? Sa-mi bag :pt ce prost sunt ! Si eu ,care am facut Eurotrialele cu levierul de la schimbator pe pozitia 1 (cutie automata) si la relanti !Si pe coborari , la Rasnov cu asistenta la coborire cuplata ! Noroc de TC de-mi mai bloca ,saracu ,roata din aer , ca altfel nu stiu cum terminam !

Hai ,mai Adi , da-o-n colo , tot mai are secrete pentru tine !?

Omu" ne intreaba daca sa-si ia Frilander ,iar raspunsul meu e NU !Nene , iti iei Frilander doar daca esti indragostit ... de el !Daca nu , injuri la tot pasu' !Ai grija :SE STRICA LA FEL CA ORICE ALTA MASINA ! SI ASTA COSTA ,LA FEL CA LA ORICE ALTA MASINA !Daca mai mult sau mai putin ...aici intervine dragostea de care vorbeam .Si eu am ramas in noroi ,dar linga mine mai era si un Discovery si un Patrol si un Jeep -si ne-a scos un IMS !Si pe mine m-a palit amocu' cand am spart o tripla in padure si era 250 Ron! stii ce am facut ? Am aruncat bara de plastic si am facut bara de teava si triple de tractor (25 ron bucata ) !Sau , am spart capacu' la baia de ulei in padure prin scut de otel de 3 si am mers cu ea 50 km fara nici o problema si tot 90 ron m-a costat sa-l sudez !(o sa-i fac scut de 5 )Si o bag si la padure si ma duce si la servici zilnic 100 km !Asta e, tre sa fii indragostit !

Deci ,draga Miere_Naturala ,cauta in alta parte ca eu nu o vand !

:g:h5.Asteptam pozeeeee!!!!

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Sfat achizitie Freelander - Viitor posesor sau cel putina asa cred

O cunostinta intentioneaza sa ia un Freelander,obligatoriu diesel motorul de 2.0 l ,fabricatie in jurul lui 2001,....La ce anume sa fie in mod special atent la achizitionarea acestuia? Tips and tricks daca pot fi mai explicit....probleme dese ale acestui tip de masina....un consum urban extra urban real nu dat de producator....Masina o cauta in jurul pretului de 6000 iepuroi....poate stiti una doua trei de vizionat.....Sa ajutam un viitor posesor de atelaj

Multumesc in avans

Editat de thunder rock
I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Freelander - Viitor posesor sau cel putina asa cred

Din cate stiu eu bube comune ar fi:

Diferentialul fata.

Cutia de directie

Macaralele elecrice si mecanice

Partea electrica in general

Schimbatorul de caldura pt diferential

Radiatorul interior

Senzorii de ABS

...

Consum, minim 8 afara. In oras...irelevant.

Stiu ca TD4-le este f fiabil.

Spor la shopping!

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Nici unul din defectele enumerate mai sus nu sau manifestat la TD4 pe care il am.

A fost o problema cu pompa principala de ambreiaj.

Este din 2002 si are 200k

Consum oras/afara 140 maxim intre 9 si 10 litri

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Ok am inteles ...nu prea aveti sfaturi...no problem and no offence:uameni

Insa hai sa mai intreb ceva....Cele din 1999 cu motor de Land nu de BMW....cu ce sunt mai proaste? Cu ce sunt mai bune?...hai mai ca se poate nu cred ca posesorii chiar nu stiu lucrul acesta:tk

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Motorul rover e mai putin potent, dar are mai putina electronica deci este mai usor de diagnosticat si reparat.

Se pare ca, per ansamblu, masinile 98-2000 sunt mai putin fiabile decat cele din 2001, dar totul depinde de intretinere pana la urma.

Link spre comentariu

Ok am inteles ...nu prea aveti sfaturi...no problem and no offence:uameni

Insa hai sa mai intreb ceva....Cele din 1999 cu motor de Land nu de BMW....cu ce sunt mai proaste? Cu ce sunt mai bune?...hai mai ca se poate nu cred ca posesorii chiar nu stiu lucrul acesta:tk

Eu zic sa mai citesti o data topicul si sigur vei gasi informatiile pe care eu si colegii le-am postat.

Multi sunt de parere ca BMW a fost cel mai bun lucru care i s-a intamplat Rover-ului.

Motoarele BMW sunt prin traditie f fiabile si rezistente, au cuplu de jos, masina nu este submotorizata, trage bine, curba de cuplu x turatii e f bine pusa la punct.

Vrei informatii, cauta-le, zbate-te, citeste. Gogule.ro este un ajutor minunat. Numeni nu-ti da mura in gura, mai ales cu o atitudine ca asta.

Fii recunoscator ca ti-a raspuns totusi cineva!

Sfaturi? Uite sfatul meu, cauta singur pe net ce te intereseaza si revino cu intrebari concrete.

Link spre comentariu

Nu prea imi place sa dau sfaturi de achizitie ca dupa parerea mea norocul/ghinionul au un mare rol in chestia cu achizitionat masina si daca e vorba de ghinion nu as vrea sa ma injure nimeni. Dar....din tot ce am citit pe forumuri si am mai studiat si eu, motorul Td4( cod 204D3TD4/BMW -112CP) e net superior ca fiabilitate decat cel 20T/Rover-97CP care din start nu a fost prea reusit.

Si Td4 avea doua variante(acelas cod motor) una de 112CP si una de 107CP aste se poate vedea doar dupa seria motorului. Singurul lucru periculos la astea e cutia automata la care daca ai ghinion si nimeresti una cu ceva probleme din fabricatie esti fiul ploii. In concluzie eu as merge pe Td4 cu cutie manuala (si trapa manuala:wink:)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Intradevar norocul fiecaruia la cumpararea unei masini face mult, ca de altfel si banii dati pe o masina:grin:. Ieftin si bun... E greu de comparat modelul cu motor de Rover cu cel de BMW. Cele vechi 98-2000 cu motor Rover 98CP , din cate am vazut eu, au mai mult probleme pe parte de transmisie,IRD,visco,grup spate (de luat in calcul si vechimea)

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu

ca si preturi de antretinere si reparatie trebuie sa ai in vedere ca pentru motorul de rover poti cumpara cu 500 euro tot motorul,iar pentru cel de BMW cu suma asta abia un set de injectoare,iar daca e sa vorbim de costul unei pompe de analte pentru cel de BMW e durereeeeeee

Link spre comentariu

ca si preturi de antretinere si reparatie trebuie sa ai in vedere ca pentru motorul de rover poti cumpara cu 500 euro tot motorul,iar pentru cel de BMW cu suma asta abia un set de injectoare,iar daca e sa vorbim de costul unei pompe de analte pentru cel de BMW e durereeeeeee

Ala cam atat si valoreaza, nu comparam un motor pe curea si cu pompa de injectie cu un commonrail pe lant, un Td4(daca nu ai ghinion si il ingrijesti cum trebuie) te duce 500.000km fara reparatii....ca daca ai ghinion oricum nu conteaza:wink:

Iata ce robust e:

http://img225.imageshack.us/img225/1795/td4.png

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Salut,

Dupa parerea mea, daca discutam de motorina atunci td4 este alegerea

Daca discutam de benzina nu avem optiuni si luamm motorul "care este" cu legendara garnitura de chiulasa.

In afara de motor mai sunt si alte probleme ( ambreiaj, cutie, ird, apa in cutia de scule, etc) care teoretic cel putin ar trebui sa fie aceleasi indiferent de motorizare.

Practic insa, dupa preluarea de catre BMW s-au remediat multe dintre ele.

De aceea anul de fabricatie devine important in cazul Freelanderului.

Eu cred ca putem vorbi totusi de o masina mai fiabila numai de la Freelander 2.

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni,dar personal consider ca motorul TD4 este considerat de unii mai bun numai ca moft,bmw,dar personal afirm ca este un motor foarte anghesuit,cu acces destul de greu pentru antretinere,cu un consum mai mare si foarte scump la antretinere.

Pompa de injectie a miscat masinile o viata si la combustibilul nostru le va misca an continuare mult si bine.

Fie curea ,fie lant la distributie cand e sa te ia dracu te ia si din bratele lui popa

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Priviind acest aspect aceasta este diferenta si problema tuturor,la cele mai vechi trebuie schimbata distributia pt. siguranta si din cauza neancrederii,dar dupa cateva milioane pana trec cei 90 de mii garantati sau cat ofera producatorul masina poate se mai vinde de 2 ori.La prima impresie si motorul de 98 cp este destul de legat si suficient de potent,iar care doreste un cuplu si mai mare plus aprox 25% putere se poate nescurtandu-i durata de viata.

De motor sunt incandat dupa achizitie,probleme am gasit la altele,servo frana,directie.

Editat de Cristian S.

Captiva 4x4 2.0 VCDI

Freelander 2.0 DIESEL

Logan Pickup 1.5 DCI

Link spre comentariu

Sfat achizitie Freelander...1.8...

Ce spuneti? sa ma bag? sau sa caut alt model...

Masina pe care am pus ochii este fab 3/2000 si este recent adusa din Anglia.

As dori sa va spunetii parerile pro/contra.

Cu respect.

Ps. Daca are asigurare pe Anglia, pe numele englezului pana in 5/2011 pot circula in Romania?

:tk

Editat de catalin.A
Invata regulile, apoi incalca vreo cateva.
Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Freelender...1.8...

din cate stiu eu asigurarea in anglia se face pe persoana care conduce masina... si nu pe masina... deci daca conduci tu masina e ca si cum nu ar fi asigurata

sper k ai inteles ceva :)

Land Rover Freelander 2003 1.8

Opel corsa B 1999 1.0

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Freelender...1.8...

N-o lua!

Nu e fiabila.

Consuma mult.

N-are putere.

Piese scumpe dar se gasesc..

Nu e masina de off-road.

Dc vrei neaparat freelander, ia-ti diesel. :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare