Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

subscriu ce au zis colegii ..iar din aspectul compartimentului motor nu prea pare sa se fi umblat la volan si se pare ca masina e nativa LHD...un singur lucru nu prea imi place mie asa uitandu-ma pe poze si sper sa nu gresesc ....nu inteleg daca masina are antigel in ea sau nu ! Iar daca are sigur nu e acel roz care ar trebuii sa fie ceea ce in timp ar putea duce la probleme pe traseul de racire !

In rest toate bune!

:fh

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

omul cere,stie ce masina are!oricum ar fi,verific-o!motor,caroserie,soft!antigelul ala,mama lui dar,ar tebui sa fie roz!la mine asa e!km are destui,daca are schimbate multe la ea,nu tebuie sa fii circumspect.decizia e a ta:cl

Link spre comentariu

Salut baieti,

In primul rand vreau sa le multumesc celor care mi-au raspuns. Imi cer scuze ca nu am mai dat nici un semn, am fost foarte aglomerat. Legat de masina de mai sus, eram hotarat sa o iau, doar ca tipul nu prea parea sa colaboreze in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare. Tot zicea ca e platita, dar el nu are timp, i am spus ca ma ocup eu, doar sa imi dea o copie cu talonul si cartea. Am cerut astea cam 2 zile, mi a spus ca are cartea la Sibiu, si ca nu are timp de asa ceva., dupa care mi a spus ca a vandut-o, ca a venit cineva care a luat-o pe incredere...Eu nu am fost asa curajos.....sa fie sanatos si el si cel care a luat-o :) .

Intre timp am mai gasit ceva, putin mai scumpa, dar mai noua si cu mai putini km

http://mercador.ro/oferta/de-vanzare-land-rover-freelander-ID1mhuP.html#1200cdaed9

tipul zice ca e full, fara piele ...dar am vazut ca nu are nici proiectoare(nu ar fi asta o mare problema, dar ca idee...de ce minti ???)

Am mai gasit cateva variante, doar ca au cutie automata, nu am avut niciodata , nu prea stiu oameni care au avut, doar din ce am citit pe net, dar am inteleg ca nu sunt atat de fiabile precum cele normale.

... Astept in continuare parerile voastre. Multumesc anticipat,

Cu stima,

Link spre comentariu

deci sa o luam pe rand tipul zice ca e full ca are multe optiuni ,nu ca ar sti el care sunt optiunile care ar trebuii sa fie pe masina ca aceasta sa fie full option

Cutia automata ce sa zic s-a dovedit mai eficienta in cazul in care ai de tractat ceva , in plus asigura o viata mai lunga componentelor angrenate astfel ird vcu si diferential ce vor avea mai putin de suferit datorita lipsei socurilor !

Dar mai multe iti vor putea spune cei ce intradevar au cutie automata!

Un sfat prietenesc inainte sa tot umbli prin tara si sa tot cheltui bani cauta si prin imprejurimi ziare , piete de masini etc.. desi pare greu de crezut nu toti pun anuntul online si sansa sa dai peste ceva samasar online este mai mare . In schimb daca masina este aproape atunci dai o fuga o conduci o bagi la un service verifici ce e mai important( presupun ca te-ai documentat de pe forum)

Succes si spor la cautat!

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Am mai gasit cateva variante, doar ca au cutie automata, nu am avut niciodata , nu prea stiu oameni care au avut, doar din ce am citit pe net, dar am inteleg ca nu sunt atat de fiabile precum cele normale.i

Cutia automata merita doar daca gasesti masina intretinuta, cu schimbul de ulei din cutie facut la timp. Probleme caracteristice cutiei sunt cam 3, blocul de valve si selenoizii care pot pica daca masina nu a fost intretinuta, pistonul de reverse si cablul de la selector. Pentru blocul de valve se gaseste optiunea upgradata la vreo 700-800 euro bloc si valve, idem si pentru pistonul de reverse. Cablul de la selector trebuie reglat uneori.

In rest, este ca orice alt Freelander.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

As veni cu o scurta recapitulare in ceea ce priveste identificarea corecta si usoara daca masina are volanul mutat de pe dreapta pe stanga.

Din exterior: butucul yalei este pe partea dreapta, unde era locul soferului:

IMG_1893.JPG.8d859e97e47b1200abfde7e77bcdac2c.JPG

(scuze, e murdara)

In interior sunt mai multe detalii vizibile: reglajul lombar e pe scaunul din dreapta

IMG_1896.thumb.JPG.dedbc625a3ceec2118602cdc1ae842fd.JPG

Tabloul de sigurante de multe ori e lasata pe partea dreapta:

IMG_1895.JPG.8d72df4fb8e9820b8d1f3b1c07fd5b36.JPG

tot acolo, sub bord a ramas suportul pentru picior a soferului, iar aeroterma a suferit modificari ca sa incapa dupa sigurante:

IMG_1894.JPG.9e83a331c606fe45e02632e7c92b1a80.JPG

Pe partea stanga, dupa pedale se vad decupari artizanale pe mocheta:

IMG_1892.JPG.438edd962c9458eb1bd79e268493fce4.JPG

Pe usa soferului e modulul cu butoanele macaralelor. Acolo butonul cu impuls (AUTO) e spre interior, dar deschide geamul soferului:

IMG_1891.JPG.a5d14a43272acc34a987e68fe589f434.JPG

Ceasul de bord afiseaza mile si nu kilometrii (1 mila = 1,6 km), atentie!

Cu numere mai mici e afisat si kilometrajul. Asa arata bordul englezesc in mile:

[ATTACH=CONFIG]201842[/ATTACH]

...iar asa cel de export in kilometrii:

[ATTACH=CONFIG]201843[/ATTACH]

In cala motorului, in fata peretelui de foc se pot observa tevile de la frane si de la aerul conditionat, care nu sunt prinse unde trebuie, si sunt curbate atipic:

IMG_1897.JPG.0f5800a07a33631849fb35de78afeecb.JPGIMG_1898.JPG.53c1d644b88e6fb11ca0d482b1c917fb.JPG

Acestea se pot vedea fara a investiga prea mult masina.

Daca mai aveti dubii, se pot verifica suruburile in care sunt prinse ornamentele din plastic pe interior. Majoritatea lipsesc.

Daca ridicati covorul, veti gasi multe fire care n-au ce cauta acolo, ele fiind prelungirile (de alta culoare) care se fac la mutarea bordului, respectin innodarile facute si izolate cu banda, etc.

E ok sa cumparati un Freelander cu volanul mutat, dar acest lucru trebuie sa se intample in cunostiinta de cauza si nu ca rezultatul unei pacaleli grosolane.

Eu am cumparat o masina modificata cu buna stiinta, am mai avut de lucru pe ea, am vrut sa va impartasesc din experienta mea.

Sper sa fie cu folos.

Bafta!

IMAG0103.thumb.jpg.2c7d278959abad2b617cd51be1fe7bfe.jpg

IMAG0104.thumb.jpg.affe69aa081b6bdb95da2519eb9a8787.jpg

• Like 2
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

salutare

La fel ca si voua, majoritatea celor de pe aici, mi s-a pus pata pe masina din titlul topic-ului..(cred ca e transmisibil- totul a inceput de la forum, dar asta e o alta poveste :j)

Asa ca am citit ce am citit, dar a venit vremea sa-mi fac si cont ca sa intreb ce ma doare

Situatia actuala:

- Posesor Ford Focus 2 (prima si singura masina)

- Folosesc masina pentru deplasarea la serviciu (in Constanta) si de cateva ori pe an pentru drumuri (lungi si proaste) acasa la Baia Mare

- Nu ma dau banii afara din casa

Dorinta (sau doar vise? mai vedem):

- imi vand (dau la schimb) masina si cumpar FREELANDER (musai diesel si cu cat mai multe usi, desi ultima parte nu e neaparat de luat in seama)

- de mai sus rezulta ca ma bazez (teoretic) pe un buget de aproximativ 5000 E (am pus la bataie si economiile) - varianta autoutilitara suna cel mai bine !!

Intrebari:

- Din punctul vostru de vedere merita schimbarea?

- M-a speriat topic-ul referitor la defectiunile ce apar la VCU, problemele astea apar la toata lumea? Sau mai bine zis, cat de des apar?

- Am sanse sa gasesc ceea ce caut fara sa iau plasa?

- Gasesc un membru binevoitor (si de incredere) care sa ma ajute la o eventuala achizitie? Ma revansez in bere:2dr

Link spre comentariu

- M-a speriat topic-ul referitor la defectiunile ce apar la VCU, problemele astea apar la toata lumea? Sau mai bine zis, cat de des apar?

- Am sanse sa gasesc ceea ce caut fara sa iau plasa?

Daca citesti cu atentie ultimele pagini din acest topic poti sa-ti faci o idee destul de clara la ce trebuie sa fii atent in momentul achizitiei.

Referitor la problemele aparute la VCU, foarte mult tine si de modul in care a exploatat masina fostul proprietar.

Link spre comentariu

Incerc eu sa fac o scurta prezentare, REALA (prezint motorizarea mea TD4)

1. impozit primarie 180 lei;

2. asigurare aprox. 300 lei;

3. consum intre 7,5 - 10 l/100 (detin stupi si cu platforma de 2t incarcat ajung si la 13-14 l/100;

pana aici cred ca toti suntem la fel

Buna seara!

Asa cum am intitulat postarea, am incercat sa creez un jurnal al freelander-ului meu.

Am implinit un an de cand am masina, am recitit intregul jurnal (mi-a prins bine, pentru reamintirea problemelor avute), iar in acest timp am schimbat:

a) pompa motorina (700 RON);

b) bujii (250 RON);

c) senzor ax came (100 RON);

d) acumulator bosch 77A (500 RON);

e) tripla spate (150 RON);

f) cheder exterior usa fata dreapta (30 RON);

g) filtru epurator (50 RON);

h) ulei motor (Germania 2 bidoane 5l fiecare 80€);

i) kit filtre;

j) kit pinioane IRD;

k) kit rulmenti IRD + kit simeringuri IRD (i+j+k = 407₤);

l) ulei pentru IRD + grup spate + completat cutie (100 RON);

m) antigel 3l (45 RON);

n) surub+piulita 4 buc (80 RON);

0) antifon cauciucat 1 cutie (30 RON);

p) antifonare usi cu aluband (200 RON);

r) solutie curatit tapiterie (40RON);

s) incaltare cu Hankook Dynapro AT (400€).

Total peste 1500€ .

La cele platite se mai adauga:

a) scut motor aluminiu 3 mm, executie proprie (coala de aluminiu o aveam);

b) refacerea cablului frana de mana;

c) antifonare masina;

d) curatire plafon + plastice + scaune + fete usi;

e) curatire traseu EGR;

f) multe ore munca. Tot ce s-a schimbat a fost service propriu (zero manopera).

A ramas pentru la anul:

a) schimbarea a 3 kit-uri macarele geamuri;

b) lipirea unei conducte de AC;

c) ............

Separat demersurile cu inmatricularea masinii (600 RON).

P.S. Sper ca lista de investitii sa se opreasca pentru citeva luni.....

Numai bine,

Alin

intre timp schimbat:

1 x Front Brake Pad Set Ap Delphi LR021899 (SFP500100 SFP000020) £16.66

1 x Clutch Kit TD4 (AP) STC4763G URB500070G £74.99

rulment presiune luat in tara, cost aproximativ 300 lei (nu mai stiu exact)

1 x Rear Diff Mount Set x3 (Britpart) KHC500070/80/90 £30.00

2 x Wishbone Lower Ball Joint 05-06 (Britpart) RBJ500680BJ £16.66 (la acestea se adauga TVA16% si transportul aprox 40 £

toate cele 4 kit-uri macarale geamuri 450 lei (inca nemontate!)

Poate a fost a mea mai cu probleme.......

Vezi daca merita fata de ce ai in prezent........

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Incerc eu sa fac o scurta prezentare, REALA (prezint motorizarea mea TD4)

1. impozit primarie 180 lei;

2. asigurare aprox. 300 lei;

3. consum intre 7,5 - 10 l/100 (detin stupi si cu platforma de 2t incarcat ajung si la 13-14 l/100;

pana aici cred ca toti suntem la fel

intre timp schimbat:

1 x Front Brake Pad Set Ap Delphi LR021899 (SFP500100 SFP000020) £16.66

1 x Clutch Kit TD4 (AP) STC4763G URB500070G £74.99

rulment presiune luat in tara, cost aproximativ 300 lei (nu mai stiu exact)

1 x Rear Diff Mount Set x3 (Britpart) KHC500070/80/90 £30.00

2 x Wishbone Lower Ball Joint 05-06 (Britpart) RBJ500680BJ £16.66 (la acestea se adauga TVA16% si transportul aprox 40 £

toate cele 4 kit-uri macarale geamuri 450 lei (inca nemontate!)

Poate a fost a mea mai cu probleme.......

Vezi daca merita fata de ce ai in prezent........

Numai bine,

Alin

multumesc pentru informatii,analizez...e o lista lunga...

imi permit si o gluma : O VINZI ?? :))

Link spre comentariu

Am incercat sa fac o prezentare cat se poate de reala (nu este obligatoriu ca toti sa fi avut aceleasi probleme), dar daca parcurgi topicul referitor la achizite, remarci ca probleme masinii mele sunt comune si la altii.

Acum din cei 2000€ poti scadea cele 4 anvelope+4 jante tabla (aprox. 500€) - putem spune ca este moftul meu, dar restul au fost piese (deci obligatorii)..... Si eu mai detin un symbol (alte taxe, alt consum, dar nu fac aceleasi servicii ......). Daca doresti masina strict pentru oras, mai analizeaza. A alt aspect, nu prea sunt meseriasi care sa-si bage nasul pe la rovere (cel putin la mine in zona), iar piesele au niste preturi (la noi).......

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

la autoutilitara,ai rovineta de vreo 100euro,asigurarea cam la fel si impozitul,taxa la mine a fost 325euro,ce-am platit pe la R.A.R,s-au adunat vreo3450lei(vreo 14260 lei taxa,2000lei actele)!de schimbat la ea,chit ambreiaj anul trecut,fluide,filtri,scut metalic motor,cauciucuri bune grabber at,ultimul model,bucse,baterie,bujii si sensor temperatura anul asta,prin ianuarie!in primavara o sa schimb bucsele pe spate si intentionez sa-i fac un scut metalic si pentru vcu,cu ajutorul unui prieten f .priceput!sunt mai ieftine pe la ***********,m-am interesat!cam atat la mine!si nu o mai vand...ramane in familie!!daca pretul de achizitie e mic,asteapta-te sa bagi in ea bani,caci cu siguranta masina e daramata!!!succes la achizitie,asta daca nu te-ai demotivat deja!:cl

Link spre comentariu

la autoutilitara,ai rovineta de vreo 100euro,asigurarea cam la fel si impozitul,taxa la mine a fost 325euro,ce-am platit pe la R.A.R,s-au adunat vreo3450lei(vreo 14260 lei taxa,2000lei actele)!de schimbat la ea,chit ambreiaj anul trecut,fluide,filtri,scut metalic motor,cauciucuri bune grabber at,ultimul model,bucse,baterie,bujii si sensor temperatura anul asta,prin ianuarie!in primavara o sa schimb bucsele pe spate si intentionez sa-i fac un scut metalic si pentru vcu,cu ajutorul unui prieten f .priceput!sunt mai ieftine pe la ***********,m-am interesat!cam atat la mine!si nu o mai vand...ramane in familie!!daca pretul de achizitie e mic,asteapta-te sa bagi in ea bani,caci cu siguranta masina e daramata!!!succes la achizitie,asta daca nu te-ai demotivat deja!:cl

da-mi voie sa te completez ...asigurarea obligatorie este 1000 lei /an ,(nu cca 100 euro ) ,trebuie in fiecare an sa faci verificarea tehnica (nu la doi ani), In Romania nu exista Freelander care sa fie autoutilitara cu 4 locuri (numai cu doua locuri ) si s-ar putea sa ai probleme cu politia daca iesi din tara cu ea si ai mai multi pasageri in masina. asa ca daca vrei autoutilitara ....intelege costurile si ce inseamna pana te hotarasti.

ROBERT -Land Rover Freelander td4 2004
Link spre comentariu

da-mi voie sa te completez ...asigurarea obligatorie este 1000 lei /an ,(nu cca 100 euro ) ,trebuie in fiecare an sa faci verificarea tehnica (nu la doi ani), In Romania nu exista Freelander care sa fie autoutilitara cu 4 locuri (numai cu doua locuri ) si s-ar putea sa ai probleme cu politia daca iesi din tara cu ea si ai mai multi pasageri in masina. asa ca daca vrei autoutilitara ....intelege costurile si ce inseamna pana te hotarasti.

Eu am platit 310 ron/an(freelander N1)

Am vazut N1 cu 4 locuri !

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Eu am platit 310 ron/an(freelander N1)

Am vazut N1 cu 4 locuri !

imi pare rau dar nu exista in Romania Freelander inmatriculat ca autoutilitara cu 4 locuri ....numai cu doua locuri ...Daca ea avea bancheta si in spate si apoi grilajul ,asta nu inseamna ca in acte Cartea de identitate ,avea declarata autoutilitara cu 4 locuri .....Legislatia prevede ca spatiul de transport sa reprezinte 2/3 din volumul interior al masinii ...deci....nu cred ca ai vazut bine ,sau nu era autoutilitara . In Ploiesti asigurarea pe un an la un Freelander Td4 autoutilitara 980 lei/an la asirom ....iar daca tu ai platit doar atat de putin ...poate esti un caz fericit sau sunt alte taxe in DB

Editat de rcdragomir
Link spre comentariu

este o greseala undeva sau poate o magarie cum se fac desori in Romania . ptr omologare la RAR ca autoutilitara , eu am primit anul trecut raspunsul oficial de la Bucuresti , ca nu se poate decat ca autoutilitara in doua locuri ,chiar daca masina era prevazuta din fabricatie cu bancheta spate si avea 5 locuri pe scaune si apoi are grilajul despartitor si era autoutilitara din Italia .Spatiul de transport trebuie sa fie 2/3 din habitaclul masinii , asa prevede legea . cum a facut si ce a facut de era asa in CIV ....nu stiu si sincer nu cred ca este legal in conditiile actuale .eu oricum mai am o intrebare . mi-am modificat acum masina si i-am facut reomologarea RAR ....acum este autoturism M1G...anexez acutul

phpuK6GiKPM.thumb.jpg.6b1ac70c3bbc1952ea0101b2c5d7a782.jpg

intrebarea este de ce aceea masina nu avea 5 locuri pe scaune (2 in fata si 3 in spate cum este normal ) si avea doar 4 ? ....ma gandesc si eu ......oare unde este magaria sau greseala .....?.....

Link spre comentariu

revin,fara sa-ti atac jugulara domnule dragomir:masina mea este autoutilitara n1 cu 4 locuri!deci..imposibilul,a devenit posibil!daca esti nedumerit,iti pot si dovedi1e pe bune,asa au omologat-o cei de la r.a.r.!are gratar in spate,tot ce trebuie!rca pe 6 luni=389lei!si da,itp anual,taxa 99lei!care nu e deranjant,abia vad ce mai trebuie schimbat la masina!

Link spre comentariu

Cu RAR-ul nu este de mirare nimic. Nu au niste norme clare, integrarea cu regulamentele CE este defectuoasa, iar politica este la ea acasa. Ca orice organism al statului este "alunecos".

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Sunt si masini cu 4 locuri sa sti ! A mea spre exemplu are 4 locuri da na ce sa faci la RAR is mai ciudatei oamenii asa ca in talon am 5 :2dr

Link spre comentariu

intrebarea este de ce aceea masina nu avea 5 locuri pe scaune (2 in fata si 3 in spate cum este normal ) si avea doar 4 ? ....ma gandesc si eu ......oare unde este magaria sau greseala .....?.....

Freelander 1 s-a comercializat si in varianta MPV (multi-purpose vehicle), avand bifate ambele norme, M1/N1, dar veneau cu o limitare a numarului de pasageri, vezi tari ca Italia, Belgia, Olanda, care au alta legislatie.

P.S.: exista si Freelander 1 in 4 locuri fara sa fie autoutilitara, locurile din spate fiind fix 2.

Link spre comentariu

Eu am adus masina din italia in acte autoutilitara 4 locuri asa s-a facut omologarea la rar, dupa citeva luni am reomologat in turism 5 locuri. Fara nicio complicatie nici. la prima nici la adoa omologare

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare....De ceva timp incerc a culeg informatii despre un 4x4,intentionez sa-mi cumpar, initial imi doream un Nissan Terano....dar constat ca am nevoie de o masina mai elastica mai confortabila utilizata mai mult pe asfalt si mai ales la drumurile facute in afara Bucurestiului, cred ca mai bine ma orientez la un suv .

Ce imi puteti spune despre Freelander in general , dar mai ales ma intereseaza articulatiile, suspensiile, cat de rigida este masina ,cat de repede se duc basculele, bucsile....ce anume pica mai repede. Masina intentionez sa o folosesc cam 80 -90 % pe drumuri cu asfalt si 10 - 20 % pe terent accidentat ,drumuri forestiere, oricum nu offroad extrem.

Din cate am vazut atat cat nu ma pricep la un 4x4 la prima impresie mi se par niste articulatii cam rahitice, cam subdimensionate pt greutatea si gabaritul masinii.

Ma intereseaza de la Freelander varianta in 5 usi ... despre motoare nu stiu inca ce sa spun ca si buget alocat sa zicem in jur de 3000 euro cu tot cu inmatriculatul ....sa zicem maxim 3500 daca as gasi ceva foarte bine intretinut.

La aceasta suma pot discuta de Freelander 1 ca si an intre 1999 si maxim 2002 . Din cate am inteles motorul de 2.0 motorina de la BMW e foarte bun...demaraj, consum ok, cuplu bun. Aici e nasol ca si la celalalt diesel englezesc suma pt taxa de inmatriculare care e in jur de 1500 euro, dar e un motor ok. La varianta pe benzina, e taxa cam 700 sau 750 euro dar cu cat mai te costa instalatia de gpl inca aproximativ 500 euro parca tot cam la aceeasi suma se ajunge. Nu? Plus ce mai schimbi odata garnituraa de chiuloasa.

Avand in vedeere ca variantele cu motor diese sunt ceva mai grele... sunt diferente la articulatii de rezistenta de pret...?

Lasand problema cu garnitura de chiuloasa la motoarele pe benzina, ce stiti sa-mi spuneti despre motor ca si putere?

Banuiesc ca are el 120 sau 125 cp dar cuplul e destul de mic, si ca te cam rogi de el la o depasire sau la urcarea unei coaste.

Multumesc frumos.

Orice informatie e binevenita, chiar si informatii referitoare la taxa de timbru pt motoarele diesel ce mi se pare aberant de mare.

Editat de DKW
Link spre comentariu

Re: Articulatii Freelander.....

) Freelander-ul sta destul de bine la articulatii, desi par "rahitice" sunt suficient de rezistente.

Avand in vedeere ca variantele cu motor diese sunt ceva mai grele... sunt diferente la articulatii de rezistenta de pret...?

In principiu diferentele exista doar la arcurile si amortizoarele fata, dar mai exista o diferentiere (upgrade) incepand cu 2000-2001 legata de suspensii si sistemul de franare.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Iar la partea cu ce pica mai des sa sti ca fiecare padure are si uscaturile ei ! In general o mentenanta de bun gust si o utilizare de bun simt te scapa de cheltuieli mari ! De asemenea pt unele din hibele mari iti recomand sa citesti posturi despre IRD(intermediate reduction drive) si VCU(viscous coupling unit)...Verifica daca masina nu are scurgeri ,verifica daca are cele 4 roti la fel si uniform uzate! Daca vei citi acele topicuri vei intelege de ce! Iarasi recomand sa achizitionezi masina care sa nu fi avut volanul mutat sau daca e mutat sa fie profi si sa te asiguri de asta!

Daca iei diesel sa uiti de alimentarea de la LUKOIL!

P.S as mai pune ceva la buget asa pentru o mai buna siguranta a calitatii

O zi buna! si spor la cautat!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare