snoop Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander ms mult trebuie cascat ochii ))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MenagiAndrei Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Salut tuturor , dupa ce am stat aproape 1 ora in fata monitorului incercand sa ma lamuresc despre achizitionarea unui freelander nu reusesc sa imi dau seama , as opta pentru motorizarea 1,8 benzina pe care sa ii montez instalatie gpl as dori ca masina sa fie peste anul 2001 o voi folosi zi de zi pe asflat iar pe la sfarsitul saptamanii pe la un peste sau plimbare prin padure ,as dori cateva opinii despre acest motor si respectiv "garnitura de chiuloasa" se poate remedia acest defect sau apare constant la un anumit nr de km ? multumesc frumos Editat Aprilie 7, 2015 de MenagiAndrei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander 1013815se poate remedia acest defect sau apare constant la un anumit nr de km ? Se poate remedia acest defect, problema cea mare o reprezinta mentenanta. La modelele post 2001 au adus un upgrade la sistemul de racire. Daca intentionezi sa-i pui si GPL deja esti in avantaj, altfel mai degraba un Td4 (vorbind strict dupa 2001). Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MenagiAndrei Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Mulțumesc frumos pentru sfat, doresc sa achiziționez unul pe la sfârșitul lunii iunie apoi as dori sa îl bag intr-un service pentru a-i schimba toate "bucsaraiele" , sa îi montez liftkitul de 5 cm dacă nu gresesc și azi m-am interesat de termostatul care deschide la 82 grade acum... așteptarea mă omoară Editat Aprilie 8, 2015 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander sa îi montez liftkitul de 5 cm... Mai intai verifica si serviseaza masina din bara in bara, kitul de 5 cm se monteaza impreuna cu distantierele pentru roti, dar pentru mers la peste sau o plimbare in natura nu ai nevoie de kit ci de anvelope bune. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MenagiAndrei Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Am înțeles în legătură cu anvelopele ce ar fii mai bun ? Am înțeles că ar fii de 2 feluri M/T și A/T adică la mine unul ar trebui A/T ? din motiv ca le voi utiliza mai mult pe asfalt adică 60 % și restul "offroad" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Citeste aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39639-Anvelope-Freelander. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MenagiAndrei Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Mulțumesc frumos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MenagiAndrei Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Încă o întrebare la freelanderul din 98 ..99 benzina se poate remedia problema cu arderea garniturii de chiulasa ? Sau numai la cele peste 2001 ☺ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Încă o întrebare la freelanderul din 98 ..99 benzina se poate remedia problema cu arderea garniturii de chiulasa ? Sau numai la cele peste 2001 ☺ ....este acelasi motor,singura diferenta este la sisitemul de racire....si cu garnitura nu e capat de tara....cu cat o schimbi mai din timp cu atat reduci costurile de reparate (nu mai trebuie rectificata chiulasa) If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MenagiAndrei Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Mersi frumos pentru lamuriri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nicuB Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander salut, Intentionez sa-mi schimb masina si una din optiuni ar fi freelander. Acum am un Kia sportage, luata de noua, la care singurul defect in cei 7 ani de cand o am a fost inlocuirea, gratis, a contactului de la frana. Totusi, parca vreau sa schimb brandul. Ma intereseaza un feedback de la posesorii de freelander achizitionate de noi, mai ales ultimul model. Inca nu sunt sigur daca raman pe SUV sau trec pe o combi cu tractiune integrala. In acest moment sunt atras de masinile combi cu tractiune integrala si suspensie reglabila, dar sotia ma bate la cap sa raman pe SUV. Fiind pescar, vreau o masina cu garda inalta, dar pe autostrada acest lucru e un minus. Cum avem obiceiul sa luam multe bagaje cand plecam in concediu, masina sotiei, un chevrolet cruze, e neincapatoare, asa ca masina combi sau SUV-ul raman singurele variante. Ca buget am de gand sa aloc in jur de 35.000 euro (cu tot cu tva si taxe). Pe totgear am citit ca freelander a deventi o masina fiabila, asa sa fie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander In functie de bugetul alocat post-achizitie poti sa alegi din gama Freelander 2 urmatoarele motorizari: 2.0 benzina (motorizare Ford), se regaseste si pe Evoque 3.2 benzina (motorizare Volvo/Ford) 2.2 diesel (motorizare Ford-PSA), se regaseste si pe Evoque. La diesel gasesti variantele TD4 (150 hp), SD4 (190 hp) si eD4 (tractiune 2x4). La toate variantele, mai putin eD4 gasesti si optiunea cutie automata. In bugetul propus pentru achizitie pti opta si pentru un Evoque. Mai multe detalii despre Freelander 2 gasesti pe freel2.com, au si sectiune in limba romana. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nicuB Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander In functie de bugetul alocat post-achizitie poti sa alegi din gama Freelander 2 urmatoarele motorizari: 2.0 benzina (motorizare Ford), se regaseste si pe Evoque 3.2 benzina (motorizare Volvo/Ford) 2.2 diesel (motorizare Ford-PSA), se regaseste si pe Evoque. La diesel gasesti variantele TD4 (150 hp), SD4 (190 hp) si eD4 (tractiune 2x4). La toate variantele, mai putin eD4 gasesti si optiunea cutie automata. In bugetul propus pentru achizitie pti opta si pentru un Evoque. Mai multe detalii despre Freelander 2 gasesti pe freel2.com, au si sectiune in limba romana. multumesc! Ma gandesc ca Evoque la banii astia e cu tractiune 2x4. Oricum, mi se pare cam tinereasca (nu c-as fi batrand, dar la aproape 45 ani nici tanar nu mai sunt). Motorizarile de pe Freelander le stiu, as vrea, daca se poate, sa obtin informatii despre fiabilitatea masinii. Daca tot sunt dispus sa investesc mai mult decat in Kia, ma astept sa am o masina mai buna nu doar la calitatea materialelor, ci si la fiabilitate/robustete. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Freelander 2 spre deosebire de 1 pare mult mai fiabila, cel putin pe cine cunosc eu cu 2 sunt multumiti doar atat pot sa spun, iar ca si comparatie parerea mea e ca e mult mai capabila in teren decat Evoque, macar arata a masina cat de cat de teren:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Ma gandesc ca Evoque la banii astia e cu tractiune 2x4. Doar daca vrei eD4, in rest codarile sunt ca la Freelander 2. Daca vrei sa te bagi prin mocirle si alte sleauri mergi pe Freelander, cel putin plasticele sunt mai ieftine. :grin: Freelander 2 spre deosebire de 1 pare mult mai fiabila, cel putin pe cine cunosc eu cu 2 sunt multumiti doar atat pot sa spun, iar ca si comparatie parerea mea e ca e mult mai capabila in teren decat Evoque, macar arata a masina cat de cat de teren:wink: La anumite capitole Freelander 2 chiar este cu mult peste Freelander 1. Evoque se descurca bine in teren, dar cu conditia sa aiba cutie automata, pe modelul cu cv manuala are tot felul de sisteme anti-prost care mai rau te incurca. In rest impart cam aceeasi platforma. Editat Aprilie 14, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cretzu Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Sfaturi Achizitie Salutare tuturor,sunt nou pe forum si as dori sa achizitionez un Land Rover Freelander. Bugetul este momentan de 3000 euro (maxim) As dori sa achizitionez Land Rover Freelander pentru ca am mai mers de cateva ori cu el,si mi-a placut senzatia de la volan. Am mai citit cateva chestii pe aici pe forum,nu stiu mecanica,si din cate am inteles la mine in oras nu prea sunt service-uri/oameni specializati unde sa ii pot face maintenanta. Am mers cu 3 lr freelander pana acum, la unul din ele imi tot cadea pedala de ambreiaj...la ultimul cu care am mers recent avea ceva defect la pompa de ambreiaj (din cate mi-a spus prorpietarul) si nu puteam sa bag in viteza tot timpul...una peste alta mi-a placut s-o conduc,orice masina are defecte in functie de intretinerea pe care a avut-o,de mentionat era din 2001 cu peste 240.000 km la bord... Am gasit un anunt si vreau sa il impartasesc sa aflu cum sa ii fac test,o duc la tester orice informatii si sfaturi Anuntul: http://olx.ro/oferta/land-rover-freelander-2001-td4-full-diesel-ID4st9g.html#06b60ecec7 Editat August 17, 2015 de Astral AS DORI ..... NU SE SCRIE NICIODATA CU DOI "I" !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander A fost cu volan pe dreapta, ceea ce ridica semne de intrebare vis-a-vis de metoda de conversie. Nu este extra full, este un ES (Estate). Are carlig de remorca, nu se stie cat a remorcat si in ce stare sunt diverse componente. La banii aia o sa mai bagi sigur minim 500 euro in diverse piese. Edit: ai la dispozitie tot thread-ul pentru documentare. Editat August 17, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cretzu Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Nu stiu ce inseamna Estate,totusi as vrea sa stiu daca nu e extra full ce ii lipseste sa incerc sa mai negociez pretul.Ce si cum ar trebuii sa verific la el,si cam cat este inscrierea?! :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Estate reprezinta un nivel de echipare. Nu recomand masini cu volanul mutat, sunt destule chestii care nu vor functiona in parametri, si pe traseu vei mai baga bani in ea. Este la pretul asta pentru a scapa relativ repede de ea, masina are destule hibe. Mai mult ca sigur ca este "upgradata" cu piese de la alte masini, farurile sunt de la modelul 2002, barile sunt vopsite, etc. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cretzu Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Multumesc pentru sfat,daca nu merita prefer sa nu fac prostia sa dau banii pe ea si sa raman fara dupa :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Nu stiu ce inseamna Estate,totusi as vrea sa stiu daca nu e extra full ce ii lipseste sa incerc sa mai negociez pretul.Ce si cum ar trebuii sa verific la el,si cam cat este inscrierea?! :D Pentru inscriere ai sa socotesti singur sa nu spui ca suntem carcotasi. Chiar voiam sa-ti atrag atentia asupra aspectului. Cauta pe net, sunt destule calculatoare online pentru taxa verde dar sa te tii bine inainte:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cretzu Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Da am calculat doar taxa este 1800 de euro...plus altele care care se aduna +piese care trebuie schimbate...noroc ca am intrat pe forum ca altfel o muscam :ha: Multumesc frumos! Poate o sa gasesc altul in timp :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Am mai spus-o, un Freelander bun se da la cel putin 5000 euro fara taxa platita. De exemplu eu nu l-as vinde pe al meu nici pentru 9000 euro, deoarece nu mai gasesc altul in aceeasi stare.:grin: Edit: daca vezi vreun anunt de la MMautopark sa treci peste, aduc masini modificate. Editat August 21, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Da am calculat doar taxa este 1800 de euro...plus altele care care se aduna +piese care trebuie schimbate...noroc ca am intrat pe forum ca altfel o muscam :ha: Multumesc frumos! Poate o sa gasesc altul in timp :D Nu spune ca o "muscai", e un pret corect pentru modelul asta adus din UK in stare buna. Nici faptul ca trebuiai sa bagi 500 euro in ea nu e un capat de tara daca e sa ai o masina de incredere. Marea probleme e taxa aia nenorocita dar asa se explica si pretul scazut de vanzare. Si apoi cu mutatul volanului e o alta poveste, pretul pentru o astfel de operatiune facuta profi ajunge la valoarea actuala a masinii. Asa ca lucrarea se face atrizanal cu piese SH, inclusiv farurile de care vorbea DKW ca au fost inlocuite. In concluzie, mai ieftin de atat nu prea gasesti. O masina echivalenta dar inmatriculata in RO va costa dublu. Cel mai bine cauta un pic prin anunturi (un pic adica o perioada suficienta) si ai sa-ti faci singur o idee asupra preturilor practicate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate