iogil Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Salutari Am schimbat discul si placa de ambreiaj la frl td4 2002. Am plecat la munte si pe drum am constat ca intra tot mai greu in viteza(2 si 3). Iar cand am ajuns la destinatie in viteza 1 nu mai intra deloc. Acuma vreau sa verific lichidul de la pompa de ambreiaj, dar nu stiu exact unde e...am citit anterior ca ar fi undeva sub pedala, are cineva o poza cu locatia ei? Si cum se aeriseste ? Editat Ianuarie 27, 2016 de iogil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander https://www.landyzone.co.uk/land-rover/td4-clutch-bleed-tutorial.137699/ Editat Ianuarie 27, 2016 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Mai 8, 2016 Autor Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Salutare! Azi am schimbat kitul de ambreiaj plus pompa de presiune ca sa fiu sigur. Asa arata cel prajit [ATTACH=CONFIG]257738[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]257739[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]257740[/ATTACH] Am dat o tura pe sosea si totul a fost ok, apoi pe un deal suficient de abrupt une rotile au putut patina si la fel totul ok. Insa in fata blocului an urcat masina pe o bordura cu ambreiajul usor patinat si atunci s-a simtit mirosul de ferodou. Acuma cred ca r fi normal sa miroasa putin cat se pasuieste? Nu e normal sa miroasa. Ambreiajul de Freelander td4 este prost proiectat. Este o neconcordanta intre puterea motorului, raportul din cutie pentru prima treapta. Pentru ca nu are reductor, prima treapta pune mai multa putere la roti deact ar fi normal. Prima treapta e destul de elastica, si poti merge in viteza 1 in situatii grele compemnsand oarecul lipsa reductorului. Din pacate ambreiajul este subdimenionat. Ca sa poti evita alunecarea lui pleaca din treapta a doua in mod obisnuit. In situatii de panta mica, de urcat pe brodura sau pur si simplu atunci cand trebuie sa te deplasezi cu viteza minim trebuie sa aluneci ambreiajul pentru ca daca dai drumul la pedala de tot, masina nu poate fi controlata . Incercati sa intoarceti din trei miscari cu ambreiajul eliberat total. In sfasit, eu m-am saturat de chestia asta de multa vreme folosesc treapta acolo unde pot. Acum ce vroiam eu de fapt. Stiu ca exista de multa vreme varianta "heavy duty" http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-UQB100770L Este recomandata si de catre fabricant "pentru conditii grele" Mai nou, sau nu am vazut eu pana acum , au aparut si alt fel de ambreiaje, din kevlar, din tot felul de materiale si la setul asta se schimba si volanta dual mass cu una masiva. http://www.ebay.co.uk/itm/LANDROVER-FREELANDER-TD4-SOLID-FLYWHEEL-CARBON-KEVLAR-HEAVY-DUTY-CLUTCH-CSC-/280808029729 sau asta http://www.paddockspares.com/da6250-td4-flywheel-conversion-kit.html Diferentele dintre cele doua discuri nu sunt evidente in afara materialului folosit. Dupa parerea mea atat timp cat suprafata de frictiune este cam aceiasi , desi se pare ca e putin mai mare decat la un disc standard, mare branza nu este daca se foloseste material clasic. Nedumerirea mea este fata de arcuri care in mod normal ar trebui sa preia socurile. In acest fel nu se rupe aderenta cu volanta si discul nu intra in alunecare, teoretic. E o discutie interesanta pentru mine si daca sunt pareri ati face bine sa le exprimati. Eu vreu sa pun un disc heavy duty sa vad diferentele, daca sunt si pe urma sa arunc masina la gunoi, cu totul =)) Editat Mai 8, 2016 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Am schimbat eu ambreiajul anul trecut si am vrut sa pun kevlar pe discul nou,dar din pacate nu am mai avut timp,trebuia sa ma lipsesc de masina cateva zile... Ambreiajul era cel original cand l-am dat jos, la 180k. Eu cred ca a tinut mai mult decat suficient in conditii de exploatare normala si off-road soft. Din ce stiu eu, volanta bimasica preia o parte din tensiunea discului. M-am gandit si la faptul ca daca pun kevlar pe disc, omor volanta si nu mai aveam chef de alta investitie+manopera. Asa, ambreiajul e nou si nu ma astept sa tina ca si originalul, dar macar la jumate si tot as fi multumit. Oricum, data viitoare, va trebui sa schimb si volanta, asta daca nu o crapa intre timp. M-am uitat si eu la kit-ul acela HD, dar pretul este peste puterile mele din pacate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Mai 12, 2016 Autor Partajează Postat Mai 12, 2016 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Un disc heavy duty normal nu din kevlar costa 600 lei http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-UQB100770L Editat Mai 12, 2016 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Un disc heavy duty normal nu din kevlar costa 600 lei http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-UQB100770L Pai si cu ce este discul asta HD fata de unul normal, ca nu vad nimic deosebit la el. Plus ca daca nu ai o placa de presiune HD si o volanta in "mintile" ei discul nu face mare lucru. Daca, kit-ul de ambreiaj HD complet costa 600 de lire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Mai 17, 2016 Autor Partajează Postat Mai 17, 2016 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Pai si cu ce este discul asta HD fata de unul normal, ca nu vad nimic deosebit la el. Plus ca daca nu ai o placa de presiune HD si o volanta in "mintile" ei discul nu face mare lucru. Daca, kit-ul de ambreiaj HD complet costa 600 de lire..... Daca te uiti atent vezi niste arcuri in plus Probabil si un material de frictiune mai bun Cat despre placa si volanta, nu cred ca trebuie sa fie altele Editat Mai 17, 2016 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robotboy Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Buna sera. Am si eu un TD4 din 2001. ieri eram in mers si am vrut sa schimb viteza si nu am mai putut.Pedala de ambreiaj ramane la podea si trebuie sa o trag cu piciorul. Nu debraiaza deloc si ca atare nu pot baga in viteza...Am verificat in pompa si are lichid. Ce ar putea fi? Pompa? Sau sa ma gandesc la ambreiaj. Pana acum nu mi a facut probleme deloc. Nu zgomote suspecte, nu trepidatll, nimic. Parca totusi intra putin mai greu in viteza inainte sa se intample asta....Multumesc. Frelelander 2.0 TD4 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Buna sera. Am si eu un TD4 din 2001. ieri eram in mers si am vrut sa schimb viteza si nu am mai putut.Pedala de ambreiaj ramane la podea si trebuie sa o trag cu piciorul. Nu debraiaza deloc si ca atare nu pot baga in viteza...Am verificat in pompa si are lichid. Ce ar putea fi? Pompa? Sau sa ma gandesc la ambreiaj. Pana acum nu mi a facut probleme deloc. Nu zgomote suspecte, nu trepidatll, nimic. Parca totusi intra putin mai greu in viteza inainte sa se intample asta....Multumesc. Verifica cilindrul receptor de pe carcasa ambreiajului, 90% ala nu-si mai face treaba Edit: daca cilindrul este in stare buna si "munceste" corespunzator, urmatorul suspect este furca rulmentului: poate fi rupta sau deformata. Editat Iunie 25, 2016 de teddybear It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robotboy Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Verifica cilindrul receptor de pe carcasa ambreiajului, 90% ala nu-si mai face treaba Pai din cate am inteles la td4 cilindrul este in interior cu rulmentul de presiune.....sau nu? Frelelander 2.0 TD4 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Pai din cate am inteles la td4 cilindrul este in interior cu rulmentul de presiune.....sau nu? Corect, sunt impreuna! Am facut eu o confuzie si-mi cer scuze. Din pacate, va trebui data cutia jos pentru constatare. Vestea buna e ca, tot ansamblul e relativ accesibil, undeva la 65 lire la magazinele on-line englezesti... It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanyX Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Salut! Am o problema la pedala de ambreiaj,tija pompei are o siguranță de plastic care cred că s-a rupt puțin și iasă tija de pe bolț, a mai pățit cineva așa ceva? Cum se găsesc la magazin?cu bolț cu tot, cu tijă cu tot? Am și o poză pentru detalii.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Salut! Am o problema la pedala de ambreiaj,tija pompei are o siguranță de plastic care cred că s-a rupt puțin și iasă tija de pe bolț, a mai pățit cineva așa ceva? Cum se găsesc la magazin?cu bolț cu tot, cu tijă cu tot? Am și o poză pentru detalii.... Da,am patit eu acum vreo 2 luni. Boltul nu poti sa-l cumperi, ca face parte din pedala. Poate doar siguranta de plastic. Eu am rezolvat, prin a inlocui acea siguranta de plastic, cu o clema de tabla rotunda cu 4 picioruse care intra pe bolt si se blocheaza. Nu stiu care este denumirea ei exacta,dar a fost luata de pe un vw touran,iar lui ii tinea tapiseria din compartimentul motor. A fost o improvizatie reusita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanyX Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Și poți să-mi spui modul de lucru? Se dă pedala jos cu totul, sau se desface tabloul de siguranțe,e foarte chinuitoare poziția, nici nu o vezi cu ochii acea siguranță, este pe partea cu peretele,pot să bag bolțul invers? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanyX Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Am fost la câteva magazine și am aflat că acea siguranță de plastic face parte din capătul de plastic al tijei pompei,deci trebuie să cumpăr pompa de ambreiaj cu tot cu conductă... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robotboy Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Corect, sunt impreuna! Am facut eu o confuzie si-mi cer scuze. Din pacate, va trebui data cutia jos pentru constatare. Vestea buna e ca, tot ansamblul e relativ accesibil, undeva la 65 lire la magazinele on-line englezesti... Nasol.....nu stiu daca gasesc neserias in tulcea... Totusi nu se poate verifica inainta de a demonta cutia? Macar sa fiu sigur..... Frelelander 2.0 TD4 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Am fost la câteva magazine și am aflat că acea siguranță de plastic face parte din capătul de plastic al tijei pompei,deci trebuie să cumpăr pompa de ambreiaj cu tot cu conductă... Salut! Eu zic, ca mai bine iti iei 2 saibe si o clema rotunda,decat sa cumperi toata pompa de ambreiaj. Lucrarea asta mi-a facut-o un prieten, dar m-am bagat si eu si am vazut despre ce este vorba. E treaba de 5 minute. Boltul este sudat de pedala si la capat are un sant,unde se bloca siguranta de plastic. Stiu ca locul e putin accesibil, dar poti face treaba asta pe pipaite,sau cu o lanterna de cap. Bagi urechea de la tija pompei,pui o saiba si apoi o clema autoblocanta sau o siguranta. Masoara intai cu sublerul boltul sa vezi ce saiba si ce clema iti trebuie. Spor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanyX Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Salut! Eu zic, ca mai bine iti iei 2 saibe si o clema rotunda,decat sa cumperi toata pompa de ambreiaj. Lucrarea asta mi-a facut-o un prieten, dar m-am bagat si eu si am vazut despre ce este vorba. E treaba de 5 minute. Boltul este sudat de pedala si la capat are un sant,unde se bloca siguranta de plastic. Stiu ca locul e putin accesibil, dar poti face treaba asta pe pipaite,sau cu o lanterna de cap. Bagi urechea de la tija pompei,pui o saiba si apoi o clema autoblocanta sau o siguranta. Masoara intai cu sublerul boltul sa vezi ce saiba si ce clema iti trebuie. Spor! Multumesc! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanyX Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Ce pompa de ambreiaj ati alege dintre cele disponibile pe net ? la Land sunt OE si OEM, pe net Luk,Sachs..?la pret sunt aproximativ la fel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robotboy Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Imi cer scuze pt completarea tarzie. am rezolvat cu ambreiajul....era pompa .....cand am dat o jos am constatat ca avea o piulita sudata in capul tijei in loc de acel clips original. in urma sudurii probabil ca sa incalzit foarte mult si a topit ceva plastice pe acolo. scapa presiunea. am gasit la un baiat in tulcea doar pompa si am schimbat o. De atunci insa am alte probleme. Se aprind aleatoriu martorii din bord, TC si HDC. Am observat ca se aprind si se sting in functie de....denivelarile de pe drum. Un contact slab dar nu reusesc sa l gasesc. Si ce este mai grav , nu stiu de cand , am ramas fara lumini pe frana.....de loc....Am gadilat cabluri, curatat mufe , relee, si degeaba..... Si fiindca veni vb.....la pedala de frana acel intrerupator am inteles ca este un senzor Hall...cum se poate verifica? Am tensiune pe el, 12 v si masa, dar pe cel de al treilea fir nimic. Si care este rolul unui senzor identic dar in care intra 4 fire la pedala de ambreiaj? O seara frumoasa!! Frelelander 2.0 TD4 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander @Robotboy,daca ramai fara stopuri,trebuie sa verifici switch-ul de la pedala de frana. Tot el este responsabil si pentru martorii din bord(o posibila cauza). Incearca sa-l schimbi sau sa cureti mufa. In switch,ai niste contacte,care se perleaza.Nu merita sa umbli in el,ca e vreo 40 lei parca. L.E.- cum a sudat piulita aia pe bultul pedalei, ca fix langa este urechea pompei din plastic... In alta ordine de idei,in we am facut o tura pe transalpina si pana sa ajung in varf,a inceput sa intre greu in viteza si sa "agate" la schimbatul treptelor. Cred ca s-a facut si presiune in vasul de la servo, ca n-am mai reusit sa desfac busonul.Intr-un final,am reusit sa-i rup piciorusele(trebuie sa cumpar altul:bravo ) Ambreiajul l-am schimbat anul trecut si nu-l suspectez, pentru ca nu mi-a mirosit a ferodou incins. Cum s-a racit treaba,masina a mers normal. Ce sa fac , ce sa verific si ce sa schimb? Doar pompa de ambreiaj sau si cilindrul receptor? Editat Septembrie 7, 2016 de Liviu-San Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robotboy Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander @Robotboy,daca ramai fara stopuri,trebuie sa verifici switch-ul de la pedala de frana. Tot el este responsabil si pentru martorii din bord(o posibila cauza). Incearca sa-l schimbi sau sa cureti mufa. In switch,ai niste contacte,care se perleaza.Nu merita sa umbli in el,ca e vreo 40 lei parca. L.E.- cum a sudat piulita aia pe bultul pedalei, ca fix langa este urechea pompei din plastic... Nu stiu cum a sudat.....balanganea tija aia in toate partile cand au demontat o mecanicii.... switch-ul l am scos....nu era perlat....dat cu spray contacte...nimic... L am inversat cu cel de la ambreiaj (sunt identice) si nimkic Frelelander 2.0 TD4 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander @Robotboy,daca ramai fara stopuri,trebuie sa verifici switch-ul de la pedala de frana. Tot el este responsabil si pentru martorii din bord(o posibila cauza). Incearca sa-l schimbi sau sa cureti mufa. In switch,ai niste contacte,care se perleaza.Nu merita sa umbli in el,ca e vreo 40 lei parca. L.E.- cum a sudat piulita aia pe bultul pedalei, ca fix langa este urechea pompei din plastic... Nu stiu cum a sudat.....balanganea tija aia in toate partile cand au demontat o mecanicii.... switch-ul l am scos....nu era perlat....dat cu spray contacte...nimic... L am inversat cu cel de la ambreiaj (sunt identice) si nimkic Eu n-am vazut niciun switch la pedala de la ambreiaj. Nu stiu unde vine si nici la ce ar folosi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robotboy Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Eu n-am vazut niciun switch la pedala de la ambreiaj. Nu stiu unde vine si nici la ce ar folosi. Fac maine poza.......ma gandesc ca e ceva legat de cruise control......din ce am citit pe vastul net....se monteaza un senzor de genul asta pe pedala de ambreiaj Frelelander 2.0 TD4 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Fac maine poza.......ma gandesc ca e ceva legat de cruise control......din ce am citit pe vastul net....se monteaza un senzor de genul asta pe pedala de ambreiaj Cruise controlul, stiu ca s-a montat pe masinile cu transmisie automata. Si ala se decupleaza automat daca actionezi pedala de frana. Habar nu am, ma depaseste, la LR e posibil orice. La mine nu exista, pentru ca nu e masina echipata cu pilot automat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate