Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Topic unificat despre ambreiaj Freelander

bratu romeo

Postări Recomandate

Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander

Nu am reusit sa duc masina la service din cauza zapezi din parcare dar am adus mecanicul care nu a gasit planetara scoasa rupta sau altceva asa banuieste ca discul de nou s-a rupt priza de cuplare probabil de la acea firma specializata avindut vreo turcisma , cea ce ma duce la cumpararea altuia . deci ce producator imi recomandati sau ce parere aveti de LUK ,SACHS ?

Editat de vali mirica
miricavb
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 429
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu am reusit sa duc masina la service din cauza zapezi din parcare dar am adus mecanicul care nu a gasit planetara scoasa rupta sau altceva asa banuieste ca discul de nou s-a rupt priza de cuplare probabil de la acea firma specializata avindut vreo turcisma , cea ce ma duce la cumpararea altuia . deci ce producator imi recomandati sau ce parere aveti de LUK ,SACHS ?

Luk si Sachs sunt niste repere importante in ale ambreiajelor ! dar ce firma ai pus initial pe masina? Pt ca eu cand am schimbat ambreiajul am luat kit placa si disc da la un vanzator autorizat iar acelea erau OEM(original equipment manufacturer) adica ce trebuie si erau AP (automotive products)parca! Dar din pacate cand am dat jos amsamblul mecanicul a constatat ca nici rulmentul nu era bun si ala am l-am pus de la luk!

Sa fi atent si la cine executa manopera ca nu multi au rabdare si probabil inzestrarea necesara pt o astfel de operatiune ! Plus firmele de la care cumperi ar trebuii sa ofere garantie in ceea ce priveste ambreiajul pt ca orice piesa poate avea un defect care a scapat la CTC!

Eu zic asa ,daca AP a fost bun pt masina cand aceasta era pe linia de productie e bun si in continuare!'

http://www.island-4x4.co.uk/clutch-stc4763g-urb500070g-p-440.html

Imi zicea cineva da nu stiu daca e adevarat,ce e drept unul din vanzatori, ca sub egida AP aceste ambreiaje ar fi delphi!

:fh

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Luk si Sachs sunt niste repere importante in ale ambreiajelor ! dar ce firma ai pus initial pe masina? Pt ca eu cand am schimbat ambreiajul am luat kit placa si disc da la un vanzator autorizat iar acelea erau OEM(original equipment manufacturer) adica ce trebuie si erau AP (automotive products)parca! Dar din pacate cand am dat jos amsamblul mecanicul a constatat ca nici rulmentul nu era bun si ala am l-am pus de la luk!

Sa fi atent si la cine executa manopera ca nu multi au rabdare si probabil inzestrarea necesara pt o astfel de operatiune ! Plus firmele de la care cumperi ar trebuii sa ofere garantie in ceea ce priveste ambreiajul pt ca orice piesa poate avea un defect care a scapat la CTC!

Eu zic asa ,daca AP a fost bun pt masina cand aceasta era pe linia de productie e bun si in continuare!'

http://www.island-4x4.co.uk/clutch-stc4763g-urb500070g-p-440.html

Imi zicea cineva da nu stiu daca e adevarat,ce e drept unul din vanzatori, ca sub egida AP aceste ambreiaje ar fi delphi!

:fh[/quote

Se poate comanda direct si ce valoare are transportul ?

miricavb
Link spre comentariu

Se poate comanda direct si ce valoare are transportul ?

Pe site-ul cu pricina, transportul costa, pentru Romania, 16 lire indiferent de greutatea coletului.

Daca dai jos de tot pagina, ai sa vezi in stanga sectiunea de "Informatii" in care gasesti raspuns la intrebarile tale despre procedurile de comanda si livrare.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Pe site-ul cu pricina, transportul costa, pentru Romania, 16 lire indiferent de greutatea coletului.

Daca dai jos de tot pagina, ai sa vezi in stanga sectiunea de "Informatii" in care gasesti raspuns la intrebarile tale despre procedurile de comanda si livrare.

Daca tot nu conteaza greutatea si iesim mai ieftin decat ce se gaseste la noi, m-as baga si eu la 1 kit.:grin:

Cu iarna asta,vad ca a dat strechea in ambreiaje...

Link spre comentariu

Din cele 3 firme,cel mai ieftin, ar fi LUK,aproape 900 lei si rulmentul in jur de 400 lei.

L.E: de Borg&Beck si AP Lockheed stie cineva ceva? A montat cineva?

eu cu AP am patit-o, nu a mers de nou, l-am trimis inapoi si au zis ca l-au stricat la montaj(bullsh*t ca am fost acolo langa mecanicii mei care's meseriasi), Borg&Beck is buni, ca pret pentru tot kitul asta arata bine(ca are si rulmentul) http://www.ebay.co.uk/itm/CONTINENTAL-FREELANDER-TD4-2-0-DIESEL-CLUTCH-KIT-3-PIECE-SLAVE-CYLINDER-/130858632778

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

eu cu AP am patit-o, nu a mers de nou, l-am trimis inapoi si au zis ca l-au stricat la montaj(bullsh*t ca am fost acolo langa mecanicii mei care's meseriasi), Borg&Beck is buni, ca pret pentru tot kitul asta arata bine(ca are si rulmentul) http://www.ebay.co.uk/itm/CONTINENTAL-FREELANDER-TD4-2-0-DIESEL-CLUTCH-KIT-3-PIECE-SLAVE-CYLINDER-/130858632778

Pe sait la ei,spun ca are calitatea celui original.Acum nu stiu,poate ai avut tu ghinion,ca daca erau mai multe cu probleme,probabil s-ar fi auzit ceva.Urat din partea lor ca nu ti l-au schimbat.

Cel de la Continental,intr-adevar,are un pret beton,prea bun,prea ca la tara:grin:,dar o fi ceva de capul lui? Daca m-ar tine 60.000 in conditii de exploatare normala ar fi mai mult decat ok:banana

Link spre comentariu

Daca m-ar tine 60.000 in conditii de exploatare normala ar fi mai mult decat ok:banana

Cand vorbim de masini si nu de Dacia 1300, un kit de ambreiaj ar trebui sa tina mult mai mult: la Solenza prima schimbare am facut-o pe la 95.000, in conditiile in care l-am "omorat" de mai multe ori in zapada sau noroi. Cu kit-ul actual am vreo 80.000 acum...si nu da nici un semn de oboseala.

Iar la Freelander, un kit bun si utilizat corect ar trebui sa tina macar 150.000 din ce stiu eu (poate ma insel totusi si vine DKW sa ma contrazica:grin:)

Link spre comentariu

Cand vorbim de masini si nu de Dacia 1300, un kit de ambreiaj ar trebui sa tina mult mai mult: la Solenza prima schimbare am facut-o pe la 95.000, in conditiile in care l-am "omorat" de mai multe ori in zapada sau noroi. Cu kit-ul actual am vreo 80.000 acum...si nu da nici un semn de oboseala.

Iar la Freelander, un kit bun si utilizat corect ar trebui sa tina macar 150.000 din ce stiu eu (poate ma insel totusi si vine DKW sa ma contrazica:grin:)

Pai da, a mea are 153.000 si daca nu il fortam iarna asta prin zapezi probabil as mai fi mers cu el. Si acum merg cu masina,dar se simte o trepidatie la plecarea de pe loc.Cu a 2-a nu prea mai merge. La Continental,e pretul prea bun fata de restul firmelor si d-aia imi pun un semn de intrebare.Oricum cred ca ma risc:D,este o oferta de nerefuzat:ha:

Link spre comentariu

daca simti trepidatie ar trebui sa te gandesti sa schimbi si volanta daca si asa dai cutia jos, vad ca sunt multe kituri de conversie la volanta solida, nu stiu cum e la Freelander dar la D2 vibreaza nasol daca nu e DMF(dual mass flywheel), si trebuie schimbata dupa vreo 200.000...la mine era varza si tot asa trepida la plecare din cauza asta, am convertit pe solida, mi-a parut rau si apoi am mai dat cutia jos inca o data sa pun un DMF

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

daca simti trepidatie ar trebui sa te gandesti sa schimbi si volanta daca si asa dai cutia jos, vad ca sunt multe kituri de conversie la volanta solida, nu stiu cum e la Freelander dar la D2 vibreaza nasol daca nu e DMF(dual mass flywheel), si trebuie schimbata dupa vreo 200.000...la mine era varza si tot asa trepida la plecare din cauza asta, am convertit pe solida, mi-a parut rau si apoi am mai dat cutia jos inca o data sa pun un DMF

La LRF,am tot DMF,dar sincer nu am chef sa o schimb si pe aia:ang3

In alta ordine de idei,daca se converteste ambreiajul in volanta cu masa simpla,o sa ramana trepidatiile,sau nu am inteles eu bine?

http://www.ebay.co.uk/itm/LANDROVER-FREELANDER-TD4-SOLID-FLYWHEEL-CARBON-KEVLAR-HEAVY-DUTY-CLUTCH-CSC-/280808029729?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Cars+Type%3A2.0+TD4%7CModel%3AFreelander&hash=item4161767e21

La asa ceva am poftit eu.....:grin:

Link spre comentariu

din pacate s-ar putea sa nu fie chestie de chef si sa te lase la vreo cateva mii de km dupa ce ai schimbat kitul de ambreiaj si atunci nu va mai conta cheful:wink:, la mine abia se mai tinea intr-o bucata cand am dat-o jos(bine ca am avut inspiratia asta) ... cu volanta solida pot aparea trepidatii de alt tip pe care inca nu le-ai simtit si poate afecta si cutia de viteze pt ca DMF-ul actioneaza de fapt ca un amortizor pentru socuri/trepidatii de aia are arcuri pe interior, eu unul, fiind patit nu recomand volanta solida la o masina care a fost dotata original cu DMF... dupa parerea mea kiturile astea HD cu volanta solida sunt pentru masini modificate si folosite preponderent in teren... eu zic sa te mai gandesti sau macar da jos volanta existenta si verific-o bine vizual si mecanic iar daca are jocuri sau uzuri mai bine fa-ti "chef" s-o schimbi... apoi esti linistit pentru urmatorii 150.000 km cel putin

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

firma continental de ambreiaje e din Africa de sud(Johannesburg)...acum nu stim daca sunt construite de albi sau de cafrii:grin: ...sper sa nu se interpreteze ca o remarca rasista...e doar o gluma ...in al doilea rand mitul cu chinezariile din metal e fals... am foosit diverse chestii si chiar tin

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Te contrazic, ai dreptate!:ha:

Din tot ce am vazut/citit/auzit ambreiajul original tine peste 150000 km, spre 200000 km, la o utilizare decenta. Daca ai mancarimi in pedala se schimba situatia.

(autobox rules!:grin:)

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Te contrazic, ai dreptate!:ha:

Din tot ce am vazut/citit/auzit ambreiajul original tine peste 150000 km, spre 200000 km, la o utilizare decenta. Daca ai mancarimi in pedala se schimba situatia.

(autobox rules!:grin:)

Asta daca vorbim de cel original,al masinii,pe mine ma intereseaza cele after market,acolo e buba si necazu':grin:

Link spre comentariu

Cel original este AP Delphi, acum ramane sa te decizi.

Edit: Freelanderu' este una din putinele masini careia nu-i place frana de motor.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Cel original este AP Delphi, acum ramane sa te decizi.

Edit: Freelanderu' este una din putinele masini careia nu-i place frana de motor.

De ce????:cn

.....nici subturat nu-i prea place (ma refer la 1.8 meu)

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

De ce????

In primul rand caroseria grea, transmisia 4x4 permanenta si ambreiaj dimensionat cam la limita. Asta a fost unul din motivele pentru care am ales automata.

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Imi cer scuze ca nu am raspuns colegilor ,dar am fost plecat si oricum nu demontasem cutia. Problema depistata ieri la demontare : Disc ambreiaj pe partea placii de presiune ( ferodou) mai era o umbra iar pe partea de motor intact ,cea ce ducea la doua concluzi, o proasta exploatare pe care o resping din start avind in vedere anii de conducere (1979) sau marfa proasta de la o firma care nu pot sa o numesc aici conform regulamentului . Deci discul era prea subtire ca sa mai faca priza si astfel nu am mai putut sa plec de pe loc. Daca cineva crede ca un disc poate fi facut varza in doua luni ,indiferent de cit poate sa fie soferul de slab , atunci nu mai am comentarii. Multumesc pentru comentarii si raspunsuri ,la care si eu am raspuns ca sa-mi fac si datoria fata de alti colegi care pot patii acelas lucru. Dumnezeul celor celor cu 4x4 sa fie cu noi si rusine celor care vand marfa proasta .

miricavb
Link spre comentariu

Imi cer scuze ca nu am raspuns colegilor ,dar am fost plecat si oricum nu demontasem cutia. Problema depistata ieri la demontare : Disc ambreiaj pe partea placii de presiune ( ferodou) mai era o umbra iar pe partea de motor intact ,cea ce ducea la doua concluzi, o proasta exploatare pe care o resping din start avind in vedere anii de conducere (1979) sau marfa proasta de la o firma care nu pot sa o numesc aici conform regulamentului . Deci discul era prea subtire ca sa mai faca priza si astfel nu am mai putut sa plec de pe loc. Daca cineva crede ca un disc poate fi facut varza in doua luni ,indiferent de cit poate sa fie soferul de slab , atunci nu mai am comentarii. Multumesc pentru comentarii si raspunsuri ,la care si eu am raspuns ca sa-mi fac si datoria fata de alti colegi care pot patii acelas lucru. Dumnezeul celor celor cu 4x4 sa fie cu noi si rusine celor care vand marfa proasta .

Nu vreau sa iau apararea nimanui... dar vad ca excluzi o montare gresita a ambreiajului sau o proasta functionare a mecanismului de debreiere: bagi mana in foc pentru amandoua?:wink:

Link spre comentariu

Cred ca te-ai grabit un pic cu concluziile si ai exclus cea mai plauzibila varianta (subscriu opiniei lui Teddybear): montajul incorect! Din descrierea ta discul s-a uzat rapid si anormal numai pe partea dinspre placa de presiune. Nu am vazut pana acum (iertat sa-mi fie, nu incerc sa tin partea nimanui) ferodouri diferite pe un disc nou, de aceea inclin sa cred ca ceva a trecut neobservat la montaj. In momentul debreierii (pedala de ambreiaj aste actionata pana la podea), spatiul creeat intre placa de presiune si volanta este mai mare decat grosimea discului, iar acesta trebuie sa se poata misca liber in spatiul creat. Atunci cand ambreiezi (eliberezi pedala) ambele fete ale discului intra in contact simultan cu placa de presiune si volanta, realizand transmiterea progresiva a fluxului de putere catre transmisie, implicit aparand in timp o uzura aprox uniforma a celor doua ferodouri. Inclin sa cred ca in cazul masinii tale ceva tinea discul impins catre placa de presiune, acea parte ducand greul la ambreiere, in acest caz fiind doua explicatii posibile:

- discul montat incorect, fara a se tine seama de marcajul Flywheel Side sau FW Side (cel mai probabil);

- discul nu culiseaza cu usurinta pe canelurile arborelui primar al cutiei (mai putin probabil in cazul tau, deoarece in aceasta situatie ai fi avut probleme la cuplarea cutiei de viteze si uzura mai pronuntata ar fi aparut spre volanta). :wink:

• Like 1
Link spre comentariu

Corect. Si asta este de luat in calcul dar tind sa cred ca si discul de ambreiaj este "original" freelander dar Made Delfi.:grin:

Asa ca de data asta am stat cu ochii ca pe vremuri sa nu-ti fure butelia. Ok . Acum sper sa nu am problem . Multumesc incaodata tuturor. Bafta si drumuri lungi fara probleme.

Editat de vali mirica
miricavb
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

salut, am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta.

am motorizarea 2.0 TD4, din 2001. de anul trecut imi tot pierde compresia in ambreiaj si ii tot completez cu lichid apoi merge perfect. ideea este ca am pus in ultimii... 6-7000 km cam 500 ml lichid de frana si nu stiu unde se duce ?? nu am nici un fel de scurgere sub pedala sau pe sub masina.

si.. nu imi dau seama ce ar trebui schimbat, cilindrul principal? cel din cutie?

mersi mult,

stefan

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

salut, am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta.

am motorizarea 2.0 TD4, din 2001. de anul trecut imi tot pierde compresia in ambreiaj si ii tot completez cu lichid apoi merge perfect. ideea este ca am pus in ultimii... 6-7000 km cam 500 ml lichid de frana si nu stiu unde se duce ?? nu am nici un fel de scurgere sub pedala sau pe sub masina.

si.. nu imi dau seama ce ar trebui schimbat, cilindrul principal? cel din cutie?

mersi mult,

stefan

Salut! Studiaza mai atent sub masina, in partea de jos a cutiei de viteze. Mie imi pierdea pe la cilindrul secundar (cel din cutie).

LR Freelander 2005 TD4

CV manuala, 5 usi, albastru

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare