Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare pe fundatie fara plata taxei de prima inmatriculare - e posibil?

Max
 Share

Recommended Posts

Guest costinell

Re: Inmatriculare pe fundatie fara plata taxei de prima inmatriculare - e posibil?

Ar fi bine sa posteze raspunsurile aici, nu pe pm, ar fi foarte utile ...

Am vazut ca lumea se cam fereste de subiectul asta, am intrebat mai demult si mi s-au dat numai raspunsuri evazive, chiar daca eram dispus sa platesc pentru asta, ca doar nimeni nu face ceva gratis

Re: Inmatriculare pe fundatie fara plata taxei de prima inmatriculare - e posibil?

...da, chiar ar fi interesant...si cumva pe fundatie exista vreo reglementare si vis-a-vis de impozit ?!

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Deci din ce m-am interesat eu pe la niste oameni care pretind ca stiu cu ce se mananca asta:

1.Vama. Daca masina vine dintr-un stat nemebru UE atunci propietarul trebuie sa dea o declaratie prin notar public din statul din care provine ca DONEAZA masina si atunci FUNDATIA nu va plati taxe vamale

2.Taxa de prima inmatriculare - nici o entitate fizica sau juridica nu este scutita de aceasta taxa decat prin ordonanta de guvern. Sunt niste categorii totusi scutite de aceasta taxa de prima inmatriculare si anume:

"Sunt scutite de plata taxelor speciale autoturismele, atunci cand sunt:

a ) incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;

b ) provenite din donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica, acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate. "

3.Impozite. Toata lumea plateste impozit. Din nou sunt niste cazuri speciale de excludere aici si anume:

"Sunt scutite de impozitul pe cladiri si terenuri, de taxa asupra mijloacelor de transport sau de taxa pentru eliberarea avizelor si autorizatiilor urmatoarele categorii de persoane:

- veteranii de razboi;

- persoanele persecutate din motive politice, precum si cele deportate ori care au fost in prizonierat;

- eroii-martiri si urmasii acestora si luptatorii in Revolutia din 1989.

- Vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor care nu s-au recasatorit beneficiaza de scutire la impozitul pe cladiri si terenuri.

- Persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanele invalide de gradul I sau II au dreptul la scutire de la plata impozitului pe cladiri si terenuri si de la achitarea taxei pentru eliberarea autorizatiilor pentru activitati economice."

Toate organizatiile, adica in speta si fundatiile sunt platitoare de taxe si impozite.

Sper sa va ajute aceste informatii ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Salut,

Sa inteleg ca daca eu cumpar o masina din UE si o donez (dar inca neinmatriculata in romania) unei "organizatii nonprofit si de caritate" sa-i spunem "fundatie" dupa care aceasta o inmatriculeaza in romania fara sa plateasca taxa de prima inmatriculare, eu pot sa circul cu ea.

Impozitul anual, ITP, RCA si ce taxe or mai fi, le plateste fundatia ca ea este proprietar acum.

Dar pe aceste sume se pot face donatii de la mine catre fundatie si atunci practic fundatia nu are cheltuieli in plus chiar daca are masina respectiva in proprietate.

Corect ?

Bre eu vorbesc de vama acolo ...

In cazul TPI din cate am inteles DOAR anumite ONG-uri nu platesc taxe ...

Salut,

Era doar un exemplu (daca cumpar o masina fabricata in UE), am inteles ce e cu vama.

Multumesc.

3.Impozite. Toata lumea plateste impozit. Din nou sunt niste cazuri speciale de excludere aici si anume:

"Sunt scutite de impozitul pe cladiri si terenuri, de taxa asupra mijloacelor de transport sau de taxa pentru eliberarea avizelor si autorizatiilor urmatoarele categorii de persoane:

- veteranii de razboi;

- persoanele persecutate din motive politice, precum si cele deportate ori care au fost in prizonierat;

- eroii-martiri si urmasii acestora si luptatorii in Revolutia din 1989.

- Vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor care nu s-au recasatorit beneficiaza de scutire la impozitul pe cladiri si terenuri.

...

Nitel off-topic... dar poti detalia cumva pasajele subliniate? Despre ce anume taxe este vorba?

Multumesc.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Din ce am inteles si eu ...taxa asupra mijloacelor de transport = impozit ...

Nu sunt 100% ca asa e ... Dar am intrebat la fisc si raspunsul ala l-am primit!

Luptatorii la Revolutie = aia care au certificat de revolutionar ...Ca se stie ca unii au luptat cu adevarat si in realitate s-au eliberat cateva zeci de mii de certificate ... :grin:

Edited by Yonutz

Din cate stiu eu cam orice aduci dintr-un stat membru UE vama nu se plateste. Adica eu aduc marfa din UK destul de des si nimeni niciodata nu mi-a pretins vama. Asta se platea cand nu eram in UE.

Se poate sa gresesc dar eu nu am platit vama la nimic ce am cumparat de dincolo.

Edited by mao

Eu vorbeam de vama in cazul achizitiei din afara UE ...

Eu asta am vazut.

Deci din ce m-am interesat eu pe la niste oameni care pretind ca stiu cu ce se mananca asta:

1.Vama. Daca masina vine dintr-un stat nemebru UE atunci propietarul trebuie sa dea o declaratie prin notar public din statul din care provine ca DONEAZA masina si atunci FUNDATIA nu va plati taxe vamale

nu e chiar foarte complet articolul sau poat este un articol special asta de care iti spun eu:

- la scutiri de la plata impozitelor intra si refugiatii , respectiv repatriatii ( cazul romanilor care au fost refugiati sau s-au repatriat deupa cel de=al 2-lea razboi din Bucovina, Moldova, Bulgaria si Ungaria )

deportat nu e tot una cu refugiat sau repatriat, sunt oameni care s-au repatriat in anii 60 din Bulgaria.... si care in prezent sunt scutiti de impozite la casa si masina ( doar cate 1 din fiecare de caciula )

... respectiv a se vedea si legea repatrierii din orice alt stat..... de ex repatriatii din SUA de dupa revolutie ....

Edited by worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

• 5 months later...

Se poate inmatricula fara plata taxei cu un avocat bun.Eu in februarie 2012 am inscris o masina fara plata taxei.E fain sentimentul...:dr1

Da ceva detalii, bineinteles, daca se poate. Numele avocatului, unde s-a judecat "pricina", eventual numarul de dosar ca sa cautam sa vedem cum si de ce.

Se poate inmatricula fara plata taxei cu un avocat bun.Eu in februarie 2012 am inscris o masina fara plata taxei.E fain sentimentul...:dr1

Tu ai rezolvat cazul prin judecata. Asta inseamna sa stai cu masina pe dreapta si sa astepti un an sau doi sa se termine procesul.

Dar in topicul de aici este vorba de cu totul alta discutie. Inmatricularea unui vehicul pe fundatie fara plata taxei de prima inmatriculare si fara sa astepti un an sau doi sa te judeci cu statul ca s-o inmatriculezi pe numele tau. Deci esti offtopic total.

Mai bine da-ne un raspuns la titlul topicului.

Edited by mac01

Off topic sau nu eu incercam sa va arat o cale prin care poti fenta statul...offtopic esti dumneata,ca nu stii cum sta treaba,adica,pe toata durata procesului poti lua numere rosii pana la solutionarea cazului(inmatricularea definitiva).Daca am gresit undeva rog moderatorii sa stearga postarile mele.Nu stiu de ce,dar uneori pe acest forum sunt atat de multi indivizi plini de ei si aroganti ca mi-e si sila sa postez...

Asta cu prelungirea numerelor rosii mai mult de trei luni nu este valabila peste tot. Se face o ordonanta presedentiala pentru prelungirea numerelor rosii pe toata durata procesului, dar nu ai spus daca este acceptata in toate judetele.

Plus ca daca ai norocul si este acceptata, socoteste cei 150 lei lunar (bani pe care trebuie sa-i dai la politie pe nr rosii si care nu se recupereaza) timp de aproximativ 12-24 luni cat tine procesul si ajungi la concluzia ca platesti pe toata durata procesului o suma frumusica. Mai socoteste si onorariul avocatului (minim zece bulioane) si te-ai scos. Asa ca treaba cu inscrisul masinii "degeaba" este doar in visele tale.

Le;

Sa stii ca acum sunt si eu offtopic. Raspunsul meu nu are nici o treaba cu titlul topicului si nu mai interpreta treaba aiurea ca nu are rost.

Edited by mac01

hhmmm...la mine a durat 5 luni.Iar 500 de lei cat m-au ajuns numerele rosii+300 de Euro avocatu nu cred ca se compara cu 1700 de Euro...dar fiecare face cum vrea.Eu am postat aici o chestie,ca sa vada lumea cum se mai poate face in afara de nebunia cu fundatia,cu donatii,cu mult prea multa bataie de cap.Dumneata se pare ca esti contra!!!Cumva esti sustinator al ideologiilor Basiste????

Eu n-am spus ca er "degeaba"...dar decat sa ma inrobeasca astia cu 1700 de euro(ex.meu) mai degraba i-am dat avocatului 300 si i-am aratat si statului putina... :hw

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use