aditds Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 (editat) Mi s-a pus pata pe creier sa dau un aspect mai adecvat Samuraiului din dotare. În primul rând o să îi confecţionez alte preguri laterale, din ţeavă de vreo 50 mm. diametru combinată cu tablă de aluminiu striată. Am mai făcut aşa ceva şi arată bine. În al doilea rând e posibil să vând actualul bullbar (dublu, pentru cărat vânat) dacă găsesc un cumpărător generos şi să fac altul mai aerisit. Pur şi simplu mi se pare că faţa maşinii e prea încărcată... şi chiar îmi place cum arată SJ-ul 80 cu luminile de poziţie rotunde ... mă rog, chestie de gusturi. În fine, dar cel mai important, nu îmi place deloc culoarea pe care o are, e a treia maşină verde (toate au fost cumpărate SH), dar ăsta e un verde nesuferit. Pentru a nu mă complica cu schimbarea de culoare ( vreau să fac modificările în regim propriu, nu din economie ci din plăcerea de a lucra) am decis să "pătez" maşina cu încă vreo 5 culori şi să îi dau un aspect militar de camuflaj. Iar chestia asta deja mi-a umplut capul cu întrebări la care am nevoie de ajutorul vostru. Deci: - Pentru a nu avea probleme cu Poliţia, cât verde ar trebui să rămână pe caroserie ca să fie totuşi... verde? - Cel mai simplu ar fi să las actuala culoare şi să fac "petele". Dar verdele acesta nu e acel verde kaki, aşa că vă cer părerea. Ar da bine? - Dacă mă decid să îi schimb nuanţa predominantă de verde cu acel kaki militar şi apoi să fac camuflajul, către ce aţi înclina că ar arăta mai bine: vopsea lucioasă su mată? - Ce culoare ar trebui să aibă jantele pentru a da bine? Aaa... Dacă e cineva intersat de bull-bar e posibil să mă convingă să îl vând. Gânduri bune să aveţi!! P.S. O să încerc să mă joc cu Paint-ul şi să văd cum pot să camuflez Samuraiul pe hârtie! P.S. 2 Am găsit pe net ceva de model... am pus poza mai jos. Ceva în genul ăsta visez să fac şi eu maşina. Cum vi se pare? Editat Decembrie 22, 2011 de aditds Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 (editat) Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Uite aici un Samurai imbracat frumos: http://img221.imageshack.us/img221/542/suzukisamurai4x415.jpg Uploaded with ImageShack.us Ideea e ca nu este vopsit, e imbracat intr-un fel de folie contractibila, prin Romania nu am vazut, ideea e tare faina, vei putea sa o tot schimbi. Ca si idee e fain sa il vopsesti in astfel de culori, dar sa o faci frumos, cel din atasamentul tau nu imi place, mai ales overfenderele nu au nici o treaba cu masina. Am vazut acea masina prin Pascani parca. Au as da jos bullbar-ul. Numai bine. Editat Decembrie 24, 2011 de Farfarello Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Poti incerca la cei care fac colantari si nu te mai obosesti sa o vopsesti. Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Decembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Multumesc pentru idei. Un compromis ar fi sa o vopsesc verde si apoi să aplic autocolante pentru a forma reteaua de pete de camuflaj. E bestial Samuraiul din imagine, dar aş merge totusi pe verde... adică optez pentru camuflaj de pădure, nu de oraş! Mai mă documentez şi văd ce o să aleg! Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
george_zainea Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Salut. Taximetristii, daca colanteaza masina in alta culoare, decat cea din talon, o trec apoi si in acte, acea culoare. Stiu pe cineva ce are un Patrol culoare camuflaj, iar in acte e trecut verde muticolor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! camuflajul la modul traditional este fumat si deja este kich sunt cateva masini in camuflaj reusite (a avut zep o toyota ) dar per total ma duc cu gandul la porcariile armatei in care au adus aport zugravii in termen mai ales, un camuflaj pe masini mici e si mai nasol...nu stiu de ce un camuflaj 3D cum este cel exemplificat este o chestie profi care si arata bine si este foarte desteata, pentru ca protejeaza masina de zgarieturi dar in final este masina ta, poti sa o faci orice cu ea, eu am o parere doar forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Decembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Imi place foarte mult ideea de a folosi autocolant, dar ma gandesc ca ar fi mai simplu sa existe o vopsea de baza, pentru ca in anumite zone nu poti lipi autocolantul, iar apoi sa colantezi masina. Cat despre protectie, e un mare adevar: apara masina si de zgaraieturi si daca ai o problema unnpic mai mare rezolvi repede cu un pic de chit si alt petic deasupra, fara a mai trece pe la vopsitor. In ceea ce priveste culoarea din talon am auzit pe undeva ca daca masina are 60% culoarea originala nu ar trebui sa mai treci vreo modificare in talon. Poate confirma cineva aceasta informatie? Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Si eu am un samurai pe care tot camuflaj as dori sa-l colantez, pe nuante de albastru, ca de asta e culoarea masinii. Colantul va fi un print exact cu noantele respective, deci nu va fi o suprapunere de petice, si dupa toate astea inca un colant transparent, rezistent la zgarieturi. Eu am consultat o firma care face astfel de colantari si au o gama variata de modele ca si design, unde cromatica se alege de comun acord. Acum pretul e destul de piperat, si inca nu a fost facut decat cu aproximatie, dar atunci cand voi merge cu masina va fi mai exact. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Decembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Si eu am un samurai pe care tot camuflaj as dori sa-l colantez, pe nuante de albastru, ca de asta e culoarea masinii. Colantul va fi un print exact cu noantele respective, deci nu va fi o suprapunere de petice, si dupa toate astea inca un colant transparent, rezistent la zgarieturi. Eu am consultat o firma care face astfel de colantari si au o gama variata de modele ca si design, unde cromatica se alege de comun acord. Acum pretul e destul de piperat, si inca nu a fost facut decat cu aproximatie, dar atunci cand voi merge cu masina va fi mai exact. S-auzim de bine Cât ar fi preţul ăsta "destul de piperat"? Eu personal nu doresc să bag o avere în chestia asta deşi cred că soluţia propusă de tine cu colaj transparent deasupra este "the best of the best". Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! La o discutie teoretica, asa cum iti spuneam, ca pana acolo am ajuns, pentru cele doua colantari s-ar duce pe undeva pe la 500 eur, dar eu zic, la o vedere a masinii ca ar mai scadea treaba cu un 100-150, sau cel putin asa sper eu, din ce metri calculase el si cam din ce metri am calculat eu ochiometric. Pe undeva prin februarie por sa-ti spun mai exact. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Am vazut la o emisiune de pe Discovery care mi-e draga (Wheeler Dealers sau asa ceva) o reconditionare de VW Transporter care presupunea o imbracare in autocolant. In Anglia pretul a fost de 1000 de lire dar omul a avut de unde sa aleaga, aveau mii de tipare Alegerea lor a fost o imagine cu stropi de apa. Avand in vedere ca Samurai e o masina legendara, eu unul daca as avea bani, l-as imbraca pe al meu in blugi. Cu buzunarele de pe fund pe capota, cusaturi peste tot, eventual eticheta Levi's in spate. Practic niste jeansi umblatori :grin: Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Suna interesant idea ta. Merita luata in discutie. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Viitorul suna bine... Cred că am ajuns cu toţiila ideea că operaţiunea de colantare ar da tare bine pe un Samurai. Dar... cred iarăşi că toţi suntem de acord că cel puţin din auzite e cam piperată afacerea, mai ales că Samuraiul nu îl cumperi ca să îl ţii în faţa casei de expoziţie. Adică, în cazul meu chiar am nevoie de maşină pe drumuri noroite, cu zăpadă, etc. Iar ca să bagi o tonă de bani în "hainele" maşinii penru ca săptămâna viitoare să ai şansa să o zgârii... cam neplăcut. Ce e de făcut? Dacă, să zicem, ne-am uni mai mulţi şi am lua colantul en-gros... poate am găsi un model care să ne placă şi am depune un pic de efort să le aranjăm personal poate că costurile ar deveni rezonabile. Îmi aduc aminte de prima mea maşină căreia i-am chituit o zgârâietură adâncă şi apoi i-am aplicat un autocolant la culoare peste reparaţie. Nu a fost foarte dificil şi respectivul colant a rezistat mult şi bine. P.S. O să caut pe eBay dacă se găseşte de vânzare aşa ceva şi vă anunţ1 Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 (editat) Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Am găsit pe Ebay în USA un vânzător care comercializează kituri pre-tăiate pentru a colanta maşini de teren. Aruncaţi o privire aici dacă aveţi 999$ (preţ valabil pentru un pick-up truck). De la 1000 de lire sterline la 1000 de verzişori... sună ceva mai bine parcă, iar pentru un jeep preţul este de 700$. Detalii aici! Ar fi interesant dacă au kituri pentru Samurai! Aici am găsit rolă de folie vinyl comouflage 1,5 m pe 91 m la 525$ dacă nu am greşit eu conversia (60"wide /100 yards) dar faţă de celelalte este mai puţin spectaculoasă. Preţul ar fi OK, dar din specificaţii nu mi-am dat seama dacă este folie autoadezivă sau...:ap doar muşama :ha1! Aruncaţi o privire şi pe Okazii.ro secţiunea autocolant auto. De la 70 RON/mp la 120 Câteva poze aici cu operaţiunea în sine, dar nu am văzut în ofertă decât culori standard. După cum arată fotografiile, dacă ai un pic de spirit practic o poţi face cu ajutorul a 1-2 prieteni. Preţ: 25 RON/mp. Editat Decembrie 28, 2011 de aditds Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BERTONE BMW Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! de unde ai bulbarul pe masina .? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Decembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! de unde ai bulbarul pe masina .? Asa am cumparat-o! Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Ianuarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! O altă opţiune dictată de posibilitatea de a aranja maşina la un preţ decent ar fi ideea de a îmbrăca Samuraiul în folie carbon 3D neagră. Am găsit pe okazii folie Oracal carbon 3D la pretul de 45 lei/ml. (100/127 cm.) iar la 10 ml. cumpăraţi primeşti 12 ml. Cred că pentru un Samurai ajunge cu prisosinţă! Am nevoie de un sfat: am încercat să desfac din şuruburi balamalele de la uşi... degeaba!!! :op Sunt aşa de bine de strânse... iar şuruburile au cap de şurubelniţă, nici măcar imbus sau hexagonal. Nici măcar nu se clintesc, chiar dacă am folosit şurubelniţe profesionale cu cap PZ3. Vreo idee... una ar fi să încălzesc balamaua... dar nu prea îmi surâde, iar lubrifiantul la spray nu prea are efect! Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Ai nevoie de o surubelnita cu impact mecanica , sau o inlocuiesti cu un bit lung intr-o surubelnita mecanica , la care sa poti aplica citeva ( sau ...) lovituri de ciocan de 500 grame , pentru a disloca insurubarea blocata . Adica pui surubelnita cruce pe surub si dai vreo trei ciocane ...cu avint , din fundul gradinii...dar cu grija sa nu indoi zona suport . Cred ca nu e PZ3 , ci PH3 . Situatia e cam nefericita la demontare , nu prea ajunge unde trebuie solutiile de degripare . In cazuri extreme se gaureste capul surubului , apoi se extrage restul de filet ramas , prin sudarea unei piulite pe ciotul ramas sau prin gaurirea atenta , urmata de curatarea filetului cu un tarod . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Si eu am avut aceiasi problema, rezolvata cu surubelnita de impact. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Multumesc pentru sfaturi, cred ca surubelnita cu impact e cea mai buna, intr-adevar! :tk In alta ordine de idei. Colantul tip camuflaj e cam scump si nici nu prea imi plac modelele gasite in Romania. Asa ca e posibil sa ma decid la altceva, simplu si ieftin pentru al meu Samurai. Cumpar 10 m de colant imitatie de fibra de carbon cu 30 lei/m de pe ocazii si ii schimb complet infatisarea, cu bani putini. Ce ati zice de un colant rosu pentru caroserie si cu argintiu (sau negru) la aparatorile de la roti? Culori gasite: negru, argintiu, albastru, rosu... asa ca am de unde alege! Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 (editat) Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! carbon si masina de padure ...nice cu 300 de lei cat dai pe colant iti cumperi vopsea si iti vopsesti masina camuflaj cum voiai initial Editat Februarie 12, 2012 de zep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! carbon si masina de padure ...nice cu 300 de lei cat dai pe colant iti cumperi vopsea si iti vopsesti masina camuflaj cum voiai initial Am vazut atatea Suzuki Samurai dupa care intorci capul nu prin padure, ci in oras. Prima optiune e camuflajul, dar nici carbonul nu mi se pare de lepadat. P.S. As fi curios unde pot vopsi masina cu doar 300 de lei. Si apoi... deja m-a cucerit ideea de a colanta masina in loc de a o vopsi. Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Laurentiu.C Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 (editat) Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Cumperi o bidinea(bădăna) si vreo 3-4 cutii culori diferite de vopsea de "1 kil" (900ml) si pui nene osu' la treaba ca vezi ca ne bat neonazistii obrazul ca stam in blocuri la caldura nesubventionata, suprataxata, taxe peste taxe de drum si toate cele ............ In fine foliatul cred ca e o varianta ieftina si buna (exceptand zonele cu rugina unde cred ca trebuiesc prelucrate/remediate), varianta pe care am sa o aplic si eu. Pana una alta imprimeurile cu copaci de pe Samurai sunt adevarate, ala camunfaj nene', asi opta pentru asa ceva daca ar fi convenabile in Romania. Editat Februarie 12, 2012 de Laurentiu.C Hyundai Elantra Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditds Postat Februarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2012 (editat) Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! Cumperi o bidinea(bădăna) si vreo 3-4 cutii culori diferite de vopsea de "1 kil" (900ml) si pui nene osu' la treaba ca vezi ca ne bat neonazistii obrazul ca stam in blocuri la caldura nesubventionata, suprataxata, taxe peste taxe de drum si toate cele ............ In fine foliatul cred ca e o varianta ieftina si buna (exceptand zonele cu rugina unde cred ca trebuiesc prelucrate/remediate), varianta pe care am sa o aplic si eu. Pana una alta imprimeurile cu copaci de pe Samurai sunt adevarate, ala camunfaj nene', asi opta pentru asa ceva daca ar fi convenabile in Romania. Era odata o vorba cu " si vreau, si stiu, si pot!". Nu mi-ar fi deloc greu sa fac cum ma sfatuiesti si as putea sa o fac nu cu bidineaua, ci cu pistolul de vopsit. Singura problama e ca nu ma multumesc cu ceva prost facut. Vopeaua verde cu care e acoperita acum masina e intr-o nuanta prea stridenta si ca sa o iau de la capat... vopsit complet si facut camuflajul... ei bine, prefer sa o colantez . Masina are foarte putina rugina... pe la niste incheieturi... ar fi munca de o zi sa retusez aceste zone. Deci, optez pentru colantare, chiar si in varianta carbon! Daca gasiti un colant tip camuflaj interesant, dati, va rog, de stire. Editat Februarie 13, 2012 de aditds Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andumi Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Re: Samurai imbracat in haine de camuflaj! colantarea pare cea mai buna solutie! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate