Astral Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Nu, sunt locuri in tara asta unde lucrurile functioneaza altfel. Nu toata lumea s-a resemnat sa spuna: "Traim in Romania, asta este" Serios...? Unde ?? Sau, mai nou, "se face primavara cu un singur ghiocel"..?!? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! O informatie va rog de la cineva care a intampinat aceasta problema!! Am un Freelander din 2006 TD4 2 usi 5 locuri(trecute in cartea de UK),categoria N1. Vreau sa o inscriu in Romania(pana nu se razgandeste Dragnea si pune taxa iar)ca si autoturism ,adica M1.Din motive lesne de inteles(nu mai exista taxa ,RCA scump,rovigneta,impozit mai scump la utilitare) Masina nu are nevoie de nicio modificare fizic-are 5 locuri cu centuri,trecut in carte. Cei de la RAR mi-au spus ca am nevoie de o hartie de la Land Rover in care sa se specifice ca acest model s-a fabricat si in varianmta M1 si sa specifice care este numarul unic de omologare pentru Europa al vehiculelor Freelander cu 2 usi 5 locuri. Cei de la Tiriac,nu vor sa-mi elibereze acel act si spun ca daca e autoutilitara,asa trebuie inscrisa. Degeaba le-am explicat la tampiti ca nu exista modificari,taieri,adaugari...Nu vor,ba mai mult spun ca masina trebuie sa aibe doar 2 locuri(desi are 5 fizic si pe acte). Land Rover UK firma mama imi zice sa iau legatura cu autoritatile Romane sa rezolv situatia. Cum pot sa inscriu masina ca AUTOTURISM M1 daca ea in acte este LIGT GOODS Vehicle N1? Are cineva un freelander TD4 (motor 1,9 BMW,2 usi ,5 locuri) care e in acte autoturism M1? Poate aflu numarul acela unic de omologare pentru Europa(e trecut si pe placuta de pe stalp)!! Multumesc! Editat Februarie 16, 2017 de gigione01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Atata vreme cat in Romania nu s-a comercializat Freelander in varianta autoutilitara nu exista nici omologarea de tip. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Atata vreme cat in Romania nu s-a comercializat Freelander in varianta autoutilitara nu exista nici omologarea de tip. Pai nu im-am exprimat bine sau nu ati inteles problema. Imi trebuie numarul unic de omologare pentru Europa(nu Romania special)a autoturismelor Land Rover Freelander TD4 2 usi ,5 locuri categoria M1.Tocmai acela care spuneti ca s-a comercializat. Daca nu s-a vandut freelander autoutilitara ,inseamna ca toate au fost AUTOTURISME M1-exact ceea ce imi trebuie ,ce au cerut la RAR! Ideal era ca firma P.lii Tiriac auto sa elibereze o hartie din care sa rezulte ca freelander 2 usi ,5 locuri a fost fabricat si vandut in Europa ca autoturism M1 sub numarul unic de omologare XXXXXX . Atat! Personajul care mi-a raspuns la telefon si mail,//Bogdan Lacatus,Area After Sales Manager, Premium Auto Romania// ori e incompetent,ori are directive sa se faca ca nu intelege(adica sa faca pe prostul) I-am cerut numarul ala si el mi-a cerut copie a buletinului si seria masinii. Gresit!Numarul acela unic il au TOATE freelander cu 2 usi 5 locuri produse si vandute ca autoturism M1,indiferent de VIN/serie sasiu sau proprietar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Omologarea de tip de face individual pentru fiecare tara, cum in Romania nu s-a comercializat Freelander 1 autoutilitara nu exista nici omologare de tip, iar RAR-ul este obligat sa ia vehiculul in evidenta si sa elibereze CIV-ul conform omologarii de tip existente. Cu alte cuvinte, daca masina e autoutilitara in actele de provenienta, asa ramane. Iar cei de la reprezentanta nu au ce hartie sa elibereze atata timp cat ei nu au cerut omologarea de tip pentru N1, din care sa rezulte ca este aceeasi platforma constructiva cu M1. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! La un main dealer din UK nu poti intreba? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! La un main dealer din UK nu poti intreba? Doar asa sa aiba o sansa. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Doar asa sa aiba o sansa. mail primit azi 17.02.2017. Dear Mr Nicolescu Thank you for your reply. Please be advised for me to check the classification of your vehicle and release any information, I would need to contact our homologation department and check availability for a certificate of conformity once I am in receipt of this I shall advise you further. Please allow 3-5 working days before I am able to advise further. Should you need to speak to me in the time please do not hesitate to contact me. Yours sincerely Adeel Ahmad Digital Case Manager Customer Relations Centre Jaguar Land Rover T: 01926691528 Jaguar Land Rover, Abbey Road, Whitley, CV3 4LF Landrover.co.uk | Jaguar.co.uk Acest domn,o fi mai prost...instruit? Nu-mi cere acte de identitate si nici copia actelor masinii!! Ramane sa astept si voi ajuta pe toti care intampina greutati in aceasta priviinta. Bogdan Lacatusu spune ca masina a suferit modificari artizanal efectuate!! degeaba i-am explicat,am vrut sa merg la ei sa verifice ca masina ARE 2 usi,ARE 5 locuri,5 centuri de siguranta ORIGINALE toate, dar e utilitara N1. L-am intrebat: Ce diferenta este intre o Utilitara 2 usi ,5 locuri si un Autoturism 2 usi ,5 locuri..autoutilitara in acte,autoturism fizic. Mi-a cerut acte sa dovedesc ca sunt proprietar!1 Rea vointa !! Editat Februarie 17, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Freelander 1 autoutilitara din fabrica este in 3 usi, are doar 2 locuri, nu 5 si centuri pentru locurile din spate, nu are geamuri laterale pe caroserie si hardtop. Varianta cu 5 locuri are o incadrare usor ambigua, vehicul cu utilizare multipla/mixta, dar apare ca fiind N1, rareori ca fiind M1, sau ambele variante, chestie care tine de omologarea din tara de provenienta (prima inmatriculare). Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Freelander 1 autoutilitara din fabrica este in 3 usi, are doar 2 locuri, nu 5 si centuri pentru locurile din spate, nu are geamuri laterale pe caroserie si hardtop. Varianta cu 5 locuri are o incadrare usor ambigua, vehicul cu utilizare multipla/mixta, dar apare ca fiind N1, rareori ca fiind M1, sau ambele variante, chestie care tine de omologarea din tara de provenienta (prima inmatriculare). Masina mea ARE 3 usi,5 locuri EFECTIV SI asa e trecut si in acte,are geamuri peste tot,5 centuri de siguranta. Nu vad unde e scris in acte nr de usi!! RAR-ul vrea sa ma duc la ei la centru(in Bucuresti),sa platesc 900 lei omologare individuala si sa se faca ei ca o testeaza si apoi sa-mi dea o derogare. Foame mare!! Editat Februarie 17, 2017 de DKW Nu publica actul vehiculului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Conform actului este Light 4x4 Utility, utilizare mixta, nu Commercial/Van. De aici le da cu virgula celor de la RAR, conform VIN-ului masina este autoutilitara Commercial/Van, la noi neexistand incadrearea de vehicul cu utilizare mixta. Dar in aceeasi nota, la englezi este mai usor sa faci din autoutilitara cu 2 locuri sau autoturism cu 5 locuri autoutilitara cu 5 locuri. RAR-ul vrea sa ma duc la ei la centru(in Bucuresti),sa platesc 900 lei omologare individuala si sa se faca ei ca o testeaza si apoi sa-mi dea o derogare. Asa este procedura standard in cazuri d-astea. Nu vad unde e scris in acte nr de usi!! Reiese din VIN-ul masinii. Editat Februarie 17, 2017 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Fa-ti masina autovehicul in UK si vino cu ea asa in Romania. Este mult mai usor si ieftin asa. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Conform actului este Light 4x4 Utility, utilizare mixta, nu Commercial/Van. De aici le da cu virgula celor de la RAR, conform VIN-ului masina este autoutilitara Commercial/Van, la noi neexistand incadrearea de vehicul cu utilizare mixta. Dar in aceeasi nota, la englezi este mai usor sa faci din autoutilitara cu 2 locuri sau autoturism cu 5 locuri autoutilitara cu 5 locuri. Asa este procedura standard in cazuri d-astea. E gratis si perfect legal daca obtin hartia de la o reprezentanta Land Rover,din care sa rezulte ca acelasi tip a fost construit si vandut in Europa ca autoturism M1 cu nr de omologare xxxxxx.Sunt obligati sa faca ceea ce le cer daca am hartia! Nu stiu de ce exista reticienta de a emite aceasta hartie perfect adevarata si legala la reprezentanta Land Rover! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! E gratis si perfect legal daca obtin hartia de la o reprezentanta Land Rover,din care sa rezulte ca acelasi tip a fost construit si vandut in Europa ca autoturism M1 cu nr de omologare xxxxxx.Sunt obligati sa faca ceea ce le cer daca am hartia! Nu stiu de ce exista reticienta de a emite aceasta hartie perfect adevarata si legala la reprezentanta Land Rover! Nu vrei sa intelegi ca una era cand masina a iesit pe poarta fabricii si altfel este in momentul de fata. Daca vii cu actele direct de autovehicul RAR-ul o preia ca atare. Nu se mai fac modificari in tara din M1 in N1 si invers. Cei de la reprezentanta au dreptate in privinta actelor de proprietate, Orice hartie nu se elibereaza decat direct proprietarului care trebuie sa ateste proprietatea cu acte doveditoare. Si in niciun caz pe email. Editat Februarie 17, 2017 de mariusg Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! E gratis si perfect legal daca obtin hartia de la o reprezentanta Land Rover,din care sa rezulte ca acelasi tip a fost construit si vandut in Europa ca autoturism M1 cu nr de omologare xxxxxx.Sunt obligati sa faca ceea ce le cer daca am hartia! Nu stiu de ce exista reticienta de a emite aceasta hartie perfect adevarata si legala la reprezentanta Land Rover! @mariusg ti-a oferit cea mai buna varianta dpdv timp pierdut/bani irositi la RAR, in UK este mult mai simplu. Cat despre conversia din N1 in M1, trebuie facuta la un service autorizat pentru asemenea modificari, cu hartia de la service te prezinti la RAR si scoti CIV-ul. Partea proasta este ca nu o sa gasesti service autorizat RAR pentru aceasta conversie. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! @mariusg ti-a oferit cea mai buna varianta dpdv timp pierdut/bani irositi la RAR, in UK este mult mai simplu. Cat despre conversia din N1 in M1, trebuie facuta la un service autorizat pentru asemenea modificari, cu hartia de la service te prezinti la RAR si scoti CIV-ul. Partea proasta este ca nu o sa gasesti service autorizat RAR pentru aceasta conversie. Aceeasi problema si gandire ca cei de la Tiriac!! Ce sa fac la service autorizat? Sa ii fac poze si sa beau o bere cu baietii? Masina NU are nevoie de nicio modificare,adaugire,sudura,lipire artizanala!! Masina ESTE CONFIGURATA FIZIC(adica are tot ce-i trebuie) ca autoturism inclusiv in acte scrie clar ca are 5 locuri. Ce sa caut la service cu ea?Poate doar o hartie ca au modificat ei(lucru neadevarat,ea fiind DEJA cu 5 locuri in acte) Cei de la RAR,daca o inscriu autoutilitara imi modifica si numarul de locuri.Vor trece 4 locuri in actele de Romania!Ca naibii- in UK e autoutilitara cu 5 locuri si in Romania cineva ascunde/ciordeste un loc si va fi cu 4 locuri!Cica sa compenseze masa totala....o aberatie!! O PORCARIE!! Masina e in tara.Presupune muuuult mai mari cheltuieli pentru a ma intoarce cu ea in UK sa modific actele. Editat Februarie 17, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Asta este legislatia in vigoare, trebuia sa te interesezi inainte de a face achizitia ce demersuri trebuie sa faci. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau-Rosic Jiri Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Salve Din experienta proprie cu brandurile pe care le reprezentam: Fiat, Chrysler, Jeep, Kia si Toyota va pot spune ca SI cei de la RAR fac transformareA din N1 in M1 doar daca masina e fost livrata pe poarta fabricii M1 si acest lucru e atestat de fisa de produs emisa de fabricant/reprezentan semnat si stampilat cu data oficiala de inregistrare(asta daca e mai intelegator inginerul), normal ar trebui cerut de la reprezentant COC-ul masini in original - contra cost se poate obtine - asta e juma de drum ca mai trebuie dovedita readucerea la parametrii initiali. Modificarea din M1 in N1 nu mai e posibila din Septembrie 2013 - probabil au prea multe Touareg 5.0V10 TDI si alti balauri deja facuti(la un 5.0 autoturism e impozitul vreo 7-8000 de ron iar la autoutilitara pana in 500 Ron, ca timbrul nu mai exista deocamdata - statul roman nu se lasa intepat asa usor) si RAR nu o recunoaste indiferent de tara unde a fost facuta - autospecialele sunt singurele exceptii. Nici un reprezentant al fabricantului nu are de ce sa-ti dea gratis ceva - timpul costa si nu atata timpul cat faptul ca in caz de accident in care se constata ca au fost facute modificari ce afecteaza siguranta vehiculului suntem puricati de ne ia draq si trebuie si sa mergem cu note tehnice la nu stiu ce procese prin locurile unde s-a intors Dracu cu frana de mana. Acum intrebati-va voi daca ati avea chef de toate astea de dragul de a ajuta un om oarecare care nici macar nu ti-e client. As minti sa zic ca nu le-am facut prieteniLOR, dar le-am verificat fiecare cod de piesa in parte ca sa puste cu programul de piese - am facut multe, dar repet nu are nici un reprezentant chef sa-si asume riscuri degeaba. Noi pe fisa respectiva trebuie sa atestam ca am montat noi pe masina piese originale conform procedurii fabricantului - nu vreti sa stiti cat costa o bancheta, centurile originale si ce mai trebuie acolo ca sa fie ca de fabrica - vorbim de costuri care de multe ori depasesc valoarea masinii. Legat de numarul de locuri daca iti face autoutilitara cu 4 locuri dai un pupic la inginer: conform legislatiei exista principiul maselor si al dimensiunilor care zice asa: masa totala a pasagerilor(70-75 kg un pasager) nu are voie sa depaseasca sarcina utila trasportabila a vehiculului, iar spatiul alocat pasagerilor nu are voie sa depaseasca spatiul destinat transportului de marfa, omul acela te ajuta pt ca nu are chef sa ceara/sa faca expertiza tehnica pt ca tu il poti da in judecata ca ai cumparat ca un cumparator de buna credinta masina autoutilitara cu x locuri facuta de o autoritate straina inainte de data reglementarii europene din Septembrie 2013 insa ai sa pierzi procesul si o sa te alegi cu o autoutilitara cu 2 locuri. Merci Wrangler-ul meu JK e N1 cu 2 locuri - crezi ca daca se putea nu faceam orice expertiza ca sa iasa cu 4 sau 5 locuri - eu am si montat toate piesele originale in el dar am primit avizare negativa de la RAR deoarece nu respecta principiul dimensiunilor. Astept acum(prin Septembrie) sa facem omologarea unui Wrangler Pick-UP si o sa montez cu 4000$ kit-ul original de Pick-Up Mopar ca sa pot face masina autoutilitara N1 cu 4 locuri. Sincer nu vad care ar fi problema ca o face cu 4 locuri in loc de 5, bucura-te ca nu e cu 2 locuri. Editat Februarie 18, 2017 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Ia mai povesteste ca le zici bine.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Conform actului este Light 4x4 Utility, utilizare mixta, nu Commercial/Van. De aici le da cu virgula celor de la RAR, conform VIN-ului masina este autoutilitara Commercial/Van, la noi neexistand incadrearea de vehicul cu utilizare mixta. Dar in aceeasi nota, la englezi este mai usor sa faci din autoutilitara cu 2 locuri sau autoturism cu 5 locuri autoutilitara cu 5 locuri. Asa este procedura standard in cazuri d-astea. Reiese din VIN-ul masinii. La noi exista vehicul cu utilizare mixta , am avut eu un Opel Zafira si exact asa scria in cartea de identitate: Vehicul cu utilizare mixta , categoria M1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! La noi exista vehicul cu utilizare mixta , am avut eu un Opel Zafira si exact asa scria in cartea de identitate: Vehicul cu utilizare mixta , categoria M1 Acum cat timp? Masina ESTE CONFIGURATA FIZIC(adica are tot ce-i trebuie) ca autoturism inclusiv in acte scrie clar ca are 5 locuri. Ce sa caut la service cu ea?Poate doar o hartie ca au modificat ei(lucru neadevarat,ea fiind DEJA cu 5 locuri in acte) Cei de la RAR,daca o inscriu autoutilitara imi modifica si numarul de locuri.Vor trece 4 locuri in actele de Romania!Ca naibii- in UK e autoutilitara cu 5 locuri si in Romania cineva ascunde/ciordeste un loc si va fi cu 4 locuri!Cica sa compenseze masa totala....o aberatie!! Ia uite ce zice VIN-ul masinii: LAND ROVER EUROPE Freelander 1996-2006 22.06.2005 Interior Cloth upholstery Air Conditioning Air cond. manual control Transmission 5 MT Engine M47 2.0L I4 16V Diesel Equipment Interior Trim Colours - L/R Black Cloth [TBE]; Gear Knobs - Moulded plastic gearknob [117AB]; Heater Unit Operation - Electric Heater (PTC) [043AP]; Literature Packs - Home Market Literature Pack [002BA]; Front Seat Configuration - 2 Front Seats [033DH]; Anti Lock Brake Types - A.B.S + Traction Control [020AK]; VIN format type - VIN format - EEC [147AA]; VIN prefix position 11 - VIN prefix position 11 - A [146AA]; Hill Descent Control - Hill Descent Control [020AR]; Paint Bands - Metallic Paint [024AZ]; OBD Temperature Sensors - OBD Temperature Sensor T21 DSL [022BF]; Transit Protection - Transit Protection Film [077AF]; Front Anti Roll Bar - Front anti roll bar [027BB]; Engine Tune - Diesel Engine Tune Europe [075CO]; VIN prefix position 4 - VIN prefix position 4 - L [139AD]; VIN prefix positions 1-3 - VIN prefix positions 1-3 - SAL [138AA]; Seat Material - Cloth Seats [033AZ]; Electric Door Mirrors - Elec Htd Adj Door Mrrs [031AX]; VIN prefix position 7 - VIN prefix position 7 - A [142AA]; Interior Mirrors - Dipping Interior Mirrors [031BR]; CD Player - 6 Disc CD Changer (Facia Mount) [025HC]; Mudflaps - Mudflaps Front [023AK]; Front Seat Belts - 2 Front Seat Belts Commercial [026BY]; Locking Radio Frequency - 433.92 MHZ frequency (normal) [076DF]; Electric Window Operation Type - Switch-One shot open opertn-Driver only [041AZ]; Front Air Bags - Driver & Passenger Air Bags [026AO]; Derivative Badges - No Derivative Badge [057BU]; Rear End Glass - Electric Rear Door Glass/Tailgate [047AD]; Steering Aids - Power Assisted Steering [049AA]; Steering Column - Tilt adjustable steering column [049AC]; Fuel Filler Neck - Wide Filler Neck - Leaded/Diesel [053AO]; Market Constraint - Order Restriction GBR [201AA]; Paint Colours - Bonatti Grey Metallic [659]; Driving Controls - Drive by Wire [061AB]; Catalyst-ECD Directive - Catalyst ECD3 [067AY]; Centre Console Rubber Mat - Centre Console Rubber Mat [088EA]; Security Systems - Security System - Europe 433 [076BJ]; Horn Types - Twin Tone Horn [076CW]; Window Lift - Electric front windows [041AW]; Air Conditioning - Air Conditioning [022AM]; Wheels - 5 Alloy Wheels 215x16 Freedom [029CN]; Fuel Type/Rating - Diesel Fuel [103AA]; 4WD - Perm. 4 WD + centre viscous coupling [109AC]; Driver's Sunvisor - Driver's sunvisor with docket pocket [115AD]; Passenger's Sunvisor - Passenger's sunvisor + vanity mirror [115AF]; Fuel Induction - Multi point inj turbo high performance [125AA]; Headlamp Leveling - Headlamp Leveling [064AT]; VIN prefix position 5 - VIN prefix position 5 - N [140AG]; VIN prefix position 6 - VIN prefix position 6 - B [141AB]; Body Options - Hard Top Commercial [041BC]; VIN prefix position 10 - VIN prefix position 10 - 5 [145AK]; VIN prefix position 8 - VIN prefix position 8 - E [143AE]; Floor Trim - Load Space Rubber Mat [079AN]; Freelander Trim Packs - TD4 Commercial [250BV]; Drive Hands - RHD [251SF]; Power Unit Series - Diesel Engine (BMW M47) [269SF]; Power Unit Size - 2000 cc power unit [348SF]; Seat Lumbar Adjustment - Lumbar adjust-mechanical Driver's only [033CJ]; Transmission - Manual 5 Speed [078BH]; VIN prefix position 9 - VIN prefix position 9 - 7 [144AY]; Vanity Mirrors - Illuminated Vanity Mirror [030AY]; Wheel & Tyre Configurations - Tyres Michelin [029CK]; Exterior Mirrors - External mirrors convex [031BG]; Sunroof - Sunroof Plastic Insert [019AW]; Front Foglamps - front fog lamps [064AP]; Interior Finishers - Interior Finisher Black [088DD]; Front Cup Holder - 2 front cup holders [088BB]; Decals - Colour - Brunel Decals [057CL]; Body Types - 3 Door body [099AF]; Recovery Loops - Recovery Loop Front [028EA]; In Car Entertainment / Speakers - "ICE ""B"" Class" [025HA]; Instrument Packs - MPH / KPH Instrument Pack [038AN]; Glass - Green tinted glass all round [047AE]; ICE Remote Controls - Remote ICE controls [025CK]; Speakers - 4 Speaker System [025KD]; Land Rover Model Year Indicators - Land Rover 2005 Model Year [001BE]; Wheel Nuts - Locking wheel nuts [055AC] De la 2 la 5 este ceva diferenta. Editat Februarie 18, 2017 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Acum cat timp? Ia uite ce zice VIN-ul masinii: LAND ROVER EUROPE Freelander 1996-2006 22.06.2005 Interior Cloth upholstery Air Conditioning Air cond. manual control Transmission 5 MT Engine M47 2.0L I4 16V Diesel Equipment Interior Trim Colours - L/R Black Cloth [TBE]; Gear Knobs - Moulded plastic gearknob [117AB]; Heater Unit Operation - Electric Heater (PTC) [043AP]; Literature Packs - Home Market Literature Pack [002BA]; Front Seat Configuration - 2 Front Seats [033DH]; Anti Lock Brake Types - A.B.S + Traction Control [020AK]; VIN format type - VIN format - EEC [147AA]; VIN prefix position 11 - VIN prefix position 11 - A [146AA]; Hill Descent Control - Hill Descent Control [020AR]; Paint Bands - Metallic Paint [024AZ]; OBD Temperature Sensors - OBD Temperature Sensor T21 DSL [022BF]; Transit Protection - Transit Protection Film [077AF]; Front Anti Roll Bar - Front anti roll bar [027BB]; Engine Tune - Diesel Engine Tune Europe [075CO]; VIN prefix position 4 - VIN prefix position 4 - L [139AD]; VIN prefix positions 1-3 - VIN prefix positions 1-3 - SAL [138AA]; Seat Material - Cloth Seats [033AZ]; Electric Door Mirrors - Elec Htd Adj Door Mrrs [031AX]; VIN prefix position 7 - VIN prefix position 7 - A [142AA]; Interior Mirrors - Dipping Interior Mirrors [031BR]; CD Player - 6 Disc CD Changer (Facia Mount) [025HC]; Mudflaps - Mudflaps Front [023AK]; Front Seat Belts - 2 Front Seat Belts Commercial [026BY]; Locking Radio Frequency - 433.92 MHZ frequency (normal) [076DF]; Electric Window Operation Type - Switch-One shot open opertn-Driver only [041AZ]; Front Air Bags - Driver & Passenger Air Bags [026AO]; Derivative Badges - No Derivative Badge [057BU]; Rear End Glass - Electric Rear Door Glass/Tailgate [047AD]; Steering Aids - Power Assisted Steering [049AA]; Steering Column - Tilt adjustable steering column [049AC]; Fuel Filler Neck - Wide Filler Neck - Leaded/Diesel [053AO]; Market Constraint - Order Restriction GBR [201AA]; Paint Colours - Bonatti Grey Metallic [659]; Driving Controls - Drive by Wire [061AB]; Catalyst-ECD Directive - Catalyst ECD3 [067AY]; Centre Console Rubber Mat - Centre Console Rubber Mat [088EA]; Security Systems - Security System - Europe 433 [076BJ]; Horn Types - Twin Tone Horn [076CW]; Window Lift - Electric front windows [041AW]; Air Conditioning - Air Conditioning [022AM]; Wheels - 5 Alloy Wheels 215x16 Freedom [029CN]; Fuel Type/Rating - Diesel Fuel [103AA]; 4WD - Perm. 4 WD + centre viscous coupling [109AC]; Driver's Sunvisor - Driver's sunvisor with docket pocket [115AD]; Passenger's Sunvisor - Passenger's sunvisor + vanity mirror [115AF]; Fuel Induction - Multi point inj turbo high performance [125AA]; Headlamp Leveling - Headlamp Leveling [064AT]; VIN prefix position 5 - VIN prefix position 5 - N [140AG]; VIN prefix position 6 - VIN prefix position 6 - B [141AB]; Body Options - Hard Top Commercial [041BC]; VIN prefix position 10 - VIN prefix position 10 - 5 [145AK]; VIN prefix position 8 - VIN prefix position 8 - E [143AE]; Floor Trim - Load Space Rubber Mat [079AN]; Freelander Trim Packs - TD4 Commercial [250BV]; Drive Hands - RHD [251SF]; Power Unit Series - Diesel Engine (BMW M47) [269SF]; Power Unit Size - 2000 cc power unit [348SF]; Seat Lumbar Adjustment - Lumbar adjust-mechanical Driver's only [033CJ]; Transmission - Manual 5 Speed [078BH]; VIN prefix position 9 - VIN prefix position 9 - 7 [144AY]; Vanity Mirrors - Illuminated Vanity Mirror [030AY]; Wheel & Tyre Configurations - Tyres Michelin [029CK]; Exterior Mirrors - External mirrors convex [031BG]; Sunroof - Sunroof Plastic Insert [019AW]; Front Foglamps - front fog lamps [064AP]; Interior Finishers - Interior Finisher Black [088DD]; Front Cup Holder - 2 front cup holders [088BB]; Decals - Colour - Brunel Decals [057CL]; Body Types - 3 Door body [099AF]; Recovery Loops - Recovery Loop Front [028EA]; In Car Entertainment / Speakers - "ICE ""B"" Class" [025HA]; Instrument Packs - MPH / KPH Instrument Pack [038AN]; Glass - Green tinted glass all round [047AE]; ICE Remote Controls - Remote ICE controls [025CK]; Speakers - 4 Speaker System [025KD]; Land Rover Model Year Indicators - Land Rover 2005 Model Year [001BE]; Wheel Nuts - Locking wheel nuts [055AC] De la 2 la 5 este ceva diferenta. Asta zice mama OMIDA! Eu iau de buna cartea masinii unde scrie 5 locuri! Asa e ? E diferenta de la 2 la 5?? Last call: RAR-ul nu cere hartie PERSONALIZATA,SPECIAL pentru VIN-ul masinii mele! RAR-ul cere hartie din care sa rezulte ca Freelander a fost produs si comercializat ca autoturism M1 in Europa ,in varianta 2 usi ,5 locuri(conteaza sau nu),cu numarul de omologare xxxxxxx. Acest xxxxxx este acelasi pentru toate modelele produse ca AUTOTURISM M1,2 usi in ....Europa,indiferent de VIN,serie sasiu!!!!!. Sper ca acum intelegeti! Nu voi mai repeta ! Multumesc de ajutorul inexistent! Am postat aici si asteptam sfaturi,idei! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Asta zice mama OMIDA! Eu iau de buna cartea masinii unde scrie 5 locuri! Verifica singur http://www.vindecoderz.com/EN/Land%20Rover, daca nu crezi. Si poti sa iei de buna cartea masinii, nu te opreste nimeni, dar cei de la RAR vor verifica exact VIN-ul masinii care contine cele scrise mai sus un post, si cel mai probabil sa ia in calcul descrierea VIN-ului, nu neaparat cartea masinii, asa ca vezi cum pui problema la RAR. :grin: Masina in cauza este autoutilitara cu 2 locuri din fabrica, ulterior s-a facut modificarea in autoutilitara cu 5 locuri, deoarece in UK se poate face. Din punctul meu de vedere poti sa crezi ce vrei, nu este problema mea. RAR-ul cere hartie din care sa rezulte ca Freelander a fost produs si comercializat ca autoturism M1 in Europa ,in varianta 2 usi ,5 locuri(conteaza sau nu),cu numarul de omologare xxxxxxx. Acest xxxxxx este acelasi pentru toate modelele produse ca AUTOTURISM M1,2 usi in ....Europa,indiferent de VIN,serie sasiu!!!!!. Atunci cere hartia de la Premium Auto si termini balciul. Editat Februarie 19, 2017 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Verifica singur http://www.vindecoderz.com/EN/Land%20Rover, daca nu crezi. Si poti sa iei de buna cartea masinii, nu te opreste nimeni, dar cei de la RAR vor verifica exact VIN-ul masinii care contine cele scrise mai sus un post, si cel mai probabil sa ia in calcul descrierea VIN-ului, nu neaparat cartea masinii, asa ca vezi cum pui problema la RAR. :grin: Masina in cauza este autoutilitara cu 2 locuri din fabrica, ulterior s-a facut modificarea in autoutilitara cu 5 locuri, deoarece in UK se poate face. Din punctul meu de vedere poti sa crezi ce vrei, nu este problema mea. Atunci cere hartia de la Premium Auto si termini balciul. Premium Auto nu va elibera hartia decat in cazul unui proces civil.In urma unei hotarari definitive si irevocabile! Inca astept raspuns de la firma mama. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Vezi ce raspuns primesti, Freelander 1 M1 in 3 usi s-a comercializat o perioada si in varianta cu 4 locuri, N1 doar cu 2 locuri. Editat Februarie 20, 2017 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate