Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Freelander - autoutilitara !

DKW

Postări Recomandate

Re: Freelander - autoutilitara !

Da! mi-a venit cartea de identitate de la RAR. Exact asa este, 4080 ansamblu de vehicule - 2000 kg remorcabil cu sistem de franare.

Dar uitati-va la cartea din Italia din poza.

O - massa massima a rimorchio tecnicamente ammissibile.

O1 - rimorchio frenato.

Este drept ca este transmisie automata dar cred totusi ca este o greseala.

Legislatia din Italia este diferita, in plus italienii nu exceleaza cand e vorba de inteligenta si de adoptat norme.:ha:

Transmisia automata nu are nici o legatura cu masa maxima autorizata, ambele variante, automata sau manuala au aceleasi caracteristici tehnice vis-a-vis de acest aspect.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Salut.nou posesor de Freelamder.Nu ma pot abtine pentru ca is foarte fericit sa spun ca am reusit si mi-am inmatriculat si eu masina pe Romania.Credeam ca nu mai am sanse sa ma vad cu numere romanesti pe ea cu taxa asta.Dar intr-un final am reusit cu un ajutor mic pe ici pe colo.Stima

20130321_134251.thumb.jpg.21075a12c72f9df34805de678e57f178.jpg

:cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Fratilor, linistiti-va. Pentru nici un model de LR nu exista in Romania omologare de tip ca autoutilitara.

Tot ce exista in acest moment autoutilitara LR este asa adus de afara sau facut artizanal de vreo 3-4 ani. Pe vremea aceea inca se mai putea.

eu am inmatriculat LRF meu in 5 usi ca autoutilitara si am platit o taxa relativ mica , la RAR mi-au facut poze peste tot la masina ,inclusiv la grilajul despartitor ,iar taxa la RAR a fost 800 ron .... chiar m-au intrebat daca doresc sa o las autoutilitara sau sa o inmatriculez ca auto transport numai persoane .

dar scria deja in actele ei ,mai precis in cartea masinii de Italia ,ca este N1 (autoutilitara) . ca sa o transformi la un atelier in Romania ,chiar si omologat ,acreditat sau cum vrei tu ,sincer cred ca este posibil dar daca faci calculul transformarii....vezi la ce bani iesi .

Editat de rcdragomir
ROBERT -Land Rover Freelander td4 2004
Link spre comentariu

Salut.nou posesor de Freelamder.Nu ma pot abtine pentru ca is foarte fericit sa spun ca am reusit si mi-am inmatriculat si eu masina pe Romania.Credeam ca nu mai am sanse sa ma vad cu numere romanesti pe ea cu taxa asta.Dar intr-un final am reusit cu un ajutor mic pe ici pe colo.Stima

Ai inmatriculat-o ca autoutilitara? In cartea de Italia aveai trecut N1?

Link spre comentariu

Ai inmatriculat-o ca autoutilitara? In cartea de Italia aveai trecut N1?

Da am inmatriculat o ca autoutilitara pentru ca altfel nu plateam taxa de 1700 euro nici batut si cartea era de Anglia nu Italia si nu era trecuta N1.dar cu un pic de bunavointa se rezolva si fara N1.

p.s bunavointa = $$$$$$$$$$

:cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna! Cineva a fost la RAR sa treaca din autoutilitara in turism? Care sunt demersurile? Va multumesc :tk

Link spre comentariu

Eu ma pregatesc sa fac asta.

Din ce m-am interesat imi trebuie asa:

COC in original din care sa reiasa ca masina a fost produsa autoturism. (il am original)

Factura si deviz de la reprezentanta din care sa reiasa ca s-au remontat bancheta si centurile originale si a fost readusa la starea initiala.

Am inteles ca se platesc niste taxe la RAR de vreo 780 lei si va trebui sa ma prezint cu masina.

Sfatul meu este sa mergi la RAR sa intrebi concret in cazul tau ce trebuie sa faci.

Fiecare caz este tratat diferit.

La mine, pentru ca am COC original in care scrie ca masina a fost produsa autoturism cu 5 locuri, nu se face omologare pentru transformare din N1 in M1 ci readucerea la starea initiala, sau asa ceva.

Va tin la curent pe parcursul reomologarii.

Editat de atar
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Mersi, ma interesez a mea este cu autoutilara cu patru locuri, trec pe la RAR este cum zici la noi legile sunt interpretate de la om la om

Link spre comentariu

La RAR te plimba un pic dar pina la urma recunosc ca se poate reinscrie ca turism cred ca e o lege ca toate cine vrea o aplica,portita:hw, in schimb la finante nimeni nu stie nimic, cu diferenta de taxe:uameni. Mai sapam cu multa rabdare.

Link spre comentariu

La finante nu mai platesti nimic daca ai platit deja taxa ca autoutilitara.

Faci doar modificarea in CIV si apoi schimbarea certificatului de inmatriculare la politia rutiera.

Pentru schimbarea certificatului de inmatriculare pe numele aceluiasi proprietar la politie nu trebuie nici chitanta nici adeverinta ANAF.

In plus, va trebui sa te duci la Fisc in 30 zile cu CIV-ul modificat pentru schimbarea incadrarii la impozitare a masinii, din autoutilitara in autoturism.

Editat de atar
Link spre comentariu

Atentie! nu cumva, daca o vei omologa autoturism, la revanzare va trebui platit timbru de mediu ptr. autoturism (M1)?

Este posibil. Nu stiu.

Totusi, daca citesti atent adeverinta de la ANAF care atesta ca nu a fost restituita taxa, acolo scrie "autovehicul" :)

In litera legii, un politist nu poate refuza inmatricularea cu acea adeverinta, dar traim in Romanica. :)

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

deci????a facut cineva transformarea in ultima vreme???adica anul asta??

Daca aveai bunul simt sa citesti topicul aflai raspunsul la intrebarile tale.

Am sa-ti raspund totusi ca sa nu mai intrebi si a treia oara.

Daca masina nu a fost N1 in actele cu care ai cumparat-o, sau daca nu este autoutilitara in COC (Certificatul de Origine si Conformitate), nu se poate.

Link spre comentariu

scuzele mele ca intreb si a treia oara....in actele de italia scrie tip:ROVER GROUP LAND ROVER LN 3.5 FREELANDER nu apare pe nicaieri N1 SAU M1 ori nu stiu eu sa ma uit?

deranjez dar oare nu asta e scopul acestui forum sa se rezolve probleme intalnite la detinatorii de auto de acest tip???dupa ce o sa trec si acest obstacol numit inmatriculare...fie si cu 1500 euro cat costa timbrul de mediu atunci o sa intreb despre modificari etc...

Link spre comentariu

da de aia ii forum ! Da mai e si sa te documentezi inainte sa intrebi deci da o fuga la pagina 5 si vezi unde e N1 ala!

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

deranjez dar oare nu asta e scopul acestui forum sa se rezolve probleme intalnite la detinatorii de auto de acest tip???

Nu te supara, dar nu este nimeni obligat sa-ti raspunda la niste intrebari care au fost deja clarificate.

Nu trebuia decat sa le cauti.

Un forum este un spatiu virtual pentru discutii cu o anumita tematica, dar asta nu inseamna ca de fiecare data cand intra cineva pe un forum trebuie sa puna aceeasi intrebare fara sa verifice daca nu a mai fost pusa si daca s-a raspuns deja la ea.

Normal este sa cauti mai intai discutiile existente deja legate de problema care te intereseaza, sa citesti raspunsurile, iar daca nu gasesti ceea ce te intereseaza sa deschizi un subiect nou.

Link spre comentariu

o prima tentativa nereusita...de a inmatricula freelanderul ca si autoutilitara dar din cate am vazut s-a mai intamplat si aici...de la RAR spun ca doar o firma face asa ceva si anume econetauto care pe net apare ca si firma de dezmembrari auto....am sunat totusi la ei si au zis ca ma costa 1000 euro+taxe RAR....poi daca taxa timbru e 1500 euro ca autoturism pentru autoutilitara ar fi 400 eur (taxa timbru autoutilitara n1)+800 lei RAR+1000eur "modificarea"+100 eur rovinieta(care apropo se scumpeste cu 60%)+ 800 ron modificarea apoi din autoutilitara in autoturism.....ajungem tot de unde am plecat...nasol....si ca sa ma gandesc sa-i dau in judecata dup-aia ca sa recuperez acest timbru de mediu de 1500 eur ,am inteles,de la anumiti avocati ca acest lucru nu se mai poate ca in sfarsit din pdvdr legislativ asta ar cam fi legal si asta e...am facut o achizitie proasta pt ca pun pariu ca gaseam aici chiar la voi un posesor de freelander care sa-l vanda mai ales din 1999 si 2 usi pe la 3500-4000 eur...

Link spre comentariu

gata..s-a rezolvat...am platit taxa pt. autoturism 6800 lei...uofff acum auto valoreaza 4000 eur in tara noastra... dar cred ca e un pret bun pt un 4x4 diesel cu impozit 180 lei pe an , volan original pe stanga...deci nu se poate transforma la noi in tara DAR se inscrie autoutilitara daca asa reiese din actele din tara de provenienta...in speta cumperi una din ce tara vrei,o transformi acolo in autoutilitara daca nu e deja modificata si vi cu ea in Romanica...altfel nu se poate...stiu ca o sa fiu contrazis de multa lume dar la mine cel putin asa a fost..real 10.10.2013.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
Cum trebuie sa arate (dimensiuni,prinderi) panoul despartior intr-o autoutilotara si din ce material trebuie facut..

P.S.Trebuie sa confectionez unul pentru a trece de RAR la autentificare!

Mai esti interesat de grilajul despartitor? am unul original demontat de pe masina mea ...daca esti interesat ma cauti pe privat...Robert

Multumesc pentru raspuns, de pe forum aflii mai usor si promt:tk

Masina mea Land Rover Freelander a fost anul trecut imnatriculata ca autoutilitara . Acum este autoturis deoarece am facut reomologarea la RAR iar acum s-a modificat in Cartea de identitate si un nou talon ca autoturism . Taxa de mediu ,odata achitata la fisc , nu mai trebuie platita sau majorata ,deoarece la seria caroseriei masinii care apare la fisc nu s-a modificat nimic si apare ca achitata . deci eu am rezolvat ......

sper sa fi lamurit ,daca nu ma cauti pe privat si te lamuresc

Cu respect

deci????a facut cineva transformarea in ultima vreme???adica anul asta??

eu am facut transformarea acum 3 saptamani .....si merge daca seria de la masina ta accepta acest lucru .

trebuie mers la RAR si acolo verifica si-ti spune daca accepta

Buna! Cineva a fost la RAR sa treaca din autoutilitara in turism? Care sunt demersurile? Va multumesc :tk

eu am fact tranzitia asta acum 3 saptamani .....si acum este autoturism .....

Cum trebuie sa arate (dimensiuni,prinderi) panoul despartior intr-o autoutilotara si din ce material trebuie facut..

P.S.Trebuie sa confectionez unul pentru a trece de RAR la autentificare!

mai esti interesat de grilaj?...am unul original de freelander .....ma cauti pe privat si vorbim

robert

Editat de DKW
ROBERT -Land Rover Freelander td4 2004
Link spre comentariu

salutare

citesc de ceva timp diferite pareri (mai mult sau mai putin avizate) despre inmatricularea unui vehicul (din import) in Romania ca vehicul autoutilitar (N1)..

lumea se contrazice in general la diferite aspecte legate de subiectul asta, dar eu am inteles asta (si va rog sa confirmati/sau nu daca am dreptate) :

1. Masina trebuie sa fie autoutilitara inca de "la mama ei" (la acte ma refer).

2. Trebuie sa existe grilajul dintre locurile pasagerilor si portbagaj.

multumesc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare