vrd Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Freelander - autoutilitara ! Nu se cearta nimeni. Raspunsurile sunt simple. Da si Da. Atat. Multumesc si multumesc seara buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Freelander - autoutilitara ! Subscriu lui atar. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Freelander - autoutilitara ! Dragilor. Am cumparat din gemania un freelander care ii autoturism in Brief, si vreau sa o trec autoutilitara(din cauza taxei ~1500EURO), se poate?? Ma poate ajuta careva?? Eu am inteles sa s-ar putea cu un grilaj ceva!! Ii varianta in 5 usi 1999, Euro 2. Mersi fain Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bordi Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Freelander - autoutilitara ! Mai esti interesat de grilajul despartitor? am unul original demontat de pe masina mea ...daca esti interesat ma cauti pe privat...Robert Masina mea Land Rover Freelander a fost anul trecut imnatriculata ca autoutilitara . Acum este autoturis deoarece am facut reomologarea la RAR iar acum s-a modificat in Cartea de identitate si un nou talon ca autoturism . Taxa de mediu ,odata achitata la fisc , nu mai trebuie platita sau majorata ,deoarece la seria caroseriei masinii care apare la fisc nu s-a modificat nimic si apare ca achitata . deci eu am rezolvat ...... sper sa fi lamurit ,daca nu ma cauti pe privat si te lamuresc Cu respect eu am facut transformarea acum 3 saptamani .....si merge daca seria de la masina ta accepta acest lucru . trebuie mers la RAR si acolo verifica si-ti spune daca accepta eu am fact tranzitia asta acum 3 saptamani .....si acum este autoturism ..... mai esti interesat de grilaj?...am unul original de freelander .....ma cauti pe privat si vorbim robert Nu mai am nevoie acum...ca am confectionat unul atunci cand am imatriculat freelanderul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Re: Freelander - autoutilitara ! si al meu tot utilitara l-am facut. nu mai am poza cu actul original, dar portita mea a fost ca pe talon scria "light goods vehicle" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Salut A mea ii din Germania si scrie ca ii autoturism. Nu pot sa o transform? Conform legii scrie ca trebuie sa existe panu despartitor intre zona marfa si pasageri si sa existe masini asemenatoare omologate. Din cate m-am uitat exista asemenea masini omologate si panul despartitor caut sa il cumpar:D Ce ziceti credeti ca vor tovarasii de la RAR sa scuteasca:D Spor in toate Editat Mai 9, 2014 de burdi87 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 9, 2014 Autor Partajează Postat Mai 9, 2014 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Ce ziceti credeti ca vor tovarasii de la RAR sa scuteasca:D Atata timp cat in CIV este trecuta M1 (autoturism), nu. ... dar portita mea a fost ca pe talon scria "light goods vehicle" Adica : http://en.wikipedia.org/wiki/Light_commercial_vehicle Editat Mai 9, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Raul Miclaus Postat August 30, 2016 Partajează Postat August 30, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Acum in 2016 zilele noastre... M-ar interesa informatii despre grilaj/perete despartitor sau cum ii mai zice la un Land Rover Freelander 1 . Dar sa incep cu inceputul : Se poate omologa un freelander 1, autoutilitara cu 2 locuri in actele de Danemarca (e de 4 locuri - cu 4 usi dar ii sunt date jos banchetele), in autoutilitara de 4 locuri ? Intreb deoarece sunt ceva informatii ca trebuie sa fie un anumit spatiu dupa grilajul despartitor sa nu trebuie? In cazul in care se poate daca stie cineva, dimensiunile grilajului, eu am gasit ceva articol in lege in care zice ca pentru autoutilitarele N1 este suficienta plasa metalica pentru protectia geamului, dar am mai vazut pe forum, ca unii si l-au confectionat ei (ceea ce as vrea si eu) iar unii zic ca tre sa fie omologat si RAR-ul face figuri . Cum e ok? Multumesc anticipat . Raul Miclaus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 30, 2016 Partajează Postat August 30, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Acum in 2016 zilele noastre... De ce ai vrea sa faci un Freelander 1 utilitara? Mai ales la 1.8? Daca e vorba de taxa de inmatriculare, consider ca nu se justifica investitia: deja taxa se poate recupera, iar costurile de utilizare, (taxe si impozite anuale), pentru o utilitara sunt mult mai mari, chiar la motorul de 1.8. Consider ca merita doar in cazul motoarelor mai mari de 3.0! Parerea mea! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat August 30, 2016 Partajează Postat August 30, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! De ce ai vrea sa faci un Freelander 1 utilitara? Mai ales la 1.8? Daca e vorba de taxa de inmatriculare, consider ca nu se justifica investitia: deja taxa se poate recupera, iar costurile de utilizare, (taxe si impozite anuale), pentru o utilitara sunt mult mai mari, chiar la motorul de 1.8. Consider ca merita doar in cazul motoarelor mai mari de 3.0! Parerea mea! Timbrul de mediu, s-o recupera, dar trebuie sa dai statul in judecata si nu se stie cat dureaza procesul.Deocamdata nu poti inmatricula o masina fara plata timbrului de mediu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Raul Miclaus Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! De ce ai vrea sa faci un Freelander 1 utilitara? Mai ales la 1.8? Daca e vorba de taxa de inmatriculare, consider ca nu se justifica investitia: deja taxa se poate recupera, iar costurile de utilizare, (taxe si impozite anuale), pentru o utilitara sunt mult mai mari, chiar la motorul de 1.8. Consider ca merita doar in cazul motoarelor mai mari de 3.0! Parerea mea! Pai e autoutilitara dar de 2 locuri . Ma intereseaza sa stiu daca se poate face autoutilitara de 4 locuri daca e de 2 locuri din Danemarca . Raul Miclaus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Se putea, acum nu se mai poate..... Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Se putea, acum nu se mai poate..... Concret, nu se mai poate din 2013! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Raul Miclaus Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Nasol , ca am dat 150 de lei pe banchetele din spate ; Mi-a zis o cunostiinta care imi face inmatricularile (se stie cu cei de la RAR) , ca se poate cum sa nu , sa iau banchetele si grilaj si sa o fac de 4 locuri autoutilitara . In acest caz, oare nu-i trebuie nimanui banchete :e ? Dar daca e autoutilitara in cartea de Danemarca , si nu are grilaj imi mai trebuie pt inmatriculare? Raul Miclaus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! problema sta in felul urmator: indiferent cu cate locuri e autoutilitara, trebuie grilaj despartitor. Daca e autoutilitara cu 2 locuri, asa va muri si nimeni de la rar nu isi risca slujba ca sa iti faca tie cu 4, si de vrea nu poate. erau niste service-uri omologate de rar pentru transformarea masinii din autoturism in autoutilitara, dar cum zice un cleg mai sus, din 2013 nu mai au voie. asa ca ori o lasi cu 2 locuri si o inscri asa, ori o vinzi. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Sau o inscrii ca autoturism cu 4 locuri NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shapte Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Salutare. Nu-mi vine sa cred cat de vechi e thread-ul asta si eu tot n-am avut bunul-simt sa-l citesc in prealabil. Drept urmare, m-am dus vesel nevoie mare cu un 3dr automat proaspat adus din Italia la RAR si bineinteles ca mi-au dat respingere. Acu', era el N1 inca din carte, dar normal ca nu aveam grilajul vietii, din moment ce nici masina nu-l avusese. Drept urmare, intrebarea arzatoare este de unde dracu fac rost de un grilaj de imprumut/inchiriat in timp util? Help a brother out, please. :al Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Ia legatura cu userul @eusebiuebi, sau olx. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shapte Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Ia legatura cu userul @eusebiuebi, sau olx. Thanks. Done. Omul n-a mai scris de prin 2015, sper sa mai fie. Pe olx nu gasesc decat chestii foaaaarte departe de mine, eu fiind in Bucuresti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! pe la dezmembrari... poate faci o intelegere cu patronul pentru "returnare" contra unei sume, dupa ce rezolvi situatia! .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! De ce nu vrea nimeni sa respecte legea ? De ce ii dati numai "sfaturi" prin care sa "rezolve" situatia doar temporar ? Daca vrei sa platesti mai putin, asta e discutabil inca, pune nene grilaj si asuma-ti faptul ca circuli cu utilitara Mai aveti putin si ii spuneti sa dea spaga la RAR Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! ...... Mai aveti putin si ii spuneti sa dea spaga la RAR Pai, nu asa functioneaza totul in tara asta.....? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shapte Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! De ce nu vrea nimeni sa respecte legea ? De ce ii dati numai "sfaturi" prin care sa "rezolve" situatia doar temporar ? Daca vrei sa platesti mai putin, asta e discutabil inca, pune nene grilaj si asuma-ti faptul ca circuli cu utilitara Mai aveti putin si ii spuneti sa dea spaga la RAR Chief, îți mulțumesc că ți-ai luat timp dintr-o zi de lucru ca să răspunzi atât de constructiv, dar probabil că n-ai înțeles situația mea sau nu m-am exprimat eu bine, ceea ce e cel mai probabil, fiindcă e imposibil să-ți răspundă cineva pe internet doar ca să se afle în treabă, nu-i așa? Bref: mașina mea e AUTOUTILITARĂ ÎN CARTE DE LA MAMA EI DIN ITALIA. Așa am cumpărat-o. Eu, însă, n-am de gând să car porci, cherestea sau baxuri de Frutti Fresh, ci doar s-o folosesc, așa cum a gândit-o dumnezeul el englez, ca pe un autoturism. Singurul motiv pentru care vreau s-o înscriu ca N1 (cum, repet, este cartea ei din fabrica) este că n-am chef să plătesc pe faimosul timbru de mediu încă o dată cât am dat pe ea. Acu, sigur, tu ai avut ideea ta cu legea și eu îți înțeleg punctul de vedere, dar, vezi tu, legea aia a fost desființată încă din iunie de CEJ, așa că nu prea mai e cazul. Teoretic aș putea s-o înscriu ca turism, dar practic, doamnele de la finanțe încă n-au primit memo-ul ăsta, așa ca unica soluție, până se mișcă guvernul, ar fi să dau statul în judecată ca mulți alții. Dar fiindcă aș prefera să merg cu ea cât sunt încă tânăr, recurg la soluția asta cu N1. Și dacă ții neapărat la fetișul ăsta, uite, îți promit că la prima ocazie când se poate și se schimba situația - am citit că vor să includă taxa în combustibil - mă duc cuminte la RAR să plătesc 800 de lei ca s-o reomologhez turism și le zic că de rușinea ta fac asta. E bine? Hai mulțumesc de păreri și doamne-ajută. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Sa recapitulam 1. Ai cumparat din intamplare masina cu carte de autoutilitara, tu cautai de fapt un freelander normal. 2. Dupa ce ai cumparat-o ai aflat ca nu se plateste taxa de timbru la autoutilitare, spre norocul tau, nu-i asa ? 3. Apoi ai realizat ca o inscrii ca autoutilitara apoi ii scoti grilajul ( pe care nu il avea din fabrica) si o folosesti ca masina de familie, nu vrei sa cari cu ea porci, capre or such, platind totusi taxe de drum, rca , impozit ca pentru o utilitara. Mda, ai avut ghinion ca ai fost nevoit sa o cumperi, te compatimesc. Cat despre zilele de lucru, ce sa zic, fiecare munceste cat vrea si cand vrea, e o tara libera de aceea se pot face astfel de "smekerii" Editat Octombrie 12, 2016 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Re: Freelander - autoutilitara ! Pai, nu asa functioneaza totul in tara asta.....? Nu, sunt locuri in tara asta unde lucrurile functioneaza altfel. Nu toata lumea s-a resemnat sa spuna: "Traim in Romania, asta este" Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate