gigione01 Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Vezi ce raspuns primesti, Freelander 1 M1 in 3 usi s-a comercializat o perioada si in varianta cu 4 locuri, N1 doar cu 2 locuri. Rar-ul mi-a spus ca in cazul in care vreau sa o inscriu utilitara,imi vor face cartea ca utilitara 2 usi 4 locuri. In cazul in care obtin o hartie de la o reprezentanta sau firma mama in care sa se specifice ca Land Rover a produs si comercializat modelul Freelander in Europa ,ca autoturism categoria M1,2 usi ,5 locuri(lucru perfect adevarat)si sa aiba specificat numarul de omologare ,atunci fara alte discutii vor elibera cartea masinii ca autoturism 5 locuri categoria M1. Nu inteleg de ce nu elibereaza romanii acea hartie care e perfect adevarata si legala. Au vandut pe teritoriul Europei masini cu 2 usi,5 locuri trecuta in acte ca autoturism M1. Daca gasesc la cineva o copie a cartii de identitate pentru un vehicul Freelander 2 usi,5 locuri categoria autoturism M1 voi actiona personal in instanta firma Romaneasca posibil si RAR !! Astept si fac investigatii!Poate gasesc mai multe copii ale cartilor de identitate.Cu siguranta sunt mai multi proprietari !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! In cazul in care obtin o hartie de la o reprezentanta sau firma mama in care sa se specifice ca Land Rover a produs si comercializat modelul Freelander in Europa ,ca autoturism categoria M1,2 usi ,5 locuri(lucru perfect adevarat)si sa aiba specificat numarul de omologare ,atunci fara alte discutii vor elibera cartea masinii ca autoturism 5 locuri categoria M1. Daca nu ma inseala memoria, sunt omologari diferite pentru M1 si N1 pentru acelasi tip de caroserie. In momentul de fata RAR-ul preia datele din CIV asa cum sunt, nu se mai fac modificari in carte. Daca masina este N1 in acte, asa ramane. Omologarea de tip include mai multe aspecte, care tin de echiparea de fabrica a vehiculului (numarul de locuri, centuri, panouri). Au vandut pe teritoriul Europei masini cu 2 usi,5 locuri trecuta in acte ca autoturism M1. Da, dar nu au vandut N1. Daca gasesc la cineva o copie a cartii de identitate pentru un vehicul Freelander 2 usi,5 locuri categoria autoturism M1 voi actiona personal in instanta firma Romaneasca posibil si RAR !! Astept si fac investigatii!Poate gasesc mai multe copii ale cartilor de identitate.Cu siguranta sunt mai multi proprietari !! Degeaba gasesti copii de CIV-uri, cel putin RAR-ul nu o sa le ia in considerare pe motiv ca sunt alte vehicule, cu alte caracteristici. In plus, nu vad cine ti-ar da o copie de CIV de la autoturismul propriu. Actele (copii sau original) sunt pentru uz individual. Editat Februarie 20, 2017 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 (editat) Rar-ul mi-a spus ca in cazul in care vreau sa o inscriu utilitara,imi vor face cartea ca utilitara 2 usi 4 locuri. In cazul in care obtin o hartie de la o reprezentanta sau firma mama in care sa se specifice ca Land Rover a produs si comercializat modelul Freelander in Europa ,ca autoturism categoria M1,2 usi ,5 locuri(lucru perfect adevarat)si sa aiba specificat numarul de omologare ,atunci fara alte discutii vor elibera cartea masinii ca autoturism 5 locuri categoria M1. Nu inteleg de ce nu elibereaza romanii acea hartie care e perfect adevarata si legala. Au vandut pe teritoriul Europei masini cu 2 usi,5 locuri trecuta in acte ca autoturism M1. Daca gasesc la cineva o copie a cartii de identitate pentru un vehicul Freelander 2 usi,5 locuri categoria autoturism M1 voi actiona personal in instanta firma Romaneasca posibil si RAR !! Astept si fac investigatii!Poate gasesc mai multe copii ale cartilor de identitate.Cu siguranta sunt mai multi proprietari !! Salut. A mea e M1G , are 2 usi si 5 locuri, import Slovenia Deci - categoria -autoturism M1G exact asa scrie in CIV Editat Februarie 21, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Deci - categoria -autoturism M1G exact asa scrie in CIV O copie (chiar cu datele blurate)in privat se poate?Ma intereseaza doar numarul unic de omologare(al masinii mele este 017J102T) Multumesc si astept alte persoane care vor sa arate magariile statului(RAR) si ale privatilor. Personal fac plangere la DNA si actiune in instanta!Am nevoie de dovezi!Toata lumea stie adevarul dar se feresc sa-l recunoasca oficial! Multumesc! Editat Februarie 20, 2017 de gigione01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Februarie 21, 2017 Partajează Postat Februarie 21, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! O copie (chiar cu datele blurate)in privat se poate?Ma intereseaza doar numarul unic de omologare(al masinii mele este 017J102T) Multumesc si astept alte persoane care vor sa arate magariile statului(RAR) si ale privatilor. Personal fac plangere la DNA si actiune in instanta!Am nevoie de dovezi!Toata lumea stie adevarul dar se feresc sa-l recunoasca oficial! Multumesc! Si fratele meu are una tot cu 2 usi 5 locuri tot M1G(G auto de teren) O sa-ti rimit amandoua dar diseara ca acum sunt la munca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! E de ajuns sa te uiti in talon, la litera K, acolo gasesti omologarea de tip. Si pentru cultura generala: http://www.scientia.ro/qa/22986/ce-informatii-contine-campul-k-din-cadrul-certificatului-de-inmatriculare http://www.rarom.ro/?p=650 http://lege5.ro/Gratuit/geztcmzvhe/ordinul-nr-1275-2009-pentru-modificarea-si-completarea-reglementarilor-privind-omologarea-individuala-eliberarea-cartii-de-identitate-si-certificarea-autenticitatii-vehiculelor-rutiere-rntr-7-aprobate. Editat Februarie 21, 2017 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Februarie 21, 2017 Partajează Postat Februarie 21, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! E de ajuns sa te uiti in talon, la litera K, acolo gasesti omologarea de tip. Si pentru cultura generala: http://www.scientia.ro/qa/22986/ce-informatii-contine-campul-k-din-cadrul-certificatului-de-inmatriculare http://www.rarom.ro/?p=650 http://lege5.ro/Gratuit/geztcmzvhe/ordinul-nr-1275-2009-pentru-modificarea-si-completarea-reglementarilor-privind-omologarea-individuala-eliberarea-cartii-de-identitate-si-certificarea-autenticitatii-vehiculelor-rutiere-rntr-7-aprobate. Eu nici nu trebuie sa ma mai uit in talon ca stiu cat am platit taxa de timbru dar se para ca la colegul i-ar fi de folos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Multumesc si astept alte persoane care vor sa arate magariile statului(RAR) si ale privatilor. Personal fac plangere la DNA si actiune in instanta!Am nevoie de dovezi!Toata lumea stie adevarul dar se feresc sa-l recunoasca oficial! Iti recomand sa te informezi bine de tot inainte de a face pasul asta. Conform legislatie in vigoare vehiculul este incadrat ca fiind N1 constructiv, pentru transformarea in M1/M1G trebuie sa platesti o taxa de omologare individuala deoarece statutul/incadrarea vehiculului se schimba. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Februarie 21, 2017 Partajează Postat Februarie 21, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Si fratele meu are una tot cu 2 usi 5 locuri tot M1G(G auto de teren) O sa-ti rimit amandoua dar diseara ca acum sunt la munca. 2 copii = 2 beri (alegi tu modelul ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! 2 copii = 2 beri (alegi tu modelul ) Verifica mailul. Ti-am trimis. Editat Februarie 27, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 (editat) Re: Freelander - autoutilitara ! Verifica mailul. Ti-am trimis. Multumesc! Masina mea are trecut in acte o greutate mai mare de 2 tone,e motorizare BMW(diesel). Nu ma ajuta pentru ca e vorba de M1G adica: VEHICULE DE TEREN ( simbol G ) Prin masa maxima se intelege masa maxima tehnic admisibila. 5.1. Vehiculele din categoria N1, avand o masa maxima ce nu depaseste 2 tone , precum si vehiculele din categoria M1 sunt considerate vehicule de teren daca: — au cel putin o axa fata si cel putin axa spate , concepute pentru a fi motoare simultan, inclusiv vehiculele la care antrenarea unei axe poate fi decuplata; — au cel putin un dispozitiv de blocare a diferentialului sau un mecanism care asigura un efect similar si daca pot urca o rampa de 30 % calculata numai pentru vehiculul separat. In plus ele trebuie sa satisfaca cel putin cinci din urmatoarele sase conditii : — sa aiba un unghi de atac de cel putin 25 grade; — sa aiba un unghi de degajare de cel putin 20 grade; — sa aiba un unghi de rampa de ce putin 20 grade; — sa aiba o garda la sl de cel putin 180 mm sub axa fata; — sa aiba o garda la sol de cel putin 180 mm sub axa spate; — sa aiba intre axa o garda la sol de cel putin 200 mm; 5.2. Vehiculele din categoria N1 , avand o masa maxima ce depaseste 2 tone sau din categoriile N2, M2 sau M3 avand o masa maxima care depaseste 12 tone sunt considerate vehicule de teren daca toate rotile lor sunt concepute pentru a fi simultan motoare, inclusiv daca una dintre axe este decuplabila sau in cazul care satisfac cerintele urmatoare: — sa aiba cel putin o axa fata si cel putin o axa spate concepute pentru a fi simultan axe motoare , inclusica daca una dintre axe este decuplabila; — sa fie echipate cel putin cu un dispozitiv de blocaj al diferetialului sau cu un mecanism care asigura efect similar; — sa poata urca ao rampa de 25 % calculata numai pentru vehiculul fara remorca. 5.3. Vehiculele din categoria M3 avand o masa maxima care depasetse 12 t one si dina categoria N3 sunt considerate vehicule detrene in cazul in care sunt echipate cu roti concepute pentru a fi simultan motoare inclusiv daca una dintre axe poate fi decuplata sau in cazul in care satisfac urmatoarele conditii : — cel putin jumatate din roti sa fie motoare; — sa fie echipate cel putin cu un dispozitiv de blocare a diferentialului sau cu un mecanism care asigura un efect similar; — sa poata urca o rampa de 25 % calculata numai pentru vehiculul fara remorca. Ele trebuie sa indeplineasa cel putin patru din urmatoarele sase conditii: — sa aiba un unghi de atac de cel putin 25 grade — sa aiba ununghi de degajare de cel putin 25 grade — sa aiba unu unghi de rampa de cel putin 25 grade — sa aiba sun axa fata o garda la sol de cel putin 250 mm — sa aiba intre axe o garda la sol de cel putin 300 mm — sa aiba sub axa spate o gardade cel putin 250 mm 5.4. Conditii de incarcare si de verificare 5.4.1. Vehiculele din categoria N1 avand o masa maxima care nu depaseste 2 tone si cele din categoria M1 trebuie sa fie in stare de exploatare adica sa aiba lichid de racire , lubrifianti, carburant, scule,roate de rezerva si un conducator 5.4.2. Autovehiculele, altele decat cele mentionale la pct.5.4.1 trebuie sa fie incarcate la masa maxima tehnic admisibila, declarata de constructor 5.4.3. Verificarea urcarii rampelpr cerute ( 25 % si 30 % ) se efectueaza prin calcule simple. In mod exceptional serviciul tehnic poate solicita ca un vehicul de tipul respectiv sa i se puna la dispozitie pentru o incarcare practica. 5.4.4. La masurarea unghiurilor de atac, de degajare si de rampa, dispozitivele de protectie antiintampinare nu sunt luate in considerare. Editat Februarie 27, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 27, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Nr de omologare Freelander Td4 3 usi, 5 locuri M1G, an 2002, E11*96/79*0082*06, masa maxima 2080 kg. Sper sa-ti fie de folos. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Nr de omologare Freelander Td4 3 usi, 5 locuri M1G, an 2002, E11*96/79*0082*06, masa maxima 2080 kg. Sper sa-ti fie de folos. Multumesc! Nu prea e legal!Masina depaseste 2 tone(2080Kg) si legea spune clar ca NU trebuie sa depaseasca 2 tone! Asa inteleg eu!Si e motiv legal,corect sa fiu respins de RAR! Am postat mai sus ce conditii trebuie indeplinite(printre ele ,sa nu depaseasca 2 tone) ca sa fie vehicul M1 G adica autoturism de teren! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Cred ca esti intr-o eroare. Numai la N1 se refera greutatea sa fie mai mica de 2000 kg. Land Rover Discovery sunt cate vrei autoturisme de teren cu motoare de 3000 etc si au mai mult de 2000 kg. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 28, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Multumesc! Nu prea e legal!Masina depaseste 2 tone(2080Kg) si legea spune clar ca NU trebuie sa depaseasca 2 tone! Asa inteleg eu!Si e motiv legal,corect sa fiu respins de RAR! Am postat mai sus ce conditii trebuie indeplinite(printre ele ,sa nu depaseasca 2 tone) ca sa fie vehicul M1 G adica autoturism de teren! Este foarte posibil ca la autoutilitara (N1) sa se faca detarare din fabrica si atunci este explicabil de ce in urma conversiei de la autoutilitara la autoturism ar fi ajuns M1 in 4 locuri. Daca vrei 5 locuri va trebui sa faci test dinamic la RAR si omologare individuala. In mod real diferenta de kg intre N1 si M1 este data de lipsa banchetei complete, a centurilor (si a geamurilor laterale). Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigione01 Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Re: Freelander - autoutilitara ! Ieri am vazut si discutat cu .....samsari de masini in incinta RAR si se pare ca unii smecherasi modifica pe mana cu traducatorul N1 in M1 si nr de omologare . Ieri a trecut un Berlingo asa prin Rar! Stiu,e impotriva legii. Pentru omologare la o Vitara,au fost la firma sa o omologheze,au platit 950 lei si ....nu au omologat-o pentru ca nu stiu ce nu corespundea.Deci poti sa platesti si sa nu primesti omologarea.Nu iti garanteaza nimeni ca daca platesti,sigur primesti omologare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate