lucianalbu Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Salutari, am nevoie de sfaturile voastre. Vreau sa imi cumpar un 4 x 4 si nu stiu ce. Stiu ca vreau ceva dupa 2008 asa ca la fel cum i-am intrebat si pe detinatorii de Mitusubishi, Toyota si Land Rover ce stiu despre masinile lor va intreb si pe voi ce parere aveti despre Patrol din 2004-2005. Ce pareri pro si contra aveti si as aprecia sa imi spuneti si de ce aveti aceste pareri. Ce pot eu sa spun este ca am de ales intre Pajero, Patrol 2004-2005, Land Cruiser si Discovery 3, asa ca pentru mine este o decizie destul de grea. Va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Pajero -nu ma pricep dar... Motoare mari>3000cm deci imp mare... Toy -suuuper dar muuuulti bani... Nissan singurul cu punte fixa fata mai rezistent pt off,dar si cel mai mare si puturos,pe strada il bat toate masinile enumerate de tine.. Disco....muuuulte electronice si gadgeturi eu l-as elimina din prima... Tu zi ce vrei sa faci cu ea ca daca vrei la sky, merge si un Duster...:ha: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 :grin: Nu, nu vreau pentru ski, eu am o firma de service centrale termice, si clientii mei stau in multe zone greu accesibile din jud. Ilfov si mult mai tare primarii din Bucuresti se pricep foarte bine la dezapezire, mai ales pe stradute, intelegi. Cand ma suna unul ca nu ii merge caldura si afara sunt - 20 grade si ninge si zapada, sti tu ca la noi, nu ai cum sa mergi cu un 4x2 indiferent ce supercaucucuri de iarna ai. Poate ca la asa ceva ai sa zici ca merge si un suv dar eu prefer ceva autentic 4x4 ca vara merg si la pescuit. Iar suv-urile sunt ca o multifunctionala de birou cu de toate si buna de nimic:grin: Editat Februarie 20, 2012 de lucianalbu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Deschizind cite un topic la fiecare sectiune nu rezolvi nimic.De cele mai multe ori parerile pot fi subiective si partinitoare,deh fiecare i-si lauda utilaju.De exemplu al meu Pajero are 165000 km din care 65000 facuti de mine in 2 ani si nu am intimpinat nici o problema cu admisie infundata,EGR,pompa injectie sau altele enumerate pe acolo...pe mine m-a lasat pompa de apa.Referitor la problema ta,un bun amic de al meu se ocupa tot cu centrale termice si are in dotare un Touareg cu motor de 3 litri automat,suspensie pneumatica.La pescuit trage dupa el o salupa de aproape 2 tone iar la vinatoare s-a descurcat onorabil in toate conditiile,plus faptul ca face si concediile cu el.Dezavantaje-consumul ridicat(valabil pentru toate 4x4),preturi mari la consumabile si la piese de schimb. P.S. Despre Patrol nu pot sa i-mi dau cu parerea de abia peste 2 zile intru in posesia lui.:banana:banana:banana Editat Februarie 20, 2012 de cristi69 Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 pai tu zici ca vrei ceva dupa 2008 si deja postezi ca Patrolul sa fie 2004-2005, cum vine asta ca nu prea inteleg? sau numai la ceilalti constructori (Mitsu, Toyota , sau Land Rover sa fie dupa 2008?) si Nissanul sa fie mai vechi? cum te-ai gandit? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Din cate stiu si ce am citit Patrol respectiv Y61 a suferit ultimul face-lift prin 2004-2005. Iar din ce am cautat eu pe net nu am vazut mai noi de 2005. Si nici nu se mai importa ca model cam tot de prin aceiasi perioada din cate stiu eu, asa ca de aceea am spus model 2005. Daca exista anunturi de vanzari cu modele si dupa acest an te rog sa imi spui tu unde sa caut, in Romania, de afara te rupe inmatricularea, multumesc. Editat Februarie 20, 2012 de lucianalbu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Cu patroalele Y61 (cele comune ca mai sunt si altele) treaba e asa: 1998-2000 motor RD28 (2.8 in 6) 2000-2002 motor ZD30 (3.0 in 4) motoare cu probleme 2002-2003 motor ZD30 (3.0 in 4) motoare ok 2003-2004 motor ZD30 (3.0 in 4) caroserie standard cu facelift 2005-2008 motor ZD30 (3.0 in 4) caroserie schimbata 2008+ Y62 motor ZD30 (3.0 in 4) SUV consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Salut , in 2002 am cumparat un Y61 din 2001 nou . Pentru asta am primit si o reducere substantiala . Am vandut masina la 98.000km. Am folosit cam 80%sosea . Am ramas inzapezit pe camp , am cazut cu ea in canale de irigatii ( nu am lovit-o ) , am tras autobuz si TIR , am folosit-o la tractare , dar i-am schimbat uleiurile la timp si am avut grija de ea. In 3 ani cat am tinut masina nu i-am facut absolut nimic , nu am avut nici o problema tehnica. Acum am optat tot pentru Patrol . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Pune te rog o poza cu ultimul model mentionat. Multumesc! Cu patroalele Y61 (cele comune ca mai sunt si altele) treaba e asa: 1998-2000 motor RD28 (2.8 in 6) 2000-2002 motor ZD30 (3.0 in 4) motoare cu probleme 2002-2003 motor ZD30 (3.0 in 4) motoare ok 2003-2004 motor ZD30 (3.0 in 4) caroserie standard cu facelift 2005-2008 motor ZD30 (3.0 in 4) caroserie schimbata 2008+ Y62 motor ZD30 (3.0 in 4) SUV Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iurie Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Pune te rog o poza cu ultimul model mentionat. Multumesc! Ultimul model de Patrol nu merita atentia. S-a scris pe forum. Vezi aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68342-Istoria-Nissan-Patrol Ultimul model de Patrol indica tendinta pietei care evident ca nu e orientata catre off road. Pentru activitatea cu centrale termice merge si un pick-up si iesi mai ieftin: Toyota Hilux Nissan Navara Mitsubishi L200 sau mai noul VW Amarok (asta nu poate fi luat second hand) Am studiat si eu in ultima perioada pentru o masina de teren pentru masuratori GPS si dupa indelungi cautari si lamuriri m-am oprit la Nissan Patrol. Pentru activitatea de centrale, care nu presupune deplasari pe munte prin noroaie mari, pick-up-ul e o varianta mai ieftina si iti rezolvi treaba cu bine. Personal m-am dat cu Amarokul acum pe zapada asta mare nu doar pe stradutele infundate de zapada prin Bucuresti, ci pe camp pe langa Lacul Morii si trece si prin troiene, urca panta aia abrupta din spatele benzinariei de langa Agentia de Mediu Bucuresti (de unde pleaca Dambovita din Lacul Morii) chit ca era zapada la greu pe ea. Deci cu certitudine iti faci treaba cu orice pick-up. Pentru mine pick-up-ul nu a fost o alternativa, chiar nou fiind, fata de un Patrol SH. Pentru astfel de deplasari prin Bucuresti si imprejurimi cauta cu transmisie automata, nu manuala, altfel banuiesc ca va fi mult mai obositor. Si poti sa mergi si la pescuit cu pick-up-ul. Editat Februarie 20, 2012 de iurie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Multumesc pentru sfaturi, ce am uitat sa spun este ca vreau cutie automata dupa cum mi-a fost si sugerat. Consider ca in Bucuresti cu traficul tot mai mare si semafoarele sincronizate pe rosu :ha: cutia automata este o necesitate si nu un moft.Si in nici un caz nu ma refer la ultimul Patrol , cel din 2011, care este masina de "pimp" de Dorobanti Editat Februarie 20, 2012 de lucianalbu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Eu cred ca este foarte prematur sa se vorbeasca aci despre VW si eventuala lui utilizare in offroad. Sa fim seriosi este prima lor masina de acest fel. Trebuie sa mai treaca ceva timp sa fie testata sa se observe daca e fiabila, daca nu, ce e cu masina asta. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 In prospectiunile mele despre masinile 4x4 am gasit pe cineva care are un Patrol din 2001, foarte functional care a avut in mai bine de 10 ani urmatoarele probleme: alternatorul care a costat cca. 1600 ron anul trecut, intercooler-ul spart, a gasit pe cineva care i-a comfectionat unul nou si a costat 2000ron, niste tamopane intre sasiu si caroserie si un senzor de pe la motor ca nu mai tragea bine, parca un debitmetru sau ceva similar si consumabilele de la fiecare revizie, deci inca o masina care este fiabila. Sper sa nu ajung la concluzia ca toate cele 4 marci sunt la fel de bune ca o sa imi iau cate una din fiecare :ha: ca sa nu am regrete. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iurie Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Eu cred ca este foarte prematur sa se vorbeasca aci despre VW si eventuala lui utilizare in offroad. Sa fim seriosi este prima lor masina de acest fel. Trebuie sa mai treaca ceva timp sa fie testata sa se observe daca e fiabila, daca nu, ce e cu masina asta. Domnul nu a pomenit nimic de off-road, a zis ca ii trebuie o masina de lucru pentru activitatea firmei care se ocupa de centrale in judetul Ilfov si sa poata ajunge pe acolo si daca strazile sunt infundate. Pentru acest gen de activitate un pick-up este foarte bun si poate sa mearga si la peste cu el. Printre pick-up-uri este VW Amarok, care nu e rau deloc pentru acest gen de activitati. Oricum pentru activitatea descrisa tot un pick-up este mai recomandat. Desigur ca daca se gandeste si la alte activitati, atunci da, pick-up-ul cade in clasament. Altfel dupa mine este exact ce ii trebuie: un pick-up. Cata vreme foarte mult timp va merge prin oras, poate ar fi bine sa ia in calcul si cheltuielile cu combustibilul si din acest punct de vedere Patrolul nu cred ca e cea mai buna solutie, tot un pick-up e mai ok, iar Amarok-ul chiar are consum mic. Cata vreme il ia pe firma, ar fi bine sa se gandeasca si la impozit si poate si CASCO, iar o autoutilitara e cu mult, mult mai putin costisitoare la astfel de taxe. Pick-up-urile sunt autoutilitare din constructie, toate figuraza asa in talon. Cum domnul pare sa aiba firma, sunt sigur ca-l va interesea si problema TVA-ului. Daca cumpara masina noua recupereza tot TVA-ul, daca cumpara masina second hand recupereaza doar 50% din TVA si probabil ca va tine cont si de asta. Cei care se ocupa de centrale banuiesc ca au si de carat, asa ca o bena e buna la casa omului. Eu n-as baga tevile alea de fier murdare intr-o masina si nici nu m-as catara pe plafon la aproape 2 metri inaltime ca sa leg niste tevi pe un portbagaj, care si ala trebuie bine-nteles achizitionat. Pentu asa ceva exista bena. Deci domnul daca doreste o masina pentru altceva decat activitatea cu centrale si mers la peste, sau s-a razgandit intre timp si vrea si off-road, atunci sa aleaga altceva, altfel eu zic ca un pick-up 4x4 cu cutie automata si preferabil cu blocant spate ii trebuie si atat. Iese mai ieftin din toate punctele de vedere si e si tipul de masina cel mai potrivit activitatii descrise. Daca vrea masina noua dupa mine Amarokul e o varianta. E drept ca nu exista inca informatii de la utilizatori despre fiabilitate, caci abia a aparut. Dar comparand cu masinile facute de VW nu vad unde ar fi problema majora pentru activitati zilnice de alergat la clientii cu centrale si la montat centrale. Totusi nu e Dacie. Eu m-am uitat si pe forumurile din Argentina unde se fabrica si unde a aparut prima data si nu sunt oameni care sa se planga, ba lumea chiar il lauda. Si sunt pe youtube si filmulete cu el in off-road (nu ca asta i-ar trebui domnului, dar merge si pentru asa ceva, nu pentru extrem sau concursuri) Daca vrea second, atunci Toyota Hilux, Nissan Navara si Mitsubishi L200. Normal ca pe un forum de off-road ii se vor recomanda masini off-road, dar hai sa citim mai atent ce ii trebuie si sa nu-i recomandam 'tancuri' care sa mearga pe asfalt 97% din timp, pe asfalt acoperit cu zapada 1%, pe macadam si strazi innoroite 1% din timp si la peste pe camp sau pe dig tot 1% din timp. Intamplator de la inceputul anului am fost si eu pus intr-o situatie similara si am ales Patrol second hand doar pentru ca pe un proiect trebuie sa facem niste masuratori GPS pe coclauri si prin munti. De altfel firma mi-a demonstrat destul de rapid ca le este mai rentabil sa cumpare un Amarok nou pe leasing decat un Patrol de 6 ani vechime care costa mai putin de jumatate din pretul Amarokului nou. Si asta luand in considerare: 1. TVA-ul 2. Impozitul 3. CASCO 4. Garantia 5. Leasingul vs. banii jos 6. Costul combustibilului legat de consum 7. Valoarea de revanzare dupa 5 ani 8. RCA-ul Il sfatuiesc si pe domnul sa isi faca si acest calcul financiar oricum pentru o durata de exploatare de 5 ani sau mai mult. Insa pentru mine pick-up-ul nu era masina potrivita activitatii. Pentru domnul pare masina potrivita. Editat Februarie 22, 2012 de iurie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Multumesc pentru sfat dar trebuie sa fac cateva specificatii. Munca mea nu implica montajul de centrale adica tevi, robinetii, si alte fiare. Munca mea implica numai service adica multa electronica, placi de comanda si automatizari, pompe electronice, ventilatoare, etc, adica parti componente destul de sensibile de genul placilor din calculatoare. Aceste componente nu au voie sa stea in umiditate si sa suporte socuri mecanice ceea ce in bena unui pick up ar avea din plin fie ea si inchisa. Imi trebuie un spatiu de transport cu temperatura constanta, ferita de umiditate si socuri si de aceea varianta cu pick up-ul cade din start. Si de aceea imi trebuie un 4x4 mare pentru ca numarul de repere este destul de mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Doresc sa vin si eu cu ceva completari(personale) la cea ce a spus @iurie.Observatia facuta de dinsul, masina noua versus sh, taxe, impozite, etc, este foarte ok din punct de vedere financiar, dar imortant este si pretul de achizitie.Il ai sau nu disponibil?Ce nu prea imi place,este garantia masinii.Sint satul de reprezentante la capitolul revizii si garantiii, incit ultmimile 3 masini achizitionate, am renuntat la garantie din ziua in care le-am cumparat. La inceputul anului, am fost si eu pe la marii nostri comercianti auto, in vederea achizitionarii a doua utilitare.Ma interesa 4x4, aer conditionat, livrare in maxim o luna si restul, erau optionale.Dupa culegerea tuturor informatiilor necesare, datele le-am bagat int-ro formula de calcul care sa ne scoata eficienta masinilor pentru doi ani de utilizare: pret achizitie, CASCO, RCA, pret revizii (2 ani), anvelope vara/iarna, pret revinzare. Care credeti ca au iesit cistigatoare? VW Amarok si Mitsubishi L200. Toyota Hilux: cea mai buna dupa parerea mea, dar scumpa la achizitie (32.000 de Euro) si la service, dar masina stiuta pentru fiailitate, foarte buna la revinzare Ford Ranger : scump , scump, scump, livrarea nu prea se incadra in timp Mazda B50 : CASCO f. ieftin 630EURO/an in rest toate celelalte criterii nu prea m-au dat pe spate Am lasat la urma favoritii(financiari) ai clasamentului, ca sa dezvolt un pic. Mitsubushi L200 : pret foarte bun de achizitie(24.600) varianta full, full; climatronic, jante aliaj, 4x4 permanent,absolut tot ce are un Mitsubishi de la mama lui ;pretul asa mic il suspectez din cauza ca se va schimba modelul cit de curind, acesta fiind deja de vre-o 4 ani pe piata;service-ul scump, dar cu ceva negocieri, scazusem 40% din el(deci e loc);livrare in maxim 7 zile VW Amarok: pret mare de achiziie(27.500) in ideea ca masina era cheala la banii astia, doar tractiune 4x4 si aer conditionat; bari nevopsite, geamuri manuale, nu tu cotiera, casetofon, autoutilitara si atit;pret foarte bun la service(si revizii din 20 in 20 de mii), taxe, RCA,CASCO foarte mici(motor sub 2.000 cmc), pret (banuiesc) bun la revinzare;livrare din stoc in 30 de zile, daca customizai un model, minim 7 luni(cica e cerere mare) Masinile inca nu au fost achizitionate, dar personal as trage catre Mitsubishi.Raportul pret/dotari este cel mai bun, mai avem inca doua asemenea utilaje si "stim cu ce se maninca".Amarokul, desi frumos ca "jucarie" la prima vedere, este scuuump la achizitie, motorul de 2L mi se pare prea mic pentru asemenea masina, modelul este prea nou si de aici problema bolilor copilariei, lipsa stoc piese, prea putini oameni care sa stie sa-si vire nasul in ea.Si ce ma face sa fiu reticent este ca, europenii nu au nici un fel de traditie in astfel de masini.Poate incepind cu acest model, cine stie? Si ca sa nu fiu in totalitate off-topic, o sa va spun de ce nu am ajuns si la Nissan.Cu exceptia preturilor relativ mari, tot ce am citit de spre Navara/Patfinder,m-a facut sa trag concluzia ca nu sint foarte stralucite ca autoutilitare, fiind mai mult niste break-uri mari care nu rezista foarte bine pe drumuri accidentate.Mentionez ca masinile v-or fi folosite 95% in afara soselei.In rest despre Patrol, numai de bine. Editat Februarie 22, 2012 de PYZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Imi poate explica cineva sistemul de tractiune de la Nissan. Stiu ca in conditii normale trage numai puntea spate. Se poate comuta prin intermediul levierului din interior si puntea fata. Stiu ca in conditii mai grele se poate bloca diferentialul spate de la un buton tot din interior. Pentru pante abrupte se poate cupla si reductorul. Atunci va intreb daca nu este mai perfomanta orice off road care are si diferentialul central blocabil? Ce face un Patrol cand numai una dintre punti are aderenta? Cum transfera puterea motorului pe puntea cu aderenta daca diferentialul central nu se blocheaza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Modul normal de rulare e cu tractiune spate , diferentialul SPATE deblocat = 4x2 ,Hi . In conditii specifice care necesita aderenta suplimentara se cupleaza si tractiunea de pe puntea fata , iar cutia de transfer care inlocuieste diferentialul CENTRAL se comporta ca un diferential CENTRAL blocat = 4x4 , Hi . In conditii care fac necesara blocarea difrentialului spate , acesta se blocheaza 'la buton' , avind comanda electrica si executia vacuumatica = 4x4 , Hi , Diff Lock spate . Reductorul se poate cupla numai in 4x4 , si aproape ca dubleaza puterea la roata = 4x4 , L ow , ( eventual si combinat cu Diff Lock spate ). Editat Februarie 26, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Despre diferentialul central - discutii Decica sa inteleg, cand cuplez si puntea fata asta inseamna ca puterea motorului este distribuita in mod egal fata spate, aceasta nu variaza in functie de aderenta? Ambele punti vor trage la fel indiferent care are aderenta? Atunci care este scopul diferentialului central blocabil? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Decica sa inteleg, cand cuplez si puntea fata asta inseamna ca puterea motorului este distribuita in mod egal fata spate, aceasta nu variaza in functie de aderenta? Ambele punti vor trage la fel indiferent care are aderenta? Atunci care este scopul diferentialului central blocabil? Nu vreau sa par " pretios" dar ca sa intelegi un pic termenii si cum sta treaba cu diferentialul central blocat/neblocat trebuie sa studiezi un pic tipurile de tractiune 4x4.In principiu, orice masina care are "al doilea schimbator", i se poate bloca dif. central, cu un raport de putere 50-50 pe puntile fata-spate.Diferentialul central se poate bloca la orice 4x4 veritabil.El nu se poate bloca in cazul SUV-urilor care isi stabilesc singure tractiunea in functie de necesitati prin intermediul unui vasco-cuplaj sau LSD. La intrebarea de mai sus, raspunsul este inclus in ea.Scopul diferentialului central blocabil este acela de a distribui in permanenta aceasi forta la punti, indiferent de aderenta acestora. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Pentru inceput , Patrolul ( indiferent de versiune si an ) nu are diferential central , ci cutie de transfer . Asta echivaleaza cu un diferential central permanent blocat . Revenim : -da , in 4x4 vei avea aceasi putere la ambele punti , indiferent de aderenta ( sistemul e mecanic , angrenaje simple si robuste , doar minim inspectate de o electronica sumara , nicidecum asistate sau controlate de electronica pura , care simuleaza efectul de 'blocant' , cel mai simplu prin controlul frinelor la fiecare roata , cu intirzierea de rigoare , oricare ar fi ea . ) . Transmisia poate merge binemerci si fara nici un senzor , ca si asa nu prea face nimic cu senzorii . Sistemul mecanic poate parea involuat , prost si orb , dar nu are absolut nici o ezitare de calculator in deplasarea in teren , nu frineaza selectiv , ci doar merge inainte , puterea fiind transmisa permanent , neasistat . Am editat vizibil postarea 18 . Nu confunda diferentialele din punti cu diferentialul central . Repet ca Patrolul nu are diferential central ( ci cutie de transfer , raport fix , invariabil , egal ) , cu avantaje si dezavantajele care deriva din asta . Editat Februarie 26, 2012 de cos 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Nu vreau sa contrazic pe nimeni si nici sa dau sfaturi la cunoscatori dar eu cred ca ceva nu se leaga sau nu am inteles eu. Nu este asa greu sa pricepi ce inseamna un diferential blocant, punte fata/spate neblocat - fiecare roata trage separat in functie de aderenta, una poate sa stea si cealalta sa se invarta; blocat - ambele roti trag la fel, cu aceiasi turatie indiferent de aderenta, pe axa stanga dreapta, asta am inteles-o. Diferential central neblocat , fiecare punte trage separat, la una rotile pot sta iar la cealalta rotile se pot invarti in functie de aderenta: dif central blocat inseamna ca la ambele punti rotile se invart cu aceiasi viteza si forta sau mai bine zis minim 2 roti, cate una de la fiecare punte se invarte cu aceiasi viteza si forta. in functie de aderenta Daca blochez ambele diferentiale, central si spate asta inseamna ca cel putin 3 roti se invart cu aceiasi viteza si forta, doar ca pe puntea fata ne avand blocant roata care se invarte este in functie aderenta. Daca se blocheaza si diferentialul fata inseamna ca toate cele 4 roti se invart la fel si nu mai ezista diferente de turatie si forta intre ele. Asta am inteles si am citit si vizionat cat de mult am gasit in domeniu. Intrebarea mea era la Nissan Patrol cum este tractiunea pt ca exista butonul care blocheaza diferentialul spate, exista levierul cau care selectezi 4x2, 4x4 cand cuplezi si puntea fata si 4x4 cand se cupleaza si reductorul dar nu am citit si nu am vazut vre-o comanda de blocare a diferentialului central care prin logica eu inteleg ca daca am zone unde se pierde aderenta pe axa stanga/ dreapta voi reusi sa inaintez datorita blocantului spate care face ca rotile sa aiba aceeiasi forta si turatie, dar daca am zona cu pierdere de aderenta pe axa fata/spate masina nu se va deplasa pentru ca nu exista nimic care sa faca puntile mele sa aiba aceiasi forta si turatie. Am vazut multe materiale video unde in zapada se invarteau rotile fata sau spate in functie de cum se pierdea aderenta. Eu sunt de acord ca exista o cutie de transfer cu angrenaje care cupleaza si puntea fata, dar cred ca exista si un diferential care va asigura turatiile corecte intre punti cand merg de exemplu pe zapada si din ce am vazut si citit nu cred ca este blocant, sau poate nu am inteles eu asa ca va rog sa ma luminati voi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianalbu Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Multumesc pentru modificare. Chiar nu vreau sa supar pe nimeni si rog moderatorul sa ma scuze daca gresesc dar ceva nu pricep la aceasta masina. In continuare ma refer tot la Nissan Patrol, ai spus ca nu are diferential central ci cutie de transfer. Atunci cum aceasa masina poate sa vireze stanga/ dreapta fara sa se rupa ceva in transmisie si iti explic de ce aceasta intrebare. La o virare tu ai 4 arcuri de cerc facute de fiacare roata in parte, fiecare avind o raza diferita. In viraj fiecare roata in consecinta are o viteza de rotatie diferita fata de celelalte tocmai datorita razelor diferite create de fiecare roata in parte. Piesa care permite rotilor sa se invarta diferit este diferentialul din ce stiu eu. Daca tu spui ca la Patrol cutia de transfer din 4x2 trece in 4x4 si blocheaza puntile direct 50/50,neexistand 4x4 liber, atunci cum pot cele patru roti sa se invarta diferit daca nu are diferential in ideea ca nu mergi numai pe zapada ci poti sa mergi in 4x4 si pe asfalt . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 (editat) Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 toate nissanurile au acest sistem de cutie de transfer , la terrano/mistral este exact ca la patrol.intrebarea ta este pertinenta si raspunsul este urmatorul: in conditii de aderenta maxima (asfalt uscat) in 4x4 Hi sau low daca incerci sa iei un viraj cu rotile la maxim virate se pot intampla 2 lucruri: 1. masina sa nu se miste de pe loc ca si cum ceva ar infrana-o 2. daca unele elemente de transmisie au o uzura mai mare , atunci ruperea unui element al transmisiei tocmai din aceasta cauza in toate manualele de utilizare nissan (Patrol,Terrano) la astea mai noi Path si NAvara nu ma pronunt ca nu stiu,este STRICT INTERZISA rularea pe zone cu aderenta buna cu 4x4 hi sau low cuplat. Altfel ceva se va rupe. Nissan este proiectat sa mearga pe asfalt in 4x2 daca vrei o masina cu tractiune 4x4 si pe asfalt uscat atunci trebuie sa te reorientezi. Nissan are nevoie obligatorie de lipsa aderentei pentru a comuta in 4x4 , altfel la ce avem nevoie de 4x4 in conditii de aderenta buna? Editat Februarie 27, 2012 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: sfaturi pro si contra Nissan Patrol 2004 - 2005 Ai perfecta dreptate , logica spune ca sint diferente de miscare care nu se potrivesc intre roti, fiecare descrie alta curba . Aceste diferente se compenseaza prin alunecarea pe terenul cu aderenta mai mica de optima - daca aderenta e optima , nu ai nevoie de tractiune integrala , ajunge si partiala , asa cum srie si @ Irod . In 4x4 cu aderenta buna sau chiar pe reductor te poti deplasa pe orice aderenta , chiar si pe asfalt , daca asta nu implica raze mari de viraj - gen remorcare sarcini grele , dar pe traiectorii majoritar liniare . Diferente mici de rulare intre roti vot fi preluate de balonul cauciucului , dar discutam de valori mici , ideal ar fi ca diferentele sa lipsesca , PENTRU CA NU POT FI PRELUATE DIFERENTIAL CENTRAL , PATROLUL NEFIIND CONCEPUT PENTRU 4X4 PERMANENT . Este un offroader robust si printre ultimele masini de serie care pot duce solicitari grele , si asa se explica lipsa unui diff central , viscocuplaje , torsen , haldex ... si alte cuplaje flexibile pe transmisie . ...literele mari doar subliniaza ideea .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate