DKW Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 Mai concret, sasiu de Disco 1 sau 2 scurtat, cu tot cu punti, unii prefera sa taie lonjeroanele de pe caroseria de Freelander si sa fixeze caroseria ca la Disco. Din punctul asta esti liber sa-i pui cam orice tip de motor/cutie/reductor iti doreste inimioara (valabil in tarile cu apa mai calda :grin: ) Ca sa-ti stric ziua complet ia de vezi :grin: P.S.: are motorizare V8. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 Ii dat dracului........:ha::ha::ha: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 Daca as avea ceva banisori,as incepe un proiect d-asta. La ce preturi au acum LRF-urile,nu cred ca ar fi mare deranj,cred ca s-ar duce undeva la un 6000 Euroi toata treaba. Problema este la omologat... Oricum, imi ploua in gura cand il vad... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 Oricum, imi ploua in gura cand il vad... :ha: cu vreo 12000 lire il iei din tara ploilor, cu ce motorizare vrei si gata omologat.:old Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vasi4manuu Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 vai ce frumos e.....l-as cumpara si l-as sterge toata ziua de praf...:al poi eu am de reparat sist 4x4 la a mea(am scris si in topicul IRD SI VSC)dar vazand ce "slabe" si scumpe sunt piesele....poi la banii aia o pot transforma in asa ceva...intrebare..cum se face asa ceva? cat sa coste un sasiu de disco? hai sa facem asta...cine ma ajuta?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 vai ce frumos e.....l-as cumpara si l-as sterge toata ziua de praf...:al poi eu am de reparat sist 4x4 la a mea(am scris si in topicul IRD SI VSC)dar vazand ce "slabe" si scumpe sunt piesele....poi la banii aia o pot transforma in asa ceva...intrebare..cum se face asa ceva? cat sa coste un sasiu de disco? hai sa facem asta...cine ma ajuta?:grin: No offence, dar: daca te zgarcesti la reparatia transmisiei unui Freelander, ma indoiesc sincer ca vei putea duce la bun sfarsit (din punct de vedere material) un astfel de proiect. Nu se rezuma totul la "un sasiu de Disco", din pacate... si daca nu ai ceva experienta in "construirea" unei masini "din bucati"... indoiala devine si mai mare. Vise frumoase avem multi... mai greu cu transpunerea lor in practica:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 ceva hardcore:ps babeta face infarct:ha::ha::ha: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 :ha: cu vreo 12000 lire il iei din tara ploilor, cu ce motorizare vrei si gata omologat.:old 12000, e cam mult,adica n-as da 12000 pe o masina ca asta si sincer nici nu mi-as dori un motor foarte puternic. Chiar daca o gasesti omologata,tot ar trebui sa o inmatriculezi si peste pretul ei,mai pui niste mii de euroi si deja nu cred ca-si justifica banii. Eu ma gandeam tot asa, luat 1 sasiu de Disco,eventual de la dezmembrari, cu motor si transmisie functionale si pus pe caroserie de Lrf,inmatriculat(eventual de bulgaria).Daia m-am gandit eu la un cost de 6000E Caroseria n-ar trebui sa fie musai de facelift.Problema se pune la ITP-uri.Alte probleme nu vad.Cu ajutorul unor prieteni de pe forum, cred ca ar iesi ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vasi4manuu Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 No offence, dar: daca te zgarcesti la reparatia transmisiei unui Freelander, ma indoiesc sincer ca vei putea duce la bun sfarsit (din punct de vedere material) un astfel de proiect. Nu se rezuma totul la "un sasiu de Disco", din pacate... si daca nu ai ceva experienta in "construirea" unei masini "din bucati"... indoiala devine si mai mare. Vise frumoase avem multi... mai greu cu transpunerea lor in practica:wink: problema e nu ca ma zgarcesc...nu-mi place sa repar ceva slab,prost gandit de la inceput...intelegi...mie-mi place sa repar cu piese noi de producator..te rog lamureste-ma si pe mine cat costa o cutie transfer freelander????cat costa VSC???cat costa dif spate??poi daca reparatia sare pretu masinii tu n-ai fi zgarcit???poate ca sunt zgarcit dar nu si prost...sa iau din dezmembrari???poi ala aduce masina cu 800 lire din anglia masina prafff neingrijita si-mi vinde mie cutia de transfer cu 500 eur...poi poate functioneaza dar pt cat timp???zi si tu?tu ce-ai face in locul meu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 daca reparatia sare pretu masinii tu n-ai fi zgarcit??? Pretul masinii raportat la achizitia de noua, sau SH? Cel mai ieftin Freelander sarea de 24000 euro nou.:wink: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vasi4manuu Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 12000, e cam mult,adica n-as da 12000 pe o masina ca asta si sincer nici nu mi-as dori un motor foarte puternic. Chiar daca o gasesti omologata,tot ar trebui sa o inmatriculezi si peste pretul ei,mai pui niste mii de euroi si deja nu cred ca-si justifica banii. Eu ma gandeam tot asa, luat 1 sasiu de Disco,eventual de la dezmembrari, cu motor si transmisie functionale si pus pe caroserie de Lrf,inmatriculat(eventual de bulgaria).Daia m-am gandit eu la un cost de 6000E Caroseria n-ar trebui sa fie musai de facelift.Problema se pune la ITP-uri.Alte probleme nu vad.Cu ajutorul unor prieteni de pe forum, cred ca ar iesi ceva. si eu zic ca se poate...eu unul nu vreau sa arate neaparat ca ala...ca la 12000 lire cumpar un patrol de la noi si-l face pe ala cu toate modificarile lui ....si pe patrol dau max 8000 eur...si eu sunt de parere ca un freelander cum am eu... vb de mine...nu merita reparat ci upgradat...decat sa dau mii pe piese care se strica iar pt ca nu rezista mai bine pun sasiu de disco,alt motor,alta transmisie...e doar o parere...probabil acum fiind suparat de calitatea acestei masini(a mea-nu jignesc pe nimeni) vb la manie dar cel mai probabil o sa repar masina asa cum trebuie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 (editat) Re: Lift kit Freelander 1 .ca la 12000 lire cumpar un patrol de la noi si-l face pe ala cu toate modificarile lui ....si pe patrol dau max 8000 eur. Si iar se compara mere cu pere... Clarificare: in 12000 lire are rollcage interior, 2 troliuri, scaune cu centuri in 4 puncte, toate omologarile din UK si drept de circulatie pe drumurile publice. Cat despre Patrol, nu o sa-l poti baga pe unde intra D-Lander, diferenta de dimensiuni, greutate, etc... V8-ul de pe el scoate peste 200 hp/450 Nm la o greutate de maxim 2 tone. Editat Decembrie 13, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vasi4manuu Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 Pretul masinii raportat la achizitia de noua, sau SH? Cel mai ieftin Freelander sarea de 24000 euro nou.:wink: poi de sh e vorba...in speta a mea a costat 2500 eur + timbru de mediu 1500 eur+ distributia schimbata 300 eur + schimbat telescoape spate cu flanse cu bucse dif cu placute frana fata cu ulei filtre schimbate inca 700eur...cost total=5000eur..uitasem de roti 350 eur cu anvelope all-terrain poi asta ma face sa par mai mult prost decat zgarcit cum zice colegu' ca acum sa treb bag destui bani in ce s-o fi stricat la sist. 4x4....si daca ies dup-aia cu el pe strada...soc! nu intoarce nimeni capul dupa tine pt ca e de fapt un freelander amarat din 99'.....nu stiu daca ma intelege cineva...macar un coleg sa ma sustina si sa inteleaga situatia...eu cu toate masinile care le-am avut...le-am facut foarte frum tip-top dupa care le-am vandut....e timpul sa ma las de viciul asta...mai bine fumam sau beam...:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Lift kit Freelander 1 @ vasi, nu vreau sa devenim off-topic, numai ca ti-a placut cand ti-ai cumparat masina cu tractiune integrala la 3-4000 de euroi. Trebuia sa te informezi mai bine inainte sa o cumperi si sa te gandesti ca o masina de minim 10 ani nu are cum sa ramana asa...verde....forever...fara sa investesti nimic in ea.:grin: Daca este intretinuta corespunzator, nu este o masina mai putin fiabila decata altele din clasa ei. Spor la reparat si vise placute in continuare:sl1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vasi4manuu Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 (editat) Si iar se compara mere cu pere... Clarificare: in 12000 lire are rollcage interior, 2 troliuri, scaune cu centuri in 4 puncte, toate omologarile din UK si drept de circulatie pe drumurile publice. Cat despre Patrol, nu o sa-l poti baga pe unde intra D-Lander, diferenta de dimensiuni, greutate, etc... V8-ul de pe el scoate peste 200 hp/450 Nm la o greutate de maxim 2 tone. am inteles... @ vasi, nu vreau sa devenim off-topic, numai ca ti-a placut cand ti-ai cumparat masina cu tractiune integrala la 3-4000 de euroi. Trebuia sa te informezi mai bine inainte sa o cumperi si sa te gandesti ca o masina de minim 10 ani nu are cum sa ramana asa...verde....forever...fara sa investesti nimic in ea.:grin: Daca este intretinuta corespunzator, nu este o masina mai putin fiabila decata altele din clasa ei. Spor la reparat si vise placute in continuare:sl1 o sa va anunt cand termin...:ha: va avertizez insa ca poate trece ceva vreme pana atunci:old Editat Decembrie 13, 2013 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 (editat) Re: Lift kit Freelander 1 zi si tu?tu ce-ai face in locul meu? Personal, as face exact ceea ce fac acum: as cauta sa-mi aduc masina in stare de functionare exact asa cum imi place mie! In momentul in care am cumparat-o, eram constient ca nu e "fata mare", pe parcus am mai descoperit cateva "chichite"... dar asta nu ma impiedica sa continui. Si asta, pentru ca e exact masina care imi place! M-am urcat, in timp, in mai multe masini 4x4, marci diferite... asta e singura in care m-am simtit bine din prima clipa! Si sunt de parere ca merita "a doua sansa":wink: (singura care mi-a placut aproape la fel de mult avea motor de 5.9:grin:) Pe de alta parte: ca sa construiesti o masina plecand doar de la sasiu... e greu... mai ai nevoie de cutii - viteze si transfer - , punti, motor, articulatii (suspensie)... toate "in mintile lor" e dificil de gasit la dezmembrari asa ceva...la bani putini, mai ales in ideea ca te folosesti de motorul de pe Freelander: probleme "fara numar" la adaptarile mecanice intre motor si cutie... pe langa asta, mai trebuie construita (sau adaptata) "coaja"... asta in cazul in care nu o faci tubulara... dupa ce ai terminat si se presupune ca merge bine: ai nevoie de o platforma cu care s-o cari si o alta masina cu care sa tragi platforma: masina construita de tine n-o vei omologa never-ever la noi in tara...decat cu costurile uneia noi! Daca vei aduna toate aceste costuri: nu cumva, cei 12.000 euro cat costa una gata omologata si pregatita de inmatriculare nu cumva reprezinta o suma mult mai mica? (te las pe tine sa faci calculele ca sa te convingi) Asta in vreme ce reparatia transmisiei la Freelander nu te poate duce la mai mult de 2000 euro... si poti merge linistit muuuulti ani cu ea daca stii ce sa-i ceri. Deci? Editat Martie 12, 2014 de DKW It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Re: Lift kit Freelander 1 Ce material e asta din capul amortizorului????.......pare a fi facut home-made ....http://www.autovit.ro/land-rover-freelander-C31510807.html If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Re: Lift kit Freelander 1 Ce material e asta din capul amortizorului????.......pare a fi facut home-made ....http://www.autovit.ro/land-rover-freelander-C31510807.html Cred ca e duramid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Lift kit Freelander 1 Personal, as face exact ceea ce fac acum: as cauta sa-mi aduc masina in stare de functionare exact asa cum imi place mie! In momentul in care am cumparat-o, eam constient ca nu e "fata mare", pe parcus am mai descoperit cateva "chichite"... dar asta nu ma impiedica sa continui. Si asta, pentru ca e exact masina care imi place! M-am urcat, in timp, in mai multe masini 4x4, marci diferite... asta e singura in care m-am simtit bine din prima clipa! Si sunt de parere ca merita "a doua sansa":wink: (singura care mi-a placut aproape la fel de mult avea motor de 5.9:grin:) Pe de alta parte: ca sa construiesti o masina plecand doar de la sasiu... e greu... mai ai nevoie de cutii - viteze si transfer - , punti, motor, articulatii (suspensie)... toate "in mintile lor" e dificil de gasit la dezmembrari asa ceva...la bani putini, mai ales in ideea ca te folosesti de motorul de pe Freelander: probleme "fara numar" la adaptarile mecanice intre motor si cutie... pe langa asta, mai trebuie construita (sau adaptata) "coaja"... asta in cazul in care nu o faci tubulara... dupa ce ai terminat si se presupune ca merge bine: ai nevoie de o platforma cu care s-o cari si o alta masina cu care sa tragi platforma: masina construita de tine n-o vei omologa never-ever la noi in tara...decat cu costurile uneia noi! Daca vei aduna toate aceste costuri: nu cumva, cei 12.000 euro cat costa una gata omologata si pregatita de inmatriculare nu cumva reprezinta o suma mult mai mica? (te las pe tine sa faci calculele ca sa te convingi) Asta in vreme ce reparatia transmisiei la Freelander nu te poate duce la mai mult de 2000 euro... si poti merge linistit muuuulti ani cu ea daca stii ce sa-i ceri. Deci? De acord... Si eu am cumparat-o pentru ceea ce este, constient de faptul ca nimeni nu vinde masina in stare perfecta. Are un motor bun, designul masinii are caracter, celelalte arata cam la fel, s.a.m.d. Nici n-o sa zbara, nici pe apa n-o sa mearga. Dar in rest e tare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Lift kit Freelander 1 @Liviu-San ,ce grosime are tabla aia din care e facut Lift kit-ul tau ???:tk If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Lift kit Freelander 1 @Liviu-San ,ce grosime are tabla aia din care e facut Lift kit-ul tau ???:tk 6mm! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 (editat) Re: Lift kit Freelander 1 problema e nu ca ma zgarcesc...nu-mi place sa repar ceva slab,prost gandit de la inceput...intelegi...mie-mi place sa repar cu piese noi de producator..te rog lamureste-ma si pe mine cat costa o cutie transfer freelander????cat costa VSC???cat costa dif spate??poi daca reparatia sare pretu masinii tu n-ai fi zgarcit???poate ca sunt zgarcit dar nu si prost...sa iau din dezmembrari???poi ala aduce masina cu 800 lire din anglia masina prafff neingrijita si-mi vinde mie cutia de transfer cu 500 eur...poi poate functioneaza dar pt cat timp???zi si tu?tu ce-ai face in locul meu? Astia cu LR-uri de obicei sunt mai fanatici si investesc nejustificat de mult in toroapele lor.:ha: Daca tu crezi ca un Freelander 1 achizitionat la 2500 de euro nu are vicii ascunse inseamna ca inca visezi frumos. Un Freelander 1 in mintile lui (cat de cat) sare de 4500 euro. P-afara masinile se vand la preturi sub 4000 de euro cand implinesc 10 ani si ies din Eurotax, uneori nici atunci. In afara de asta, nimeni nu iti poate garanta cum a intretinut masina fostul proprietar. On topic: Liviule, cat te-a costat kitul de inaltare (pret final)? [*]in ideea ca te folosesti de motorul de pe Freelander: probleme "fara numar" la adaptarile mecanice intre motor si cutie... E stiut faptul ca sunt unul din cei care si-a batut capul cu aceasta idee, dar costurile de modificare sunt nejustificate. Singura afacere rentabila atata vreme cat dispui de bani este sa achizitionezi un motor de BMW, cod M47N, omologul lui M47R de pe Freelander 1 Td4, si de la el sa incepi modificarile (diferential fata, cutie de transfer separata, etc.). Apoi te vei lovi de adaptarile facute traseelor de intercooler si racire, admisie aer, galerie evacuare, cablarea din compartimentul motor + multe alte maruntisuri. Editat Martie 12, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Lift kit Freelander 1 @DKW-in jur de 150E Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 (editat) Re: Lift kit Freelander 1 https://www.youtube.com/watch?v=XTfn6x4u00w&feature=youtu.be Editat Martie 26, 2014 de tonytherunner 1 If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 Re: Lift kit Freelander 1 Util linkul,azi am fost harnic si am montat inaltatoarele pe spate.Am lucrat cam 6 ore,fara graba dar am rezolvat "problema".De inaltat,s-a inaltat mai mult decat am preconizat:grin: A trebuit sa demontez conductele de la frana,pt ca nu intra nici tubulara si nici nu se poate demonta ansamblul amortizor.Cu ocazia asta am cumparat si un cilindru de frana,pt ca trebuie sa aerisesc instalatia si aveam un aerisitor blocat.Pentru partea din fata,am luat flanse amortizoare noi si camber pins de la Monroe.Prima oara am comandat fi 12,ca sa vad ca defapt sunt fi 14.La suruburile amortizor partea de jos,trebuie tubulara 18 si 21,iar sus 15. Maine daca ajung la service,o sa vad daca mai trebuie bielete antiruliu(in caz ca nu se desfac si trebuiesc taiate). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate