Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lift kit Freelander 1

Gabriel Banica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Lift kit Freelander 1

1) este un KV6.

2) Poti sa pui lift kit si de 6'', cu modificarile de rigoare (bascule, pivoti, tiranti, capete de bara, conducte de frana, etc), dar cel mai mult vor avea de suferit planetarele.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avand kit-ul de 2'' montat pe masina,mi se pare ca transmisia e cam la limita.Am schimbat 3 burdufuri de cardan,pana l-am pus pe ultimul,care copiaza originalul si trebuie sa-l verific ca nu stiu cum se prezinta.Parerea mea este ca deja nu mai conteaza atat de mult garda la sol,atat timp cat nu ai reductor sa te ajute in situatii cat de cat normale,nu vorbim de cele limita.Am simtit asta la intalnirea Nissan,unde nu garda la sol a fost problema,ci lipsa reductorului si implicit mirosul discului de ambreiaj.In concluzie,poti sa ridici LRF-ul cat vrei,dar fara reductor,ai o masina impotenta in teren.Singura solutie,este D-Lander-ul,adica LRF,pe sasiu de Discovery,ceea ce deocamdata nu ne este la indemana.Pana atunci,nu ne ramane decat sa visam frumos....:sl1

Link spre comentariu

Nu prea ma pricep eu la reductoare,dar m-am uitat in fisa tehnica in treapta 1 ai un raport de

3.577 : 1,....pe la suzuki parca am vazut ceva de 3.8 : 1 sau 4.1 : 1 in reductor deci n-ar fi o diferenta foarte mare:wink:

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Nu prea ma pricep eu la reductoare,dar m-am uitat in fisa tehnica in treapta 1 ai un raport de

3.577 : 1,....pe la suzuki parca am vazut ceva de 3.8 : 1 sau 4.1 : 1 in reductor deci n-ar fi o diferenta foarte mare:wink:

Nu stiu exact rapoartele din reductoarele de la Suzuki... dar oricum faci o mica eroare: la Freelander ai numai cutia de viteze cu rapoartele aferente, in vreme ce la masinile cu reductor, rapoartele cutiei de viteze se inmultesc cu rapoartele reductorului:wink: Te las pe tine sa faci calculele si sa vezi la ce ajungi:grin:

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

@tony,din practica-ti spun ca in panta cand se opreau cei din secta Nessan si eram in spatele lor,cu greu puteam sa plec de pe loc.Sa nu mai vorbesc de panta cu bolovani,unde mi-a pus capac.Nu poti compara o masina cu reductor cu jucariile noastre.

Cu Niva, as fi facut fata traseului,daca as fi avut gume.LRF-ul,merge si el,dar sa ai spatiu de manevra si daca nu ai troliu,sa te rogi la Divinitate sa nu ramai intepenit intr-o gropita,ca acolo incep injuraturile....:grin:

Link spre comentariu

Liviule, nu compara mere cu pere, Freelanderu' se descurca onorabil in teren avand in vedere ca initial nu a fost conceput decat pentru cel mult drumuri de tara mai desfundate (de la englezi, nu de la noi). Cu Freelanderu' la deal e mai greutz daca are cutie manuala, ambreiajul dimensionat cam la limita iar la Td4 tendinta de oprire a motorului in ture mici daca nu stii cum sa-l jonglezi din pedale.

Cat despre kitul de inaltare, cea mai desteapta idee e pe Freelanderul lui @Banica, cu o inaltare de 3 cm din amortizoare (nu din distantiere) a castigat 6 cm in flexibiltate, fata de kitul standard care pastreaza aceleasi grade de mobilitate ca in varianta stock.

Iar despre reductor, pai daca ii mai puneau si reductor cu ce se mai puteau lauda altii de prin alte culte religioase auto?:grin:

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Util linkul,azi am fost harnic si am montat inaltatoarele pe spate.Am lucrat cam 6 ore,fara graba dar am rezolvat "problema".De inaltat,s-a inaltat mai mult decat am preconizat:grin: A trebuit sa demontez conductele de la frana,pt ca nu intra nici tubulara si nici nu se poate demonta ansamblul amortizor.Cu ocazia asta am cumparat si un cilindru de frana,pt ca trebuie sa aerisesc instalatia si aveam un aerisitor blocat.Pentru partea din fata,am luat flanse amortizoare noi si camber pins de la Monroe.Prima oara am comandat fi 12,ca sa vad ca defapt sunt fi 14.La suruburile amortizor partea de jos,trebuie tubulara 18 si 21,iar sus 15.

Maine daca ajung la service,o sa vad daca mai trebuie bielete antiruliu(in caz ca nu se desfac si trebuiesc taiate).

@Liviu-San ,este neaparat nevoie de camber pins ??....eu unu ma gandesc la un lift kit de 40mm max. si niste gume mai mari (dupa ce am ramas iarna trecuta pe burta si a trebuit s-a sap cu lopatica:ha:....in timp ce o Feroza un pic modificata se juca prin zapada )

....."camber pins" asta vine si la puntea spate ???

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

@Liviu-San ,este neaparat nevoie de camber pins ??....eu unu ma gandesc la un lift kit de 40mm max. si niste gume mai mari (dupa ce am ramas iarna trecuta pe burta si a trebuit s-a sap cu lopatica:ha:....in timp ce o Feroza un pic modificata se juca prin zapada )

....."camber pins" asta vine si la puntea spate ???

Da,este musai nevoie de ele,daca vrei sa-ti iasa geometria in cote.Eu am montat decat pe fata.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Revin cu un mic update. De cand am montat kit-ul si pana acum, am observat ca pe partea dreapta,a inceput sa-mi toceasca minunatele mele BFG-uri si nu stiu de ce. Pe spate mai mult,pe fata mai putin.Ieri am schimbat rotile intre ele,dar nu sunt linistit. Pe stanga s-a tocit uniform. :cn

L.E.- E vorba de unghiul de cadere.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Dar o verificare a geometriei ai mai facut de atunci?

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Buna ma numesc daniel si am un freelander 1.8 i .

Deoarece e masina de zi cu zi adica si 12-15000 km pe sosele (naveta mai rar drumuri lungi) dar e si masina de vanatoare si asta inseamna teren destul de greu vreau sa o ajut.

Din p d v al tractiunii sunt supermultumit . cu cauciucuri m+s destul de uzate (215/65/16) a trecut cu brio pe unde treceau vitara sau feroza cu cauciucuri de offroad. Mentionez ca am schimbzt grupuri si sunt in stare buna. Am facut si chiuloasa ca sa fiu in ton cu toti posesorii de freelander :grin:

Problema mea este ca e cam joasa si lata intre roti deci freaca cu burta de toate musuroaiele.

As vrea sa o inalt dar cu bun simt deci sa stea bine pe sosea si in continuare.

As vrea acele sa pun flanse (care am inteles ca se pun pe suspensie) , dar si distantiere la roti pentru a putea pune ceva cauciucuri mai cramponate 215/70/16

Cu speranta ca nu v am plictisit astept sfaturi de la dv (metode , piese, furnizori, preturi)

VA MULTUMESC

Link spre comentariu

Si eu am Freelander si e exact 1,8.

Click aici pentru a-l vedea.

Nu vreau sa te dezamagesc, dar daca tu ai mers cu anvelope de strada, unde cei cu Feroza si Vitara au mers cu MT-uri, inseamna ca sunt soferi foarte prosti . (si asta o spun fara sa vreau sa jignesc pe cineva)

Eu as putea pune pariu cu orice detinator de Freelander, pe treaba ca unde urc eu cu un Vitara sau Feroza, el nici macar nu se apropie.

Freelanderul este o masina super buna, daca ma intrebi pe mine, se poate modifica usor, e confortabila, se comporta bine in teren si etc, etc....dar piesa care lipseste de pe ea, este REDUCTORUL !

Daca totusi vrei sa o inalti plus alte cele, pot sa ma contactezi pentru detalii.

Toate cele bune

Link spre comentariu

Eu as putea pune pariu cu orice detinator de Freelander, pe treaba ca unde urc eu cu un Vitara sau Feroza, el nici macar nu se apropie.

.dar piesa care lipseste de pe ea, este REDUCTORUL !

N-ai incercat unul cu CV automata, eventual si cu niste gume de ''scandal''. La CV automata nu ai nevoie de reductor, stie ea cum sa dozeze.

Editat de DKW

Link spre comentariu

N-ai incercat unul cu CV automata, eventual si cu niste gume de ''scandal''. La CV automata nu ai nevoie de reductor, stie ea cum sa dozeze.

Recunosc, nu am incercat una cu cutie automata si pana atunci din pacate nu ma pot pronunta.

Dar nici nu pot crede ca cei de la Toyota spre exemplu, pun asa pe degeaba reductor si pe cele cu cutie automata, nu ?

Daca e cum spui tu, la masinile cu cutie automata ar trebui sa renuntam la reductoare, sau ?

Link spre comentariu

Recunosc, nu am incercat una cu cutie automata si pana atunci din pacate nu ma pot pronunta.

Dar nici nu pot crede ca cei de la Toyota spre exemplu, pun asa pe degeaba reductor si pe cele cu cutie automata, nu ?

Daca e cum spui tu, la masinile cu cutie automata ar trebui sa renuntam la reductoare, sau ?

Cel putin la Freelander 1 cutia nu intra in lock-up in vitezele 1,2 si 3 in functie de teren, sarcina (incarcare sau remorcare). Practic ai o plaja foarte mare de ''reductii'' datorita convertizorului.

Uite unul stock, urca fara greturi.

td-ul.thumb.jpg.55f913b802b3c63730547e0d914a01ba.jpg

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Am o dilema. Inaltatoare de 5 cm sau de 4 cm. As dori parerile voastre pe aceasta tema si ce modificari presupune una si cealalta. Va multumesc

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salutare, postez în acest topic pentru nu a mai deschide unul, sunt nou aici în comunitate nu vreau sa încalc vreo regulă de la început :) Mă uit pe acest forum și pe alte forumuri și pe prietenul Google de o săptămână, după o metodă de a ridica un LR Freelander 2004 facelift, 2.0td4. In fapt, nu caut să particip la competiții de off-road, vreau să meargă fără probleme pe un drum neasfaltat când ieși la iarbă verde sau chiar și pe asfalt unde sunt valuri și poți atinge cu ceva. Este important și aspectul, este unul din motivele pentru care am ales LR-ul, vreau sa sa pun anvelope MT BF Goodrich, caut un aspect ca mașina să arate tipic ridicată, roți late și un pic ieșite la exterior. Are standard și grilele acelea pe faruri, stopuri.

După cum ziceam mă uit de o săptămână, văd multe discuții dar n-am găsit concret un site, o firmă, preț, unde se face. Am văzut scris de OME sau Ironman, am intrat la ei pe site, nici nu apare Freelander, apare doar Discovery, Defender, Range. Despre alt kit despre care se vorbea, am intrat pe site și erau doar Jeep. Eu nu mă pricep, nu pot risca sa cumpăr de pe net ceva și când ajunge la mine să constat că nu se potrivește. M-ar interesa ceva fix pe fix, să comand kit-ul, merg la service unde sa-l pună fără să taie din caroserie. Cred ca din toți posesorii de LR știe cineva ceva făcut pentru această mașină, nu ?

Edit: Chiar daca nu am vazut Freelander la Ironman pe site, am trimis mail. Raspuns : Alec Preotu Ironman4x4 Romania <alec.preotu@ironman4x4.ro>

09:03 (Acum 29 de minute) către mine

Buna ziua

Ironman nu produce suspensie pentru masina dvs

Editat de InDang3r
Link spre comentariu

Salut, completeaz-ti te rog profilul cu anul de fabricatie si cutia de viteze a masinii... cat despre lift kituri de freelander 1, au fost o perioada pe piata dar eu cred ca au fost scoase in urma multiplelor probleme create la transmisie si directie celor care si le-au montat, daca o sa gasesti totusi pe undeva pregateste-ti bani seriosi pt schimbat planetare, piese directie si reparat cutie de viteze

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare