Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lift kit Freelander 1

Gabriel Banica

Postări Recomandate

Re: Lift kit Freelander 1

din ce vad din poze arata minunat cu distantierele.imi poti spune te rog de unde si cat au costat?mi se pare cam mult sa dau 12-13 mil(din ce an gasit pe net) pentru aceasta operatiune.

:cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salut!

Intentionez sa ma apuc de construit un kit de inaltare, de 2", din aluminiu sau duramid si as avea nevoie de o schita sau niste dimensiuni, sa ma pot apuca de copiat.Din ce m-am uitat pe net,n-am gasit nimic.Daca demontez flansele de la amortizoarele fata-spate, as putea sa fac ceva dupa ele?(desi nu m-ar incanta ideea):tk

Link spre comentariu

Cum se comporta in viraje cu distantierele ,sta mai bine ??? sau au doar un efect frumos si atat:tk

Scrie in postul#21 cum se comporta....

Link spre comentariu

Inainte de montat flansele la roti:

[ATTACH=CONFIG]134804[/ATTACH]

si dupa...

[ATTACH=CONFIG]134798[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]134799[/ATTACH]

:wink: Cand ai montat distantierele a trebuit sa mai tai din prezoanele originale ????

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

:wink: Cand ai montat distantierele a trebuit sa mai tai din prezoanele originale ????

Da, se taie un pic din prezoane,cam 2 mm.Cel putin la mine asa a fost.

Link spre comentariu

De care ai pus,de 30 de mm ?

Merita sau nu sa pui distantiere,pentru ca am citit si multi spun ca solicita mai mult rulmentii si numaistiu ce pe acolo,care sunt avantaje si dezavantaje?:tk

Editat de DKW
Link spre comentariu

De care ai pus,de 30 de mm ?

Merita sau nu sa pui distantiere,pentru ca am citit si multi spun ca solicita mai mult rulmentii si numaistiu ce pe acolo,care sunt avantaje si dezavantaje?:tk

Da,de 30mm.

Asta hotarasti tu singur, dupa ce citesti in sectiunea tehnica argumentele pro sau contra. Oricum, acest topic este despre inaltare si nu despre flanse de roti si nu vreau sa deviez de la subiect.:tk

Editat de DKW
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

A montat cineva lift kit asta pana acum,e bun de ceva,ceva pareri ???:tk

[ATTACH=CONFIG]185704[/ATTACH]

Da, a fost montat si este bun.Mie personal nu-mi place pretul lui,din aceasta cauza,am facut demersuri pt a-mi construi singur un kit,care va face acelasi lucru,dar la bani mai putini:wink:

Link spre comentariu

Vreau o parere (sau mai multe:grin:), cum s-a inaltat masina asta, doar din cauciucuri ? 548819780_offroad3.jpg.46a0945e05ffb5a3c3e707f0bfb73c40.jpg

si videoclipul, fuge calumea :wink:

Editat de DKW
Link spre comentariu

Kit de inaltare de 2", este un proiect al unor polonezi.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Pana sa vad videoclipul acesta am crezut ca LR Freelander 1.8 este o masina mai penrtu sosea cu slabe performante offroad,dar acum mi le-am schimbat :ypu

Si mi-a cam dat frau liber imaginatiei :dr1

Editat de Astral
Link spre comentariu

Vreau o parere (sau mai multe:grin:), cum s-a inaltat masina asta, doar din cauciucuri ? [ATTACH=CONFIG]186696[/ATTACH]

si videoclipul, fuge calumea :wink:

1. Am asculta cu atentie motorul ........ sigur este tunat.

2. Are o stabilitate in curbe, de admirat (chiar daca la un moment dat pilotul a oprit la timp min3.05 http://www.free4x4.pl/filmy/1/33.html)

Asa ceva ne-am dori cu totii.....

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Mda, sa revin asupra acestui topic de interes maxim!:grin:

Pt ca din pacate n-am avut suficient suport logistic am renuntat la ideea de a confectiona kit-ul de inaltare din duramid si l-am comandat de pe e-bay. Azi am intrat in posesia lui,dar din pacate n-am putut comanda si suruburile hexagonale pt el. Dealtfel nu am idee cum as putea sa le bag in asa fel incat hexagonul sa se incadreze intre cele 2 flanse. Din pozele care le-am vazut pe sait la ei,aveau sudate ca o teava la dimensiunea interiorului flanselor,dar astea au cele 3 platbande sudate. Sunt o combinatie intre cele de la bearmach si altele home made. Dupa cum le-am vazut eu, sunt destul de rezistente,dar nu stiu inca ce solutie sa adopt la suruburile de prindere pe caroserie. Cel mai simplu,mi-ar fi sa le prind cu piulitele de la flansele masinii si in partea de sus sa iau niste suruburi de 8,sa le dau cate 1 aft de sudura sa stea fixe si cam atat,dar ma gandesc la rezistenta in sine....

In alta ordine de idei,acele -camber pins- suruburile de centrare de la bratul amortizorului(userul@ sirkid) spune ca n-ar fi nevoie de ele,dar am vazut ca afara le-au montat si pe puntea spate. Este vorba de un unghi de corectie de 3 grade.

Nu stiu daca sa le iau sau nu. Nu ma grabesc sa montez kit-ul pe masina,desi sunt tentat:grin: si astept ceva solutii:tk

IMG_20131203_130550.thumb.jpg.f9e5c8a33f114aa811e092988a0ae92b.jpg

IMG_20131203_130523.thumb.jpg.6e456688709a02bc0db9494e4b8dca98.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

In mod normal se poate face corectia cam la limita fara camber pins, cu ele iesi mai aproape de adevar, mai ales la caroseria in 5 usi care este mai "elastica".

Link spre comentariu

In mod normal se poate face corectia cam la limita fara camber pins, cu ele iesi mai aproape de adevar, mai ales la caroseria in 5 usi care este mai "elastica".

Am inteles... si pt rotile spate,e aceeasi problema ca pe fata? Hai ca pe fata iti spun aparatele ce si cum,dar pe spate cum se fac masuratorile?

L.E.- vreau sa-mi iasa unghiul de fuga bine, sa nu-mi tocesc anvelopele,ca sunt noi!:old

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Am inteles... si pt rotile spate,e aceeasi problema ca pe fata? Hai ca pe fata iti spun aparatele ce si cum,dar pe spate cum se fac masuratorile?

L.E.- vreau sa-mi iasa unghiul de fuga bine, sa nu-mi tocesc anvelopele,ca sunt noi!:old

Pai si pe spate se pot regla unghiurile ca si pe fatza cu aceiasi "aparatura"

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Arunca o privire pe la puntea spate...

rear.jpg.e8a15d08d7ef4d7dc5112d2f5993b532.jpg

Link spre comentariu

Mi-a venit ideea,cu suruburile pt flanse.O sa fac la strung din bara hexagonala,cu filet interior,o parte intra surubul flansei si pe sus pun 1 surub de 8,ca un bolt:grin:

Link spre comentariu

Ok,am inteles,n-am stiut.M-am obisnuit sa fie reglata doar fata,fara spate.:grin:

La orice axa cu suspensii independente a unui autovehicol, indiferent de marca, se impune verificarea/reglarea periodica a geometriei (unghiurilor). Deasemeni acest lucru se impune si dupa interventii majore asupra elementelor de sustinere a rotii (indreptare/sudare prinderi brate de caroserie, inlocuire brate, fuzete, chiar si unele bucse), precum si la montarea kit-urilor de inaltare/coborare. La axele rigide e mai simplu, verificandu-se de regula alinierea/paralelismul acestora si unghiurile specifice axei fata. :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

pe viitor poate o sa pun si eu un kit de inaltare...foarte tare masina polonezilor...asa ceva as vrea si eu....studiind acest forum si fiindca a venit vorba de inaltare a freelanderului...stau si ma intreb...oare poate fi pusa caroseria pe alt sasiu?si de la ce masina ar fi compatibil?

Link spre comentariu

pe viitor poate o sa pun si eu un kit de inaltare...foarte tare masina polonezilor...asa ceva as vrea si eu....studiind acest forum si fiindca a venit vorba de inaltare a freelanderului...stau si ma intreb...oare poate fi pusa caroseria pe alt sasiu?si de la ce masina ar fi compatibil?

Discovery:wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare