Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

lama deszapezire trebuie omologata?

bobos
 Share

Recommended Posts

Salutare.Am montat pe o lada niva o lama de dezapezire si vreau sa stiu daca trebuie omologata la RAR pent=u a ma putea deplasa pe un drum public, fiind luat la intrebari de catre un politist care a spus ca ma lasa fara acte daca ma mai prinde cu ea montata.Multumesc

Re: lama dezapezire trebuie omologata?

evident, strict legal ........... trebuie omologata:old. Vestea proasta este ca ...... nu cred ca vei reusi vreodata !:fr2

Si eu sunt de aceeasi parere , dar firmele de dezapezire cum au "rezolvat" aceasta problema?

Salut.am sa dau o fuga la RAR sa vad ce zic,daca nu rezolvam am sa o transport deasupra pe porTbagaj si o montez unde imi trebuie.

Edited by Astral

firmele de dezapezire nu folosesc autoturisme care sunt facute de fabricant pentru transportul pasagerilor din puntul A la B.simplu .alea sunt la alte autovehicule si pentru ele sau dezvoltat acele scule necesare la dezapezirea comunitatiilor.Ori sunt autovehicule special concepute numai pentru asa ceva .Sunt mai lente in primul rand vb de cele cu freza.Daca fabricantul de lame a obtinut vreo omologare pentru tipul de auto respectiv si a fost pus pe piata spre vanzare si omologat si in UE atunci cu siguranta nu ai probleme.Romania trebuie sa conformeze UE.[ma refer la bunurile vandutesi omologate in UE].Daca intri la RAR poti obtine o omologare individuala pentru respectivul utilaj ..dar cu siguranta nu vei mai avea drept de viteza cu un astfel de acaret ontat pe el.....care modifica mult masele pe axe ,plus siguranta in trafic.

Ca un prim aspect am intalnit in trafic astfel de personaje care in mama ce mari erau ei cu lamele alea si nici nu-i durea in freza de ceilalti participanti la trafic ..el sa treaca restul potopul.As fii vrut sa vad cum explici la accidente usoare un incident ....de felul acesta.Fara ca automobilul sa fie omologat cu astfel de dispozitive....?

Eu le vad din prisma calitati si eficientei ca niste utilaje de dezapezit folosite in curtea fabrici propri[drumuri de acces in ferma sau propietatii private ,atat] fara drept de utilizare pe dumurile publice.In rest suntem campioni la a ne arata grandoare 'ca cine mai ee ca noi'''' fara suparare era o constatare din trafic fara aluzie la cel cea a initiat topicul.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

pune si tu o poza cu jucaria, vreau sa imi fac si eu una

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva

In Romania totul este posibil .Daca ungi pe cine trebuie eu sunt convins ca reusesti.Multa bafta!

nu fi asa convins ....pana nu incerci !

Procedura ne este de omologare a lamei de zapada , ci a ansamblului lama+autoturism. Asta inseamana ca masina trabuie sa faca fata tuturor testelor sistemelelor ce sunt afectate de montajul acestui acaret in fata:

- frane

- stabilitate

- directie

- lumini

- friendly cu pietonul la impact !!!!!:banana

in concluzie , cred eu ca nici cu butoiul cu vaselina nu o sa gasesti pe cineva de uns ca sa iti semneze de asa treaba.

interesant ar fi de transformat acaretu in autoutilitara ....

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

daca iti iei plug de zapada snow way, cu sistem hidraulic de actionare, cu sistem de iluminat si semnalizare cred ca se livreaza cu certificat de conformitate, ceea ce e suficient pt rar(ca si in cazul troliului sau a gumelor simex), deci nu cred ca ei sunt problema citez un angajat rar: "pt noi e suficient actul de provenienta si conformitate, dar sa nu dai de un politist zelos"....

......atata timp cat plugul nu are roti si e o chestie ce nu trebuie sa aiba nr de inmatriculare , si are certificat de conformitate si toate mijloacele de semnalizare luminoase aferente spun eu ca nu vei avea probleme

...... cu alea homemade cred ca nu ai nici o sansa sa faci ceva cu intrarea in legalitate

Bafta

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva

Salutare.lama nu o folosesc pe drumurile publice,eu o folosesc ptr dezapezirea unor drumuri private si a unor curti mai mari.problema era sa ma duc cu ea pana in locurile respective.am vorbit cu baietii la RAR siau zis ca se poate omologa dar cu foarte mare bataie de cap si costuri care nu merita.Din aceasta cauza raman la varianta transportului pe portbagaj si montarea la locul faptei,avand prinderea de bara masinii in doua suruburi de 12.

Re: lama deszapezire trebuie omologata?

Salut

Intre timp am mai fost la Viena si am vazut foarte multe Jimny modificate.Majoritatea aveau doar lama dar acesta era mai sofisticat

%5Bimg%5Dhttp%3A//i758.photobucket.com/albums/xx229/davidco_m/Fotografie068.jpg[/img]

%5Bimg%5Dhttp%3A//i758.photobucket.com/albums/xx229/davidco_m/Fotografie067.jpg[/img]

%5Bimg%5Dhttp%3A//i758.photobucket.com/albums/xx229/davidco_m/Fotografie069.jpg[/img]

''invingeti-va teama ''

• 2 months later...

firmele de dezapezire nu folosesc autoturisme care sunt facute de fabricant pentru transportul pasagerilor din puntul A la B.simplu .alea sunt la alte autovehicule si pentru ele sau dezvoltat acele scule necesare la dezapezirea comunitatiilor.Ori sunt autovehicule special concepute numai pentru asa ceva (...)

Din pacate nu este asa. Firmele noaste de dezapezire folosesc camioane obisnuite la care au adaptat sararita si un plug. Eu pana acum nu am vazut masini speciale pt. dezapezire (cu exceptia Unimogurilor, dar astea sunt luate cu mult timp inainte de aparitia firmelor de dezapezire ale smecherilor). Au luat carute de bani pe contracte de dezapezire pt. ierni in care nici nu a nins, si n-au cumparat nici un utilaj specific. Folosesc aceleasi camioanele care vara le folosesc la constructia autostrazilor :uameni

4x4MANIA is where we are !!!

Din pacate nu este asa. Firmele noaste de dezapezire folosesc camioane obisnuite la care au adaptat sararita si un plug. Eu pana acum nu am vazut masini speciale pt. dezapezire (cu exceptia Unimogurilor, dar astea sunt luate cu mult timp inainte de aparitia firmelor de dezapezire ale smecherilor). Au luat carute de bani pe contracte de dezapezire pt. ierni in care nici nu a nins, si n-au cumparat nici un utilaj specific. Folosesc aceleasi camioanele care vara le folosesc la constructia autostrazilor :uameni

da asa este din pacate in romania nu este ca in austria din multe puncte de vedere

• 2 weeks later...

bai nene eu va cred caa nu ATI VAZUTASA CEVA DAR LASATIMMA SI PE MINE CA AM MODIFICAT DE -JEA TREI VORBE SI CINCICUVINTE SA BEAU BERICA XCA ESTE DUMINICA;CREDETU SAU NU MI SE Falfaie oeiveniti aici o iarna si va convingeti orifaceti cum vreti,astia fac cu un gimi curatenire cat face toat CAPITALA CU TOATE UNIMOGURILE LOR INCLUSIV PE SRADUTE ADIACENTWEE

SCUZE GRANMATICA DA NU MAI GASESC TASTELE

hai norok si la mai multeeeee

11!!!!!!!!

Edited by marian nicolae

am lasato un pic mai incet cu berica si palinca si credca pot fi putin mai coerent ????

masinilre apartine tot de primarie pe care tu le vezi in wiena sunt masini pe firma de curatenie,si au contract ori cu primaria ori cu AVE ori sunt masini pursi simplu pe anumite firme private de curatenie,poti avea contracte de dezepezire in jurul caselor private si te scoala la 4-5 dimineata cu zgomotoul lor sau contracte cu diferite magazine cum ar fi billa,spar,hoferr etc... metro dejea are angajatii proprii,aici ca sa poti obtine ceea ce vrei i-ti trebuie in primul rand corectitudine si CAP(nu cap de P....) iti spun din proprie experienta ca un inginer nu stie sa schimbe o baterie la ghiuveta sau un intrerupator de curent prefera sa plateasca la o firma 2-300 de €(fapt concret) decat sa faca el experiente sau sa-mi dea mie 50€,ceeeaa ce vreau sa spun este ca aici corectitudinea (inascuta) te scoate din minti,

nu vreau sa o mai lungesc ca ma tin din bautura DAR:eu am cumparat 2 masini de curatenie la 15000si 20000 buc. am contract cu doua firme unde primesc 24€ pe ora cu materialele meledarservice-ul il decontez la ei si indiferent ca merg sau nu masinile mele ei tot trebuie sa plateasca timp de 5 ani de zile cat este valabil contractu.asa ca nu te mai mira de cei din wienaunde sunt mult mai multe firme de curatenie principiu este ca daca ai frane,lumini,un pic de rugina la caroserie dar masina nu pune viata ta si a celor din jur in pericol roata tre sa se invarte si sa aduca bunastare poporului austriac indiferent cine este primar si ptr cat timp,nu spun ca aici nu se fac manevre si totul ar fi ok dar se fac cu draperii foarte groase nu cu perdele(eu platesc spaga in vin din romania) fostu ministru de finante o freaca pe swarowski si inca nu este la bulau dupa o frauda de cel putin60 mil€ frauda stiuta de toata lumea si totusi....nu se fura asa mult din venitul populatiei si din pretul la autostrazi etcetc

ma duc sa termin berica si te intreb :ce ti se pare anormal in romania ca nu poti monta plug de zapada cu faruri si semnale standard ?poate vei avea ocazia cand se va desfinta RAR-ul pana atunci sa nu te mire nimic

Faza asta cu omologarea la RAR (indiferent ce) pleaca de la premiza ca dai cel putin 50% din taxe ca spaga.

Sa nu mai zic de faptul ca ma enerveaza la culme ca dai de cate un dobitoc ,angajat RAR, care iti explica el ca expertu' "care este" ca nu se merita dom'le costa prea multi bani si sunt bani pierduti.

In schimb daca ii dai lui personal cateva sute de euro treci de RAR si cu masina furata.

Asta binenteles pana se va trezi unul intr-o zi, sa tranteasca celor de la RAR un proces grav cu cateva sute de reclamanti adunati pe o lista ,pt te miri ce si atunci sa vezi dansuri.

Pana una alta,baietii castiga bine in special cand stau cu ochii inchisi...ca vamesii.

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

• 6 months later...

Baieti nu se mai discuta nimic pe aici ca m-ar interesa si pe mine daca v-ati facut vreun plug cu tot cu cuport si daca s-ar putea pune cateva poze cu procesul de fabricatie ca as vrea sa fac unul si sal pun pe o masina mercy

mai oameni buni, voi ati vazut ce pret are o astfel de lama, de fapt ce zic eu o lama, e chiar o super lama, banuiesc la ce bani se cere pe ea.

Ma gandeam sa-mi iau si eu una si ma gandeam ca ar fi undeva la 1500-2000 euro, chiar si putin peste 2000 dar cand am vazut pretul mi-au cazut plombele, adica ,,putin,, peste 6000 de euro... fratilor este doar un dispozitiv care se prinde de masina si cu care impingi zapada. sunt inca uimit

firmele de dezapezire nu folosesc autoturisme care sunt facute de fabricant pentru transportul pasagerilor din puntul A la B.simplu .alea sunt la alte autovehicule si pentru ele sau dezvoltat acele scule necesare la dezapezirea comunitatiilor.Ori sunt autovehicule special concepute numai pentru asa ceva .Sunt mai lente in primul rand vb de cele cu freza.Daca fabricantul de lame a obtinut vreo omologare pentru tipul de auto respectiv si a fost pus pe piata spre vanzare si omologat si in UE atunci cu siguranta nu ai probleme.Romania trebuie sa conformeze UE.[ma refer la bunurile vandutesi omologate in UE].Daca intri la RAR poti obtine o omologare individuala pentru respectivul utilaj ..dar cu siguranta nu vei mai avea drept de viteza cu un astfel de acaret ontat pe el.....care modifica mult masele pe axe ,plus siguranta in trafic.

Ca un prim aspect am intalnit in trafic astfel de personaje care in mama ce mari erau ei cu lamele alea si nici nu-i durea in freza de ceilalti participanti la trafic ..el sa treaca restul potopul.As fii vrut sa vad cum explici la accidente usoare un incident ....de felul acesta.Fara ca automobilul sa fie omologat cu astfel de dispozitive....?

Eu le vad din prisma calitati si eficientei ca niste utilaje de dezapezit folosite in curtea fabrici propri[drumuri de acces in ferma sau propietatii private ,atat] fara drept de utilizare pe dumurile publice.In rest suntem campioni la a ne arata grandoare 'ca cine mai ee ca noi'''' fara suparare era o constatare din trafic fara aluzie la cel cea a initiat topicul.

Eu am vazut un viceprimar din Bucuresti cu o NAVARA, avea lama. Cum o fi omologat lama, fratilor. Poate revad pe net filmarea si revin.

• 3 years later...

Până la urma cum a ramas cu omologarea pentru lama de deszăpezire ? A construit cineva o lamă de deszăpezit si care sa fi întâmpinat probleme cu un personaj de la poliția rutieră? Sunt si eu interesat să confecționez o lamă de deszăpezit si vreau sa stiu la ce sa mă astept. Multumesc mult.

Eu zic sa puneti o intrebare despre omologare si lui Razvan GTC ca doar vad ca are in oferta si la ce are in oferta in mod sigur Razvan are si destule detalii despre respectivele produse :

http://shop.gtcauto.ro/produse/echipamente-deszapezire

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use