LADA17ABS Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Putin trebuia imbunatatit motorul, foarte putin nu prea mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dex20 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Domnilor,pentru mine este un mister de ce v-ati mai luat Nive daca sunteti nemultumiti de motor, de cuplu, de aspect ,de confort etc etc? Doar stiati ce luati nu? Si daca nu va convin ,de ce nu le vindeti? Ma refer strict la cei ce posteaza pe aici numai lucruri negative in legatura cu Lada Niva. Eu unul sunt foarte multumit de masina fara sa-i aduc nici o modificare si pot spune ca merg foarte mult in offroad! "Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dex20 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Un topic inutil, doar de cearta si pentru a ne arata ambitiile. Iesiti in teren cu orice masina ar fi ea, Niva, Duster, LC, patrol , G, etc, distrati-va, intrati si iesiti din noroaie ca sa vezi ce si cum poate fiecare masina. Orice masina e buna la ceva. Fiecare le are pe ale ei. Simplul fapt de a prezenta niste print-uri nu prea are niciun farmec. Offroad-ul il faci in teren si nu pe asfalt. Doar acolo vezi ce poate masina ta, dar e de preferat sa nu-i fortezi limitele pentru ca nu o sa te mai iubeasca si o sa se ascunda saracuta prin service-uri:):) de un asa sofer nepriceput cum esti tu:):):) Perfect adevarat!:g "Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Intotdeauna este loc si de mai bine. Faptul ca din considerente economice si de noxe Niva este vitregita la capitolul optimizare lasa portile larg deschise in vederea unui reglaj fin profesionist. Personal am stiut exact ce-mi doresc de la Niva si am primit putin mai mult decat ma asteptam, dar asta nu ma opreste sa mai fac cateva chestiuni care-i fac bine si sunt la indemna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 5, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA dupa ce sa dat cu bata perin topic si cu mucii in ciorba vad ca nimeni nu mai zice nimic intre timp eu am descoperit o posibilitate desi importanta nu eu am inventat-o e doar o descoperire de site unde poti comanda un arbore cu came care ajuta cresterea puterii motorului cu 6-10 cai,lucru care daca il combini cu o evacuare mai buna si o mica gadilare pe gestiune te poate scoate linistit la in 90-95 cp. incerc sa descopar posibilitatea de a aduce aceasta piesa iar apoi va voi tine la curent daca intradevar asa este cum se spune,doar ca deocamdata am altele de rezolvat mai urgent la ustensila. apropo Niva 1,7i multipunct euro 3 din 2005 ce fel de tacheti are? intreb ca e important in alegerea tipului de arbore iar eu nu mai gasesc manualele tehnice ale masinii sa stiu exact ce e pe ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Raspund la ultima intrebare : Niva 2005 are tachet cu compensatori hidraulici . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Continui si eu cu intrebarea : cit de fiabili sint tachetii hidraulici si ce origine au ? Multumesc . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 5, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Raspund la ultima intrebare : Niva 2005 are tachet cu compensatori hidraulici . multumescNiva :) uite acum de aici care e pana la urma ala care trebuie :) http://www.ladaworld.com/product_info.php?cPath=2&products_id=114 asta consider eu dar cred ca si celelalte doua prezinta interes mai ales daca se merge pe modificari care sa creasca puterea motorului la turatii ridicate :) ma gandesc la motorul de fiat ala turbo :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Stiu ca cu sfaturile toti stam bine ,....dar ! In febra de a scoate de la masina (Niva) mai mult de cit stia , am montat un motor Fiat Argenta de 2000 , nu turbo , doua axe came decalate ptr sport , esapament sport (serpisori) injectie modificata , umblata in calculator , si am ajuns la performanta de cca. 190-200 cp. , 260 N / 7000 rpm la roata. E , pina am avut motorul original de 1,7 cu mici modificari de performanta , nu am avut probleme majore cu masina , dar din moment ce am montat acest motor a inceput pe rind : ambreaj , flansa elastica , C.V. , diferential central - spate - fata , cardane ,planetare , etc... Deci daca ai pus un motor prea puternic fii pregatit ... pentru multe modificari in continuare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 (editat) Re: Despre motorizarea LADA NIVA Unde ai masurat puterea la roata? Ai o fisa dyno? Ce injectoare foloseai? Cum ai rezolvat partea de legalitate la masina, trecerea motorului in acte? Schimbarea axei cu came necesiota o noua setare altfel avansul si amestecul de carburant nu sunt chiar ceea ce trebuie. Editat Iunie 9, 2012 de LADA17ABS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Unde ai masurat puterea la roata? Ai o fisa dyno? Ce injectoare foloseai? Cum ai rezolvat partea de legalitate la masina, trecerea motorului in acte? Schimbarea axei cu came necesiota o noua setare altfel avansul si amestecul de carburant nu sunt chiar ceea ce trebuie. gresit daca te uiti la diagrama de deschidere si inchidere came vei vedea ca inafara faptului ca au o deschidere mult mai "adanca" timpii adica unghiurile sunt foarte putin modificate,si inca ceva tocmai aici e avantajul senzorului de axa cu came pentru ca in functie de informatia de la axa cu came si cel de la arbore calculatorul stie sa gestioneze momentul injectiei,avansul si amestecul,deasta si axa e pe principiul Plug and Play defapt noua axa cu came permite o intrare mai buna a aerului si implicit amestecului iar evacuarea e mai rapida si mai usoara simplu si eficient daca vrei sa scoti mai mult decat ce ofera producatorul atunci interventia pe soft e normala dar daca nu vrei mai mult nu e necesar deloc. si pentru a face o paralela m-am jucat doar din modificari in "hard" la un L30 si fara nici o modificare pesoft caoricum nu avea :) am scos 25%mai mult din el tot cam ceea ce a facut Niva dar la un nivel mult mai subtire adica selectat si facut pistoane/biele/segmenti , admisie individuala/axa cu came modificata evacuare individuala...etc si asta fara nici o problema doar munca de asamblare. revenind la axa de Niva e tot munca de asamblare si reglare/inlocuire ca daca tot desfaci e pacat sa nu cureti sau sa inlocuiesti macar simeringurile de la supape o garnitura sa verifici jocul la cama care e acelasi ca la standard...etc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Stiu ca cu sfaturile toti stam bine ,....dar ! In febra de a scoate de la masina (Niva) mai mult de cit stia , am montat un motor Fiat Argenta de 2000 , nu turbo , doua axe came decalate ptr sport , esapament sport (serpisori) injectie modificata , umblata in calculator , si am ajuns la performanta de cca. 190-200 cp. , 260 N / 7000 rpm la roata. E , pina am avut motorul original de 1,7 cu mici modificari de performanta , nu am avut probleme majore cu masina , dar din moment ce am montat acest motor a inceput pe rind : ambreaj , flansa elastica , C.V. , diferential central - spate - fata , cardane ,planetare , etc... Deci daca ai pus un motor prea puternic fii pregatit ... pentru multe modificari in continuare. Merci Niva de raspunsuri :) momentan vreau sa ma limitez la ceva pana in 100CP putere la care cred ca rezista restul angrenajelor,as vrea mai mult 130-150 cP dar cum spui si tu e prea mult pentru restul si nu sunt pregatit deocamdata :D incerc asa iar apoi daca nu ma multumeste ma duc pe versiuna cu o mica turbina sau un motor turbo pe benzina :) pana gasesc un Duster de la care sa i-au motorul :)diesel desigur ala de 110 CP si 240 Nm la 1800 :) pana atunci daca tot sa aliat Renaultul cu Avtovazul o aparea vreo motorizare mai calumea pe Niva :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA aparea vreo motorizare mai calumea pe Niva :) JTD-ul de la Fiat nu va place dl Karolokw?:grin:Minim 3000 de euroi si se rezolva:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA @lada17ABS - Sunt doua unitati electronice , se numesc Stag 300 plus , respectiv TAP 01 , ambele fabricate de Poloneji care se poate folosii pe orice masina si faci ce vrei cu parametrii acelui motor.Principiul de functionare e simplu : se culeg informatiile de pe senzori , si se dau comenzile de alimentare catre injectoare prin aceasta unitate (stag 300)in care poti intervenii la reglaje . Tap 01 este un corector de avans ,prin care se poate scrie o harta dedicata pentru motorul respectiv in anumite plaje de lucru. Avind aceste doua elemente electronice se pot face n modificari pe motor. Testul Dyno pe vremuri se facea mult mai simplu . S-au inventat cursele de "liniute"....exact pe acest motiv. E matematica simpla . Accelerarea in cuplu maxim , facut de acelas om ,pe aceas pista , cu aceleas roti pe 100 m se facea de exemplu in 3 se 26 sutimi . Masurai cu inbunatatirile facute noul timp realizat sa fie 3,03,si iti rezulta un coeficient de inmultire a cuplului de baza de 1,0759 .Daca Niva are 135 N cuplu va rezulta 145 N cuplu dupa inbunatatiri . Testele se faceau cu 10 masuratori si se lua media aritmetica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA gresit daca te uiti la diagrama de deschidere si inchidere came vei vedea ca inafara faptului ca au o deschidere mult mai "adanca" timpii adica unghiurile sunt foarte putin modificate,si inca ceva tocmai aici e avantajul senzorului de axa cu came pentru ca in functie de informatia de la axa cu came si cel de la arbore calculatorul stie sa gestioneze momentul injectiei,avansul si amestecul,deasta si axa e pe principiul Plug and Play defapt noua axa cu came permite o intrare mai buna a aerului si implicit amestecului iar evacuarea e mai rapida si mai usoara simplu si eficient daca vrei sa scoti mai mult decat ce ofera producatorul atunci interventia pe soft e normala dar daca nu vrei mai mult nu e necesar deloc. si pentru a face o paralela m-am jucat doar din modificari in "hard" la un L30 si fara nici o modificare pesoft caoricum nu avea :) am scos 25%mai mult din el tot cam ceea ce a facut Niva dar la un nivel mult mai subtire adica selectat si facut pistoane/biele/segmenti , admisie individuala/axa cu came modificata evacuare individuala...etc si asta fara nici o problema doar munca de asamblare. revenind la axa de Niva e tot munca de asamblare si reglare/inlocuire ca daca tot desfaci e pacat sa nu cureti sau sa inlocuiesti macar simeringurile de la supape o garnitura sa verifici jocul la cama care e acelasi ca la standard...etc Mi se pare un pic deplasat cum ai pozitionat cuvantul gresit in mesajul tau. Eu inteleg ce spui dar managementul electronic functioneaza si el intr-un anume fel, diferit de ceea ce crezi tu. Nu contest faptul ca masina nu functiona, dar asta e un noroc si oricum nu cunoastem cat de bine functiona. Shimbarea unei axe cu came reprezinta o modificare importanta intr-un motor si necesita automat o setare deoarece in acest fel EFICIENTA VOLUMETRICA a motorului a devint alta. As crede ca este corect si adevarat ce-mi spui daca imi poti afisa o logare puterea cuplul in functie de turatie dar si diagrama de AFR, Timp de injectie suprapuse in varianta stock si modificata. Nu vreau sa imi iei in nume de rau ce spun, nu vreau sa te contrazic, nu-mi face nici o placere dar pentru a fi convins am nevoie de argumente stiintifice reale. @lada17ABS - Sunt doua unitati electronice , se numesc Stag 300 plus , respectiv TAP 01 , ambele fabricate de Poloneji care se poate folosii pe orice masina si faci ce vrei cu parametrii acelui motor.Principiul de functionare e simplu : se culeg informatiile de pe senzori , si se dau comenzile de alimentare catre injectoare prin aceasta unitate (stag 300)in care poti intervenii la reglaje . Tap 01 este un corector de avans ,prin care se poate scrie o harta dedicata pentru motorul respectiv in anumite plaje de lucru. Avind aceste doua elemente electronice se pot face n modificari pe motor. Testul Dyno pe vremuri se facea mult mai simplu . S-au inventat cursele de "liniute"....exact pe acest motiv. E matematica simpla . Accelerarea in cuplu maxim , facut de acelas om ,pe aceas pista , cu aceleas roti pe 100 m se facea de exemplu in 3 se 26 sutimi . Masurai cu inbunatatirile facute noul timp realizat sa fie 3,03,si iti rezulta un coeficient de inmultire a cuplului de baza de 1,0759 .Daca Niva are 135 N cuplu va rezulta 145 N cuplu dupa inbunatatiri . Testele se faceau cu 10 masuratori si se lua media aritmetica. Am vazut despre ce spui, dar acelea nu sunt solutii corecte sunt Piggy back Ecu, iar pe masinile cu electronica moderna dau erori. Softurile noilor generatii de gestiuni electronice auto din ECU sunt adaptive si nu au table fixe de avans sau afr ele se schimba permanent avand compensari pe aproape toti parametrii de interes astfel cu un PB apar erori detectate si afisate imediat. O lectronmica veche poate de pana in 95 ar putea sa accepte asa ceva dar oricum nu este corect. De fapt se intercaleaza si modifica anumite semnale de iesire. Din aceasta gama mult mai performante sunt Greddy E-Manage, unchip Dastek... Daca vrei o solutie profi folosesi un Motec, un Pectel, Vipec, RacingCode ECC1280, Walbro TDD, Gems, HKS F-Con,... dar desigur obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Optiunile sunt multiple si nu am pretentia ca am enumerat nici 1% din oferta, doar asupra lui RC ECC1280 vreau sa atrag atentia pentru ca este singurul romanesc si-l foloseste Elan Schwartzenberg pe una din masinile lui de colectie. Vreau sa cred ca am evoluat si ca ne bazam pe stiinta folosind sculele necesare altfel batem pasul pe loc. Un test dyno este cu adevarat elocvent si nu pe orice dyno trebuie si aici sa cauta pe cei mai buni. Eu asa vad lucrurile si cred ca nu gresesc cu nimic cand fac asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Mi se pare un pic deplasat cum ai pozitionat cuvantul gresit in mesajul tau. Eu inteleg ce spui dar managementul electronic functioneaza si el intr-un anume fel, diferit de ceea ce crezi tu. Nu contest faptul ca masina nu functiona, dar asta e un noroc si oricum nu cunoastem cat de bine functiona. Shimbarea unei axe cu came reprezinta o modificare importanta intr-un motor si necesita automat o setare deoarece in acest fel EFICIENTA VOLUMETRICA a motorului a devint alta. As crede ca este corect si adevarat ce-mi spui daca imi poti afisa o logare puterea cuplul in functie de turatie dar si diagrama de AFR, Timp de injectie suprapuse in varianta stock si modificata. Nu vreau sa imi iei in nume de rau ce spun, nu vreau sa te contrazic, nu-mi face nici o placere dar pentru a fi convins am nevoie de argumente stiintifice reale. IArasi Gresit :) pai interesul meu nu e sa te conving pe tine :) de la nivelul tau de la care nu iti face oricum nici o placere :):):) oricum vorbim de treburi diferite, tu de modificari pe soft iar eu de modificari structurale in hard lucruri total diferite dar tu ii tot dai cu softul si cu teste pe Dyno. Niva are dreptate Fizica e tot fizica iar daca schimbi o piesa care iti aduce ceva imbunatatiri mergi pe varianta old fashion way nu pe new age cu butonat din coeficienti. astfel orevin la afirmatia ta cu axa cu eficienta volumetrica...da asa e e vorba de alte debite si volume de curgere...dar cum un motor cand e gandit se calculeaza teoretic iar la punerea in practica ,constati ca ai ceva pierderi ce faci? simplu faci ceva sa minimizezi pe cat posibil aceste pierderi si mai modifici cate ceva. nu am diagrama dar poti sa ti-o construiesti singur ca sunt convins ca te descurci din tabelul cu datele de acolo daca nu o sa incerc sa o fac eu cand am timp :) motorul de Niva cel pe injectie este o carpaceala plecata de la motorul clasic de 1,6 carburator facut doar din considerente de noxe cu pana la euro5,oricand l-as modifica in carburator dar nu imi permite bugetul toate acestea iar de amsina am nevoie asa ca nu imi permit sa o tin blocata 2 saptamani pentru a face toate modificarile aferente. motorul asta asta pierde din start la capitolul evacuare si la admisie.S-a uitat careva pe interiorul admisiei sa vedeti ce bavuri sunt? dar in chiulasa? sa vedeti cum unele canale dau in "buza" pe admisie? dar evacuarea care e cam la fel si are si un diametru mic plus ca teava parca e rebut de la turnatorie cu bavuri? nu mai spun de pompa de apa si de circuitul de racire. deasta eu vorbesc de modificari in structura iar tu ii dai cu softul deasta niciodata o modificare in hard nu ramane fara rezultat dar una in soft mai poate da gres ;) apropo are cineva un motor de vanzare la un pret decent la care sa ma joc eu cum imi place mie? vreau unul clasic cu carburator dar nu e neaparat necesar sa aiba obiectul ca oricum merg pe un edelbrook :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA E clar ca daca continui risc sa o fac degeaba si sa fiu inteles gresit. Pot sa spun ca daca iti pui mintea cu acest motor de Niva vechi si il modifici corect mecanic apoi il resoftezi sa pui totul in valoare nu ai decat de castigat. In plus si asa cum e el de serie daca il resoftezi renuntand putin la noxe ajungi sa ai castiguri la cre nu te asteptai. Producatorul nu a folosit motorul cu 16v pe acest model voit si bine gandit. Acel motor desi este mai puternic are un cuplu care apar mai tarziu, plaja lui fiind ceva mai scurta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA @lada17ABS - Eu din asta traiesc de 12 ani , sunt autorizt RAR pentru aceasta activitate , instrumentele care le adaptez la fel sunt agreate TUV si RAR ,si adaptez inclusiv motoare cu norma de poluare euro 5 injectie directa de benzina . Textul de mai sus nu este o reclama , ci doresc doar sa evidentiez ca nu e nevoie sa arunci pe fereastra o suma mai mare de cit costul cu care poti sa-ti atingi scopul. Cunosc acele instrumente pe care le ai enumerat ,intradevar sunt de firma , dar eu m-am stabilit la acestea si rezolv problema cu succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Eu merg pe mana celor care au setat masina din imagine, ai idee cam despre ce putere este vorba? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dex20 Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Deja topicul a devenit enervant si inutil! Sunt total de acord cu moderatorul Niva. Ultimul link postat aici de 17ABS cred ca nu are nici o legatura cu Lada Niva. Lada Niva nu este facuta pt curse de viteza:uameni . "Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Deja topicul a devenit enervant si inutil! Sunt total de acord cu moderatorul Niva. Ultimul link postat aici de 17ABS cred ca nu are nici o legatura cu Lada Niva. Lada Niva nu este facuta pt curse de viteza:uameni . deacord cu tine dar daca o spuneam eu zicea Lada17abs ca am ceva cu el :) rog moderatorul sau adminul sa mute sau sa stearga toate mesajele care nu sunt la subiectul topicului. propun sa ne rezumam la ce putem spune si face la motorizarile noastre ale fiecaruia pentru a putea aduce un plus de performanta oricat de mic si cu costuri relativ mici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA si pentru a da un exemplu pot spune ca eu la motorul meu am schimbat cam toate piesele care din punctul meu de vedere nu ofereau prea mult ma refer aici la evacuare am eliminat tot ce era dupa catalizator si pot sa spun ca desi "castigul" nu e mare caci nu este important este raspunsul care e mult mai prompt iar sunetul pot spune ca te unge pe suflet :) la partea de admisie am adaugat un snorkel si am etansat tot ceea ce tine de imbinari pentru a nu risca sa raman in balta din acest motiv iar filtrul l-am schimbat cu unul cu o curgere mai buna pentru a minimiza pe cat posibil pierderile gazodinamice. a am schimbat si alternatorul cu unul american de 100 A care merge foarte bine si chiar incarca cu 1 V mai mult decat ala original. bujii cu mai multi "electrozi", fise siliconice, urmeaza intr-o ordine aleatorare in functie de posibilitati: radiator marit de preferinta dublu evacuare inox fara catalizator de preferinta admisie si evacuare izolata eventual chiar si un intercooler(astea sunt deja vise eroice) punte rigida fata diferential blocabil spate daca nu le fac pe astea singur Vorbesc cu Niva si punem un alt motor :) daca e deacord cu propunerea mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Ai omis de pe lista semisasiul ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Ai omis de pe lista semisasiul ... :) nu dar la vise eroice intra si un rollcage interior care va deveni prin constructie un fel de sasiu tubular :) pe care va fi prins motorul si transmisia iar restul caroseriei va fi facut din fibra (exista gata facute la rusi parca toate componentele capota,usi,haion si reguci aproximativ 60 -70 kg cum masina este masina mea de joaca fac tot ce se poate face la ea cu rezerva ca trebuie tinut cont ca nu e Patrol sau alta masina cu sasiu care sa iti permita modificari structurale dar care in niste limite permite ceva imbunatatiri pentru a "castiga" ceva performante. din masina stoc care are aproximativ1250 kg daca elimini tot ceea ce e in plus sau consider eu ca e in plus...adica bancheta spate plus spatar,mocheta ,covorase ,izolantul fonic si termic,plasticaraie,fete de usi,capitonaj,inchidere centralizata,bord,polite...etc faci o reducere de aproximativ 100 kg mai arunci doua tobe si teava aferenta si mai elimini astfel 20 kg daca mai inlocuiesti geamurile laterale cele fixe cu policarbonat mai reduci si de acolo 5-7 kg,mai elimini si barele fata spate scapi si de acolo de 7-10 kg schimbi scaunele din interior care au 16 kg cu unele de 7-8 kg iacata ca si de aici ai castigat 15 kg, iacata ca ai facut o treaba super pentru inceput :) astfel un rollcage te duce cam la 150 kg un troliu cam la 35-45 kg depinde de marime,schimbi cablul metalic cu o plasma sintetica si reduci 7 kg de acolo...mai pui un set de proiectoare mai adaugi 3 kg... astfel per total ce elimini cam pui la loc dar ramai in acelasi interval de masa dar cu performante mult mai bune uitam cauciucurile care mai adauga si ele cam 40-50 kg total stiu ca diferenta intre ele e cam de 8-9 kg ma refer aici intre cele de serie cu camera si cele puse ulterior fara camera. eu per global sunt multumit de ce am aruncat din masina si ce am pus pe ea empiric vorbind pe spate s-au "intins" amortizoarele cu 2 centimetri :) datorita eliminarii unei mari parti din greutatea de pe spate ca o corectie masa cauciucurilor intra in calcul la masa totala generala a masinii dar problema e ca intra la masa de rotatie, cu alte cuvinte motorul si transmisia trebuie sa invarta o masa mai mare decat a fost gandit initial. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Despre motorizarea LADA NIVA Deja topicul a devenit enervant si inutil! Sunt total de acord cu moderatorul Niva. Ultimul link postat aici de 17ABS cred ca nu are nici o legatura cu Lada Niva. Lada Niva nu este facuta pt curse de viteza:uameni . Daca nu ai inteles pot sa-ti traduc. Sunt satul de amtorisme si sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine. Am vrut sa spun ca imi place sa lucrez cu profesionisti si uite ca au aparut si-n Romania. Linkul ala era ca o orientare si va recomand cu caldura sa vizionati filmul de la urmatorul ca sa intelegeti pana unde urca o baza de 2000cmc anul trecut in Bucuresti: http://www.facebook.com/photo.php?v=2478426740408&set=vb.175835892435974&type=2&theater Anul asta e mai departe si asta o arata timpii de pe FRAS. Este rau ca nu cred si nu vreau sa pun botul la modificari empirice ale caror rezultate sunt aleatorii sau oricum nedemonstrate, pe principiul ca parca se simte ceva? Astia care fac mostri din astia de 1000de cai la noi m-au tratat PROFESIONIST cand am discutat cu ei si tot ce au spus era plauzibil in timp ce unii se umfla de ras cand aud de Lada. Nu toti ne permitem Jeep SRT8. Vreau sa vad abordari profesioniste nu tuningul care ne face de ras pe marginea bordurii. Sunt convins ca exista oameni care cunosc motorul asta dar nici unul nu spune de arbore de Fiat cu cursa marita de pistoane luate de la rusi sau unguri cu alezaj mai mare sau de VW 2.0 TFSI satau cu fundul pe informatii ca sa nu caecumva sa afle cineva sa le fure ideea... Eu pot sa discut foarte elegant atunci cand sunt detalii tehnice pertinente, masuratori pe dyno, date de AFR, timp de aprindere, debite de aer masurate cu aparate nu bla, bla , bla. Oare nu e si pentru voi mai bine asa? De ce trebuie sa apara mereu cate cineva sa arunce patura pe tzambal? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate