iuliangr Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Aaaa pai se vede parfum. In tutorial scria sa selectez jpg 85%. Opresc si reiau PNG cu nivelul 15 maxim. Mersi mult ! ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalin74 Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 (edited) Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Aaaa pai se vede parfum. In tutorial scria sa selectez jpg 85%. ! Initial am crezut ca converteste bine in jpg, dar se pare ca e un algoritm mai slab pe serverul opengis de conversie din tiff/png-ul original in jpg. Modificare tutorial: Tile image file format: PNG Ulterior, cu MOBAC puteti crea atlase in format jpg (ocupa ce 4 ori mai putin spatiu) iar conversia png>jpg facuta de MOBAC este de calitate. Si dc descarcam PNG nici nu incarcam serverul cu operatia de conversie in jpg (pe server harta e stocata in format necomprimat, tiff sau png) ps pt admin, de ce nu mai putem modifica posturile proprii mai vechi??? Stiu sigur ca anul trecut se putea!:wink: Edited May 16, 2012 by catalin74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalin74 Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Re: harta romania am o problema cu GPS-ul (PND).... am avut hartile 1: 100k pe el, au mers... acuma nu mai marg nici alea nici cele 1:25K... deci banui ori o problema de WinCE 6.0 ori OziCE a crapat...n-am avut timp acuma sa-l piscalesc, o sa incerc zilele astea sa golesc PND-ul si sa rescriu Win-ul original, sa fie curat totul...poarte o reinstalare ajuta. Pentru Windows Mobile cel mai evoluat program pt harti offroad este Pathaway. Pathaway are avantajul hartilor usor de folosit. (OziCE are doar o caracteristica unica: poate vizualiza harti offline 3D create pe PC cu Ozi Explorer.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalin74 Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Stie cineva daca hartile 25K de pe opengis sunt editia I sau editia II (aerofotografiere 1974, cartografiere 1977)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vpetrisor Posted May 18, 2012 Author Share Posted May 18, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS http://dl.transfer.ro/Romania_Harta_index-transfer_RO-18may-a27a63.rar o harta index a Romaniei cu contururile judetelor, pentru a putea da jos un judet intreg cu Global Mapper. Fisierul < Romania Harta index.dxf > se incarca in Global Mapper la fel ca si un fisier >shp (File>Open data file). sper sa va fie de folos..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_stoian79 Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS :be :tk super tare. "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghitavsl Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Multumim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stane Posted May 20, 2012 Share Posted May 20, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Stie cineva daca hartile 25K de pe opengis sunt editia I sau editia II (aerofotografiere 1974, cartografiere 1977)? La ce ti-ar servi informatia asta? Vrei sa stii daca era gata cand te-ai nascut?:ha: Oricum, intocmirea hartii de la ridicari si pana la tiparire a durat vreo 20 ani, pana prin '84. Asa ca pot fi trapeze vecine executate la interval de 10 ani sau mai mult. Dar lucrarea e unitara. Nu veti gasi foi care nu se racordeaza sau culori sau fonturi de scriere diferite. Pentru ca initial s-a editat o"biblie": Atlasul de semne conventionale. Atentie! Nu exista computer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalin74 Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 (edited) Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS La ce ti-ar servi informatia asta? anumite trapeze de mare interes din 25K se pot compara cu cele din editia II disponibile offline ca sa se foloseasca cea mai buna varianta. si dc. se stie ca OpenGis e editia II atunci nu mai are rost compararea Vrei sa stii daca era gata cand te-ai nascut?:ha: :y da, m-am nascut odata cu harta Romaniei...:old Oricum, intocmirea hartii de la ridicari si pana la tiparire a durat vreo 20 ani, pana prin '84. Asa ca pot fi trapeze vecine executate la interval de 10 ani sau mai mult. Dar lucrarea e unitara. Nu veti gasi foi care nu se racordeaza sau culori sau fonturi de scriere diferite. Pentru ca initial s-a editat o"biblie": Atlasul de semne conventionale. Atentie! Nu exista computer. Tot respectul pentru cei care au realizat aceasta harta. Si pentru calitatea ei. Intr-adevar e o munca imensa in spate. De asemenea, multumiri si respect celor care o promoveaza online: opengis, geotutorials.ro, club4x4, vpetrisor si toti cei implicati :rsp Edited May 21, 2012 by catalin74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS am terminat de fabricat romania pe layer 15. :banana am fost in weekend in baiului si grohotis si am verificat hartile in teren. ceea ce mi se pare incredibil este precizia cu care a fost desenata, este chiar mai precisa decit hartile exportate din google earth. asa cum spunea un coleg mai devreme: Tot respectul pentru cei care au realizat aceasta harta! offtopic: timp de mai bine de 30 de ani, avioanele de la um01945 au fotografiat romania in lung si in lat. in 1999 au mers la casat.:uameni 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalin74 Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS 25K e intr-adevar cea mai precisa harta a Romaniei! (mai este si 1:5000 dar aceea e alb negru si nu stiu dc acopera toata RO) Tare m-as bucura daca s-ar gasi un om intreprinzator care sa puna la punct vanzarea acestei harti in format digital, in mod accesibil marelui public, bineinteles in cota-parte cu proprietarul-MApN... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vpetrisor Posted June 6, 2012 Author Share Posted June 6, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS 25K e intr-adevar cea mai precisa harta a Romaniei! (mai este si 1:5000 dar aceea e alb negru si nu stiu dc acopera toata RO) Tare m-as bucura daca s-ar gasi un om intreprinzator care sa puna la punct vanzarea acestei harti in format digital, in mod accesibil marelui public, bineinteles in cota-parte cu proprietarul-MApN... Si planurile scara 1 : 5000 sunt variante color, in legatura cu acoperire pe intreg teritoriul tarii planurile la 5 000 intradevar nu ocopera intreg teritoriul tarii dar sunt planuri scara 1 : 10 000 care ar acoperi o buna parte din teritoriu O situatie mai exacta se gaseste pe situl http://www.ancpi.ro/pages/wiki.php?lang=ro&pnu=situatieAcoperireCuPlanuri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horror Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Va atasez gridul (caroiajul) in format ".shp" dupa care au fost georeferentiate (calibrate) hartile la 25 000 http://dl.transfer.ro/transfer_ro-13may-7ffc2812342.zip sper sa fa fie de folos Daca te rog sa le mai sui o data te superi ? :tk Toyota LJ 70. ( tot in RK... dar ne apropiem .... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horror Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS http://dl.transfer.ro/Romania_Harta_index-transfer_RO-18may-a27a63.rar o harta index a Romaniei cu contururile judetelor, pentru a putea da jos un judet intreg cu Global Mapper. Fisierul < Romania Harta index.dxf > se incarca in Global Mapper la fel ca si un fisier >shp (File>Open data file). sper sa va fie de folos..... Si daca tot iti faci pomana, macar fa-o pana la capat! :grin: Urca-le si pe astea. Thx. Laurentiu Toyota LJ 70. ( tot in RK... dar ne apropiem .... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vpetrisor Posted June 11, 2012 Author Share Posted June 11, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Si daca tot iti faci pomana, macar fa-o pana la capat! :grin: Urca-le si pe astea. Thx. Laurentiu http://dl.transfer.ro/transfer_ro-11jun-b77570c5e3.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horror Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS http://dl.transfer.ro/transfer_ro-11jun-b77570c5e3.zip Multumesc frumos! Caroiajul de care vorbesti aici: "Va atasez gridul (caroiajul) in format ".shp" dupa care au fost georeferentiate (calibrate) hartile la 25 000 http://dl.transfer.ro/transfer_ro-13may-7ffc2812342.zip sper sa fa fie de folos" se face plecand de la acest dxf? Sau este cu totul altceva ? Multumescpt raspuns. Laurentiu Toyota LJ 70. ( tot in RK... dar ne apropiem .... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vpetrisor Posted June 11, 2012 Author Share Posted June 11, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Multumesc frumos! Caroiajul de care vorbesti aici: "Va atasez gridul (caroiajul) in format ".shp" dupa care au fost georeferentiate (calibrate) hartile la 25 000 http://dl.transfer.ro/transfer_ro-13may-7ffc2812342.zip sper sa fa fie de folos" se face plecand de la acest dxf? Sau este cu totul altceva ? Multumescpt raspuns. Laurentiu te ajuta sa selectezi fiecare trapez (la 25 000) in parte, http://dl.transfer.ro/25_000-transfer_RO-11jun-8e3330.rar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horror Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS te ajuta sa selectezi fiecare trapez (la 25 000) in parte, http://dl.transfer.ro/25_000-transfer_RO-11jun-8e3330.rar Multumesc. Am reusit sa descarc 4 trapeze; mi-a scos un .png, un pgw si un prj. Cum le import in mobac ?!?@#$% Ca nu-mi iese nici cu rugaminti! Thx Toyota LJ 70. ( tot in RK... dar ne apropiem .... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Multumesc. Am reusit sa descarc 4 trapeze; mi-a scos un .png, un pgw si un prj. Cum le import in mobac ?!?@#$% Ca nu-mi iese nici cu rugaminti! Thx tutorialul de la pagina 2 postarea 15 l-ai citit? 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horror Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS tutorialul de la pagina 2 postarea 15 l-ai citit? Da! Dar tot ma iut ca vitelu'.. "Vezi help-ul MOBAC cum se adauga o sursa: MOBAC > Help > Custom Map Sources > Custom atlas as map source / locally generated tiles" Mobacul pe care l-am tras de curand nu are aceste optiuni in Help ?!?! Multumesc oricum....:tk Toyota LJ 70. ( tot in RK... dar ne apropiem .... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas_adam2000 Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS S-a intamplat ceva cu harta sau de ce nu se mai conecteaza la sursa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS La mine merge..... in schimb eu nu pot sa o bag in mobac nici cu help....nu-mi iese xml-ul ala :)) Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vpetrisor Posted July 3, 2012 Author Share Posted July 3, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS S-a intamplat ceva cu harta sau de ce nu se mai conecteaza la sursa? au fost niste probleme cu servarul lor Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas_adam2000 Posted July 3, 2012 Share Posted July 3, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Asa este. Acum merge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted July 3, 2012 Share Posted July 3, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS nu vine nimeni cu un help in care pot sa bag acele directoare (10-15) in mobac ... sa pot sa le adaptez pentru garmin. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts