adi200100 Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS dupa aproximativ 10-11 saptamani de download-uri, bibilit, convertit, sortat, aranjat, va pot prezenta "acoperirea" hartii 1:25000 ptr OziExplorerCE : [ATTACH=CONFIG]146585[/ATTACH] ~7GB RO completa, doar fisierele OZFX3 + MAP necesare ptr OziExplorerCE ptr PDA/PNA. Zoom level 15, adica aproximativ 1pixel de pe harta reprezinta cam 4.9m in teren. informatii si discutii...pe PM va rog :wink: ne convertita pentru ozi nu este ???? Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_stoian79 Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS ne convertita pentru ozi nu este ???? exista tile-urile descarcate ptr fiecare judet in parte.... dar e vorba de multi GB, nici nu stiu acum sa-ti zic cat... "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Am facut ceva probe cu Birdseye in Basecamp..... pentru zona mea nu merita. Asa ca amatori de imagini satelit pe garmin sa faca intai o proba sa vada zona lor si dupa sa dea 30$. Momentam la mine in zona ramane GE. la mine in zona = Mehedinti + Caras Severin si ce mai e prin zona. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirceaking Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Am si eu nevoie de un pic de ajutor, incerc sa pun harta Mehedinti pe un iPad 3, am urmat pasii din Global Mapper, am descarcat MOBAC si de aici sunt blocat, am scos din help acel .xml care il modific cu calea unde se afla harta exportata de catre Mapper care este *.html. In fisierul exportat de Mapper sunt : Folderele 11,12,13,14,15,16 si *.html. In xml am schimbat calea si atunci cand ii dau Settings->Paper Atlas->import from XML imi afiseaza Unable to import Paper Atlas settings from file. Reason : Unexpected element (url:"",localTitleFiles'). Am tot cautat asa cum era in tutorialul din pagina a 2-a Help > Custom Map Sources > Custom atlas as map source / locally generated tiles dar in versiunile care le-am descarcat eu(1.9.8,1.9.7.1.8), nu mi-a aparut nici un Custom Map Sources. THX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirceaking Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS gata, scuze, am fost un pic adormit :P Am rezolvat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iuliangr Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Am facut ceva probe cu Birdseye in Basecamp..... pentru zona mea nu merita. Asa ca amatori de imagini satelit pe garmin sa faca intai o proba sa vada zona lor si dupa sa dea 30$. Momentam la mine in zona ramane GE. la mine in zona = Mehedinti + Caras Severin si ce mai e prin zona. Nici eu nu sunt satisfacut cu brid's Eye. Bani aruncati pe geam. Rezolutie proasta, din cauza unei singure imagini pe care nu ti-o poate da serverul nu poti salva intreaga zona, nu poti downloada decat cu echipamentul conectat, downloadul merge foarte foarte greu. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Casa nu mai fac un topic nou am sa continui aici... Dat fiind faptul ca pana acum nimeni nu a avut rabdarea sa download-eze toata Romania (sau a avut dar nu a publicat-o), un prieten s-a oferit sa o download-eze si sa o faca publica pentru toti fun-ii offroad-ului. Prin urmare : - varianta bruta (titles)~50gb - varianta ozi (png+map) ~50gb - variatna ozi (ozfx3+map) ~7gb - Varianta orux inca nu e gata :)) cine este amabil si detine un spatiu pe un server cu acces bun rog sa zica sa picam la un acord cum le urcam pe net. multumiri lui @rubi pentru download (o luna si ceva :old), mie pentru comprimat :tk si lui @xxxxxxx pentru hosting. Asteptam sa se completeze xxxxxxx Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
icXu Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Cred ca cel mai bine ar fi sa creezi un torrent, noi o descarcam de la tine dupa care altii o descarca de la noi si se creeaza o comunitate si astfel se poate descarca cu viteze foarte mari. Daca o pui pe torrente eu, de ex, o pot sharuii cu min 1Mb/s(upload); daca sunt 10 ca mine o sa dureze destul de putin downloadul. Un site bun de torrente este filelist.ro, accesul este pe baza de invitatie, daca vrea cineva invitatie sa imi dea PM cu adresa de mail. My Build: ARO Spartana Offroad Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Cred ca cel mai bine ar fi sa creezi un torrent, noi o descarcam de la tine dupa care altii o descarca de la noi si se creeaza o comunitate si astfel se poate descarca cu viteze foarte mari. Daca o pui pe torrente eu, de ex, o pot sharuii cu min 1Mb/s(upload); daca sunt 10 ca mine o sa dureze destul de putin downloadul. Un site bun de torrente este filelist.ro, accesul este pe baza de invitatie, daca vrea cineva invitatie sa imi dea PM cu adresa de mail. Nu cred ca ar fi bine sa fie publice pe un site de torrente. Unu la mana, cred ca e suficient sa fie doar pentru noi, adica cei din comunitatea de off-road, nu sa ajunga la nu stiu ce oameni care nici nu stiu cu ce s-ar manca asta, sau mai rau, sa ajunga la unii care stiu cu ce se mananca asta, si sa se apuce de facut harti/plagiate etc. Si asa acest proiect a fost destinat facultatii de geografie daca nu ma insel din Bucuresti, si noi am reusit sa descarcam aceste harti in oarece conditii, ar fi bine sa le lasam asa, doar pentru noi. Si eu muncesc la downloadat hartile, si o sa continui sa le iau asa cum imi trebuie mie. Daca are cineva un server disponibil, eu as zice sa mai asteptam, creeaza un ftp acolo, si o sa luam fiecare. Concluzie: nu sunt de acord cu publicarea acestor harti pe torrent.:al Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS am cont pe filelist dar nu am facut torrenti niciodata. poate se va gasii loc pe site pe aici.... eu pot sa fac un ftp pe calc... dar asta inseamna sa renunt la el...si nu am altu. Asa fac un ftp eventual pentru un user care are logistica necesara sa le dea la toti. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS ministerul apararii si-a dat acordul pentru hostarea hartilor la opengis in scop didactic. daca sarim calul or sa inchida robinetul. nu este mai simplu ca cei interesati de aceste harti sa citeasca tutorialul si sa-si fabrice singuri hartile pe care le doresc? 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Ok nu o sa le pun pe torrent....daca cineva le vrea sa stie ca exista . Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horror Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Casa nu mai fac un topic nou am sa continui aici... Dat fiind faptul ca pana acum nimeni nu a avut rabdarea sa download-eze toata Romania (sau a avut dar nu a publicat-o), un prieten s-a oferit sa o download-eze si sa o faca publica pentru toti fun-ii offroad-ului. Prin urmare : - varianta bruta (titles)~50gb - varianta ozi (png+map) ~50gb - variatna ozi (ozfx3+map) ~7gb - Varianta orux inca nu e gata :)) cine este amabil si detine un spatiu pe un server cu acces bun rog sa zica sa picam la un acord cum le urcam pe net. Daca credeti ca este ok, vorbescu cu IT istul nostru si il urcam pe un server pentru o perioada de timp. Cred ca singura rugaminte ar fi sa facem download dupa ora 18:00. Toyota LJ 70. ( tot in RK... dar ne apropiem .... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stane Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 (edited) Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Colegu' Horror, fii sigur ca cine are cu adevarat nevoie de harti a avut rabdare sa si le downloadeze sau, daca n-a avut timp, sa contacteze priceputii de pe acest forum. De ce vrei tu neaparat sa ajuti fanii ofroad, de care nu stiu ce te leaga devreme ce singura ta activitate este in acest topic? Ai vazut vreo oportunitate de afacere? Neplacerile pot fi nu neaparat cum spune Minitehnicus de taierea robinetului ci de unu care ar putea veni la usa ta cu o citatie intr-un proces cu MApN legat de drepturi de autor. Nu conta prea mult pe anonimatul nickname-ului. Edited October 7, 2012 by stane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horror Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Colegu' Horror, fii sigur ca cine are cu adevarat nevoie de harti a avut rabdare sa si le downloadeze sau, daca n-a avut timp, sa contacteze priceputii de pe acest forum. De ce vrei tu neaparat sa ajuti fanii ofroad, de care nu stiu ce te leaga devreme ce singura ta activitate este in acest topic? Ai vazut vreo oportunitate de afacere? Neplacerile pot fi nu neaparat cum spune Minitehnicus de taierea robinetului ci de unu care ar putea veni la usa ta cu o citatie intr-un proces cu MApN legat de drepturi de autor. Nu conta prea mult pe anonimatul nickname-ului. A incerca sa-i ajuti pe cei care nu au timp si/sau pricepere sa prelucreze fisierele download-ate cu programe gen MOBAC, etc, nu cred ca este o crima. Ref. la drepturi de autor MAPN, se poate sa ai dreptate; nu am studiat pb suficient. Ce ma leaga de fanii off road inafara de acest topic? poate mai multe decat pe multi care se "dau" pe aici si prelucreaza harti. Oportunitati de afacere ? :-) cred ca ar face o "galagie" de bani cel care ar vinde hartile calibrate :-)) asa ca ii lasam pe altii, ca noi le avem pe ale noastre. In ceea ce priveste anonimatul... cred ca nu m-ar gasi nimeni daca dau ip-ul :-)), nu ? Ai dreptate! sa-i contactam personal pe "priceputii de pe acest forum". Toyota LJ 70. ( tot in RK... dar ne apropiem .... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 (edited) Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Rog sa nu se inceapa o serie de polemici pe tema asta... am spus ca nu le pun public... am dat la un singur coleg de pe forum. Cine mai vrea harta trebuie sa aiba minim 200 de posturi pe forum ca sa nu mai fie discutii. Edited October 8, 2012 by Astral 1 Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stane Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Rog sa nu se inceapa o serie de polemici pe tema asta... am spus ca nu le pun public... am dat la un singur coleg de pe forum. Cine mai vrea harta trebuie sa aiba minim 200 de posturi pe forum ca sa nu mai fie discutii. Nu cred ca la tine se refera... 200 posturi sau doi ani vechime neintrerupta:ha: Eu nu dau decat celor care ma conving ca au cu adevarat nevoie. Ai dreptate! sa-i contactam personal pe "priceputii de pe acest forum". Chiar, ce-o mai face catalin74? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascalpapoe Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS sunt de foarte putin timp inregistrat pe forum, am aflat de acest proiect de pe acest topic.. in incercarea mea de a obtine sub o forma sau alta o harta cat mai detaliata si mai recenta a Romaniei. Va rog, daca vreti sa ajutati un pilot de elicoptere... mi-ar fi de real folos sa am aceste planse Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascalpapoe Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS De multe ori e foarte important sa ai toate detaliile din teren daca vrei sa-ti asiguri succesul indeplinirii unei misiuni, in cazul meu - salvarea de vieti omenesti. Incerc sa sensibilizez cititorii acestui topic pentru ai convinge sa ma ajute sa intru in posesia planselor Romania 1:25000. Un pilot de elicopter MEDEVAC poate sa stie inainte de aterizare la ce distanta se afla o linie de inalta tensiune, cam cat mai este pana la cel mai apropiat drum public, care este densitatea copacilor intr-o zon impadurita... Sunt convins ca m-ati inteles.... Cui sa ma adresez?.... celor care au inteles am incercat downloadul de pe site-ul universitatii... nu ma descurc Multumesc anticipat Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS De multe ori e foarte important sa ai toate detaliile din teren daca vrei sa-ti asiguri succesul indeplinirii unei misiuni, in cazul meu - salvarea de vieti omenesti. Incerc sa sensibilizez cititorii acestui topic pentru ai convinge sa ma ajute sa intru in posesia planselor Romania 1:25000. Un pilot de elicopter MEDEVAC poate sa stie inainte de aterizare la ce distanta se afla o linie de inalta tensiune, cam cat mai este pana la cel mai apropiat drum public, care este densitatea copacilor intr-o zon impadurita... Sunt convins ca m-ati inteles.... Cui sa ma adresez?.... celor care au inteles am incercat downloadul de pe site-ul universitatii... nu ma descurc Multumesc anticipat Stimate domn: dati-mi voie sa ma indoiesc (sincer) ca, in calitate de pilot de elicopter MEDEVAC, nu aveti acces pe cale oficiala la aceste harti. Mai mult, hartile de navigatie pe care le folositi obligatoriu mentioneaza aceste detalii (ma refer la hartile VFR) si sunt mult mai precise si actualizate decat ce puteti gasi pe un forum de off-road. Asadar, de ce vreti sa le obtineti de aici? O zi buna. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascalpapoe Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 (edited) Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Stimate domn: dati-mi voie sa ma indoiesc (sincer) ca, in calitate de pilot de elicopter MEDEVAC, nu aveti acces pe cale oficiala la aceste harti. Mai mult, hartile de navigatie pe care le folositi obligatoriu mentioneaza aceste detalii (ma refer la hartile VFR) si sunt mult mai precise si actualizate decat ce puteti gasi pe un forum de off-road. Asadar, de ce vreti sa le obtineti de aici? O zi buna. nu am intrat in detalii .. si vad ca indoiala e mai mare decat ma asteptam... intr-adevar, exista o cale oficiala.... dar este incredibil de greoaie..... DTM-ul este aproape o societate comerciala.... iar obtinerea planselor este conditionata de o anumita operatiune.... nu pot sa fac un raport in care sa specific ca vreau toata Romania pentru Exercitiul Airlift 2012..samd. In plus varianta pentru Ozi, sau planse folosite ocazional sunt de real folos, crede-ma - ca varianta de back-up atunci cand sistemele de navigatie de la bord dau erori, si mai ales noaptea.... cand ai nevoie de f multe detalii (chiar daca folosim dispozitive de vedere pe timp de noapte) stiti f bine ce usor te poti rataci.... trebuie sa revii la un punct anterior dupa care se reia procedura de cautare... sau .. ma rog aterizare. Imagineaza-ti un freeze pe computerul de bord noaptea... fara sa ai un back-up.. noi avem GPS-uri cu harti offline.. dar nu asa de deliate.... Cat despre hartile VFR... acestea sunt la scala 1:250 000 cu detalii foarte putine... crede-ma pe cuvant.... Apreciez munca si pasiunea voastra... exista in solicitarea mea si o latura de colectionar... SINCER ma intereseaza si vreau sa le obtin cumva... de la voi ... cei care le aveti deja Multumesc! Our motto: Failure is not an option! Edited October 22, 2012 by stane Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo2bt Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS Stimate domn: dati-mi voie sa ma indoiesc (sincer) ca, in calitate de pilot de elicopter MEDEVAC, nu aveti acces pe cale oficiala la aceste harti. Mai mult, hartile de navigatie pe care le folositi obligatoriu mentioneaza aceste detalii (ma refer la hartile VFR) si sunt mult mai precise si actualizate decat ce puteti gasi pe un forum de off-road. Asadar, de ce vreti sa le obtineti de aici? O zi buna. @teddybear ai pefecta dreptate. Nici un pilot responsabil nu ar zbura VFR, navigand dupa harti facute acum 50 de ani, nu pentru ca nu ar fi precise, ci pentru ca nu sunt actualizate si pot crea multe confuzii. Intamplator cunosc si hartile in discutie si hartile dupa care se zboara. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascalpapoe Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS @teddybear ai pefecta dreptate. Nici un pilot responsabil nu ar zbura VFR, navigand dupa harti facute acum 50 de ani, nu pentru ca nu ar fi precise, ci pentru ca nu sunt actualizate si pot crea multe confuzii. Intamplator cunosc si hartile in discutie si hartile dupa care se zboara. Nicaieri in acest topic nu s-a mentionat ca plansele sunt atat de vechi..(facute acum 50 de ani).. in cazul acesta aveti dreptate. Oricum in niciun caz nu ar fi reprezentat harti de navigatie aeriana pentru mine, ci un fel de confirmare la o scara mai mare a detaliilor care poate v-ar putea scapa (ex.: liniile de cota, puturile de apa, bazinele hidrografice, bisericile etc.) Nu sunt un "priceput" al acestui topic.... mi-am exprimat doar dorinta sincera sa fac rost de aceste planse..... Fiecare dintre noi are discernamantul a ceea ce fece si ce vrea sa faca... Inca o data.... n-ar fi reprezentat pentru mine mijloc de orientare de baza! Apreciez oricum grija voastra pentru siguranta zborului.... Multumesc! Cam ciudat ca nimeni din cei care au citit postul meu nu s-a oferit sa ma ajute... Indraznesc sa intreb.... daca sunt atat de vechi voi de ce la pastrati, georeferentiati... samd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS daca sunt atat de vechi voi de ce la pastrati, georeferentiati... samd? suntem niste colectionari excentrici. revin cu sugestia de a citi tutorialul si de va fabrica hartile dorite. va asigur ca satisfactia va fi mult mai mare. si astvel veti intra in clubul exclusivist al colectionarilor excentrici. 1 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascalpapoe Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 Re: Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS suntem niste colectionari excentrici. .... si astvel veti intra in clubul exclusivist al colectionarilor excentrici. mi se pare a fi o "casta inchisa" ca cea a avocatilor, chirurgilor.... mai profund decat un club... de colectionari.... felicitari si noi pilotii suntem la fel.... un pic de egoism... putina mandrie...... excentrici ... ce mai... offroad... inseamna ca nu ne plac drumurile.... poate ma primiti in clubul vostru.... cu usa deschisa... fiti siguri ca stiu sa multumesc forumul este .... atat cat intelegerea mea este .. o modalitate de a pune in contact o comunitate de oameni cu aceleasi pasiuni si preocupari.... botezul acestui club..... downloadul.... care poate dura si 2 saptamani.... e chiar pretul pentru intrare... unde incepe si unde se termina filantropia.... eticheta dauneaza grav ... pasiunilor... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts